Mökkimatkalla karhuja katselemaan

IMG_9044-kopio

Verrattain tuoreen Volkswagen Passatin (2005) kyydissä tässä körötellään kohti Kuhmoa ja kesämökkiä. Entisen autonomistajan mieto Wunderbaumin tuoksu leijuu ilmassa ja etoo hieman. Röökaaja varmaan, kuka muuten haluaisi koristaa niin kamalalla hajulla menopelinsä?

Olen menossa kesän ensimmäisen ja ehkä ainoan kerran Kuhmoon mökille. Voi että, miten kivaa. Äiti, pikkusisko ja isoveljet ovat jo menneet edeltä ja ovat lähetelleen ärsyttävän täydellisiä auringonlasku- ja lakkakippokuvia läpi viikon. Olen odottanut toivoa täynnä olevaa torstaita ja tsempannut työviikon viikonloppu mielessä. Tänään isä odotti Pasilan asemalla innokkaita mökkiläisiä ja lähdimme muun perheen perään.

IMG_8785-kopio IMG_8952-kopio

Saimme joululahjaksi vanhemmiltani yön, joka vietetään karhuja katsellen. Koko 8-henkinen köörimme ahtautuu johonkin korpimökkiin ja sieltä sitten tiiraillaan, kuinka karhut saartavat mökkimme. Koska pääsiäisen perinteinen pilkkikilpailu pistettiin puihin heikkojen jäiden ja sääolosuhteiden takia, korvataan menetetty kilpa nyt onkikisalla. Isän salaa hankkimat palkinnot ovat niin mittavat, etteivät meidän matkalaukut melkein mahtuneet kyytiin. Epäilen voittajaksi ehdottomasti itseäni. Tiedän sisarusteni olevan eri mieltä. Häviön hetkellä aion syyttää vanhan liiton onkeani, mutta sellaista tilaisuutta tuskin tullaan kokemaan.

IMG_9124-kopio

Aion köllötellä mättäällä, kerätä mustikoita suoraan suuhun ja käydä ehkä metsässä vähän juoksemassa. Voi olla, että näkee sukulaisiakin, sillä Kuhmon korvessa kaikki vastaantulijat taitavat olla samasta puusta veistettyjä. Ihana Kuhmo.

Tästä on tulossa silkka fiilistelyjen ja kesäitkujen blogi. Yhyy. Yhyy.

– Henriikka

8 kommenttia

 1. Satu 7.8.2015

  Iik, mä oon aina halunnut tuollaiselle karhusafarille!! Laitathan kuvia, jos onnistut ikuistamaan kohtaamisen :)

  Vastaa
  • Henriikka 5.9.2015

   Instagramiin ehdinkin jo päivittämään, mutta tulee varmasti myös tänne blogin puolelle. Se oli jännittävää!

   Vastaa
 2. Aura 7.8.2015

  Ihanaa! Kunpa pääsis mökille!

  Vastaa
  • Henriikka 5.9.2015

   Mökillä ihmisen on hyvä olla. Ei turhaa stressiä ja kaikki arjen jutut voi hetkeksi vaan kokonaan unohtaa. Seuraavaa kesää ja mökkireissua odotellessa.

   Vastaa
 3. Sanna 7.8.2015

  Ihana Kuhmo-hehkutus! Moikkaan, jos tuut vastaan kylillä tai Lentiiran kaupalla ☺ T. Perukkalainen

  Vastaa
  • Henriikka 5.9.2015

   Kuhmo on kaiken hehkutuksen ansainnut. Ei taidettu törmätä, mutta ehkäpä ensi mökkireissulla hihi.

   Vastaa
 4. Kalenterikarju 12.8.2015

  Vau mitä kuvia! Mäkin haluan karhuretkelle!

  Vastaa
  • Henriikka 5.9.2015

   Kiitos!

   Karhuretkeä suosittelen kovasti. Oli huikea kokemus.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.