Kuvan Kevät 2012

Minulla on erittäin hyvä menovinkki niille, jotka pyörivät viikonloppunsa pääkaupunkiseudulla. Kerroinkin joskus duunistani Kuvataideakatemialla: hääräilin tuottajaharjoittelijana Kuvan Kevät -näyttelyn parissa koko kevään. Näyttely sai avajaisensa toukokuun puolessa välissä ja päättyy huomenna, sunnuntaina 3.6. Vielä ehtisi käydä katsomassa laajan ja mielenkiintoisen näyttelyn, tai ainakin jonkun kolmesta näyttelypaikasta.

”Kuvan Kevät – Kuvataideakatemian lopputyönäyttely vuonna 2012: 36 opiskelijaa, 4 koulutusohjelmaa, 2 suuntautumisvaihtoehtoa. Osallistujista 10 esittelee maalauksia, 9 installoi videoteoksen, 2 näyttää puupiirroksen, 1 tekee performanssin, 5 ilmaisee itseään installaation keinoin,2 suuntautuu valokuvaan, 3 sijoittaa näyttelytilaan veistoksen, 1 laittaa esille lyijykynäpii- rustuksia, 1 tekee yhteisötaidetta, 1 laittaa esille serigrafiaa ja 1 valmistaa näyttelyyn nuken, jonka tavanomaista suuremmasta lapsenomaisesta päästä lähtee lankoja, joihin on kietoutunut lintuja. Teoksissa tarkastellaan kolmiulotteista tilaa, elokuvallisia hetkiä ja visualisoidaan neuvottelujen julkilausumia. Joissakin teoksissa oleellista on ihmisten välinen läsnäolo tai kohtaaminen ihmisen ja eläimen välillä. Joillekin keskeisintä on näkyvän ja näkymättömän ero, junan ja elokuvan jaettu historia tai esimerkiksi sanonta ”hauki on kala”. 

taiteilija: Anastasia Lobkovski
taiteilija: Elina Rantasuo
taiteilijat: Elina Autio, Satu Nenonen
taiteilijat: Antti Eskelinen, Filippo Zambon

taiteilijat: Mari Hallapuro, Pauliina Kaasalainen
taiteilija: Sara Basta
Näyttely sijaitsee kolmessa näyttelypaikassa:
Kuvataideakatemia ja Kaiku-galleria, Kaikukatu 4, 00530 Helsinki (Hakaniemen ja Sörnäisten välissä)
Kuvataideakatemian galleria, Kasarmikatu 44, 00130 Helsinki 
Galleria FAFA, Lönnrotinkatu 35, 00180 Helsinki 
Avoinna vielä sekä tänään, että huomenna klo 11-18.

taiteilija: Pia Männikkö

Oma lempparini on Elina Rantasuon teos, jossa hän käyttää unissapuhumisnahoituksiaan:
”Where are you jolie jolie? -Kysyit kerran, ja samaa ihmettelin itsekin.”
-Henriikka

2 kommenttia

 1. Anonymous 3.6.2012

  Ah, sun blogi on jotain niin täydellisyyttä!! <3

  Vastaa
  • Henriikka 4.6.2012

   KIITOS! Kiitän todella tästä mahtavasta kommentista.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.