Mun takin sisällä on aina kesä

Kaupallinen yhteistyö: ZO•ON Iceland

Get out there – whatever the weather.

Rakastan islantilaisen ulkovaatebrändi ZO•ON:n slogania. Haluaisin itsellenikin sellaista sinnikkyyttä ja asennetta, että lause toteutuisi omalla kohdallani.

Ihminen on aina pärjännyt hulluimmissakin olosuhteissa; katsoin joskus dokumenttia, jossa kerrottiin ihmisistä, jotka ovat sopeutuneet elämään luonnon ehdoilla. Meren äärellä asuneet ihmiset kävelivät meren pohjassa harppuunakalastaen ja pidättivät hengitystään käsittämättömän pitkiä aikoja. Jäätiköllä asustavat eivät riisuneet valtavia vaatteitaan moniin viikkoihin.

Kyllähän minun siis pitäisi Suomen pikkupakkasista ja sateista selvitä. Vieläpä onnellisena.

Totta tietysti on, että usein periksiantamattomuuttakin tärkeämpää ovat varusteet.

Nämä kuvat ovat Islannista, paikka on Londrangar Basalt Cliffs. Paikka on aivan mieletön. Kuvista välittyy varmasti pieni osa tunnelmaa, mutta tuolla kallioilla turkoosin meren äärellä seistessään tunsi kyllä luonnon voimat ja oman pienuutensa hätkähdyttävällä tavalla. Mustia kallioita olisi voinut katsella ikuisuuden, vaikka tuuli oli raju ja tuntui vatsanpohjassa saakka.

Päälläni minulla on ZO•ON:n musta Berjast Down -parkatakki, jonka tekoturkkihupun sisällä lymyilen lämpimässä.

Olin tilannut takin jo aiemmin kotiini, mutta se ei aivan ehtinyt perille ennen lähtöäni. Mikä onni siis, että matkustin juuri Reykjavikiin. Islantilaisella brändillähän on tietysti siellä toimistot ja lippulaivat, ja takki odotteli maissa käyttöönottoaan.

Kuvailin juuri ystävälleni, miltä uusi takki tuntui: ”tuntuu, että sen sisällä on aina kesä!” Hänen mielestään se kuulosti liikaa itsensäpaljastelijalle, joka odottaa esittelevänsä takin alla odottavan alastoman ruhonsa maailmalle. Täytynee keksiä uusi tapa kuvailla ultimaattista lämpöä ja hyvää oloa.

Ei mutta tosissaan  – takki on muhkea, mutta napakka. Lämpö tulee teknisestä sisäeristeestä. Kangas on melko pitkälle vedenkestävää, ja takin malli on mukavan pitkä, mutta ei liian pitkä ollakseen tiellä. Hupussa, olkapäässä ja taskussa on heijastavat, siirreltävät/irrotettavat kangaspalat ja takin sisällä on lämmin puhelintasku.

Aion käyttää parkaa niin kaupungissa kuin metsikössäkin.

Talvi saapi tulla.

Mun takin sisällä on aina kesä.

-Henriikka

Ps. Jos joku muu fiilistelee tunteita herättäviä, ulkoilmaa ylistäviä videopätkiä, niin kannattaa tihrustaa myös tämän äärellä.

5 kommenttia

 1. Arro 29.9.2017

  Ihan täydellisiä kuvia taas!!

  Vastaa
 2. Lina Simojoki 29.9.2017

  Ihan mahtavan näkösiä kuvia ja toi takki on tosi lämpimän näkönen! <3 Oot muuten tosi hyvä tekemään näitä yhteistyöpostauksia- ei näytä liian mainostavilta tai feikeiltä vaan oikeesti tosi luonnollisilta ja hyviltä! Keep on going x

  Vastaa
  • Henriikka 3.10.2017

   Heiii miten kiva kommentti. Kiiiitos ihana Lina.

   Vastaa
 3. […] Iltapäivä oli jo pitkällä, kun pääsimme kumpuilevaa, hyvin Instagram-kelpoista tietä autollamme Londrangarille. Täältä julkaisinkin kuvasarjan jo syksyllä. […]

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.