Pysy lämpimänä ja kuivana: Kerrospukeutumisen ABC

Kaupallinen yhteistyö: North Outdoor

Kerrospukeutuminen – tuo miljoonasti kuultu sana, jota ei kuitenkaan koskaan oikein selitetä kunnolla. Kuinka niitä kerroksia ladellaan ja millaisia näiden mystisten kerrosten oikein kuuluu olla? Mitä kuuluu laittaa alle, mitä päälle ja mitä väliin?

Tässäpä yksi konkreettinen kerrospukeutumisesimerkki avamaan asiaa. Päätin selittää asiaa ihan juurta jaksaen ja olla tällaisenä paperinukkena, aluksi alusvaatteisillani ja lopuksi kaikki releet päällä, jotta näette vaihe vaiheelta koko vaateshown.

Tämä vaate-esimerkki sopii moneen tilanteeseen, ihan pakkasille saakka, mutta kerrosten paksuuksia ja määriä varioiden kukin varmasti löytää itselleen sopivan kombon. Varsinaiseen rankkaan, lyhytkestoisempaan hikiliikuntaan en näissä releissä lähtisi, niihin hommiin sopivat keinokuidut toisinaan paremmin, vaan pikemminkin ihan vain ulkoilemaan tai vaikka pidemmälle retkeille tai vaellukselle. Tämä on itselleni sellainen perusyhdistelmä, pomminvarma ja ihana iholla.

1. Alusvaatteet

Tämä on ihkaensimmäinen, lähin ihoa vasten oleva kerros, johon kiinnitetään mielestäni usein ihan liian vähän huomiota – jotenkin se vaan tuppaa unohtumaan, ehkä siksi, että alusvaatteet ovat kooltaan niin paljon muita vaatteita pienempiä. Tuntuu tylsältä, että monesti päällä on ihania luonnonmateriaaleja muuten, paitsi alusvaatteet on laadutonta, kulahtanutta keinokuitua ihan silkan ajattelemattomuuden vuoksi.

Ihan must juttu on mielestäni istuvat merinobokserit, jotka eivät rullaa lahkeista ylös tai sujahda vähän väliä peppuvakoon. Peppu on itselleni lämmön suhteen koko kropan haastavin paikka (jotenkin pylly jäätyy aina, vaikka kaikki muu pysyisi lämpimänä), joten olen panostanut jo vuosia hyviin merinoalkkareihin. Kesällä käytän lahkeettomia, mutta kylmemmillä keleillä tai pidemmillä retkillä olen kyllä aina bokserimallisissa.

Toiset tykkäävät laittaa aluskerrastopaidan suoraan iholle tai rintsikoiden päälle, mutta käytän itse usein t-paitaa välissä, sillä olen kova hikoilija ja t-paitaa on helpompi tuulettaa ja pestä. Tiukemmin istuvan aluskerraston kanssa saatan kuitenkin hyvin jättää t-paidan välistä pois tai laittaa sen vaikka vasta aluskerraston päälle.

Vaatekerrosten ominaisuuksista

Merinorintsikoita lukuun ottamatta kaikki tämän asukokonaisuuden vaatteet ovat suomalaisen North Outdoorin merinovillavaatteita. Merinovilla on taatusti suosikkimateriaalini ulkoiluvaatteista. Kirjoitin viime kuussa merinovillan ylivertaisuudesta (ja teinpä saman itse asiassa myös syksyllä 2018), joten en tällä kertaa keskity kuin vaatteiden kerrostamiseen.

Itselleni on tärkeää, että kerroksia on riittävästi, mutta ettei mikään kerros ole painava tai toimimaton. Joskus luulin, että toppavaatteet ovat talveksi välttämättömyys, kunnes olen vuosi vuodelta siirtynyt enemmän kerrostamiseen – retkeilyssäkin on olennaista, ettei mikään mukana kannettu ole liian tilaa vievää tai painavaa ja että kokonaisuutta saa kerroksilla muokattua mahdollisesti vaihtuviin lämpöasteisiin ja olosuhteisiin. Villa lämmittää kosteanakin, minkä vuoksi se on huippuvalinta retkeilyyn.

2.  Aluskerrasto

Aluskerrastot on se ensimmäinen pitkähihainen kerros, joka iholle puetaan. Mielikuva saattaa hyvinkin olla sellaisesta pyllystä roikkuvasta kalsariasusta, mutta kerrastot voivat olla myös kivannnäköisiä ja hyvin istuvia. Itse valitsen aina hyvin istuvan, mutten liian tiukkaa – en halua tuntea oloani yhtään epämukavaksi.

Aluskerrastot ovat tyypillisimmillään villaa, silkkiä tai keinokuitua. Keinokuitujen hyvä puoli on se, että ne siirtävät tehokkaasti kosteutta pois iholta, mutta toisaalta taas niiden heikot puolet tiputtavat ne usein valinnassa aika matalalle: ne ovat epäekologisia, ne keräävät hajuja, ovat tulenarkoja, eivätkä ne lämmitä kovin tehokkaasti kostuessaan.

Hikiliikuntaan sopii toisinaan tekninen keinokuituasu, mutta ulkoilu-, vaellus- ja retkiolosuhteisiin suosittelen kyllä ihan ehdottomasti merinovillaa. Se siirtää kosteutta, mutta ei ala haista ja mikä tärkeämpää, se lämmittää kostuessaankin ja kuivuu vikkelästi. Ylipäänsä sellaisiin aktiviteetteihin, jossa ei hikoilla juuri lainkaan tai joissa hikoilun jälkeen jatketaan usein vielä aktiviteettia rauhallisemmin hien jäädessä iholle (esim. vapaalaskupäivä, jossa haikkausta ja laskua), suosittelen merinovillaa lämmittävyytensä ja muiden ominaisuuksiensa vuoksi.

Yllä olevassa kuvassa mallailen kahden kerrastovaihtoehdon välillä: vasemmalla olevat North Outdoorin ARCTIC-kerrasto on paksumpaa merinovillaa ja pitää lämpimänä kylmemmälläkin säällä. Se on merkitty nettisivuilla välikerraksi, mutta itse olen pitänyt sitä pohjimmaisenakin. Oikealla oleva SENSITIVE on sekin lämmin, mutta sopii paremmin herkemmälle iholle bambusta valmistetun sisävuorensa vuoksi. Aina välillä minulla on talvisin ilman kuivaessa polvitaipeissa ihottumaa, jolloin valitsisin ehdottomasti superpehmeän Sensitiven, mutta muuten porhallan kyllä täysmerinossa.

Näitä kahta vaihtoehtoa ohuempiakin kerrastoja toki löytyy ja esimerkiksi ACTIVE on itselläni ympärivuotisessa käytössä. Nämä paksummat kerrastot sopivat itselleni selkeästi kylmemmille keleille tai kun liikkuminen on rauhallista. Erilaisiin kerrastoihin tutustuu hipelöimällä, kyselemällä ja etenkin käytön kautta. (Tiedän, ei ole kovin edullista puuhaa lähteä testailemaan, mutta itselleen istuvalla ja merinovillaisella ei voi kyllä mennä pieleen.)

3. Sukat

Otin kolmanneksi ihan oman kohtansa sukille, sillä alusvaatteiden tapaan ne saattavat helposti jäädä ihan liian vähälle huomiolle. Jalkojen ja varpaiden lämpimänä pysyminen on yksi tärkeistä asioista ulkoillessa, ettei kylmä pääse kiipeämään lopulta koko kroppaan. Sitä paitsi varpaat tuntuvat muutenkin olevan ihmisillä ne osat, jotka palelevat kaikista helpoiten.

Ollaan suht alussa kirjoitusta, ja kirjoitan jo tsiljoonannen kerran merinovilla, mutta kyllä: on se vaan killerimatsku. Antibakteeristen ominaisuuksien lisäksi hajut eivät tartu, ja lämmittävyys on vaan ihan omaa luokkaansa. Laitan aina perustalvilenkillekin merinosukat, vaikka kävisin vain pikaisen pyrähdyksen.

Materiaalin lisäksi on merkityksellistä, kuinka paksut sukat ovat. Sukkien on mahduttava hyvin kenkiin, sillä liian napakkaan kenkään ei jää jaloille ilmaa ja liikkumavaraa, mikä lisää palelua. Mitä tiheämpää neulosta ja mitä paksumpi merinosukka on, sitä lämpimämpi se myös on: kesällä riittää ihan ohut sukka, talvella saattaa kaivata paksumpaa tai vaikkapa tuplasukkaa.

Myös istuvuus on aivan ehdoton asia, erityisesti silloin, jos lähdetään pidemmälle retkelle tai vaeltamaan. Saumat eivät saa olla liian selkeitä, jotta ne eivät ärsytä jalkaa ja hierrä. Sukka ei saa missään tapauksessa jäädä kurtulle, sillä se aiheuttaa yhtä lailla hankausta ja hiertymiä. Tykkään itse valita mieluummin numeron pienemmän sukan kuin kokoni on, kuin yhtään liian suuren (sukat venähtävät lähes aina!), ja tuplasukkatapauksissakin tarkistan, ettei päällimmäinenkään sukka lähde liikkumaan omille teilleen.

Näissä kuvissa jalassa ovat Merino 70 -sukat, jotka ovat vielä suht ohuet ja sopivat hyvin myös sporttailuun. Merinovillan kehnoihin puoliin lukeutuu, että sen kulutuksen kestävyys ei ole mieletöntä, joten sukkiin on usein hyvä lisätä joukkoon jotain muuta materiaalia, niin kuin näissä. Vikoissa kuvissa näkyvät Aitta-sukat, joilla hiihtelen menemään myös kotioloissa, sillä ne ovat kätevyytensä lisäksi kauniitkin.

4. Välikerros (tai -kerrokset)

Välikerrosten pointtina on lisätä asun lämmittävyyttä – ei sen kummempaa! Välikerrosta ei siis lämpimämmillä säillä edes tarvita, vetelen usein pitkälle syksyyn pelkästään päällivaatteissa ja aluskerrastossa. Tauokoja varten retkillä on kuitenkin lähes aina välikerros vähintään kropan yläosaan – eli niin sanottu taukovaate. Viime talven paukkupakkasilla välikerroksia oli taas monta, useamman kymmenen pakkasasteen kivutessa mittarinaan huvittavan monta suoraan sanoen.

Itselläni välikerrokset ovat usein merinovillaa tai untuvaa. Kyllähän minä pidän usein flanellipaitojakin, vaan ne ovat lähinnä ulkonäkö- ja fiilisseikka, eivät niinkään käytännöllisiä. Välikerros-sanasta ei tarvitse hämääntyä: voit yhtä lailla pukea päälle vaikka kaksi aluskerrastoa – aluskerta toimii yhtä lailla välikertana, kun sen vain pukee päälletysten edellisen kanssa. Keskittyisin nimeonmaan materiaaliin ja laatuun, en siihen, millä nimellä  sitä kutsutaan.

Jos välikerroksissa pitää vain taukoa paikallaan, ei kosteudensiirtokyky ole niin olennainen seikka, mutta välikerrosten ollessa päällä fyysisen suorituksen aikana ominaisuus korostuu. Näissä kuvissa minulla on päällä LAAVU-välikerrasto, joka on vähän kuin merinovillainen verkka-asu. Se tuo asuun kosolti lämmittävyyttä ja siirtää kosteutta edelleen kauemmas ihosta. Ja tämä on muuten aivan täydellinen kotiasu, vaikka ei meinaisi koko päivänä tehdä yhtään mitään.

5. Lisähärpäkkeet (eli asusteet sun muut)

Ennen viimeistä eli päällikerrosta keskityn vielä niin sanottuihin lisähärpäkkeisiin, eli asusteisiin ja muihin. Itselläni ne ovat lähes aina pipo, lapaset tai muut hanskat ja puffi/t. Asusteiden avulla lisälämmitetään sitä kaipaavia kehonosia, peitetään kroppaa tuulelta ja estetään lämmön karkaaminen kropan herkkien kohtien kautta (pää, korvat, sormet, kaula…) Kaikki kehonosat tulee huomioida! Esimerkiksi vatsa tulee lähes aina peitettyä, mutta kaula jää helposti paljaaksi.

Puffit – eli tuollaiset pötkelöhuivit ovat ihan parhaita! Pidän niitä leudommalla säällä pantana pipon sijasta ja viileämmällä pipon alla tuplaamassa tai kaulassa kankean kaulaliinan sijasta. Joskus olen käyttänyt noita myös putkitoppina rintojen lämmittäjänä yöllä tai kesähelteellä tuubitoppina rintsikoiden päällä. Niin hieno ja monipuolinen härpäke siis! Näissä kuvissa on SENSITIVE-tuubihuivi, jossa on Sensitive-kerraston lailla sisäpuolella bambua. Joskus oma leukani ottaa vähän naarmua villaisesta hinkkautuessaan naamaa vasten pitkän aikaa, ja siksi tykkäänkin tuosta bambu-villasekoitteesta.

Pipo on lähes aina merinoa, lapasten valinta on pitkälti sääkysymys: tarvitaanko vedenpitävyyttä hanskoihin vai riittääkö lämpö? Kylmemmillä säillä laitan lapasten tai hanskojen alle vielä merinosormikkaat, jotka ovat sitten vähän kätevämmät ja paloturvallisemmat silloinkin, jos pitää näpertää vaikka tulia ilman kankeampia päällyshanskoja.

Päälli- eli kuorikerros

Näissä kuvissa pukeutuminen loppuu ennen kuorikerrosta, joka jää päällimmäiseksi suojaamaan tuulelta, sateelta ja tuiskeelta – kerrokset kaipaavat kylmemmillä säillä ja usein muutenkin ehdottomasti päällimmäiseksi vielä yhden kerroksen.

Itselläni päällikerros on usein sateen uhatessa kuoriasu, muuten anorakki ja retkeilyhousut, jotka hengittävät kuorta paremmin, mutta suojaavat kuitenkin tuulelta. Poutasäällä päällimmäisen kerroksen pohdinta ei olekaan niin tarkka asia, kun taas sateella materiaalin vedenpitävyys nousee arvoon arvaamattomaan.

Mitä rankemmasta fyysisestä ponnistelusta on kyse, sitä tärkeämpää on myös asun hengittävyys. Sadeasu pitää erinomaisesti sateen ja tuulen loitolla, mutta toisaalta myös loistavasti hien sisällä. Kuoriasu on hengittävämpi vaihtoehto, ja laadukkaana pitää sateenkin ulkopuolellaan. Toisaalta moneen hetkeen erillinen sadeviitta retkeilyasun päällekin toimii hyvin esimerkiksi sadekuurotilanteissa.

Kovilla pakkasilla ihan päällimmäiseksi kerrokseksi voi ottaa vielä esimerkiksi untuvatakin ja -housut, tai vaihtoehtoisesti sujauttaa nekin vielä kuorikerroksen alle.

Lisävinkkejä käyttöön ja valintaan

Erityisesti paukkupakkasilla myös vaatteiden väljyys nousee olennaiseen asiaan: jos lämpömittari näyttää -35, niin päällimmäiseksi jätettävän kerroksen alle on mahduttava usea välikerros. Paperilla pieniä seikkoja, käytännössä aika olennaisia: kun päällihousujen alle ei mahdukaan kuin yhdet ohuet merinobokserit, on vähän hankala lähteä lisäämään kerroksia. Kannattaa aina miettiä, millaiseen käyttöön hankittavat vaatteet ensisijaisesti tulevat. En näe järkeä siinäkään, että ostaa viisi numeroa liian suuret pöksyt sen vuoksi, jos kerran vuodessa vaeltaa arktisesti monien välikerrastojen kanssa.

Toinen olennainen seikka merinokerrastoja ostaessa on niiden koon valinta: villa saattaa venyä vähän käytössä, eli ostaa kannattaa vähän napakampi. Oikein pestynä merinokerraston ei pitäisi kutistua lainkaan.

Ja vielä viimeinen vinkki: pukeudu huolella! Paita lämmittää kehnosti, jos helma ei ole kunnolla housuissa, ja alaselkä tervehtii paljaana perässäkulkijoita. Tiedän, että kuulostaa holhoamiselta, mutta erityisesti laiskuuspuuskissa perusasiatkin unohtuvat esimerkiksi pitkän vaelluspäivän jälkeen. Kyllä, minulta myös.

Mitäs tykkäsitte paperinukke-lähestymistavasta?
Ei voi ainakaan konkretian puutteesta valitella.

Ja koska viime kuun alekoodilla tilattiin North Outdoorilta aktiivisesti merinovaatetta, ajattelin vielä jakaa teille koodin jouluun saakka käytettäväksi. Koodilla HENRIIKKA15 saa -15 prosenttia alennusta koko nettikaupan sisällöstä 24.12 saakka.

Ja jälleen kaksi onnekasta voittavat itselleen lämmintä päälle: vapaavalintaiset terkut kommenttiboksiin 18.11. mennessä  jättäneiden kesken arvotaan kahdelle voittajalle heidän valitsemansa merinovillakerrastot. Onnea matkaan!

Lämpöö ja lempee! Muistetaan pukea itsemme lämpimästi ja pitää kunnolla huolta.

-Henriikka

Ps. North Outdoor on mukana Goexpo Winter -messuilla Helsingin messukeskuksessa 15.-17.11. -osastolla 5f11. Mukana naisten, miesten ja lasten tuotteet, joita pääsee testaamaan ja hankkimaan kerrospukeutumisen asiantuntijoiden avustuksella.

Kuvat: Dorit Salutskij 

334 kommenttia

 1. Avatar Laura 11.11.2019

  Olipa hyvä postaus! Herkästi itse varustaudun pakkaseen vaan lämpimillä vaatteilla enkä muista miettiä materiaaleja sen tarkemmin.

  Vastaa
 2. Avatar Mikael 11.11.2019

  Moikka! Wuhuu, ensi kuussa Joulu! Eli melkein voi jo toivottaa lämmintä ja ihanaa Joulua. Nautitaan elämästä ja sen pienistä iloista. Tsemiä loppuvuoden duuneihin!

  Vastaa
 3. Avatar Veera 11.11.2019

  Hei olipa hyvä postaus! Ja ajankohtaista just nyt kerrospukeutuminen 😌 North outdoorin villapaidat on ihania!

  Vastaa
 4. Avatar Sanni 11.11.2019

  Merinovillabest 😍 aluskerrasto löytyy jo mutta välikerrasto, I need you! Ja kiitos alekoodista, voisi tilata merinovillaista myös pukinkonttiin…

  Vastaa
 5. Avatar Paula 11.11.2019

  Paperinukkelähestymistapa oli toimiva! Itsekin suosin nykyään eniten merinovillaa, mutta kerralla ei koko settiä raaski ostaa, vaan asuja on tullut ostettua pikkuhiljaa, yleensä juuri aleista tai muista kamppiksista. Nyt toivelistalla olisi toinen merinovillainen t-paita ja tuollainen paksumpi välikerrasto. Sekä merinovillaiset alusvaatteet, niissä varsinkin hinnat tuntuvat suht kovilta, mutta kyllä laatuun kannattaa tässäkin panostaa. Hyvä vinkki sukissa myös tuo yhden koon pienemmän valinta, koska musta tuntuu, että sukatkin venyvät hieman käytössä. Oi joi, tulispa se kunnon talvi jo!

  Vastaa
 6. Avatar Kaisa 11.11.2019

  Hyvää infoa kerrospukeutumisesta! Viime kuussa tilasin Activen ja nyt harkitsen kyllä Laavu-välikerrastoa sen kaveriksi 😊

  Vastaa
 7. Avatar Pieta 11.11.2019

  Ihanaa loppuvuotta <3

  Vastaa
 8. Avatar Anna 11.11.2019

  Ihana postaus! Merinovilla on kyllä mahtava materiaali ja ihan pakollinen lasten kanssa ulkoillessa!

  Vastaa
 9. Avatar Essi 11.11.2019

  Aivan huikeeta tämmönen postaus! Mie oon aina hehkuttanu sekä merinovillaa, että kerrospukeutumista ja harvoin kukaan ymmärtää niitten hienoutta. Ihanaa kun valaisit kaikkia niitäkin, jotka vasta opettelee näitä juttuja! Nautitaa siis talven tullen kaikki villan ja kerrospukeutumisen lämmöstä ja hyödyistä <3

  Vastaa
 10. Avatar @sinisentalonsatu 11.11.2019

  Kiitos! Hyvästä postauksesta ja aina niin kivasta ja instasta ja blogista!

  Vastaa
 11. Avatar siljaminkkis 11.11.2019

  Olen vuosien saatossa huomannut muutuneeni kerrospukeutujaksi – ja sitten myös isäkseni. Isälläni on nimittäin tapana kuljeskella kotona reikäisissä kerrastoasuissaan, josta me aina hänelle lapsina valitamme. Miksei osta uutta jos kerran vanhat ovat täynnä reikiä?!

  Noh, itse omistan tätä nykyä yhden merinovillakerraston, ja sitä voittanutta ei ole. Siispä kuljen koko talven se päälläni. Viimeisen vuoden aikana kerrasto on valitettavasti alkanut purkautua, tietenkin erityisesti haaroista ja takamuksesta. En kuitenkaan raaski luopua kalsareiden käytöstä, saati ostaa vielä uusia… joten avot: olen tullut isääni. Hävettää ja naurattaa kun näen itseni ja vilahtelevat kankkuni peilistä.

  Vastaa
  • Avatar Irma 18.11.2019

   Hyvä lähestymistapa! Kyllä viimeistään nyt selvisi miksi kerrokset, kiitos. Merinovilla on ehdoton suosikki mutta täytyy testata sensitive-mallistoakin.

   Vastaa
 12. Avatar Sara 11.11.2019

  Merinovilla on parasta! Mukavan pehmosta ja pitää lämpimänä.
  Ihanaa loppuvuotta ja alkavaa talvea kaikille❤️

  Vastaa
 13. Avatar Suvii 11.11.2019

  Tää paperinukke havainnollistaminen oli kyllä toimiva. Tää on se missä on itsellä vielä opettelua😅

  Vastaa
 14. Avatar Rauni 11.11.2019

  Merinovillavaatteet on lempparit! :)

  Vastaa
 15. Avatar Viivi 11.11.2019

  Heipsan, mukavia talviterkkuja sinne! Ihanan konkreettinen opas kerrospukeutumiseen. Merino on parasta!

  Vastaa
 16. Avatar Vilma 11.11.2019

  Ihanat kuvat!

  Vastaa
 17. Avatar Annette 11.11.2019

  Olipa mukavan postaus! Pikkuhiljaa kerännyt kasaan kunnollisia ulkoiluvaatteita, mutta kunnollinen kerraststo vielä hakusessa. Merinovilla miellyttää materiaalina valtavasti, ja sitä jo muutaman paidan muodossa omistan!

  Vastaa
 18. Avatar Titta 11.11.2019

  Niin ihanan kuuloisia vaatteita kaikki 🖤 itsekin liikun vuoden ympäri ulkona paljon, mutta silti monta kertaa varustus meinaa olla jotenkin väärä, nämä materiaalit varmasti korjaisivat tilannetta!

  Vastaa
 19. Avatar Sofia 11.11.2019

  Merinovilla on kyllä ihan lemppari vaatteissa <3

  Vastaa
 20. Avatar Laura Sammatti 11.11.2019

  Paperinukke-lähestymistapa toimiva ja helposti seurattava! Itse palelen tosi herkästi, joten materiaalivalinnat ovat suuressa roolissa.

  Vastaa
 21. Avatar Mariem 11.11.2019

  Oot söpö <3

  Vastaa
 22. Avatar Loviisa 11.11.2019

  Todella hyvä tapa tämä ”paperinukke” -tyyli. Opin paljon uutta! Merinovillaisia asuja onkin, mutta selvästi kehitettävää tässä kerrostamisessa!

  Vastaa
 23. Avatar Anssi 11.11.2019

  Hyvä ja selkeä kirjoitus! Olen miettinyt merinovillaisten sukkien kulutuksenkestoa. Ulkoiluun pitää kyllä ottaa kokeiluun. Noissa sukissa näkyi olevan muutakin mukana, mikä varmaankin lisää kestävyyttä.

  Vastaa
 24. Avatar Merinorocks 11.11.2019

  Ah kaikki vaatteet näyttivät niin mukavilta! Kiitos selkeästä ja informatiivisesta postauksesta!

  Vastaa
 25. Avatar Heidi 11.11.2019

  Oon viime vuonna löytänyt merinovillan ja oon pikkuhiljaa alkanut päivittämään omia kerrastoja. Tästä saa hyvin lisäideoita siihen. :)

  Vastaa
 26. Avatar Katri 11.11.2019

  Rakastan merinovillaa. Tajusin vaan, että oon aina ostanut lapsille ykköskamat, itselle jos raaskin. Nyt satsaan itseeni(kin)!

  Vastaa
 27. Avatar Tiia 11.11.2019

  Rakastan merinovillaa ja kerrospukeutumista, mutta joskus merinokin on mun superherkälle iholle liikaa. Bambuvuorattua en tosin oo vielä kokeillut! Ihanaa kun kirjoitat tästä, entisenä ulkoilukaupan myyjänä turhauttaa välillä vieläkin, kun ihmiset ei raaski laittaa rahaa hyviin ja kestäviin alusvaatteisiin.

  Vastaa
 28. Avatar Saara 11.11.2019

  Kiitos hyvästä ja selkeästä postauksesta, näillä vinkeillä kohti talvea ja ulkoiluja! 🏂

  Vastaa
 29. Avatar Tiina 11.11.2019

  Jänmä huomata, että ainakin yksi kerros jää itseltä noista pois, vaikka luulin että homma ois about hallussa. Aina oppii uutta! Joten kiitos! Itsekkin tykkään merinovillasta kovasti.

  Vastaa
 30. Avatar Assi 11.11.2019

  Tosi hyvä kirjoitus! Mä löysin vusoi sitten merino sukkien ihmeellisen maailman ja voi että on ihanaa, kun ei jalat enään palele! Merinovilla on kyllä super ihanaa ja nyt oon laittanu meillä Mumman kutomaan mun 2.5kk vauvalle merino sukkia ja tumppuja 🖤

  Vastaa
 31. Avatar Taru 11.11.2019

  Nää merinokerrastot ei ihan ehdottoman hyvät talven lappiseikkailuihin!

  Vastaa
 32. Avatar U 11.11.2019

  Tosi hyvä postaus, kiitos! Merinovilla best!

  Vastaa
 33. Avatar Johanna Suni 11.11.2019

  Merinovilla on tullut pikkuhiljaa tutuksi ja ihan lempimateriaaliksi. Lämmittää (kosteanakin) ja tuntuu mukavalta.

  Vastaa
  • Henriikka Henriikka 25.11.2019

   Hello Johanna! Ja onneksi olkoon. Juuri arvoin voittajat ja olet toinen <3 !! Laitan mailia.

   Vastaa
 34. Avatar Marjukka 11.11.2019

  Tää oli kyllä mahtava postaus! Ja merinovillaa täytyy kokeilla heti! :)

  Vastaa
 35. Avatar Inkeri 11.11.2019

  Ihanat kuvat ja hyödyllinen postaus :)

  Vastaa
 36. Avatar Tiina 11.11.2019

  Olipas ihanan informatiivinen postaus! Itseltäkin meinaa aina jäädä varsinkin alusvaatteet vähemmälle huomiolle ulkoillessa. Nyt pitää kyllä alkaa ehdottomasti panostaa, terveisin toinen, jonka pylly paleltuu aina jo pikkupakkasillakin.

  Vastaa
 37. Avatar Anniina 11.11.2019

  Tulipas taas retkeilyintoa tästä postauksesta!

  Vastaa
 38. Avatar Monika 11.11.2019

  Oikein kivaa ja lämmintä joulun odotusta!

  Vastaa
 39. Avatar MiiaKoo 11.11.2019

  Merinovilla on itselleni vasta uusi tuttavuus. Toivon, että tästä löytyy ratkaisu jolla pitää vilukissa lämpimänä myös pakkaskeleillä. Kiitos hyvästä ja havainnollisesta postauksesta!

  Vastaa
 40. Avatar Linnea 11.11.2019

  Tää oli kiva postaus, opin uutta! :)

  Vastaa
 41. Avatar Mari 11.11.2019

  Todellakin merinovillapöksyt auttaa tämmöistä koirapuistossa seisoksijaa! Ja ratsastajalle pelastus siinä vaiheessa kun pitää hypätä tunnin jälkeen alas :-/

  Vastaa
 42. Avatar Maija 11.11.2019

  Merinovillaa parempaa ei ole! Pikkuhiljaa kaikki tekstiilit alkaa vaihtua luonnonkuituihin, myös ne jumppavaatteet. Merinovillaiset juoksutrikoot olisi mieletön testata, koska olen vilukissa ja palelen aina..

  Vastaa
 43. Avatar Anna Ollola 11.11.2019

  Wau! Olipa huikea postaus pukeutumisesta. Tammikuussa odottaa hiihtovaellus UKK-puistossa ja haussa on ollut hyvä, lämmin, välikerrasto sinne. Toi laavu-sarja vaikutti huikealta siihen tarkoitukseen. Kiitos tästä vinkistä!

  Vastaa
 44. Avatar Lottis 11.11.2019

  Ihan superhyvä juttu! Merinovilla on paras ❤️

  Vastaa
 45. Avatar Eve 11.11.2019

  Hei tää oli tosi hyvä ja mielenkiintoinen postaus! Ja merinovilla on kyllä mahtava asia. Ihanaa loppusyksyä ja joulun odotusta sulle! 😊

  Vastaa
 46. Avatar Iida 11.11.2019

  Olipa ihanan havainnollista postaus, tykkäsin! Merinovilla on ehdottomasti oma lemppari materiaali vaatteissa. Näillä vinkeillä on hyvä lähteä kohti talvi ulkoilua ja retkeilyä. Kiitos siis kirjoituksesta.

  Vastaa
 47. Avatar vilja 11.11.2019

  Jep! Merinovilla on ihan best! Mulla on ollut vuoden kovassa käytössä kyseisem merkin paksu merinokerrasto, ja en oikein keksi paikkaa mihin se ei lopulta sopis! Ihan paras ja lämmin ja näyttää hyvältä! <3

  Vastaa
 48. Avatar Venla 11.11.2019

  Kiitos selkeästä postauksesta! :) Tänne pitääkin tulla seuraavan kerran kertailemaan näitä juttuja kun on tiedossa retki pakkaseen.

  Vastaa
 49. Avatar Janette 11.11.2019

  Ihan superhyvä tämä! Ja ihana sinä.

  Vastaa
 50. Avatar Liinu 11.11.2019

  Kiitos, mahtava postaus! Täälläkin tiukalla budjetilla eläjällä olisi tarve kunnon merinokerrastolle!

  Vastaa
 51. Avatar ViljaT. 11.11.2019

  Oi miten hyvä postaus, merinovilla on ykkösvalinta ja North outdoor lemppari 😍

  Vastaa
 52. Avatar Anni 11.11.2019

  Mahtava postaus! Paljon hyviä vinkkejä kerrospukeutumiseen, mitä itse suosin myös talvella. :) Lautailemaan en enään lähde ilman merinovillasta kerrastoa mikä pitää lämpimänä kovassakin pakkasessa.

  Vastaa
 53. Avatar Emilia 11.11.2019

  Oi että kun näyttää mukaville kaikki vaatteet ja asusteet! En ole vielä kaivanut omia paksumpia kerrastoja varastosta esille, mutta tämän postauksen luettuani tajusin, että vaatekerrastoni vaativat päivitystä! Terv. talvisin AINA palelija

  Vastaa
 54. Avatar Sirpa 11.11.2019

  Oispa mukava saada merinokerrasto😍. Kivoja ulkoiluja! Kerrospukeutumalla ja tuollaisilla kamppeilla varmasti pärjää😊👍.

  Vastaa
 55. Avatar Jenni 11.11.2019

  Tuli vähän lämpimämpi jo tätä lukiessa :)

  Vastaa
 56. Avatar Ella 11.11.2019

  Todella hyvä ja informatiivinen postaus! Tästä oli kyllä hyötyä kun hankinnassa on merinovillainen kerrasto. Kiitos!

  Vastaa
 57. Avatar Saimi 11.11.2019

  Älyttömän hyvä ja tarpeellinen postaus. Tarpeeksi rautalankamalli, kuitenkin ilman sitä fiilistä, että itse lukijana on aivan uuno :D Kiitos!

  Vastaa
 58. Avatar Lydie 11.11.2019

  Merinovillan suurkuluttaja täällä kans! Lähes ympäri vuoden käytössä. Ihanaa on myös se, vaikka toki ihan vaan plussaa koska toimivuus todellakin ekana, et lähiaikoina merinoa on alkanut löytyä myös esteettisesti toimivana. Ensimmäinen oma merinopaita on niin alusvaatteen näköinen, vaikka vielä toimiikin moitteettomasti :) uudemmat mallit menee sellaisenaan melkein siinä missä siisti perus pitkähihainenkin!

  Vastaa
 59. Avatar MIIA 11.11.2019

  Hyvä postaus hyvästä aiheesta👌❄️

  Vastaa
 60. Avatar Anni 11.11.2019

  Kiitos kattavasta postauksesta! Merinovilla on alkanut kiinnostaa yhä enemmän, ja aluskerraston rinnalle harkitsen nyt ehdottomasti välikerraston hankkimista!

  Vastaa
 61. Avatar Heli 11.11.2019

  Huh, oli niin pitkä teksti, etten jaksanut lukea loppuun asti. 😶 Mutta mieleen jäi merinovillabokserit. Nehän voisi tilata joulupukilta!

  Vastaa
 62. Avatar Anna 11.11.2019

  Hyviä vinkkejä, tulisi kyllä tarpeeseen, koska varsinkin talvella tulee ulkoiltua paljon! Hyvää loppuvuotta ja ihanaa joulunodotusta sulle!

  Vastaa
 63. Avatar Emma 11.11.2019

  Todella hyvä postaus. Meni harkintaan moni mainittu tuote. :)

  Vastaa
 64. Avatar Svi 11.11.2019

  Merinovilla ja kashmir on kyllä parhaita materiaaleja :)

  Vastaa
 65. Avatar Anu 11.11.2019

  Erittäin hyvä postaus! Merino best!

  Vastaa
 66. Avatar Marika 11.11.2019

  Ollappa merinolammas! Tälle vilukissalle nämä vinkit tulivat kyllä hyvään saumaan, nyt kun vielä saisi hommattua merinovillaa ylle!

  Vastaa
 67. Avatar Elina 11.11.2019

  Kiitos päivien piristämisistä, ihanaa joulun odotusta❤️

  Vastaa
 68. Avatar Susanna 11.11.2019

  Ihanan käytännöllinen postaus täynnä asiaa! Lämpimiä retkiä :)

  Vastaa
 69. Avatar Iida 11.11.2019

  Ai vitsi kun oli mainio kirjoitus! Kiitos tästä! Suosin kanssa mun vauvalla merinokerrastoa ja muitakin silkkivillaisia! Pitäisi myös itselle raaskia hankkia, niin olis aika lämmintä ja pehmoista oloilua kotona tai ulkoillessa! Kivaa joulunodotusta!

  Vastaa
 70. Avatar Lottis 11.11.2019

  Hauska postaus! Monikerroksisen lämpöiset terveiset lumisesta Kuopiosta ❤️

  Vastaa
 71. Avatar Hanna 11.11.2019

  Merinovilla ❤

  Vastaa
 72. Avatar Kati 11.11.2019

  Hyvä postaus! Kiitos siitä :)

  Itse olen herännyt kerrospukeutumiseen vasta esikoisen syntymän jälkeen ja tässä samalla ymmärtänyt kuinka upea materiaali villa onkaan! Tähän asti on kalisuteltu hampaita 😅

  Lämpöä viileneviin päiviin.

  Vastaa
 73. Avatar Saata 11.11.2019

  Merinovillaisia vaatteita ollut jonkin aikaa käytössä enkä niitä pois vaihtaisi. Ovat parhaita ja pitävät lämpimänä. Kiva postaus talvipukeutumisesta ☺️

  Vastaa
 74. Avatar Saara 11.11.2019

  Olipa hyvä postaus jota en ees tiennyt tarvitsevani! En ees ole tajunnut että alus- ja välikerrasto on eri asiat – ja toisaalta ei niin väliä mikä on mikä vaan voi vähän soveltaakin. Kiitos tästä!

  Vastaa
 75. Avatar Hanna 11.11.2019

  Merinovilla on kyllä paras! 👍

  Vastaa
 76. Avatar Laura 11.11.2019

  Kiitos kattavasta kirjoituksesta! Tää tuli tarpeeseen. Nyt pitäisi vaan päättää mistä aloittaa 😊

  Vastaa
 77. Avatar Santtu 11.11.2019

  Jee mukana ollaan arvonnassa! Juuri olen merinovillan ostamista harkinnut, joten tämä tuli sopivasti :)

  Vastaa
 78. Avatar Vilma 11.11.2019

  Kerrospukeutuminen, niin parasta! Oon tän syksyn aikana tajunnut kuinka kätevää villa- ja merinovillavaatteet on ihan perus arkivaatteinakin, lämmittää sopivasti eikä kasvata pyykkivuorta jatkuvasti😍

  Vastaa
 79. Avatar Elina 11.11.2019

  Mahtava postaus! Olin juuri harkinnut miehelle uusia kerrastoja joululahjaksi, vanhoja virttyneitä kalsonkeja kun heitettiin juuri lumppukasaan kun kuminauhat antoivat lopullisesti periksi :D

  Vastaa
 80. Avatar Anni 11.11.2019

  Ihanan konkreettisia neuvoja! Paita housuihin neuvo tuppaa kyllä aina unohtumaan, niin yksinkertainen ja järkevä kuin se onkin. 🙈

  Vastaa
 81. Avatar Mea 11.11.2019

  Ah North Outdoor on niin tarpeellinen ja toimiva brändi! Toi Arctic-asu ti muu paksumpi asu vois tulla tarpeeseen tälle talvea, kun Lapin reissu häämöttää. Mulla on NO:n ohuempi merinovillainen alusasu ja sen seuraan paksumpi vois olla monipuolinen valinta👌🏼

  Vastaa
 82. Avatar Outi K 11.11.2019

  Merinovilla on ihan super! Ja siekin oot ihan super! Ihana paperinukkepostaus toimi oikein hyvin, opin vähän uuttakin. 😊

  Vastaa
 83. Avatar Mari 11.11.2019

  Tuo alkkariasia on kyllä itselläkin jäänyt ihan retuperälle ja aina pylly kylmissään! Kerrasto on ostoslistalla, entiset hiukka kulahtaneita jo..

  Vastaa
 84. Avatar Oona 11.11.2019

  Hyödyllinen postaus, kiitos! Kyllä elämänlaatu parani, kun tänä vuonna ostin merinokerraston. Mutta selkeästi on hankittava vielä lisää talvea varten.

  Vastaa
 85. Avatar Jonna 11.11.2019

  Huippu postaus ja konkreettinen paperinukke lähestymistapa toimi hyvin 😊

  Vastaa
 86. Avatar Helmi 11.11.2019

  Hyvää merinovillaa ei voita mikään! Lisäksi on plussaa, että siistissä villapoolossa voi mennä niin töihin kuin talviselle kävelylle, toisin kuin vaikka fleece päällä.

  Vastaa
 87. Avatar Laura 11.11.2019

  Kiitos hyvistä vinkeistä! Tuli tarpeeseen☺️

  Vastaa
 88. Avatar HannaK 11.11.2019

  Jee merinovillaa :)

  Vastaa
 89. Avatar Mönkkeli 11.11.2019

  Mun viime talven kerrasto on näymmä tasoa kevyt :D. Oon ostanut sen tietämättä asioista sen enempää. Nyt pitää siis saada täksi talveksi vielä selkeästi tuo lämmittävämpi ja vielä oloasukin, sitten ei pitäis enään palella!

  Vastaa
 90. Avatar Hannele 11.11.2019

  Ah, merinovillaa on päällä just ja nytkin! Parasta!

  Vastaa
 91. Avatar Maikki 11.11.2019

  Ooo miten ihanan inspiroiva juttu! Sain tästä joululahjavinkit kerralla! Kiitos!💕🙏🏻

  Vastaa
 92. Avatar Tiia 11.11.2019

  Oo! Töihin ihan mahtavia kerrastoja 😍

  Vastaa
 93. Avatar Tiina 11.11.2019

  Hyvä postaus ja täällä olis ainaki yks joka tarvis lämpöä, kunnollista kerrastoa kun ei kaapista löydy vaikka pohjoisessa asunkin 🙈

  Vastaa
 94. Avatar Milla 11.11.2019

  Merinovilla on ihan best. Ja äitin tekemä islantilaisneule <3

  Vastaa
 95. Avatar Mirjami 11.11.2019

  Kiitos huipusta postauksesta!

  Vastaa
 96. Avatar Terhi Haapanen 11.11.2019

  Ihan mahtavia tuotteita. Mukana arvonnassa ehdottomasti.

  Vastaa
 97. Avatar Anna Toivonen 11.11.2019

  Ihanaa tästä sai vaikka mitä ihania vinkkejä, kiitos! 😍😍😍

  Vastaa
 98. Avatar Katarina 11.11.2019

  Merinovillaa päälle, kohti ääretöntä ja sen yli!

  Vastaa
 99. Avatar Minna 11.11.2019

  Kunnon merinokerrastoa kiinnostaisi kokeilla, mukana siis! :)

  Vastaa
 100. Avatar Tuikku 11.11.2019

  Olipa hyvä postaus. Mun tämän hetkinen merinovilla kerrasto alkaa olemaan aikansa elänyt ja uusi on haussa!

  Vastaa
 101. Avatar Maarit 11.11.2019

  Tuollainen välikerrasto olisi unelma. <3

  Vastaa
 102. Avatar Tuuli 11.11.2019

  Tää oli ihan paras postaus! Just pähkäilin näitä juttuja uutta ulkoilutakkia ostaessa. Välikerrasto tulis ennen paukkupakkasia kyllä tarpeeseen :-)

  Vastaa
 103. Avatar Heidi 11.11.2019

  Olipas hyviä vinkkejä, kiitos! Näitä kerrastoja pitääkin vilkaista kun työt vievät talveksi Etelämantereelle ja kerroksia pitää olla enemmänkin :)

  Vastaa
 104. Avatar Johanna 11.11.2019

  Kiitos, hyvä postaus! Työmatkaa päivittäin pyöräillessä kunnollisten vaatteiden merkitys on korostunut.

  Vastaa
 105. Avatar Riina 11.11.2019

  Kerrankin selkeä selostus näistä mystisin termein varustetuista kerroksista! Kiitos 😊

  Vastaa
 106. Avatar Vilma 11.11.2019

  Huippu postaus! Sitä tuntuu, että vuosi vuodelta alkaa pukemaan villasukkia ja kerrastonhousuja jalkaan aiemmin ja aiemmin, kaipa sitä on tullut niin mukavuuden haluiseksi. Ja on vihdoin ymmärtänyt, että oli se äippä oikeassa!

  Vastaa
 107. Avatar Maria 11.11.2019

  Ihana ja selkeä postaus, kiitos! Merinovilla on ihan parasta 😍

  Vastaa
 108. Avatar Pinja 11.11.2019

  Ensin mietin, että kyllähän kaikki osaavat kerrospukeutua. Mitä vaikeaa siinä nyt on? 🤷 Pakko kyllä nyt tekstin luettua myöntää, että opin paljon uuttaa, mistä on hyötyä jatkoa ajatellen 😊 tuubihuivi menee ehdottomasti tilaukseen 🙊

  Vastaa
 109. Avatar Marjaana 11.11.2019

  Kiitos hyvästä kirjoituksesta! :)

  Vastaa
 110. Avatar Kymmenkottarainen 11.11.2019

  Uuu supertuote!

  Vastaa
 111. Avatar Elli 11.11.2019

  Olen myös ihastunut merinovillaan yhden merinovillaisen paidan myötä tänä syksynä. Kiitos selkeästä postauksesta! Välikerrasto olisi tarpeen ulkona liikkumista varten!

  Vastaa
 112. Avatar Anniina K. 11.11.2019

  Merinovilla on ihan paras materiaali! Ei ole paluuta keinokuitukerroksiin enää 🙌

  Vastaa
 113. Avatar Anna 11.11.2019

  Ai että, merinovilla best! Intin aikana tullut kyllä huomattua sen loistavuus – monesti päivän aikana on niin fyysisiä ja hikeennyttäviä suoritteita kuin paikallaan oleskeluakin, jolloin kroppa pääsee jäähtymään. Ja toimii juuriki tuollaisessa tasaisessa suorituksessa kuten vaelluksella/marssilla. Ja sitten tuo kerrosten merkitys, sitä ei tosiaan ollut tajunnut ennenkuin pääsi “tositoimiin luonnon armoille”. Ihan joka osassa kroppaa, sopivan väljät kerrokset on kaiken a ja o! Kovad^ssa käytössä on päässyt lempparikerrastot kulumaan (yksi jo kuluikin täysin puhki), joten uudelle olisi tarvetta. Pysyisi sitten vielä loppusodankin lämpimänä. Ja mikäs sen parempaa kuin suomalaisilla tuotteilla!

  Vastaa
 114. Avatar Suvi 11.11.2019

  Loistava ja hienosti toteutettu postaus, joka osui itselleni kreivin aikaan! Tammikuussa ollaan matkalla Lappiin, ja kerrospukeutumisen ABC on vielä hakusessa. Sain tästä mainioita vinkkejä, kiitos! :)

  Vastaa
 115. Avatar Aino 11.11.2019

  Hyvä kirjoitus :) Merinovillaiset vaatteet on vaan ihan parhaita!

  Vastaa
 116. Avatar Pinja 11.11.2019

  Talvella olisi tarkoitus käydä useamman kerran retkeilemässä Kainuun korpimetsissä – kyllähän metsäpäivät on hauskempia kun on itsellä lämmin ja kuiva olla ☺️

  Vastaa
 117. Avatar Annnaaa 11.11.2019

  Ai että, merinovilla best! Intin aikana tullut kyllä huomattua sen loistavuus – monesti päivän aikana on niin fyysisiä ja hikeennyttäviä suoritteita kuin paikallaan oleskeluakin, jolloin kroppa pääsee jäähtymään. Ja toimii juuriki tuollaisessa tasaisessa suorituksessa kuten vaelluksella/marssilla. Ja sitten tuo kerrosten merkitys, sitä ei tosiaan ollut tajunnut ennenkuin pääsi “tositoimiin luonnon armoille”. Ihan joka osassa kroppaa, sopivan väljät kerrokset on kaiken a ja o! Kovad^ssa käytössä on päässyt lempparikerrastot kulumaan (yksi jo kuluikin täysin puhki), joten uudelle olisi tarvetta. Pysyisi sitten vielä loppusodankin lämpimänä. Ja mikäs sen parempaa kuin suomalaisilla tuotteilla!

  Vastaa
 118. Avatar Mira 11.11.2019

  Ihanaa, että otit esiin kerrospukeutumisen! Niin tärkeä asia myös itselle ja sain paljon uutta tietoakin sun vinkkien myötä, kiitos :)

  Vastaa
 119. Avatar J. P. 11.11.2019

  Merinon nimeen vannotaan täälläkin. Vähä vähältä korvaan muut vaatteet merinoversioilla, ei oo monta juttua enää jäljellä!

  Vastaa
 120. Avatar Karoliina 11.11.2019

  Tärkeää asiaa! Itse ennen ajattelin että kunhan on kunnon toppatakki niin sillä mennään, mutta onneksi armeijassa opetettiin kerrospukeutumisen salat ja taukovarustuksen tärkeys.

  Vastaa
 121. Avatar Nea 11.11.2019

  Miten kotoisa teksti, kuvat ja vaatteet! Rakastan kerrospukeutumista, mutta en ollut ajatellukaan sitä miten suuri merkitys materiaalilla on. Toivon siis nääääääääin paljon että arpaonni olisi kääntynyt mun kohdalla! :-)

  Vastaa
 122. Avatar Niina 11.11.2019

  Ihana postaus! Merinovilla on kyllä ihan parasta💫

  Vastaa
 123. Avatar Hilkka 11.11.2019

  Itsekin päässyt iän myötä materiaaligeimeihin mukaan ja merinovilla best niin Pariisissa kun puskissakin :D

  Vastaa
 124. Avatar Eltsi 11.11.2019

  Hyviä vinkkejä! Ja ihanan laadukkaan näköisiä nuo käyttämäsi vaatteet :)

  Vastaa
 125. Avatar Aino 11.11.2019

  Arvonnassa mukana, lämpimää aina tarvitaan!

  Vastaa
 126. Avatar salla 11.11.2019

  Tässäpä vitsiterveiset marraskuun pimeyteen:

  Mitä Timo Jutila sanoi lammaspaimenena?
  – Ny villataa!

  Vastaa
 127. Avatar Daphnion 11.11.2019

  Merino on pop! Pois en enää vaihtaisi villavaatteita omasta vaatekaapistani. :) Toivotan kaikille lämpimiä talviseikkailuita!

  Vastaa
 128. Avatar Emmiina 11.11.2019

  Oi olisipa tuollainen merino t-paita! Ja välikerrasto! Yksi merinovillainen aluskerrasto multa löytyy kotoa jo, ja aika usein saatan koko vapaapäivän viettää siinä, niin mukava se on.

  Vastaa
 129. Avatar Mq 11.11.2019

  Pitkästä aikaa piipahtamassa blogissa! Instakuvan taustalla näkyvä kenkähylly kiinnitti oikeesti enemmän huomion, mutta onneks niin sit tuli luettua tääkin juttu 😆

  Vastaa
 130. Avatar Hilma 11.11.2019

  Olipa hyvä juttu, kiitos! Kerrospukeutuminen on jokseenkin tuttua, mutta vielä kuitenkin hieman mystistä. Ja olisi ajankohtaista katsella uusia kerrastoja itselle, niin siinäkin suhteessa aivan loistava :D

  Vastaa
 131. Avatar Johanna 11.11.2019

  Mahtava merinovilla <3

  Vastaa
 132. Avatar Janni 11.11.2019

  Tarpeellinen postaus! Tarpeeseen tulisi myös merinokerrasto, en omista tällä hetkellä yksiäkään pitkiä kalsareita jotka mahtuis jalkaan…

  Vastaa
 133. Avatar Minna 11.11.2019

  Kiitos informatiivisesta postauksesta, oli todellakin hyödyksi :-)

  Vastaa
 134. Avatar Suvi 11.11.2019

  Todella hyvä postaus! Merinovilla on kyllä tälläsen jatkuvasti palelevan lempparimatsku! :)

  Vastaa
 135. Avatar Josefiina M 11.11.2019

  Oi oispa ihana voittaa kerranki kunnon kerrastot miehen kans, ehdottomasti mukana!!😍

  Vastaa
 136. Avatar Raija 11.11.2019

  Merinovilla on mahtava tuote, käy hyvin myös yöasuksi ohut merinokerrasto, käytän myös kesällä 😊
  Nykyään pääasiassa sukatkin merinoa.
  Vielä en ole löytänyt istuvia merino alushousuja tai rintsikoita. Vinkkejä otetaan vastaan

  Vastaa
 137. Avatar Johanna 11.11.2019

  Kiitos asiantuntevasta sisällöstä. 😍 Tykkään sun tavasta valita merkityksellisiä yhteistyökumppaneita👌🏻

  Vastaa
 138. Avatar Sofia 11.11.2019

  Hei ja terkut Islannista! Olen täällä viettämässä vaihtovuotta ja paikalliset sääilmiöt ovat yllättäneet jopa suomalaisen, eli kunnon merinokerrastolle tulisi käyttöä! Kivaa loppuvuotta, odotan jo nyt podcastia :)

  Vastaa
 139. Avatar sanniboho 11.11.2019

  Kiitos! Nämä vinkit tulivat kyllä niin tarpeeseen!

  Vastaa
 140. Avatar Saana 11.11.2019

  Niiiin tärkeää perusasiaa ja hyvä muistutus meikäläiselle etenkin tähän vuodenaikaan. Todellinen vilukissa, joka silti niin usein pukeutuu väärin… Tähän täytyy saada muutos! Jospa talven ulkoilut vauvan kanssa sitten pysyisivät kivana juttuna, myös lämpötilan romahtaessa. :)

  Vastaa
 141. Avatar Claudia 11.11.2019

  Hei aivan ihana postaus taas! On kiva kuulla kokeneemman vinkkejä näissä pukeutumisasioissa. Hassua, että näistäkin oppii vaikka itsekin on aina kerrospukeutunut retkille. :)

  Vastaa
 142. Avatar Johanna 11.11.2019

  Kiitos kattavasta ja asiantuntevasta postauksesta! Arvostan sun yhteistyökumppaneita ja toivon ymmärtäneeni oikein, että valitset ne harkiten. Iloa ja valoa talveen. 💙 Kerrasto kelpais!

  Vastaa
 143. Avatar Iines 11.11.2019

  Todella hyvä postaus! Tosi ajankohtanen ittelle kun Lapissa jo laskukausi alkanu ja mietittäny esim toi pukeutuminen vapaalasku päiviin. Kuulemma kannattaa laittaa joku puuvillanen t paita sen merinovillasen aluspaidan alle, että se hiki siirtyy sitte siihen, eikä jää palelluttamaan lisättyjen lämpimien kerrosten alle. Onkohan toi ihan toimiva tapa?

  Vastaa
 144. Avatar Juulia 11.11.2019

  Tästä oli paljon hyötyä lappiin muuttavalle helsinkiläiselle, kiitos :)

  Vastaa
 145. Avatar Maria 11.11.2019

  Olipa inspiroiva juttu! Jospa tän innoittamana saisi retkeilyharrastuksen kunnolla alkuun…

  Vastaa
 146. Avatar Katja 11.11.2019

  Merinovillan puolesta liputan minäkin! Vaatekaappi ja tuleva talvi huutaa vielä kunnon välikerraston perään, sellainen tulisi tarpeeseen.

  Vastaa
 147. Avatar Marjut 11.11.2019

  Ihanat merinovaatteet, kiitos esittelystä!

  Vastaa
 148. Avatar Noora 11.11.2019

  Merinovilla-alusvaatteet kuulostaa täydelliseltä!

  Vastaa
 149. Avatar Syksyn vaeltaja 11.11.2019

  Merinovilla on rakkaus! Sopii ihan mihin vaan, parasta!

  Vastaa
 150. Avatar Foxyexplorer 12.11.2019

  Näitä postauksia on aina niin mukava lukea, vaikka olisi tuttua tahi vierasta asiaa, kirjoittamisen tyyli on niin kivan rempseä! Itse olen pihistellyt merinovillaisten alusvaatteiden kanssa ja tehnyt itse 😁 Tiedä häntä olisivatko valmiit paljonkin parempia.. Tuollainen paksumpi välikerrasto olisi kyllä huippu lisä!

  Vastaa
 151. Avatar Anne 12.11.2019

  Merinovilla kuulostaa tosiaan aikamoiselta ihmemateriaalilta! :)

  Vastaa
 152. Avatar rimma 12.11.2019

  miten hyvä postaus! sulla nää kaupalliset yhteistyöt on tosi luontevia ja kaiken päälle informatiivisia, kiitos! lempeyttä ja valoa Lapista lähetellen 💖

  Vastaa
 153. Avatar Teri Zambrano 12.11.2019

  Kiitos tekstistä! Todella hyvä ja avartava itsekin juuri tutkiskelin ja haluaisin panostaa ulkoiluvaatteisiin. Pienen lapsen äitini tulee oltua paljon ulkoa!

  Vastaa
 154. Avatar Tiina 12.11.2019

  Merinovillaa ei voi hehkuttaa liikaa, se on kyllä ominaisuuksiltaan niin toimiva liikkumiseen tarkoitetuissa vaatteissa! Ja koska itse en tykkää paksuista villavaatteista, on Merino monesti kivan ohutta ja kevyttä, silti lämmittävää.

  Vastaa
 155. Avatar Niina 12.11.2019

  Tärkeetä tietoa!

  Vastaa
 156. Avatar Ellen Paananen 12.11.2019

  Kiitos tästä! Paperinukke on hyvä lähestymistapa. ☺️

  Vastaa
 157. Avatar Jonna 12.11.2019

  Ihanan selkeä postaus! Tämän pohjalta on hyvö tehdä valintoja ja kartoittaa mitä omasta kaapista puuttuu.

  Vastaa
 158. Avatar Emmi Silventoinen 12.11.2019

  Voi juku! Kerrospukeutuminen ja merinot on ihan parhautta niin retkillä ko kaupungissakin kylmemmillä – ja ei mikään itsestäänselvyys, joten tykkäsin kyllä paperinukkelähestymisestä! Pitäisikin uudet merinokerrastot hankkia, kun vanhat on jo niin pyllystä hiuki, nyyh, voisi vaikka näitä kyseisiä vähän katsastaa :>

  Vastaa
  • Henriikka Henriikka 25.11.2019

   Hello Emmi! Ja onneksi olkoon. Juuri arvoin voittajat ja olet toinen <3 !! Laitan mailia.

   Vastaa
 159. Avatar RiikkaE 12.11.2019

  Hyvä ja havainnollistava postaus :) mukavaa talvea!

  Vastaa
 160. Avatar Heli 12.11.2019

  Loistava postaus! Näiden vinkkien avulla on helpompi tehdä hankintoja tulevan talven pakkasseikkailuja varten :)

  Vastaa
 161. Avatar Marja 12.11.2019

  Merinovilla on kyllä <3

  Vastaa
 162. Avatar Sanni 12.11.2019

  Hyödyllinen kirjoitus ja hauskasti olit havainnollistavat paperinukkekuvilla. Mukavaa loppuvuotta!

  Vastaa
 163. Avatar Anni 12.11.2019

  Olipa hyvä ja informatiivinen postaus! Itseltä jokunen kerrasto löytyy, mutta palelemiseen taipuvaisena ihmisenä lisäkerrastot eivät olisi yhtään huono juttu. :)

  Vastaa
 164. Avatar Fanny 12.11.2019

  Ihana postaus! Merino on itselleni ollut tuntemattomampi materiaali villa-allergian takia, mutta lokakuun postauksesi myötä uskaltauduin kokeilemaan sitä!

  Vastaa
 165. Avatar Marja 12.11.2019

  Oiii, tarpeeseen tulis. Itsekin pikkuhiljaa näin 30v ikäisenä ymmärtänyt kerrospukeutumisen ja materiaalivalintojen hienouden. :D

  Vastaa
 166. Avatar Iira 12.11.2019

  Alekoodi ei toimi, yrittänyt monella selaimella nyt aamulla.

  Vastaa
  • Henriikka Henriikka 12.11.2019

   Hei Iira! Hömhömmm pitäisi kyllä toimia. Kokeilithan koodilla HENRIIKKA15? Mulla oli eilen minihetken vahingossa AAMUKAHVILLA15, niin jäikö sulla selaimelle auki vielä se? Kerrothan, jos ei onnistu vieläkään. Kiitos kun kerroit!

   Vastaa
 167. Avatar Ailikki 12.11.2019

  Aluskerrastoon olen muistanut satsata, mutta välikerrasto on vähän mitä sattuu. Ja olen palelija!

  Vastaa
 168. Avatar tiitu 12.11.2019

  Merinoalushousuja pitääkin kokeilla.

  Vastaa
 169. Avatar Pau 12.11.2019

  Merinovilla on kyllä ikisuosikki, ja tietty mitä vastuullisempi sen parempi 🙂 kiitos kattavasta kerrospukeutumisoppaasta!

  Vastaa
 170. Avatar Ystäväni 12.11.2019

  Hyviä ulkoiluja meille kaikille!

  Vastaa
 171. Avatar Janna 12.11.2019

  Olipa mukava lukea! 😊
  NO:n vaatteet ovat ihania!

  Vastaa
 172. Avatar Maiju Korkealaakso 12.11.2019

  Ihan mahtava idea tää ihmispaperinukke. Konkretisoitui ja kertautui miten kannattaa lähteä kerrospukeutumaan ja hyviä vinkkejä minkä tyyppistä varustusta eri kerroksissa on hyvä olla.

  Vastaa
 173. Avatar Emmi 12.11.2019

  Kiitos, kun jaksat inspiroida postauksesta toiseen! Blogin puolelle tulee harvemmin eksyttyä, mutta silloin ahminkin puolen vuoden tekstit kerralla, kun muistan, miten kivoja postauksesi ovat 😄

  Vastaa
 174. Avatar Katriina 12.11.2019

  Kiitos vinkeistä :) Merinovilla on ihana materiaali💙

  Vastaa
 175. Avatar Katariina 12.11.2019

  Merinovilla on kyllä omakin ikisuosikki niin lapsille kuin itsellekin! Tosi kiva postaus!

  Vastaa
 176. Avatar Jutta 12.11.2019

  Kerrospukeutuminen on kaiken a ja o, onneksi olen sen ymmärtänyt tässä lähivuosina. Ei jaksa palella! :)

  Vastaa
 177. Avatar Tande 12.11.2019

  Minä olen tänä syksynä vasta havahtunut merinovillan hyviin puoliin ja löytänyt omalle iholle sopivia tuotteita.Hyviä vinkkejä, kiitos näistä

  Vastaa
 178. Avatar Joanna 12.11.2019

  Tosi hyvä postaus!! Oon itse tänä syksynä rakastunut myös merinovillaan(ja ylipäänsä villaan) ja pyrin pikku hiljaa vaihtamaan vaatteeni suurimmaksiosaksi niihin :)

  Vastaa
 179. Avatar Matilda Paananen 12.11.2019

  Merinon parhautta ei voi kyllä liiaksi korostaa! Kiitos mahtavasta paperinukkeshowsta! :)

  Vastaa
 180. Avatar Taru ✨ 12.11.2019

  Ehdottomasti paras pukeutumisohje mitä olen lukenut! Ulkoilusta kiinnostunut uuno kiittää 😍

  Vastaa
 181. Avatar Jenni 12.11.2019

  Blogisi on ihana ja sulla on hyvä asenne! Merinovillaan en ole pahemmin päässyt tutustumaan, enkä tiedä oikein että miksi. Olen kova palelemaan ja tämä kerrospukeutuminen vois olla se mun juttu. Kiitos hyvistä vinkeistä! :)

  Vastaa
 182. Avatar Ulla 12.11.2019

  Superhyvä pukeutumisopas! Merinovilla on yksinkertaisesti paras matsku outdoor-hommeleissa. ❤️

  Vastaa
 183. Avatar Minka 12.11.2019

  Jes, merinovilla on tullut todettu hyväksi täälläkin!

  Vastaa
 184. Avatar Taina 12.11.2019

  Kiitos 🙂. Hyödyllinen ja kiva postaus. Ja todella, oon huomannu saman; jos on hyvät kerrokset, ei toppavaatteet oo välttämättömyys pakkasellakaan. Villa on ihan lempparimatskuksi muodostunut. Merinosta ei juuri kokemuspohjaa hankintalistalle siispä, on se niin kehuttua. Villahame vois olla kokeilun arvoinen, ettei jäätyis peppu🤔

  Vastaa
 185. Avatar Rosa 12.11.2019

  Ihanaa joulunodotusta ja synttäriodotusta (muistan kyllä mitä sanoit tämän vuoden sntymäpäivästäsi viikko sitten mutta silti!) <3 Ja odotuksen rinnalle ennen kaikkea ihanaa oleilua ja kaikenlaisia kivoja odottamattomuuksia!

  Vastaa
 186. Avatar Katariina 12.11.2019

  Ahh merinovilla – retkeilijän luottokaveri. Oon haaveillu North Outdoorin Kaski-villapaidasta nyt kohta vuoden päivät, jokohan sellasen raaskis nyt ostaa :D

  Vastaa
 187. Avatar Katja 12.11.2019

  Osallistun ! Ihanaa villaa!

  Vastaa
 188. Avatar Sanna 12.11.2019

  Mahtava esitysmuoto. Mun mielestä tämmösen tietouden pitäisi kuulua koulun yleissivistykseen, koska on täällä pohjolassa niin olennaista. Itse olen villan puolestapuhuja, se on maailman paras materiaali ja haluaisin kaikkien tietävän sen. Merinovillat tulisi joulupakettiin itselle, puolisolle ja varmaan kaikille muillekin 🤗

  Vastaa
 189. Avatar Susanna 12.11.2019

  Kerrospukeutuminen kunniaan! Ihanaa, kun voi pukeutua vastuullisesti, se lämmittää niin kehoa kuin mieltä!

  Vastaa
 190. Avatar Lotta 12.11.2019

  Ihanaa loppuvuotta!

  Vastaa
 191. Avatar Jnita 12.11.2019

  Oli hyvin selkeä ja kattava juttu kerrospukeutumisesta. ☺ Merinovilla on kyllä huippua!

  Vastaa
 192. Avatar isla_ 12.11.2019

  Merinovilla on paras materiaali ikinä! Oon työmatkapyöräillyt viimeiset 10 vuotta satoi tai paistoi, joten kerrospukeutuminen on ollut ehdotonta. Olisipa kiva saada uusi kerrasto kulahtaneen tilalle. Ja tuo hajuseikka noissa keinokuituisissa kerrastoissa puistattaa.

  Vastaa
 193. Avatar aira 12.11.2019

  Oi merinovilla on kyllä paras <3 Ite olen jo pari vuotta käyttänyt pääasiassa merinovillasukkia, niillä pärjää ilman varpaiden palelua :).
  Kiitos myös suomalaisen merinovillatuotemerkin esittelystä, täytyy ehdottomasti tutustua valikoimaan tarkemmin :)

  Vastaa
 194. Avatar Anna-Mari 12.11.2019

  Eläköön villa! Ja eläköön toivottavasti tulossa oleva kunnollinen talvi.

  Vastaa
 195. Avatar meri 12.11.2019

  hyvä postaus, ja tuli tarpeeseen. toki sitä on oppinut pukeutumaan pakkasilla, mutta muistutus aiheesta oli paikallaan! Kiinnostava brändi tämä North outdoor, hyvännäköisiä vaatteita!

  Vastaa
 196. Avatar Riina 12.11.2019

  Tarpeellinen postaus! Nyt on taas mukavampi oottaa talvea :)

  Vastaa
 197. Avatar Anna 12.11.2019

  Nyt oli selkee ohjeistus! Itseltäni puuttuu kaikki kerrokset ja aina palelen, jännä juttu. :D

  Vastaa
 198. Avatar Kukka 12.11.2019

  Iloista alkutalvea!

  Nää kerrastot on kyllä ihania!

  Vastaa
 199. Avatar Piia 12.11.2019

  Maailman söpöin paperinukke!

  Vastaa
 200. Avatar Sofia 12.11.2019

  Olipas kattava postaus, kiitos! Merinovilla on kyllä ihan parasta.

  Vastaa
 201. Avatar Saaraaaa 12.11.2019

  Rakastan myös merinovillalankaa itse neuloessa. Mutta tuollaisia kerrastoja ei nyt kukaan neulo noin ohuesta langasta😂 ihania!

  Vastaa
 202. Avatar Tiitu 12.11.2019

  Oma “kerrospukeutuminen” on aina ollut ihan sitä sun tätä ja talvella palelee jatkuvasti, ilmankos… :D En olisi varmaan ikinä alkanut perehtyä vaatemateriaaleihin itsenäisesti, mutta kunnolliset sukat pitää nyt vähintään hankkia.

  Vastaa
 203. Avatar Villasukka 12.11.2019

  Merinovilla on parasta, metsässä ja arkena! En tiedä, miten olen ennen pärjännyt ilman.

  Vastaa
 204. Avatar Riina 12.11.2019

  Loistava teksti! Oon yrittäny opettaa Tuomakselle kerrospukeutumista, mutta ei se minuu kuuntele. Jos se vaikka tästä tekstistä oppisi kerrospukeutumisen hyödystä :D

  Vastaa
 205. Avatar Krista 12.11.2019

  Ihanaa, että merinovillasta on tullut näin suosittu materiaali! Itse olen käyttänyt jo useamman vuoden merinokerrastoja, sukkia ja buffeja, mutta seuraava hankinta olisi paksumpi välikerta vanhan fleecepuvun tilalle. Kiitos hyvin toteutetusta postauksesta :)

  Vastaa
 206. Avatar *Kirsikka* 12.11.2019

  Kiitos tärkeän asian muistuttamisesta :)

  Vastaa
 207. Avatar Henna 12.11.2019

  Itsekin kyllä liputan merinovillan puolesta. Pysyy lämpimänä ympäri vuoden :)

  Vastaa
 208. Avatar Ellimaria 12.11.2019

  Minulla on aina ulkoillessa merinokerrasto. Tekokuidun olen hylännyt kokonaan.

  Vastaa
 209. Avatar Milla 12.11.2019

  Ihan liian vähän tulee kiinnitettyä huomiota toppavaatteiden alle, tää muistutti loistavasti! Olkoon tää talvi palelu-free!

  Vastaa
 210. Avatar Milla K 12.11.2019

  Suurelta osin tämän blogin innoittamana nytkin merinovillapaita päällä istun. :D Kiitos siis vinkeistä! Postausideana voisi toteuttaa myös ohjeet villavaatteiden huoltoon.

  Vastaa
 211. Avatar nipsuuh 12.11.2019

  Arvostin eritysesti käyttövinkeistä puffin suhteen! Itsellä semmoinen onkin jo, mutta en ole hoksannut laittaa sitä esim. pipon alle, vaikka usein palelen juuri korvista.

  Vastaa
 212. Avatar Emma V 12.11.2019

  Itse vannon silkki-villa yhdistelmän nimeen, mutta ei silläkään kerrastolla yksin pärjää! Tosi hyvää infoa tästä, auttaa kyllä itseä valitsemaan uuden välikerroksen talveksi.

  Vastaa
 213. Avatar Cecilia 12.11.2019

  Merinovilla on ihan parasta! 👌

  Vastaa
 214. Avatar Saanam 12.11.2019

  Oma kokemus merinovillasta on ollut hieman kutiseva ja muutenkin herkkä hipiäisenä monet villa-asiat kutittaa. Täytynee tuota sensitiveä käydä jossain kokeilemassa, jos näitä tuotteita jossain kaupoissa myydään.. Pipo on söpö!

  Vastaa
 215. Avatar ANU 12.11.2019

  Mistä ne merinorintsikat sitten on, jäin kiinnostelee!

  Vastaa
 216. Avatar Laura 12.11.2019

  Todella hyvä postaus, juuri tällaista olen kaivannut vielä aika aloittelevana retkeilijänä. Ihanaa alkutalvea!

  Vastaa
 217. Avatar Anniina 12.11.2019

  Merinovillakerrasto tulisi kyllä tarpeeseen näin kun monen vuoden tauon jälkeen palasi partiotoimintaan ja tajusi että on vähän puutteita retkeilyvarusteissa. Tajunnut taas että varsinkin näin kylmemmillä ilmoilla kun viettää öitä luonnossa, niin kunnon pukeutuminen on tosi tärkeetä. Pitää vielä sanoa että iso kiitos kaikista retkeilyyn liittyvistä postauksista! Ne on ollut erittäin kivoja hyödyllisiä itselleni! :)

  Vastaa
 218. Avatar Lellu 12.11.2019

  Kylläpä on ihanan näköisiä asuja! Ihan parasta kylmänä päivänä vetää merinovillapöksyt jalkaan. 👵♥️

  Vastaa
 219. Avatar Niina R 12.11.2019

  Merinovillaiset aluskerrastot ovat jo tuttuja ja toimiviksi todettuja, pitää ottaa seuraavaksi testiin myös alusvaatteet. Villahousut kunniaan, jee!

  Vastaa
 220. Avatar Julia 12.11.2019

  Kiva ja konkreettinen postaus! Täytyypä heti tehdä uusia suunnitelmia kerrosten ja vaatetusten suhteen tulevan joululoman reissuja ajatellen. :)

  Vastaa
 221. Avatar Niina 12.11.2019

  Täytyy kyllä laittaa hankintaan nuo merinovillaiset alushousut! Pylly se meinaa aina ekana paleltua 🤭

  Vastaa
 222. Avatar Tinja 12.11.2019

  Olipa ihanan selkeä postaus! Merinokerrasto tulisi kyllä tarpeeseen nyt kelien kylmetessä :) Luonnonkuidut kunniaan!

  Vastaa
 223. Avatar Essi 12.11.2019

  Mä ostin just North Outdoorin Sensitive merinovillahousut, ja on kyllä hyvät! Haluaisin myös yläosan, mutta opiskelijabudjetilla ne on aika arvokkaita…

  Vastaa
 224. Avatar Satu 12.11.2019

  Kiitos vinkeistä :-) Kyllä noilla vaatteilla kelpaa retkeillä. Hyvännäköisiä merinovilla kerrastoja on nuo kaikki. Käytätkö Henriikka itse fleecetakkia ja housuja merinovilla kerraston päällä ns. Väliasuna vai ainoastaan toista kerrastoa siinä päällä pysyäksesi lämpimä kovilla pakkasilla?

  Vastaa
 225. Avatar pikkuorkki 12.11.2019

  Kiitos palikkapostauksesta! Kerrasto tulisi kyllä tarpeeseen, etenkin puolisolle.

  Vastaa
 226. Avatar Minna 12.11.2019

  Hieno ja selkeä postaus! Juuri ostin uuden kuoritakin, mutta kerrasto vielä uupuu. Merinovillaan täytyy ehdottomasti tutustua paremmin!

  Vastaa
 227. Avatar Neiti nieminen 12.11.2019

  Just näin! Vitsit en ollu tajunnutkaan että kerrastoja voi tietenkin laittaa toistensa päälle, kiitos vinkistä!

  Vastaa
 228. Avatar Kristiina 12.11.2019

  Merinovilla on best ❤️

  Vastaa
 229. Avatar Taija 12.11.2019

  Oon monesti miettinyt tota merinovillaa materiaalina. Mulla on vaikea atooppinen ihottuma ja harvassa on ne vaatteet jotka iholla tuntuu hyvälle. Varsinkin jos hikoilee, niin kutina on kamala. Ottaisin arvontavoiton mielelläni testiin :)

  Vastaa
 230. Avatar Maija Mehiläinen 12.11.2019

  Aivan ihanat kuvat ja teksti vakuutti 😍

  Vastaa
 231. Avatar Maija Marina 12.11.2019

  Poikaystäväkin innostui merinovaatteista.

  Vastaa
 232. Avatar Henna 12.11.2019

  Merino FTW!

  Toivon, että taas tänä vuonna Goexpoilla pääsee tutkimaan ja tekemään ostoksia North Outdoorin ständillä.

  Sulla kun on yhteys sinne suuntaan, niin voisitko lobata merinourheilurintsikoita heidän valikoimiin?

  Vastaa
 233. Avatar Maija 12.11.2019

  Kiva ja ajankohtainen postaus kylmenevään talveen. Pitkään on ollut omallakin hankintalistalla laadukkaat kerrokset. Kertainvenstointina tuntuu suurelta, mutta kestävyys ja käytettävyys maksavat parissa vuodessa itsensä takaisin.

  Vastaa
 234. Avatar Heidi 12.11.2019

  Kiva ja hyödyllinen postaus tällaiselle läpivuoden palelijalle! :) North Outdoorilta ollut tähän asti vasta tuubihuivi käytössä, tosin hyvin ahkerassa käytössä mutta täytyy jatkossa panostaa myös kerrastoon.

  Vastaa
 235. Avatar Karoliina 12.11.2019

  Kiitos hyvistä vinkeistä! Merinovilla menee kyllä seuraavaksi ostoslistalle! :)

  Vastaa
 236. Avatar Virve Laine 12.11.2019

  Merinoliivit kun vielä löytäisin omalla koolla, niin olisin onnellinen. Kesävaatteitakin alkaa kivasti jo merinoisia löytää. Viime kesän lempparivaatteeksi nousi merino(sekoite)mekko.

  Vastaa
 237. Avatar Maija 12.11.2019

  Oih haluaisin päästä kokeilemaan North Outdoorin kerrastoja! Viime talvena ostin heidän piponsa paukkupakkasille ja se on aivan ihana ✨❤️

  Vastaa
 238. Avatar LB 12.11.2019

  Aluskerrasto näyttää IHANALTA! Mulla on outo heikkous merinovillaan ja mukaviin vaatteisiin ja tässä siis oiva kombo mulle 😍

  Vastaa
 239. Avatar Helky 12.11.2019

  Oijoi! Oispa kyllä kampetta!

  Vastaa
 240. Avatar Emily 12.11.2019

  Täällä kans merinovillat ahkerassa käytössä. Kunnon välikerrasto kyllä uupuu, sellainen pitäisi kyllä hankkia. Kiitokset vinkeistä!

  Vastaa
 241. Avatar Jenna 12.11.2019

  Kerrospukeutuminen on ollut aina mun juttu mutta en ole kiinnittänyt niin huomiota minkälaista materiaalia päälleni laitan. Merinovillasta oon kuullut paljon hyvää eli testiin varmasti menee!

  Vastaa
 242. Avatar Jenni 12.11.2019

  Kiitos vinkeistä! Itse olen ollut huono panostamaan mm. hyviin välikerrastoihin, jonka huomaa talvisin…

  Vastaa
 243. Avatar Saana V. 12.11.2019

  Samaistuin niin paljon pyllypaleluun, että pitänee lähteä itsekin boxeriostoksille. Ehkä samalla pipa ja kerrasto ja sukat ja ja ja..

  Vastaa
 244. Avatar Suvi 12.11.2019

  Oijoi kun näyttää hyvälle kamppeet. Tämmöisistä olen haaveillut, mutta tällä hetkellä ei ole varaa mihinkään..

  Vastaa
 245. Avatar Olga 12.11.2019

  Merino on kyllä parasta mitä ihminen voi päällensä kiskoa! 😻

  Vastaa
 246. Avatar Mari 12.11.2019

  Merino on ❤️🤩 kerran kokeilin ja paluuta ei ole. Ja hei, tosi hyvää infoa kerrospukeutumisesta 👌🏻jotain uutta asiaa itselle myös.

  Vastaa
 247. Avatar Iida 12.11.2019

  Olipa hyvä postaus! Täytyypä panostaa itekin kyllä merinovillakerrastoon ens talveksi!

  Vastaa
 248. Avatar Elina 12.11.2019

  Edellisen aihepostauksesi jälkeen hankin itselleni Kaski villapuseron. Oon aivan rakastunut siihen ja haluaisin pukea sen joka päivä. Kiitos siis suosituksesta :) Nyt sitten kiinnostuinkin kerrospukeutumisesta.

  Vastaa
 249. Avatar Ainokaino 12.11.2019

  Terkkuja täältä! Olipas hyvä ja informatiivinen postaus.

  Vastaa
 250. Avatar Netta 12.11.2019

  Kiva ja hyödyllinen postaus!

  Vastaa
 251. Avatar Kristiina 12.11.2019

  Huippupalkinto! Kun osaiskin pukeutua kunnolla, niin ehkä talvi ei tuntuisi niin pitkältä.

  Vastaa
 252. Avatar Anni 12.11.2019

  Näitä on hyvä miettiä! Mulla on ollut merinoalkkarit ja -rintsikat ostoslistalla jo pitkään enkä ole vieläkään raaskinut, mutta muuten olen aika hyvä kerrospukeutumisessa, varsinkin kun usein elän rinkasta useita kuukausia kerrallaan ja paksuja kerroksia ei vain voi kantaa. Nykyään tykkään kerrastoista talvella ‘tavallisenkin’ asun alla, tekee niin eron!

  Vastaa
 253. Avatar Heidi Paunonen 12.11.2019

  Sun blogi on niin piristävää luettavaa, samoin kun igpostauksetkin, tulee aina hyvä mieli näin harmaan syksyn keskellä! Tulisi tarpeeseen, merinovilla on parasta!

  Vastaa
 254. Avatar Loviisa 12.11.2019

  Hyvää konkretiaa! 👌 Oispa kiva saada poikaystävälle kerrasto, kun se ihaillen aina katselee mun…

  Vastaa
 255. Avatar Linda 12.11.2019

  Kiva postaus, kiitos! Merinorintsikat onkin ihan uusi juttu minulle, vaikka muuten materiaali on tuttua ☺

  Vastaa
 256. Avatar Petra 12.11.2019

  Ihana nähdä pitkästä aikaa paperinukke. Merino is the Best ❤️

  Vastaa
 257. Avatar Niinah 12.11.2019

  Villavaatteet ovat parhautta!

  Vastaa
 258. Avatar N 12.11.2019

  Tykkään jotenkin sun kirjoitustyylistä vaan niin paljon! Luin näitä pukeutumisvinkkejäkin ihan hullulla innostuksella, mikä ei ehkä ensimmäisenä tulis mieleen, jos kysyttäis lempiaiheita!

  Keep up the good work!

  Vastaa
 259. Avatar Henna 12.11.2019

  Huippuhyviä vinkkejä! Itsekin päiväkodin aikuisena oon saanut tutustua kerrospukeutumisen saloihin, ulkoillaanhan säällä kuin säällä. Tärkeitä juttuja ulkona viihtymisen kannalta :)

  Vastaa
 260. Avatar Ansku 12.11.2019

  Olipa hyödyllinen postaus! :)

  Vastaa
 261. Avatar Iina 12.11.2019

  Aina oon saanut kuulla kavereilta olevani kerrospukeutuja, oli sitten kesä, talvi tai jotain siltä väliltä. Mutta en vielä koskaan oo päässyt näin pro-tasolle. Merinovillat siis testiin tulevaisuudessa, jotta ainainen vilukissuus jää pois.

  Vastaa
 262. Avatar Laura H. 12.11.2019

  Ihana merinovilla ja ihana sun blogi! Ja kommentoinpas nyt samaan syssyyn, että podcast-uutinen oli ilahduttava, odotan jo innolla. :)

  Vastaa
 263. Avatar Rollo 12.11.2019

  Jes, mikä postaus! Ohut merinokerrasto olisi haaveissa talven laduille, joten Active -kerrasto kuulostaisi varsin mainiolta. Tutustuin viime vaellusreissulla merinovillaan ja kyllä hieman kalpeni vanhat takavuosien keinokuitukerrastot uuden tulokkaan rinnalla…

  Vastaa
 264. Avatar Noora 12.11.2019

  Tämä oli hyvä! Just oon miettinyt näitä kerrastojuttuja paljon: vauva kasvaa vähitellen ja kohta sitä kökötetään jos ei retkellä niin ainakin hiekkalaatikon reunalla, enkä todellakaan aio palella. Joten kiitos vinkeistä!

  Vastaa
 265. Avatar Assi 12.11.2019

  Oi, oispa täydellistä saada merinokerrasto 😍 mitä vanhemmaksi tulee, sitä enempi arvostaa lämpimiä vaatteita.

  Vastaa
 266. Avatar Jenni 13.11.2019

  Kiitos! Hyvä postaus!

  Vastaa
 267. Avatar Iida 13.11.2019

  Hei! Olen uusi lukija ja aivan jäänyt koukkuun näihin sun postauksiin. Olen kokenut aiemmin blogien lukemisen turhaksi ja aikaa vieväksi, mutta näitä sun juttuja olen nyt uppoutunut lukemaan.

  Pitää ihan itse lähteä nyt surffailemaan North Outdoorin vaatteita, kun miettinyt että oma vaatekaappikin kaipaisi vähän täydennystä oikeasti laadukkailla, kestävillä ja ekologisilla ulkoiluvaatteilla.

  Vastaa
 268. Avatar Sara 13.11.2019

  Merinovillanon kyllä paras materiaali ulkoiluun! :)

  Vastaa
 269. Avatar Saara Nevala 13.11.2019

  Olen viime vuosina alkanut viettämään paljon aikaa ulkona. Retkeillen, ulkoillen ja tehden puutarhahommia Pienellä Kukkafarmillamme. Nyt on huomannut, kuinka tärkeää on oikea pukeutuminen. Tarvitsisin ehdottomasti kunnon lämpimän kerraston, siksi mukana tässä ihanassa arvonnassa :)

  Vastaa
 270. Avatar Hannasofia 13.11.2019

  Oi, olispa ihana voittaa! Menisi lahjaksi the merinovillan puolestapuhujalle, tädilleni.. :)

  Vastaa
 271. Avatar Anna 13.11.2019

  Kiitos alekoodista, pitää tilata koko perheelle joten siitä on meille iso ilo.

  Vastaa
 272. Avatar Liisa 13.11.2019

  Merinovilla on kyllä munkin suosikki. Aluspaidoissa etenkin tosi toimiva materiaali.

  Vastaa
 273. Avatar AnnaKatri 13.11.2019

  Onneks mun fleecet alkaa olla jo ehtoopuolen lämmikkeitä ja kaapissa olisi tilausta merinovillaisille uutukaisille! Tämä vilukissa lähettää terveiset toiselle, eli omalle äidille, joka myös lukee Henriikka sun blogia! Eli terveissii!

  Vastaa
 274. Avatar TR 13.11.2019

  Mukana arpaonnea testaamassa! Just eilen kauhistelin merinovillapöksyjäni (80%), joista olen kävelemällä saanut haarat puhki, uudet tilaukseen joulupukin konttiin.

  Vastaa
 275. Avatar Katja 13.11.2019

  Hyvä ja mielenkiintoinen postaus!

  Vastaa
 276. Avatar Matleena 13.11.2019

  Osallistun arvontaan! :) <3

  Vastaa
 277. Avatar Camilla 13.11.2019

  Ihana postaus ja kuvat!

  Vastaa
 278. Avatar H 13.11.2019

  Ah, kuulostaa ihanalta! Saispa itsekin pikkuhiljaa säästettyä vaatekaappiin kaikki kerrokset :) Kiitos informatiivisista retkeilyvarustepostauksista.

  Vastaa
 279. Avatar Emilia 13.11.2019

  Mahtava postaus, kiitos! Ihanaa, että myös kotimaisia ja näin esimerkillisiä brändejä näkyy somessa.

  Vastaa
 280. Avatar Natalie 13.11.2019

  Ihana postaus ja sinä! Jälleen tuli hyviä vinkkejä talven retkiä varten❄️

  Vastaa
 281. Avatar Päivi 13.11.2019

  Tämä oli hyvä postaus, tämä kerrospukeutuminen on ollut itselläkin tässä lähivuosina joka talvi harjoittelussa, kun olen aloittanut talvipyöräilyn. Mitä tekisinkään ilman merinokerrastoa! Tällä hetkellä olenkin ilman, nimittäin omat merinot löytyivät kesän jälkeen reikäisinä kaapista. Todellakin suosittelen merinovaatteiden säilytystä tiiviissä minigrip-pussissa tms. Itsellä reikiintynyt useammat merinovaatteet, vaikka olen uskotellut, että ei minun kaapissa asu mitään tuholaisia. Niin, että voi kun voittaisi uudet merinot, lupaan säilyttää (ja käyttää) niitä huolella :)

  Vastaa
 282. Avatar Anne 13.11.2019

  Merinovilla on parasta! Pääsispä pitkäastä aikaa laavulle nautiskelemaan ulkoilusta.

  Vastaa
 283. Avatar Juuli 13.11.2019

  Loistava postaus! Joudun itse työni puolesta olemaan paljon ulkona ja sain hyviä vinkkejä tästä, kiitos!

  Vastaa
 284. Avatar Laura Korhonen 13.11.2019

  Oi, onpa ilo lukea hyvin kirjoitettua tekstiäsi! Tykkään itsekin kerrosajattelusta ja tämä postaus ratkaisee niin monta ongelmaa omalla kohdallani. Mahtava löytö nämä sinun sivusi Henriikka. Voi hyvin :)

  Vastaa
 285. Avatar Emilia 13.11.2019

  Olipa ihana postaus🧡 Merinovilla on kyllä materiaalina ihan paras!

  Vastaa
 286. Avatar Tate 13.11.2019

  Kiva kirjoitus ❄❄

  Vastaa
 287. Avatar Maija 13.11.2019

  Kiitos tästä postauksesta! Tuli tarpeeseen ja niin tulisi uusi kunnon kerrastokin :)

  Vastaa
 288. Avatar Sari 13.11.2019

  Aivan huippu postaus, kiitos kaunis 💚

  Vastaa
 289. Avatar Jasu 13.11.2019

  Tää oli kiva ja informatiivinen juttu! Ja merinovilla on vaan super.

  Vastaa
 290. Avatar Salome 14.11.2019

  Tosi hyvä postaus, tästä joululahjatoiveita! Lasten kanssa ulkoillessa on vielä niin monta asiaa mietittävänä, yleensä tulee hiki kun työntää rattaita loskassa, puistoon päästyä pian kylmä kun seisoo paikoillaan, takaisin tullessa sitten vauva huutaa eikö auta muu kuin ottaa kantoreppuun, jolloin jää helposti kaula liian paljaaksi, mutta on taas hiki 😅

  Vastaa
 291. Avatar Riina 14.11.2019

  Olipa kiva ja ajankohtainen postaus. Työmatkapyöräilijälle kerrospukeutuminen on joka-aamuinen palapeli pakkasmittariin vilkaisun jälkeen. Nautin talvesta ja siitä, kun oikeilla vaatevalinnoilla voi palelematta tai liikaa hikoilematta päästä perille. :)

  Vastaa
 292. Avatar Veera Puntila 14.11.2019

  Näissä tuulissa ja tuiskuissa kaipaa todellakin lisälämpöä! Kiitos opastuksesta❤️

  Vastaa
 293. Avatar Anna 14.11.2019

  Löysin nyt syksyllä tämän merkin ja olen jo ihan rakastunut hyvänlaatuisiin merinovaatteisiin ♥️

  Vastaa
 294. Avatar Lau 14.11.2019

  Jee, mukana 😊

  Vastaa
 295. Avatar Päivi 14.11.2019

  Koodi tulee varmasti käyttöön, meillä koko perhe pukeutuu merinovillaan ja lapsille välikerrastot taas hankintalistalla.

  Vastaa
 296. Avatar Anne 14.11.2019

  Mukana kivassa arvonnassa!

  Vastaa
 297. Avatar Julia 14.11.2019

  Olipa ihana ja tarpeellinen postaus! Pitäisi ehdottomasti itsekin opetella paremmaksi kerrospukeutujaksi. Merinovilla <3

  Vastaa
 298. Avatar Lotta L 14.11.2019

  Aina ei tule kiinnitettyä huomiota kerrastoihin ja kerrostamiseen, josta saa aina kärsiä. :D Pitää petrata asian kanssa ja pukea itsensä samallalailla kuin mitä vanhemmat pukevat lapsensakin!

  Vastaa
 299. Avatar Henna 14.11.2019

  Ihana postaus! Aloin suorastaan kaipaamaan lämmittävää merinovillaa elämääni, kun olen ikuinen vilukissa ja palelen miltei koko ajan

  Vastaa
 300. Avatar Emmaliina 14.11.2019

  Oi ihana merinovilla

  Vastaa
 301. Avatar Suvi 15.11.2019

  Hyödyllinen postaus! Nää kerrastot näyttää kyllä huomattavasti tyylikkäämmiltä kuin perinteiset kalsaripaidat ja pyllystä roikkuvat housut :D

  Vastaa
 302. Avatar Johanna 15.11.2019

  Hauskasti havainnollistettu ja tosi hyödyllistä asiaa. Merinovillasta haaveillen.

  Vastaa
 303. Avatar Kiskis 15.11.2019

  Merinovilla <3

  Vastaa
 304. Avatar Kiskis 15.11.2019

  Merinovilla <3
  Olen haaveillut ostavani koko perheelle joululahjaksi merinovillakerrastot.

  Vastaa
 305. Avatar Annukka S. 15.11.2019

  Hyvän näköiset kerrastot! Pitäisi opetella itsekin paremmin käyttämään kerrastoja :)

  Vastaa
 306. Avatar Myrsky 15.11.2019

  Lempeitä tuulia. <3

  Vastaa
 307. Avatar Jussi 15.11.2019

  Oi, olisipa mukava kääriytyä lämpöisiin vaatteisiin näin talven kynnyksellä. ⛄❄

  Vastaa
 308. Avatar Kati 16.11.2019

  Mun suosikki on puhdas merinokerrasto ilman tekokuitua joukossa. Nyt etsinnässä avarakauluksinen töihin paitiksen alle.

  Vastaa
 309. Avatar Jenni 16.11.2019

  Joulahjatoiveissa kerrastot koko perheelle ❤️

  Vastaa
 310. Avatar masi 16.11.2019

  Merinovilla best! Nykysin enää muita kerrastoja hankikkaan, toimii pohjosessa kesät talvet.

  Vastaa
 311. Avatar Sofia 16.11.2019

  North Outdoorin tuotteet ovat kyllä super hyviä! Vuosi sitten ostin aivan ihanan Kaski villapaidan joka on ollut melkeinpä viikottain päällä. Tänä vuonna innostin kaikki perheenjäseneni ostamaan itselleen aluskerrastot edellisen postauksesi jälkeen. Ne saapuivat viikko sitten ja omani pääsi testiin ja on kerrassaan mainio! Merinovillaa ei voi olla liikaa <3

  Vastaa
 312. Avatar Ninski 16.11.2019

  Merinovilla on aivan parasta. <3 muuta alusvaatetta en edes osta

  Vastaa
 313. Avatar JennaO 16.11.2019

  Merinovillakerrasto ois tällaiselle vilukintulle tosi jees :)

  Vastaa
 314. Avatar katariina 16.11.2019

  hyvä kirjoitus, kiitos Henriikka! alekoodin käytän joululahjaan ❤️

  Vastaa
 315. Avatar Eevi 17.11.2019

  Ihanaa, merinovillaa ❤️ Todellakin paras joululahja olisi tänä vuonna jotain lämmintä!

  Vastaa
 316. Avatar Maaria 17.11.2019

  Ihanaa merinovillaa ja wwau sensitive vaihtoehdot herkimmille ihoisille! <3 Ihanaa talven alkua!

  Vastaa
 317. Avatar Fanny 17.11.2019

  Merinovilla, parasta! Oon allerginen villalle, ja siksi aina vieroksunut kaikkea muuta villaista paitsi villasukkia ja lapasia. MUTTA!! Uskaltauduin tilaamaan North Outdoorin Kaski-villapaidan ja se ei onnekseni kutita ollenkaan. Voin vihdoin heittää hyvästit talven kylmyydelle ❤️

  Vastaa
 318. Avatar Elina 17.11.2019

  Ihana postaus! Ja kauniit värit vaatteissa. Merinovillakerrasto lämmittäisi ihanasti tätä vilukissaa❤️

  Vastaa
 319. Avatar Henna J 17.11.2019

  Villa houkuttaa kun tulee kylmä 💚

  Vastaa
 320. Avatar Anna 17.11.2019

  Mahtava juttu kerrospukeutumisesta! Merinovillaboksereita pitää ainakin hankkia. Mulla kans aina pylly jäässä ja reidet myös. Miten tätä ei oo vielä tähän ikään oppinut. Kiitos muistutuksesta😄

  Vastaa
 321. Avatar Venla 17.11.2019

  Onpa kivoja kuvia! :)

  Vastaa
 322. Avatar Tarja 17.11.2019

  Merinovillaiset kerrastot on hyväksi koettu käytössä, alusvaatteet on testaamatta. Alekoodin voisi käyttää niihin ja välikerrastoon, ja joululahjoihin…

  Vastaa
 323. Avatar Emma 17.11.2019

  Sepä onkin jännä juttu, että kun lapsille sitä kyllä hommaa ihanat merinovillaiset asut ja sukat sun muut, mutta itse sitten kulkee vanhoissa reikäisissä ex-anopilta joululahjaksi saaduissa kalsareissa. Ja sanoitko *merinorintsikat*? Mistä ihmeestä sellaisia saa? Kuulostaa ihanilta!

  Vastaa
 324. Avatar Aino 18.11.2019

  Tää oli oikeesti tosi tarpeellinen postaus. Näistä lähtee joku joululahjapakettiin :) ja varmaan myös itselle!

  Vastaa
 325. Avatar Noora 18.11.2019

  Hyödyllinen postaus! Kerrastot tulisi tarpeeseen😊

  Vastaa
 326. Avatar Matias 18.11.2019

  Näillä vihjeillä rohkenen varmasti nyt pian koittavalla talvellakin reissuun!

  Vastaa
 327. Avatar Jaana 18.11.2019

  Vieläkö ehtii?
  Itse olen todennut talvipyöräilyssä merinovillatuotteet ihan ykkössuosikeiksi. Pitää lämpimänä, eikä hiosta.

  Vastaa
 328. […] kerroksia mahdollisuuksien mukaan, niin ei voi mennä pieleen. Kerrospukeutumisesta kirjoitin viime viikolla jutun, joka kannattaa myös käydä lukemassa tämän jutun […]

  Vastaa
 329. Avatar anuk 19.11.2019

  Tämmöiselle megahikoilijalle merino on ihan ehdoton materiaali! PS: Metso-villapaita on ollut kovassa käytössä, ihana ja mukava :)

  Vastaa
 330. Avatar Vilma 23.11.2019

  Hei tsemppiä marraskuun loppuun, kiitos kun inspiroit joka päivä!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.