Miksi kaikki vaahteranlehdet ovat keltaisia?

Olen odotellut milloin kotipihamme vaahterapuun lehdet muuttuvat oransseiksi, punaisiksi ja vaikka miksi. Mutta mitä! Ne pysyvät vain sinikkäästi keltaisina. Muuttuvat ruskeiksi vain, kun mätänevät maata vasten. 
Mutta se on pieni suru siihen iloon verrattuna, että sain syylomaa viettelevän sisareni käymään. Nautiskelimme keltaisista lehdistä, kun nyt muita ei ollut tarjolla.
Himoitsin kaikki yhteiset hetkemme siskoni villapaitaa, Ruotsin tuliaista. Ehkä lehtien värillä olikin se tarkoitus, että punainen paita pääsi paremmin esille niitä vasten. Roosaliina taas hamusi viinipullonkorkki-korviksiani. Ehkäpä askartelen sellaiset hänellekkin hamassa tulevaisuudessa.
Itse himmailin sinisessä jättivilliksessäni. Isot napit ja suuri koko, joka takaa sen, että teltta löytyy yöretkille: mikäs sen parempaa. Niinkuin ehkä pidempiaikaisemmat lukijat ovat huomanneet, on minulta ennenkin löytynyt edesmenneen mummini vanhoja kuteita. Niin myös tässä kokonaisuudessa, sillä kuviollinen löysähkö t-paita on mummini perintöä. Ja nyt te siveyden sipulit ette saa säikähtää! Minulla nimittäin on myös sortsit jalassa, kyllä vain ruskeat ja nahkaiset, mutta ne jäivät pitkän paidan alle piiloon. Ylipolven sukat toin Tukholman tuliaisina itselleni. Tosin huomasin jo, että lyhyille jaloilleni ne ajavat miltei sukkahousujen asemaa. Yritin epätoivoisesti saada sukkia hiukkasen rutulle, että ne tosiaan jäisivät siihen  polven yläpuolelle.

Jos joku löytää oikein kauniita punaisia ja oransseja lehtiä, niin muistelkaa meiksiä.

Henriikka

13 kommenttia

 1. Anonymous 27.10.2011

  No telttaretket on ihan jees mut miks sen täytyy olla joukkueteltta??? Ja nahkashortsit alla, ”mut ei näy”. Hard to believe… – Funny

  Vastaa
 2. Mahtijanne 27.10.2011

  Joukkueteltta on just superjees. – superfunny

  Vastaa
 3. Ankkuli 27.10.2011

  *kuolaus* tuota siskosi neuletta, upea!(:
  Itsekkin oon tässä ihmetellyt miksi jotkus puut jää niin kirpeän keltaisiksi, ei se nyt käy päinsä kun pitäis syksyllä päästä ruskasta nauttimaan.
  Ole vaan ilonen että ylipolvensukat on tarpeeksi pitkät, joillakin vääräsäärilä ne tahtoo jäädä alipolven..

  Vastaa
 4. Anonymous 27.10.2011

  hmm, mäkin jäin miettii et miten voi puolustautua ”siveyden sipuleille” sillä että ”nahkashortsit on kyllä jalassa”, jos lopputulos päällepäin on yhtä ”epäsiveä” (viitaten niihin sipuleihin) kuin että ei olisi shortseja lainkaan jalassa? ;P

  tämä nyt oli vähän ei-niin-vakavasti-otettava huomio mutta tuo asu kyllä toimii ja sukat on söpöt! :>

  Vastaa
 5. Anonymous 27.10.2011

  ihanat asut molemmilla!:) ja tiesitkö oranssit ja punaiset lehde ovat menneet jo kaaauan sitten:)

  Vastaa
 6. Henriikka 27.10.2011

  funny: koska rakastan joukkuetelttoja! Koska inhottaa säännöt, että pitäsi olla istuvaa.

  Ja Ankkuli: minultakin on kuolaa muutaman kerran pudonnut tuon Roosaliinan neuleen takia. huhuhu. Ja kyllä vain, oon aivan ylpeä lyhyenlännöistä jaloistani vaikka farkunlahkeet pitääkin aina kääriä.

  Ja sortseista sen takia, että ne vilkkuivat kyllä kävellessä eikä siksi ollut noin siveetönöntä kun kuva antaa ymmärtää. Mutta olen valmis kantamaan vastuun myös sortsittomuudesta. Kyllä, olen asettunut avoimesti maalitauluksi. Mutta hyvä että kokonaisuus toimii!

  OIJOI viimeinen kommentti tiputtaa mut maan pinnalle. Kuinka surullista. Oonko kulkenut silmät ummessa koko alkusyksyn?

  Vastaa
 7. roosaliina. 27.10.2011

  heii mä voisin tahtoa noita kuvia. jos tuot tikulla vaikka kun tuut kvl !

  Vastaa
 8. Anonymous 27.10.2011

  Pieni lisähuomio tarpeen kun luin muiden kommentit: omassani ilmaisin epäuskoni niihin shortseihin mutta en niinkään siveellisyysnäkökulmasta vaan ihan siitä että surin, kun olivat piiloutuneet poimujen kätköihin.

  Btw, pahoittelen pienoista painostusta ja aivopesuhkoa istuvampiin vaatteisiin. Sun tyylilaji on tämä ja asuissasi on silmää ja tyyliä (kaikesta huolimatta) joten yritän opetella hyväksymään erilaisuutta. ;) – Funny

  Vastaa
 9. Anonymous 28.10.2011

  Miksi mieleeni tuli että siskosi viettelee syyslomaa (as in viettelee, ei vietä) ?!

  No eiköhän tuollainen neitokainen viettele lomatkin helposti. Ja sininen villapaita on VALTAVA

  Vastaa
 10. Henriikka 28.10.2011

  Roussu saat kuvat tuota pikaa! no worries, tuun sit ku tuun kouvolaan.

  Funny: no worries sinullekkin, olen kyllä sujut telttojeni kanssa. MUTTA ymmärrän myös, että joskus voisi jopa käyttää sopivampia vaatteitakin. Aivopesusi siis on ihan aiheellista, joskin oon toisinaan hiukkasen hidas toteuttamaan sen tuottamaa tulosta.

  Ja hah anonyymi: ihana kielipoliisi! Ehkä ajattelin sitä ikäänkuin ei niin virallisena ja rennompana. (vrt. kalastaa, kalastella ja juosta, juoksennella). Hän ei ehtinyt näiden muutaman päivän aikana ainakaan minun huomatakseni vietellä ketään, sääli sinänsä.

  Vastaa
 11. Anonymous 28.10.2011

  joo, lisään viel että onhan sillä käytännön eroa onko ne shortsit alla vai ei (eipähän vilku mitään luvatonta kävellessä, kumartuessa tai istuutuessa), aikaisempi kommenttini oli hieman kärjistetyn oloinen.. harhauduin ajattelemaan mitä vaatetuksella halutaan viestiä tai mitä tahtomattaan viestitään.. se onkin aika syvä suo pohdittavaksi ja saisi varmasti paljonkin keskustelua vireille. :)

  ja mun mielestä sun ei pitäs muuttaa sun tyylissä mitään!

  – aikaisempi anonyymi

  Vastaa
 12. katriina 29.10.2011

  ihanaa herniikka! täällä sun kommenttilootassa on jo vaikka mitä kaikkee kommenttia ja kohta alkaa anonyymien taistelu. JEEEE. oot söpö. ja muuten roussu on supersöpö tossa kuvassa oi!

  Vastaa
 13. Henriikka 29.10.2011

  Hei aikaisempi anonyymi. Olipa ilahduttava viesti! Vaikka ymmärtäähän sen, että moinen aihe saa kommentit liikkeelle ja niin pitääkin. Ei oo oma tahtonikaan olla mitenkään överisiveetön.

  Ja Kata, kyllä täällä anonyymit on päässy valloilleen. Mutta sehän on vallan piristävää ja kyllä joooo sisar R on valloittava. Siitä ei pääse yli eikä ynpäri.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.