Samujin mekoton mallisto

samuji-mens-620

Ehdin tänään ensi kerran perehtyä Samujin marraskuussa kauppoihin saapuneeseen miesten mallistoon. Vakuuttihan se, tietenkin, niin kuin Samuji aina. Katsoin pohjalle tämän videon kolmannettatuhannetta kertaa ja valuin tästä maailmasta uusiin kerroksiin.

Voisin ottaa käyttööni jokaisen miesten malliston vaatteen. Tätä jäinkin miettimään? Mikä loppujen lopuksi erottaa nämä vaatteet Samujin leikkaukseltaan selkeistä, yksinkertaisista ja androgyyneistä naisten vaatteista? Se, ettei joukossa ole mekkoja? Ehkä se vakuuttaa miesasiakkaat, ja toki suunnittelussa on varmasti huomioitu tämä miesaspekti. Mutta minä kyllä luulen, että rohkeimmat miesasiakkaat ovat löytäneet upeita juttuja naisten mallistoistakin.

Frans_sweater_mustard_FDalek_trousers_beige_F_MKashmere_scarf_black_F_M_ Linen_scarf_brown_F_m_Rover_shirt_red_F_M_

Samu-Jussi Kosken suunnittelema pieni miesten mallisto pitää sisällään klassisia villa- ja kauluspaitoja, housuja, takkeja ja asusteita. Laatu ja merkit ovat priimaa, niin kuin on totuttu.

Onko se vain yksinkertaisesti niin, että naisiin on niin totuttu miesten vaatekaapeilla, ettei ajatus tämänkään malliston vaatteista tunnu yhtään oudolta? Olemmeko epäreiluja, kun valtaamme sekä miesten että naisten osastot, emmekä suo miehille mistään tyylillistä yksinoikeutta? Jos näiden rinnalle olisi tullut vaikka ryhdikäs puku ja rusetteja, niin olisin ehkä voinut jättää pienen palan suosiolla miehille.

Tela_check_F Tela_light_blue_F_M_ Tela_navy_F Tori_Dark_brown_F_m_

Rover_shirt_navy_F_M_

Vene_large_Black_F_m_

Hauska yksityiskohta nettisivuilla oli, että yhtäkään miesmallia ei kuvissa vilahtanut, mutta viimeistä laukkua esitteli mallistokuvissa nainen. Hmm hmmm hmm. Ilmeisesti saan siis kajota näihinkin.

Kauniita, erityisen kauniita, unia.

-Henriikka

Kuvat: Samuji

4 kommenttia

 1. Maisie 5.12.2013

  Oih! On ne Samujin aina yhtä ihania. Mun suosikkeja taitaa kuitenkin olla ne mekot.

  Vastaa
  • Henriikka 9.12.2013

   On ne. Ei voi mitään. Ne mekot kieltämättä kaiken välissä tuovat sitä söpöyttä vielä ihan uudella tavalla.

   Vastaa
 2. puh 5.12.2013

  Pettymys. Odotin mielenkiinnolla millaisia miesten vaatteita Samuji tekee. Olisin odottanut vähän luovempaa otetta eikä standardivaatteita joita saa h&m:stä COS:lta jne. Naisten mallisto on paljon mielenkiintoisempi. Mutta tämä olikin kai perussetti faneille

  T. mies

  Vastaa
  • Henriikka 9.12.2013

   Hei Puh. Taidat olla oikeassa. Naisten mallistona tämä ei ole pettymys, mutta miesten mallistona vähän. Eikö ole outoa?

   Perussetti faneille on kieltämättä hyvä ilmaisu.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.