Taivasalla kirpparilla

liEilen, sunnuntaina, heräsimme aikaisin ja otimme keulan kohti läheistä kirpputoria. Jyväskylässä järjestetään joka viikonloppu pihakirpputori Sepän aukiolla, enkä ollut ehtinyt ennen eilistä siellä piipahtamaan. Paikalliset partiolaiset pyörittävät systeemiä ja myyjäksi pääsee, kun ottaa kamansa ja kävelee paikalle aamusella. Innokkaimmat odottelijat ovat paikan päällä jo ennen kahdeksaa, pöytäpaikan hinta on huikeat kolme euroa. Myyjinä oli niin nuoria, keski-ikäisiä kuin vanhempaakin väkeä ja huvittavaa oli, että lähes kaikki toivat tavaransa niissä kaikenkestävissä Ikean kasseissa.
Itse pyöriskelimme siellä Jannen (kyllä, hän on mieheni, toinen puolikkaani) kanssa jonkin aikaa aarteita etsimässä, joimme termarikahvit ja jutustelimme ihmisten kanssa. 
Tunnelma oli leppoisa, vaikkakin sade puski kovaa vauhtia päälle. Välillä pikkuisen ripsahteli muutama pisarakin, mutta jeejee teimme muutamia pikkuisia löytöjäkin:
 • Nahkainen söpö laukku, 3 €
 • Kukkakuosinen vanha rasia, 0,5 €
 • Pussillinen vanhoja eläinleluja (kyllä, näistä on väsäysvisioita), 1 €
 • Pääskys-korvakorut, 1 €

Heti aamusta ei ollut kiinnostusta pistää päälle mitään tiukkaa ja tyylikästä, niinpä vaatteeksi valikoitui vuosi sitten (muistaakseni Lindexistä) ostettu musta äitiys-haalari, jonka kaveriksi Tallinnasta halvalla hankitut korkkikset. Tukka yön jäljiltä sopivan sotkuisesti ja korviin Gina Tricotin ketju-korvikset, jotka on raskaat, mutta sehän on vain tottumiskysymys. Vähän väsähtäneen näköisiä kuvia, mutta vakuutan että sen edellämainitun aamukahvin jälkeen suupielet nousivat hophop.

2 kommenttia

 1. Anonymous 28.7.2011

  Saitteko kirpparilla hyvin myytyä? Menisiköhän siellä myös lastenvaatteet, mitä luulet?
  -Piu-

  Vastaa
 2. Henriikka 28.7.2011

  Hei Piu!

  Siis emme olleet itse myymässä tällä kertaa, kiertelemässä vain. Uskoisin että lastenvaatteitakin menisi! Se riippuu tietysti ihan aamusta, että millaisia ostajia on liikkeellä. Mutta oli siellä ainakin tällä kertaa lastenvaatteita ja kolmen euron myynti-hinnalla ei paljon tarvitse saada, että jää voitolle.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.