Kahvilakissa kahvilakissa

Otsikon sanaleikki on niin surkea, että pakkohan se oli käyttää. Kahvila-kissa kahvi-lakissa. Heeheehee. Ei pysty jatkamaan kirjoittamista, kun pakko nauraa. Oon yksinkertaisesti niin hauska tyyppi.
Noniin. Pääsin edellisestä yli, ja voimme keskittyä kahvilatunnelmiin. Halusin esitellä teille kauniin kahvihetken kera sitruunapiiraan ja reilun kahvin, sekä Costolta saamani uuden tupsulakkini. Halusin esitellä sen mieluusti kahvilan hämyisissä tunnelmissa, sillä sen lisäksi että kahvilat natsaavat hyvin blogini nimen kanssa, niin myös uusi lakkini on valmistettu kahvisäkistä. Ja kaiken kukkuraksi tajusin lempikahvilani, Espresso Edgen pöytien pintojenkin olevan samasta materiaalista. Tämä on sitä truumätsiä.
Costossa on kaikki niin kohdallaan. Niin kohdallaan, että odotan voimakasta maailmanvalloitusta. Materiaalit ovat kierrätettyjä, tyyli ja laatu on hiottu loppuun saakka. Costolla on visio ja pyrkimys tuotteisiin, jotka kestävät ajan ja trendien muutokset. 
Ensimmäinen muisto Costostani on kyllä jopa asteen nöyryyttävä. Ostin mustan, nahkaisen tupsulakin yläasteen lopussa tai lukion alussa, Helsingin tuliaisena. Olin siitä erittäin ylpeä, sillä en ollut koskaan nähnyt yhtä hienoa hattua. Tupsulakit eivät silloin vielä kuuluneet kiinteästi katukuvaan ja kävellessäni kouluun ylpeästi lakki päässäni, sain vastaani kunnon naurut: ”Mikä kumman nahkapäähine sulla on päässäsi? Miksi ihmeessä siinä on lippa ja tupsu?” Ei ymmärtänyt Kouvola hyvän päälle.
Toisen tupsulakkini hankinkin sitten vasta viime kesänä (olin ehkä vihdoin päässyt yli kaikista traumoistani). Ruskea, nahkainen lakki keräsi kehuja New Yorkin reissullamme ja vakiinnutti paikkansa hattuhyllyllä. Tämä kolmas on nahkaisista poiketen sopivan kevyt myös kesäkäyttöön.
Hyvä on uusi hattu ja hyvä oli kahvihetkikin. Suosittelen Espresso Edgen Lemon Pietä, reilu kolme euroa on pieni hinta tuollaisesta taivaspalasta. 
Jos Costoa hamuttelee, niin kannattaa suunnata Unioninkadulle, Pop-Up Storeen, joka on auki heinäkuun loppuun saakka. Sneak peakkia putiikista löytyy täältä
Olkaatte lempeät ja leppoisat. Kivaa torstaita.
-Henriikka

14 kommenttia

 1. hanna 4.7.2013

  jee meillä on sama lempikahvila! näin sut muuten ehkä lenkillä pari päivää sitten o/

  Vastaa
  • Henriikka 4.7.2013

   Se on paras. Aivan ihana. Mulla on takataskussa aina muutama muukin kahvila varalla, mutta tämä on paras.

   – VOI EI! Lenkillä! Se ei ole imartelevin tilanne nähdä. Mutta oikeassa olet, enköhän se minä ollut.

   Vastaa
 2. Naava 4.7.2013

  toi tupsu tossa lakissa, siitä tulee miulle mielee voikukka :D

  Vastaa
  • Henriikka 4.7.2013

   Dodi, se on kyllä tuollainen voikukankeltainen.

   Vastaa
 3. Anonymous 4.7.2013

  Miks siinä on tupsu?

  Vastaa
  • Henriikka 4.7.2013

   Koska se on se juttu. MUTTA itse asiassa käytän noita lakkeja useimmin tupsutta. Kaikista saa vaihdettua tupsun toisen väriseen, mutta tupsun saa myöskin irrotettua. Ne on sellaisia käteviä, katsos.

   Vastaa
 4. Mandy 4.7.2013

  Aivan ihana hattu! <3 On ihan pörfect sun tyylin, suloinen tupsuineen päivineen.

  Vastaa
  • Henriikka 12.7.2013

   KIITOS kovin. Minustakin tupsu kruunaa koko kokonaisuuden.

   Vastaa
 5. Aada 5.7.2013

  Hauska lätsä! :)

  Vastaa
 6. Miffa 5.7.2013

  Oi vitsi katoin heti kuvista, että onko nää Espresso Edgestä! En ole kyllä muutamaan vuoteen siellä käynyt, kun ei enää Helsingissä ole pahemmin tullut vietettyä aikaa, mutta joskus lukioaikoina se oli ihan lemppari. Osittain siksi, että se oli niitä harvoja kaffeloita, missä sai alaikäisenäkin kahvitella vähän illemmallakin (Waynesin, Coffee Housen yms lisäksi…) mutta ehdottomasti myös kivan sisustuksen ja hyvien tarjoilujenkin takia. Täytyypä nyt kesällä taas mennä käymään tuolla!

  Vastaa
  • Henriikka 12.7.2013

   Upea kaikinpuolin. Vaikkakin juuri puhuttiin kavereiden kanssa, että voisivat vieläkin venyttää aukioloaikoja, niin vois istua yömyöhään tai ainakin alkuyömyöhään. Klo 19 on jees, muttei riittämiin.

   Hauska kuulla, että samasta paikasta on muillakin muistoja.

   Vastaa
 7. Anonymous 5.7.2013

  Heti kiinnitin kans huomiota (sun hauskan Coston lisäksi, ihana tupsu!) että Espresso Edgessä oot :) Tuonne suuntaan aina, kun oon Helsingissä enkä jaksa alkaa seikkailemaan mulle tuntemattomissa kahviloissa. Paikan uuniperunat on ihania, mutta täytyy seuraavalla kerralla kokeilla jälkkäriksi tuota Lemon Pietä. Kiitti vinkistä!

  Vastaa
  • Henriikka 12.7.2013

   Hei täytyypä ottaa muistiin tuo uuniperunat, minä puolestani en ole niitä maistanut koskaan.

   Espresso Edgelle kaikki rakkaus. Pelastavat päivät kuin päivän.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.