Kaikki asut vuodelta 2018

Tänään tulin kotiin minun ja ystäväni viikonloppuretriitiltä (siitä lisää myöhemmin) ja esittelin Jannelle Lohjan keskuskirpputorin vaatelöytöni. Puin päälle uuden, ihanan villapaitani, jossa on kuusien ja nuotioiden kuvia sievässä rivissä, sekä vanhat, leveälahkeiset Levikset. Janne totesi, että näytän jenkkiläiseltä luonnonpuiston koluajalta. Sellaiselta, joka on jossain Yellowstonen portilla notkumassa, mutta ei kuitenkaan töissä. Portinvartija ja lipunmyyjä tietävät kuitenkin vakkarikävijän, jolla on tukka vähän miten sattuu ja lämmin villapaita päällään. Otin kommentin kohteliaisuutena. Mukava näyttää sellaiselta.

Vuosi 2018 ei ollut mikään pukeutumisen ihmevuoteni, mutta toisaalta kirkasti ajatuksiani vaatteista ja tyylistäni. Kiinnitin yhä enemmän huomiota vaatteiden alkuperään ja laatuun, huolsin vaatteitani ahkerasti ja ostin kierrätettyä tarve edellä (olen huomannut omasta kokemuksestani sen olevan ihan eri asia, kuin ostaa second handiä kaiken muun päälle hauskoina heräteostoksina). Huomasin, etten enää pidä shoppailusta ja kävin pikamuotiliikkeissä vähemmän kuin koskaan ennen, oikeastaan tosi vähän. Tiesin muodista vähemmän kuin pitkään aikaan.

Parannettavaa on vielä reilusti, esimerkiksi urheilu- ja erävaatteita olisi kiva hankkia vielä enemmän käytettynä, mutta ainakin elämänmittaiselta tuntuva suunta on löytynyt. Tässä tulevat kaikki blogissa julkaistut asuni viime vuodelta:

TAMMIKUU

Kuva: Eeva Mäkinen Kuva: Eeva Mäkinen

HELMIKUU

Kuva: Eeva Mäkinen

MAALISKUU


Kuva: Eeva Mäkinen Kuva: Eeva Mäkinen

HUHTIKUU

Kuva: Dorit SalutskijKuva: Sara Vanninen Kuva: Dorit Salutskij

TOUKOKUU
  Kuva: Dorit Salutskij

KESÄKUU

Kuva: Dorit Salutskij Kuva: Eeva Mäkinen Kuva: Arttu Mustonen Kuva: Eliel Kilkki Kuva: Eeva MäkinenKuva: Sara Vanninen Kuva: Eeva Mäkinen Kuva: Nella Himari Kuva: Nella Himari Kuva: Eliel KilkkiKuva: Terhi TuovinenKuva: Terhi Tuovinen

HEINÄKUU

Kuva: Eeva Mäkinen Kuva: Oskari Reinman

ELOKUU

SYYSKUU
  Kuva: Toni Eskelinen

LOKAKUU

Kuva: Eeva Mäkinen

MARRASKUU

Kuva: Toni Eskelinen Kuva: Toni Eskelinen Kuva: Eliel Kilkki

JOULUKUU

Kuva: Eeva Mäkinen Kuva: Toni Eskelinen Kuva: Eeva Mäkinen

Mitä ihmettä? Näitähän oli aivan kamalasti. Ja minä kun luulin, että olen kulkenut koko vuoden lähinnä samoissa eräfarkuissa ja anorakissa. Varsinaista linjaahan näissä tyylillisesti ole, mutten taida sellaista kaivatakaan. Ja nämä ovat kyllä enemmänkin vaatteita, eivät asuja.

Nyt taas jokavuotinen vakiokysymys: löytyikö suosikkeja tai inhokkeja? (Miksi käytän sanaa inhokki, kun inhoan sitä? En tiedä.)

Huomenna alkaa taas koulu ja tuntuu siltä, kuin vuosi vihdoin oikeasti lähtisi käyntiin. Iik. Voisinkin pohtia, mitä laittaisi huomenna päälle. Ehkä eräfarkut ja anorakin.

-Henriikka

Asut vuodelta 2012: osa 1, osa 2, vuodelta 2013, vuodelta 2014, vuodelta 2015, vuodelta 2016, vuodelta 2017

17 kommenttia

 1. Satu 6.1.2019

  Tuo tammikuun punainen pitsimekko on minun suosikkini :-) mistä sä olet tuollaisen ihanuuden löytänyt?

  Vastaa
 2. Tiuku 6.1.2019

  Ihana olet ja upea tyyli! Kerrohan mistä tuo huhtikuun ensimmäisen kuvan maailmankarttataulu on?

  Vastaa
 3. Jenni 6.1.2019

  Eipä taida olla väriä joka ei sulle sopisi :) Ihania kuvia!

  Vastaa
  • Henriikka 7.1.2019

   Suurkiitos. Itse asiassa monet kylmät, kevään sävyt ei oikein mulle sovi. Mutta suurin osa taitaa kyllä sopia, mikä on tietysti ihanaa.

   Vastaa
 4. Jane 7.1.2019

  Olen mietiskellyt, että kovin kyllä puhut ilmastoahdistuksesta, shoppailuahdistuksesta yms yms. Niin ootko ajatellut kuinka valtava määrä sulla oikeesti on vaatteita, ja kuinka paljon ne on vieneet luonnonvaroja. Esimerkiksi takkeja. Tai pipoja. Tai mitä vaan. Ei kauaa tarvitse sun ig:tä katsoa kun näkee loputtomiin erilaisia, esim. takkeja. Mihin ihminen tarvitsee niin paljon? Vaikka miettisit vaatteiden valmistustapaa, materiaalia jne, niin eikö kaikista ekologisinta olisi olla ostamatta? Varmasti tulisit huomattavasti vähemmällä toimeen, kuten muutkin.

  Vastaa
  • Henriikka 7.1.2019

   Arvaa vaan kuinka paljon! Siis olen miettinyt. Tähän olisikin hyvä palata kunnolla, kun oon saanut ajatuksia jäsenneltyä. Joko kokonaisena postauksena tai vähintään kunnon vastauksena. Palaan siis. Kiitos, erinomainen kritiikki.

   Vastaa
   • Ssamna 7.1.2019

    Kannatan postausta aiheesta!

    Vastaa
 5. enzo 7.1.2019

  Itsekin arvostaisin tyyliä, jossa ns. välineurheilu, vaatteiden viimeisen päälle mietitty rooli yms. jäisi vähemmälle. Tällaisella blogilla olisi hieno mahdollisuus vaikuttaa myös tuohon puoleen. Muistan joitain sun vanhoja kuvia, jossa luontoon mentiin vähän sellaiset mökkiretkut päällä. Se oli sympaattista, vähän kapinallista ja erilaista. Okei, ymmärrän kyllä oikeanlaisten varusteidenkin tärkeyden, mutta jokin välimalli olisi varmaan paras. Ja sellaista erilaisuutta ja vastavirtaan menoa kaipaisin kaikinpuolin. Muuten kuluttaminen jatkuu entistä kiihkeämmin, toki kauniimpien kehysten ja perustellumman kuplan sisällä.

  Vastaa
  • Mai 7.1.2019

   Hyvä kommentti. Liikun itsekin paljon luonnossa ja huomaan, että perustelen itselleni uusia vaatteita/muita hankintoja sillä, että tarvitsen niitä luontoharrastukseeni, ihan kuin se olisi mitenkään ylevämpi syy kuluttamiselle. Toki mulla on retkivaatteita vaan kappale kutakin, mutta huonommillakin (omilla vanhoilla/käytettyinä hankituilla) kamppeilla todellakin pärjäisin.

   Vastaa
 6. Alva 7.1.2019

  Tammikuun eka, syyskuun neljäs ja lokakuun toka! Yes, I have a thing with grey wool. :D

  Vastaa
 7. Saara 7.1.2019

  Apua, sinä nais-eräjorma! Ilmianna brändi, joka tekee _pitkiä_ anorakki/parkatakkeja! Oon 180 cm pitkä ja haluaisin polven alle ulottuvan parkan. Ei löydy _mistään_. Saisi olla puuvillaa tai muuta hengittävää matskua. R-collectionin parka olis täydellinen mutta LIIAN LYHYT. Kaikista vinkeistä olen kiitollinen <3

  Vastaa
 8. Safiiritar 7.1.2019

  Hurjan kivoja takkeja sinulla. Ajattomat, kauniin väriset takit olisivat ehdottomasti kohde, johon voisi panostaa. Suomessa kuitenkin aikakin toistaiseksi kuljetaan suurin osa vuodesta takki päällä. Oikein valitulla mallilla takki varmasti myös kestäisi vuosikausia niin materiaalin kuin tyylin puolesta, jolloin ympäristökuormakin pysyisi kohtuullisena.

  Vastaa
 9. mirmea 8.1.2019

  Mietin ihan samaa kuin joku yllä. Omat vaatteeni mahtuvat helposti parille matalalle metrin mittaiselle hyllylle. Koen silti usein, että voisin antaa omistani enemmän tarvitseville.

  Kuvasi ovat valtavan kauniita, kuten aina, mutta tällä kertaa en jaksanut selata loppuun saakka. Uskomaton määrä vaatteita. Onhan se nautinnollista tuntea itsensä kauniiksi kauniissa (ja vieläpä niin laadukkaissa ja ekologisissa) vaatteissa. Joskus itsekin suunnittelen heittäväni neljään kertaan paikatun ja vuosiakymmeniä vanhan villapaidan tunkiolle ja haaveilen hienommasta. Mutta löytääpä hyvänmielen, tarpeen ja vastuun tasapaino… Tällä hetkellä ilmastoahdistukseni on niin suuri, että vetelen surutta vanhat teidensä päihin (joskin joidenkin kohdalla toivon välillä itsekkäästi, että se tien pää koittaisi edes vähän nopeammin). Tiedostan, että pärjään ilman ja se on vastuuni. Meidän kaikkien.

  Toivon sopivassa määrin ilmastoahdistusta kaikille: niin, että se johtaa ajatuksista tekoihin, musertamatta kauniita mieliä. Ja mielenkiinnolla jään odottelemaan Henriikka sinulta postausta aiheesta. Olet valtavan inspiroiva ihminen!

  Vastaa
 10. Ivy 10.1.2019

  Tykkään todella tuosta erätyylistä! Kiinnitin huomiota siihen, miten iloiselta näytät kuvissa. Ainakin näin somen välityksellä persoonasi on mahtava! Olet myös tietynlainen idoli tuon eräopaskoulutuksen suhteen. Taisinpa viime vuonna tokaista, että joskus vielä kouluttaudun itsekin! Olisit varmaan mahtava ystävä.

  Vastaa
 11. Hyppivä Tapio 22.1.2019

  Todella hienoja kuvia! Sulla on äärettömän taitava valokuvaaja messissä!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.