Putiikkivinkki Punavuoreen: Lokal

_MG_2041 kopio

Jos asut Helsingin ulkopuolella, suosittelen syysretkeä Helsinkiin. Jos on mahdollista tulla arkipäivänä, se on vielä viikonloppuakin parempi vaihtoehto, mutta eivät lauantaitkaan ole hassumpia kaupunkikierrokselle.

Ja yhtä lailla Helsingissä asuville suosittelen päätöntä harhailua Punavuoressa. Syö lounasta paikassa, jossa et ole koskaan käynyt, ihaile taidetta pikkuriikkisissä gallerioissa ja uskaltaudu ostoksille sisäpihoille katoaviin pikkuputiikkeihin.

Yksi lempipaikoistani on Lokal.

_MG_2073 kopio _MG_2069 kopio_MG_2044 kopio

Lokalin edessä oleva kyltti kiinnittää huomioni joka kerta: 72 % art, 28 % cafe +design, crafts, book. Haluaisin oman sisimpäni olevan kasattu pitkälti samanlaisesta rakenteesta.

Lähden Lokaliin tuulettamaan mieltäni. Vain kerran halusin tietyn kultareunaisen peilin ja astuin ovesta sisälle ostoaie mielessäni. Muuten olen mennyt vain ihailemaan, rauhoittumaan ja nauttimaan.

Putiikissa on 1–2 kuukauden välein vaihtuvat taidenäyttelyt ja kauniisti aseteltu valikoima myytäviä design-esineitä, huonekaluja ja paperitavaraa.

_MG_2065 kopio _MG_2067 kopio_MG_2072 kopio

Yläkerrassa saa ostaa kahvia kauniista kupeista, mutten ole vielä koskaan uskaltanut. Kahvi on harvoin minulle vain kahvi, enkä ole vielä tottunut juomaan kahviani vastaanvanlaisessa julkisessa tilassa, jossa kukaan muu ei kahvittele. Mutta ehkä otan Lokalin kahvin syksyn To Do -listalleni.

Nykyinen Bloom-näyttely on liikkeessä lokakuun alkuun saakka. Jos olen yhtään oppinut tuntemaan teitä rakkahat lukijat, niin kuin luulen olevani, uskon teidän pitävän siitä. Kaikki näyttelyn taiteilijat ja suunnittelijat ovat alle 30-vuotiaita nuoria lupauksia.

_MG_2055 kopio_MG_2053 kopio

On minulla tuolla liikkeessä muutama kippo ja koru, joita aina ihailen. Mutta olen jättänyt ne joka kerta hyllylle, että voin taas palata myöhemmin ihastelemaan.

Sen lisäksi makuuhuoneen seinämme huutaa uutta taideteosta. Emme kuitenkaan halua satsata sellaiseen, ennen kuin löytyy oikeasti siltä seisomalta pysäyttävä ja molempia puhutteleva.

Ihanaa lauantai-iltaa.

-Henriikka

4 kommenttia

 1. Maija 3.9.2016

  Ookko koskaan käyny kahvila Blossomissa, se sijaitsee kans Punavuoressa.?

  Vastaa
  • Henriikka 14.11.2016

   Joo, oon käynyt! Aivan ihastuttava paikka. Pitääkin taas joku päivä poiketa sumpille.

   Vastaa
 2. Lotta 3.9.2016

  Ihana teksti, tästä tuli jotenki mieleen omat lempipaikat ja rauhallinen fiilis!

  Ja muutenkin, sun blogi on sellanen paikka, johon oon tullu jo pitkään ku oon kaivannu jotain lämmintä ja ilahduttavaa lukemista. Tää on sellanen turvapaikka netin syövereissä. Kiitos siitä!

  Vastaa
  • Henriikka 14.11.2016

   Voi että, kiitos ihanasta kommentista Lotta. Miten iloinen oonkaan, että saan tarjota sulle sellaisen turvapaikan.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.