Äitin ihanat sisustusjutut

Ihanassa lapsuudenkodissa Kouvolassa on ihana käydä myös siksi, että olohuone on maailman viihtyisin paikka. Maailman mukavin ja ihanin suuri sohva, ruskea ja lämpöinen. Siinä mahdutaan koko perhe köllimään ja töllöttämään Simpsoneita. Katto on matala ja matto pehmoinen: lautapelit taittuu siinä lööbaillen.
Kuvailin muutamia symppis-yksityiskohtia äitin sisustusvisiosta:
Metallinen pullokori, joka tuotiin Jannen kanssa häämatkalta tuliaiseksi.
Kirpputorilta on löytynyt jo kaksi vanhaa pulloa täytteeksi.
Itse olen jo vähän kyllästynyt Gerberoihin, mutta leikkokukat on kyllä ain ihan mielettömiä 
Seinällä on lämminsävyisiä tauluja. Pienenä pohdin, että nämä kolme ruskeaa kuviota on lääkärin paareja.
Seinää vasten nojaa vanhan talon jäämistöstä haettu ovi.
Vanha ikkuna maalattin uudestaan ja ripustettiin seinälle.
Eihän sillä niin väliä ole, mitä kannessa lukee, jos kokonaisuus on söpö. 
Äitin keskeneräiset neuletyöt lepäilevät Etiopiasta hankitussa puukulhossa.
Ruskea apteekin pullo ja vanha maitotonkka on kirpputorilöytöjä.
Pyhäinpäivänä ikkunalaudalla paloi kolme tuikkua: yksi mummille, yksi mummulle ja yksi ukille.

9 kommenttia

 1. annie 10.11.2011

  Tunnelmallisen olonen koti. kotona on aina kiva käydä, vaikka en pääsekään sinne turhan usein. meidän koti on kanssa ihanan tunnelmallinen ja odotan jo joulua että pääsee sinne :)

  Vastaa
 2. Anonymous 10.11.2011

  Yritin pysytellä ihan täällä vaivihkaisuudessa suppuna mutta nyt ei voi. Kouvola on mun lapsuuden paikka ja aikuisuuden unien lavaste. Ja ”betonimörskä”, en tunnista. Mun mielestä kouvola on yksi suomen upeimpia kaupunkeja, kaupungintalo, uimahalli, kirjasto, ylipäätään kokonaisuus, silkkaa kauneutta ja neroutta. Mutta ehkä se on sisäisen lapseni silmässä, se sellainen malka. Kun sitä katsoo nyt kaukaa, ajan kuorruttamin kultareunuksin… – Funny

  Vastaa
 3. Suvi 11.11.2011

  Hei!
  Olen tekemässä opinnäytetyötä, muotibloggaajien kiinnostuksesta blogimarkkinointia kohtaan.
  Olisiko Sinulla kiinnostusta osallistua tekemääni kyselyyn? Käytän kyselyä opinnäytetyöni pohjana. Käsittelen tietojanne ja vastauksianne luottamuksellisesti. Jos osallistut kyselyyn, niin sinulla on mahdollisuus saada työni itsellesi luettavaksi kun se on valmis.
  Jos kiinnostuit, ota yhteyttä sähköpostiini suvi.nykanen@hotmail.fi

  Vastaa
 4. Jen 11.11.2011

  Lapsuudenkodit on vaan niin parhaita. Hauska idea tuo ikkuna seinällä. Kirjoitat niin kauniisti ja olet itsekin kaunis kaikissa maailman väreissä ja vaatteissa, mihin pukeudut. Tänne on aina mukava tulla :)

  Vastaa
 5. Henriikka 13.11.2011

  Annie: jesjesjess Joulu! Me mennään myöskin aatoksi ja joulupäiviksi lapsuudenkotiin. Nyt on ihanaa, kun on kaksi kotia minne mennä. Suunnataankin Jannen vanhempien luokse sitten seuraavaksi. Kahdet kinkut ja karkit.

  Funny: Minäkin pidän Kouvolasta. Kouvola on ihana. Mutta täytyy kyllä myöntää, että se on mielessäni aika betoninen. Korkealla kohoava Pohjola-talo ja on se uimahallikin suhteellisen harmaa. Mutta ihan huippu argumentti, Kouvolan kultareunukset on oikeutetut.

  Jen: Voi kiitos Jen, mikä kommentti. Itsekin kävin tsiigailemassa vähän blogiasi ja pikkuisen kommentoimassakin. T.joululaulut ah.

  Vastaa
 6. Tanja 14.11.2011

  Onpa ihanan kotoisen näköistä :)

  Vastaa
 7. Henriikka 16.11.2011

  No on! Ja se sohva on onnenkehto.

  Vastaa
 8. Pauliina Hakamäki 18.3.2016

  Hei. Mistä olet löytänyt tuon ikkunaruudun? Etsin tuollaista kun pikkuveli meni naimisiin ja mun mies soitti heidän häissään yhden kappaleen niin ajatus olisi että olisin nuotit siitä kappaleesta laittanut tuollaiseen mutta kun ei oikein mistään löydy! En tiedä onko idea hyvä mutta ajatus ainakin on tärkeä ?

  Vastaa
  • Henriikka 18.3.2016

   Hello! Olipa yllätys, että joku kommentoi näin vanhaan postauksen! Ikkuna on äitini ja hän on löytänyt sen jostain vanhalta maatilalta, ihan joltain yksityisomistuksessa olevalta tilalta, jossa laitettiin tavaraa ja rompetta pois.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.