Gaalamekko huomiselle: PIIA HÄNNINEN

piiahanninen

yhteistyössä Piia Hänninen

Huomenna koittaa perjantai ja Aussie Blog Awards, jonne olen ilokseni saanut kutsun. Tuollaiset gaalaillat ovat aina hyviä mahdollisuuksia tuoda kotimaista laatudesignia näyttämölle. Huominen asu on upean Piia Hännisen tuotantoa. Kirkkaanturkoosi mekko on viime kesän mallistosta ja tykästyin siihen heti. Pussihelmainen mekko ja vyötärön kiristysnauha tuovat rentoutta, kun taas laadukas, pienesti hohtava kangas rakentaa riittävän juhlavuuden mekkoon.

Juhliin on tultava luonnollisesti pieni pilke silmäkulmassa, ja siksi clutchikseni olen valinnut valkoisen susi-kukkaron. Päräyttävä printti ja juuri sopivan kokoinen puhelimelle ja puuterille.

piiahanninen2 piiahanninen3

PIIA HÄNNINEN on Helsingissä asuva vaate-ja asustesuunnittelija, joka perusti omaa nimeään kantavan vaatemerkin vuonna 2006 asuessaan Roomassa. Hän on valmistunut London College of Fashion –koulusta ja työskennellyt vaatesuunnittelijan assistenttina mm. Fendillä, Betty Jacksonilla ja Grimaldi Giardinalla sekä toimii myös freelance suunnittelijana suomalaisella Globe Hopella. Nice job.

Itse olen ihastunut mallistojen ristiriitaisuuksiin ja kontrasteihin. Suunnittelussa yhdistyy feminiinisyys, leikittelevä konservatiisivuus sekä minimalistiset leikkaukset. Malliston printit suunnitellaan yhteistyössä eri taiteilijoiden kuten Nicola Morrisonin, Roosa Tulvion ja Teemu Keisterin kanssa. Ja erittäin korkea hatunnosto siksi, että malliston suunnittelu ja lähituotanto perustuvat eettisiin ja ympäristöystävällisiin valintoihin.

piiahanninen4

Piian tuotantoa on tällä hetkellä myynnissä seuraavissa liikkeissä: Nudge (Helsinki), Piia Hänninen Shop (Kruununhaka, Helsinki), One Man Band (Tampere), Non Boutique (Oulu), Saara´s (Zurich) sekä asusteita myyvät Helsingissä Design Museum Shop ja Rosebud book stores (Kaapeli-ja Kiasma shop).

Näiden lisäksi tuotteita myydään nettikaupassa sekä erillisissä tapahtumissa. 15.4.-31.5. uutta ”BARBARY LION” mallistoa tulee myyntiin Pop-up shoppiin Helsingin Sokokselle -Naisten osastolle. Siitä laitoinkin jo flyerin blogini facebook-seinälle. Lisäksi Piia nähdään monen muun suosikkini kanssa Fair Made Finland -tapahtumassa.

Nyt vain jännittämään, mitä muut laittavat päälle. Ja toimiiko turkoosi mekkoni. Toivottakaa onnea!

-Henriikka

PIIA HÄNNINEN SHOP & SHOWROOM
Meritullinkatu 26 LH 9 (Kruununhaka, Helsinki)
Ma-Ke 11-19, To 11-18, Pe 11-19 ja La 11-16.
www.piiahanninen.com/shop

10 kommenttia

 1. Birgit 10.4.2014

  Tosi nätti. Raikas malli.

  Vastaa
  • Henriikka 14.4.2014

   Niin on. Rento ja juhlava samaan aikaan. Ei mikään pönötys.

   Vastaa
 2. Hosuli 10.4.2014

  Uu, nice! Tämä Piia Hänninen on jostain syystä mennyt minulta aivan ohi. Mutta eipä mene enää, painan nyt nimen mieleen. :) Hauskaa gaalaa!

  Vastaa
  • Henriikka 14.4.2014

   Suosittelen painamaan mieleen, tosi kauniita juttuja. Leijona- ja susiprinttejä, aaauuu!

   Vastaa
 3. PlusMimmi 10.4.2014

  Voe voe voe, kun en tule gaaloihin vkl, vaan menen Savoon! No eiköhän me tässä taas nähdä :)

  Vastaa
 4. Hanna 11.4.2014

  Tosi siisti toi susikukkaro! Taisinkin nähdä noita siellä Kiasman putiikissa joskus.

  Vastaa
  • Henriikka 14.4.2014

   Jep, tosi kivoja. Mietin vähän, että voisin hankkia vaikka turkoosin ihan meikkipussiksi. Valkoinen on siihen tarkoitukseen aikamoisen riskialtis.

   Vastaa
 5. Erika 15.4.2014

  Oooo, tuo susikukkaro on niin soma! Harmi, että en löytänyt sitä mistään verkkokauppamyynnistä. Pitääpä seuraavalla Oulun reissulla muistaa kuitenkin tsekata tuon Non Boutiquen tarjonta kaiken varalta :)

  T. muuan susityttö

  Vastaa
  • Henriikka 25.4.2014

   Joop, kannattaa käydä tsekkaamassa! Jospa sieltä vielä yksi susikukkaro sulle löytyisi. Se on huippu minunkin mielestä.

   Kiitos kivasta kommentista susityttö.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.