Kaikki kuluneen viikon kahvihetket

Kaupallinen yhteistyö: Moccamaster

Maanantai

Aamukahvit kotona klo 08.00 (2 kuppia, koska on maanantai)
Päiväkahvikupillinen kotona klo 14.00 (töiden lomassa)
Yökahvi (täydellinen konsepti) klo 21.30

Kirjoitin kuluneella viikolla ylös kaikki kahvihetkeni. Voi, niitähän riitti! Miten kiva on nyt sunnuntaina lukea kaikista ihanista tuokioista ja tajuta, että kahvin äärellä tapahtuu kuin tapahtuukin paljon kaikkea erityisen hyvää.

Miksi ryhdyin yllättäen yksityiskohtaiseen kahvien kirjaamiseen? Moccamaster laittoi yhden kultaisen keittimensä kiertämään maalis–huhtikuun ajan bloggaajalta toiselle. Keittimen mukana kulkee myös ihkaensimmäinen Moccamaster-kahvipöytäkirja, joka on lopulta kierroksensa jälkeen kaikkien nähtävillä Helsinki Coffee Festival -tapahtumassa.

Minun jälkeeni keitin ja kirja jatkavat matkaansa Liemessä-blogin Jennille, mutta minua ennen ei ollut kukaan. Oli tabula rasa ja valkoiset sivut. Ja luokattomat paineet tietenkin! Käyttää nyt ylipäänsä mustekynää läppärien täyteisessä maailmassa, saati jonon ensimmäisenä.

Ei vaan. Nautin oikeasti, kun sain uppoutua tyhjän aukeaman ääreen.

Torstai

Aamukahvi Arabianrannassa klo 08:08 (kyytipoikana vihreä kuula, suotta parjattu herkku)
Warrior voikahvi (jaiks!) klo 08:40
Aamupäiväkahvi klo 10.10
Päiväkahvi klo 13.00
Yökahvi kotona kaikessa rauhassa klo 22:15 (ilta-/yökahvit tuntuvat aina palkinnolta koko päivästä)

Minua pyydettiin ikuistamaan pöytäkirjaan hyviä kahvihetkiä ja niiden jättämiä jälkiä. Tajusin kuitenkin heti, ettei minulla ole kuin hyviä kahvihetkiä. Jätin muutama vuosi sitten huonot ja keskinkertaiset kahvihetket, pahan kahvin ja tottumuksesta ryystetyt kitkerät kupilliset.

Niinpä pystyin hyvällä omatunnolla kirjaamaan kirjaan jokaisen juomani kupillisen. Yleensä kupillisia on päivässä 3–4, joskus harvoin enemmän tai vähemmän. En ole mikään litrahuuli, vaan juon mieluummin useamman pienen, herkullisen kupillisen kuin valtavan mukillisen.

Oma hopeinen Moccamasterimme on palvellut meitä noin kuusi vuotta. Välillä tulee hinku hankkia värikäs malli, mutta vielä koskaan ei ole tullut samanlaista keitinkateutta kuin tästä kiertävästä kultaisesta. Kulta on Moccamasterin uusi vanha väri ja sointuu isovanhempien perintökärryyn saumattomasti.

Mutta vanhassa vara parempi. Ainakin tässä tapauksessa, kun tutulla keittimellämme on vielä monta vuotta edessään.

Sunnuntai

Aamukahvia monta, monta kuppia klo 08:30–18.00
(seurana ystäviä, jäätelöä ynnä muuta kivaa)

Pöytäkirja-aukeaman viimeiset rivit ovat vielä kirjoittamatta. Luulen nimittäin, että iltakävelyn jälkeen teemme vielä isot salaatit ja juomme jälkiruoaksi somat kupit kahvia.

Huomenna keitin jatkaa kulkuaan Jennille. Jätinkin aukeamani kulmaan hänelle pienen haasteen: ”Juo ainakin yhdet ensi viikon kahvit luonnossa – tai vähintään pihamaalla. Nauti keväästä.”

Jätän saman haasteen myös teille kaikille.
-Henriikka

14 kommenttia

 1. Saara 5.3.2017

  Oi luontokahvit mun ikiomasta kuhmuraisesta epätäydellisen täydellisestä kuksasta! Minä pieni ihminen en tosin ymmärrä tuota uusien moccamastereiden kannujen kädensijaa. Ei sovi käteen mitenkään.

  Vastaa
  • Henriikka 8.3.2017

   Uijuijuii, tekisi mieli itsekin tuolle retkelle mukaan. Kahvit luonnonhelmassa on lähes parasta, mitä ihminen voi maan päällä saada.

   Ja hei, itselläkin oli aluksi vähän vaikeuksia tuon kahvan kanssa, mutta kyllä se siitä, kun tottui.

   Vastaa
 2. Ulpu 5.3.2017

  Mo tämäpäs sattui; pesin ja puunasin tänään meidän moccamasterin sisältä ja ulkoa.
  On siis kevät kun siivotuttaa : )

  Vastaa
  • Henriikka 8.3.2017

   Pitäisi varmaan itsekin tehdä omalle moccikselle sama temppu! Ja kevät on todellakin ovella – iiiiik.

   Vastaa
 3. Emilia 5.3.2017

  Meillä on ihan perus musta Moccamaster, saatiin joululahjaksi ja väritoivetta kysyttiin. Vähän harmittaa näin jälkikäteen ettei tullut valittua mitään väripilkkua arkeen. Noh hyvää kahvia tuolla tulee jokatapauksessa ;) Tuo kultainen on kyllä kaunis

  Vastaa
  • Henriikka 8.3.2017

   No jep, aina sitä miettii, että olis pitänyt ottaa joku piristävämpi, mutta toisaalta eipä ainakaan kyllästy. Pakko kuitenkin myöntää, etten oo vielä ihan niin aikuinen, että osaisin tai tahtoisin ajatella noin, mutta yritetään kuitenkin, ettei tuu paha mieli. Tää kultainen on munkin mielestä aivan ihana, voi että.

   Vastaa
 4. Sini 6.3.2017

  Alkoipa tehdä mieli kahvia, postaus oli erittäin sopivaa luettavaa yövuoroon :) ps. kirjoitustyylisi on lempparini!

  Vastaa
  • Henriikka 8.3.2017

   Voi kiitos kovasti <3 Voit aina palata tähän, kun sulla on yövuoro!

   Vastaa
 5. Jenni 6.3.2017

  Tuo ulkona kahvittelu on kyllä parasta! Varsinkin nyt, kun on päässyt rupuisesta halpiskeittimestä perkolatorin ihmeelliseen seuraan, on luksus vielä tuplaantunut. Onneksi huomenna pääsee retkelle, ja voi juoda makoisat kahvit nuotiolla, nokipannulla keittäen tietenkin. :)

  Vastaa
  • Henriikka 8.3.2017

   Oi, miten hyvältä kuulostaa. Toivottavasti nokipannukahvit maistui. Mikään ei voita kahvihetkeä ulkoilmassa.

   Vastaa
 6. pasi 6.3.2017

  Kahvi se Suomen kansallisjuoma. Mikäs on lempi kahvimerkkinne. Itse tykästyin vuosikerta presidentteihin, ykkönen oli 2016 Miramonte, toisena 2015 Kilimanjaro. Pitänee nyt ostaa tuota 2017 Sumatra sekoitusta ja makustella sitä. Ja nyt eikun kahville kaikki :).

  Vastaa
  • Henriikka 8.3.2017

   No jo vain on. Mä ostan harvoin samaa kahvilaatua peräjälkeen. Tykkään kokeilla uusia, vaikka on mulla myös joitain sellaisia kahveja, joista tykkään enemmän kuin toisista. Lempikahvimerkkiä en kuitenkaan osaa sulle nimetä.

   Ja todellakn, kaikki kahville!

   Vastaa
 7. Minttu 7.3.2017

  Itse en juo nykyään kahvia mutta teetä kylläkin. Voisi olla hauska idea kirjata omia teehetkiä/mitä vaan hetkiä. Niitä olisi jälkeenpäin ihana lukea, ja ehkä osaa nauttia siinä hetkessäkin erilailla kun laittaa sanoiksi.

  Vastaa
  • Henriikka 8.3.2017

   Joo joo joo, peukku sun idealle. Mä odotan jo hurjasti, että pääsen lukemaan muiden kirjoittajien juttuja tuosta kahvipöytäkirjasta. Ja itsekin oli kiva kirjoittaa omista hetkista. Tulee ihan erilailla mietittyä sitä tilannetta.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.