Lontoon vintage-tuliaiset

Palatakseni Lontoon reissuuni: Lontoo on ehdottomasti paras vintage-aarteiden kaupunki, jossa olen känyt. En tietystikään ole käynyt kaikissa potentiaalisista, mutta esimerkiksi New Yorkiin verrattuna liputtaisin kyllä tässä asiassa vahvasti Lontoon puolta. Odotan jo uutta matkaa, jolloin voin ensimatkani pohjalta suunnitella retroiluni järjestelmällisemmin ja nauttia putiikeista uudestaan ja pidempään. Vintage-liikkeitä on ympäri kaupunkia sadoittain ja niiden sisältö on laajaa, eivätkä hinnat ole kaikissa kaupoissa lainkaan törkeät. Itseäni sylettää vintagen taivaisiin hinnotointi, mutta ainakin käväisemissäni kaupoissa osattiin olla asiallisia. Hyviä materiaaleja, kestävää kehitystä, henkeäsalpaavaa sisustusta, innovatiivisuutta ja harvinaisia muotiluomuksia: sitä nämä liikkeet ovat parhaimmillaan.

Haahuilu-lomani kuului suunnittelemattomuus, eikä tarkoituksenani ollut kiertää second hand -kauppojakaan kovin systemaattisesti. Tiesin kuitenkin, millä alueilla käytettyä kampetta löytyy ja suuntasin metromatkani kuulemieni alueiden mukaan. Tehokasta ajankäyttöä suosivien kannattaa ottaa parhaista kaupoista, alueista ja markkinoiden ajankohdista etukäteen selvää. Suosittelen lämpimästi muillekin Bricklanea, Camdenia ja Portobello Streettiä, joista Bricklanea sunnuntaina, ja kahta muuta lauantaina. Camdenista suosittelen skippaamaan perinteiset marketit ja ohjaamaan askeleet sivukaduille, joista löytää kivijalkakauppoja täynnä aarteita. Portobello Streetiltä taas löytää joka lauantaiset markkinat, joissa huhutaan myös maailmankuulujen muotisuunnittelijoiden ottavan vaikutteita. Bricklane oli oma ehdoton suosikkini, joka on täydellinen sunnuntaipäivän mesta: joka sunnuntaiset markkinat, sekä lukemattomat kivijalkaliikkeet avavaat täysin uuden maailman taiteilija-alueen keskiössä.

Ja mitä näistä liikkeistä sitten ostin? Tässäpä tulisi tämä kuuden setti:

Sinipunavalkoinen tiimi-verkkatakki. 25 euroa.
Jannelle inkkarikuvioinen kauluspaita. 8 euroa.
Villapaidasta tehty hame. 15 euroa.
Hupparista tehty hame. 15 euroa.
(Nämä kaksi hame-ideaa aion tietysti toteuttaa sniikisti itsekin)
Vihreä college. 12 euroa.
Sinikeltaiset Adidaksen verkkahousut. 5 euroa.
 Markkinoilla kannattaa tinkiä, kun taas kivijalkaliikkeistä kannattaa tsekata alennusrekit. Kauppojen väleillä on jonkunmoista hintahaitaria, joten ensimmäiseen miljoonatakkiin ei kannata kajota. 
Tällä hetkellä olen enemmän noita 70-90-luvun mimmejä, mutta ennustan kyllä itselleni sellaista 50-70-luvun tulevaisuutta. Kun ikävuosia karttuu, niin ehkä pääsen hillitympään väriloistoon ja överimeiningeistä seesteisempään irrotteluun: housupukuihin, kellohameisiin, villaisiin puvuntakkeihin, henkseleihin ja collegen sijasta juhlavimpiin materiaaleihin. Who knows.
Henriikka

22 kommenttia

 1. Niina 26.11.2012

  Sekoan jo pelkistä kuvista! AAAAA, mieletöntä! Aarteiden luvattu maa!

  Vastaa
  • Henriikka 18.12.2012

   Vintagen luvattu maa, aivan ehdottomasti. Meinasin seota.

   Vastaa
 2. missyoucan 26.11.2012

  voi hitsi, aivan ihania vaatteita!

  Vastaa
 3. Pihla 26.11.2012

  Pakko päästä Lontooseen!

  Vastaa
  • Henriikka 18.12.2012

   Mikseipä jo heti joululomalla? Onneksi Lontooseen lentää toisinaan tosi halvalla.

   Vastaa
 4. Mi Mi Mendine 26.11.2012

  Niin ihanilta näyttävät nuo liikkeet… Lontoo here I come! :D Ja tosi mageita vaatteita olet löytänyt sieltä! (:

  Vastaa
  • Henriikka 18.12.2012

   Joo, Lontoo ei kyllä todellakaan jättänyt kylmäksi. IHana ihana kaupunki! Kiitos.

   Vastaa
 5. Jenna 26.11.2012

  Kivoja löytöjä :> En oo vieläkään käynyt Bricklanella vaikka oon Lontoon naapurissa asunut jo kolme kuukautta :o Vääryys!

  Vastaa
  • Henriikka 18.12.2012

   Lucky you! Mutta Bricklanelle sun pitäs kyllä suunnata, mieletön mesta.

   Vastaa
 6. Anonymous 26.11.2012

  Hinnotointi = hinnoittelu? :)

  Vastaa
 7. Anonymous 27.11.2012

  Samaa mietin edellisen anonyymin kanssa, tai oikeastaan koko lausetta, voiko joku suomentaa: Itseäni sylettää vintagen taivaisiin hinnotointi. Mitä on sylettää? Ja hinnotointi on varmaankin ehdotettu hinnottelu? :)

  Vastaa
  • Henriikka 18.12.2012

   Hahaha. Jatkan naurani tämänkin kommentin kohdalla, olenpa ollut kertakaikkiaan maailman ääliö. Hinnoittelu tosiaan. Sylettää taas on verbi, ”ärsyttää, rasittaa jne”.

   Vastaa
 8. Milla 27.11.2012

  Ihanan näköisiä liikkeitä! Mä koluan ehdottomasti ens Lontoo-reissulla noita vintageliikkeitä.

  Vastaa
  • Henriikka 18.12.2012

   Käy ihmeessä, niitähän riittää. Mun olis päästävä pian takaisin, ehk nappaan ensi kerralla Jannen matkaan.

   Vastaa
 9. Ani 27.11.2012

  Ihania kuvia täällä sun blogissa !

  Vastaa
  • Henriikka 18.12.2012

   KIITOS. Parhaani yritän ja kiva että se vaikuttaa riittävän :-)

   Vastaa
 10. Ville Niskanen 30.11.2012

  Ahh rakastan vintage kauppoja =)

  Vastaa
 11. Anonymous 10.1.2013

  oi oi, pystyisitkö nimeämään muutaman must vintageliikkeen, kun ensikuussa ois tarkoituksena käväistä lontoossa parin päivän reissu!

  Vastaa
  • Henriikka 26.1.2013

   No voe että kun oikeastaan mä en pistänyt mitään nimiä mieleen erityisesti. Suosittelen kävelemistä Bricklanen kadulla/kaupunginosassa. Kauppoja on mielettömän monia ja alue on muutenkin kiinnostavaa. Jos yhtään pystytte googlaamaan milloin ja missä olis viikonloppumarkkinoita bricklanella, niin niitä suosittelen lämpimästi. Todella kivaa reissua!

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.