Punpulihäät oli ja meni, ja nyt on aika hanppareiden. Kerronpahan kuitenkin, kuinka ilahtunut olin kommenteista viime juttuun: Rakkaus se on vaan juttu, joka jyllää. On siistiä huomata, kuinka se saa aina aikaan liikettä ja ajatuksia. Kerronpa vielä, että vinkkienne mukaan pakkasimme eilen reppumme ja lähdimme irtiotolle… Tuusulaan! Mahtava paikka, ehkä muutaman kuvankin lisäilen huomenissa. Ellen ole jo kiireessä muuttamassa samaiseen paikkaan.
Nyt kuitenkin reseptiä! Sara La Fountainin Passion for Food -kirja on meillä ahkerassa käytössä. Minulle hyviä ohjeita, Jannelle kokista silmänruokaa. Tällä kertaa päätimme tehdä kotitekoisia hamppareita. Asuin kolme kuukautta Ruotsissa vuonna 2009, erään perheen luona. Siellä Ruotsi-äitini teki aina hampurilaisia, joita syötiin sitten suodatinpusseista. Hampurilais-idea kumpusikin kaipuusta Skövdeen ja tuttuun ruotsalaiseen ruokapöytään.
Ultimate hampurilainen (2-4:lle)
1/2 pkt pekonia
sinappia
5 hampurilaissämpylää
salaattia
50 g cheddarjuustoa
1 tomaatti, siivuina
maustekurkkua
1 sipuli, renkaiksi leikattuina
majoneesia
Jauhelihapihvit
500 g naudan paistijauhelihaa
2 rkl sauce demi-glace -kastikepohjaa
2 tl Chipotle Tabasco -maustekastiketta
suolaa
mustapippuria
öljyä
BBQ-kastike
4 rkl ketsuppia
4 rkl ananasmehua
3,5 rkl fariinisokeria
1 rkl tomaattipyrettä
2,5 tl Chipotle Tabasco -maustekastiketta
Ruskista pannulla pekoni rapeaksi ja laita sivuun. Lämmitä kattilassa bbq-kastikkeen ainekset ja anna keittyä hieman kasaan. Lämmitä uuni 180 asteeseen.
Valmista jauhelihapihvit. Sekoita kulhossa jauheliha, demi-glace ja mausteet. Muotoile taikinasta suurikokoisia pihvejä. Paista pihvejä pannulla, tilkassa öljyä, molemmilta puolilta noin 3 minuuttia. Jatka pihvien paistamista uunissa 180 asteessa 12-15 minuuttia tai paista pihvit grillillä, haluamasi kypsyyden mukaan.
Kokoa hampurilainen. Voitele sämpylän alapuoli sinapilla, lisää salaatti ja lämmin jauhelihapihvi. Asete cheddar-juusto jauhelihapihvin päälle. Lisää reilusti bbq-kastiketta. Laita tuoreita tomaattisiivuja, maustekurkkua, sipulirenkaita ja lopuksi vielä rapeaa pekonia ja majoneesia. Laita sämpylän kansi kiinni.
-Sara La Fountain (Passion for Food)
VALMIS! Niin kuin ehkä kuvista huomasi, niin sovelsimme ohjetta pikkuisen. Nyt karkkia ja ristikkoperunoita. Joku voisi vaikka väittää minun syövän epäterveellisesti?
Henriikka
UI HÖLZ. tehdään noita sitten aina kun asun hki.
HÖLZZZ. BÖLZZ. Todellakin. Joka päivä.
herkullisen näköistä ! kotitekoista hampparit ovat suurta herkkuani :-)
Niin minunkin. Ihan superhyviä, toisin kun mäkkimömmöt.
Voi ei, just tulin töistä ihan nääntyneenä ja suolet syö toisiaan ja sit pitää kattella tämmösiä kuvia! Huhhuh kyllä nyt maistuis tuollanen överihamppari. Karkitkin menis….
”suolet syö toisiaan”, ihan mieletön sanonta! :D
Toi sanonta on ehdottomasti napattava käyttöön. JA JES mulla on vielä yksi karkkipussi säästössä.
Se mikä tekee onnelliseksi, on terveellistä. Aivan mahtavia nää kuvat, erityisesti tuo viimeinen on melko inspiroiva muutenkin kun tuon hampparin vuoksi.
Mietin lausettasi kauan, ja ehkä se tosiaan on noin. Hanpparionnellisuus se vasta aitoa onnellisuutta onkin. Ja kiitos!
Ooh nam mitä hamppareita! Toi näyttää ihan joltain hampurilaisravintolan mainoskuvalta. Ne mainoskuvat ei ikinä vastaa totuutta mutta tuo on varmaan ollut tosi hyvää, itse tehdyt hampparit on aina!
Ehkä meidän tulevaisuus onkin hampurilaisbaari, sellainen kukkakuvioinen asuntovaunu? Mahdollisesti, mahdollisesti.
Looks delicious! Pitäis varmaan oppia syömään iltapalaa, ettei kuola valuis pitkin poskia :-)!
MITÄ! Etkö syö iltapalaa? Se voi olla sun elämäs pelastus. T. illalla syön aina norsuja
se on aina ihan parasta, kun joku kirjoittaa hanppari ännällä :)
p.s. lainasin sun bannerin kuvaa lempiblogipostaukseeni, toivottavasti et pahastu !
Voi en pahastunut sitten laisinkaan, etenkin tekstin luettuani. Ihan sulin. Kiitos sinulle!
En hyväksy tota kohtaa, missä pihvit laitetaan uuniin.
Älä tuomitse. Toimii kuin häkä.
Miksei pihvejä uuniin? Tulee liian kuuma kesällä asuntoon? :-)
Tehtiin tänään, ja tuli ihan sairaan hyviä! Kiitos reseptistä!
MAHTAVAA, hyvä hyvä! joku aktiivinen toimeentarttuja. Kiitos Sara L.F.
Musta nuo kaupan ”hampparisämpylät” on ihan kamalaa kuraa, tehdään poikaystävän kanssa aina reissumieheen hampparit, kannattaa kokeilla! Oon nyt haaveillu poikkiksen tekemistä hamppareista pari viikkoa, mun hamppariin tulee aina kruunumajoneesia, punasipulia, pekonia, pihvi, cheddarsiivu ja salaatinlehti. omnomnom vesi herahtaa kielelle kun vaan aatteleekin…
Minä se oon vähän oksettava tyyppi, kun pidän noista ällösämpyistä niin paljon. Mutta huh, kyllä tota tiedän ruissiakin pitäis kokeilla! Kuulostaa kuolattavalta.