Terveisin Henriikka – podcast teiniaikojen päiväkirjoista

Isoja uutisia!

Viikon päästä, torstaina 26.11. starttaa uusi podcast-ohjelmani, Terveisin Henriikka.

”Ketä nolottaa ja naurattaa vanhat päiväkirjat?

Terveisin Henriikka -podissa Aamukahvilla-mediasta tuttu Henriikka Reinman ottaa kuuntelijat mukaan nuoruuteensa hetkiin lukemalla suoria otteita vanhoista päiväkirjoistaan. Aiheina tullaan kuulemaan niin ensisuudelmat, ihanat toilailut ystävien kanssa, syömishäiriökäytös, tulevaisuuden haaveet kuin kiukuttelut äidille murrosiän kynnyksellä.

Jaksot toteutetaan vuoropuhelussa, jossa vastakkain ovat vanhat tekstit ja nykyhetken kommentit päiväkirjamerkintöihin. Naurattavat sekä vähän itkettävätkin jaksot tarjoavat avoimuudellaan samaistuttavia ja viihdyttäviä hetkiä (ja toivon mukaan reilusti naurua ja myötähäpeää).”

Minulla on kymmeniä päiväkirjoja täynnä tekstiä ja tunnetta. Aloitin kirjoittamaan ollessani 12-vuotias ja kirjoitin tooooodella paljon ainakin 18-vuotiaaksi saakka. Edelleenkin kirjoitan, se on ylivoimaisesti paras tapa saada omien ajatuslankojen hännistä kiinni.

Palaan päiväkirjoihin aina toisinaan. Joitain kohtia lukea ilolla, jopa ylpeydellä – olen ollut monessa asiassa paljon nykyistä fiksumpi. Sitten on huomattavan paljon enemmän tekstiä, jonka ääressä käsi etsiytyy facepalmiin. Ei sairas sentään, mitä settiä.

Vahvaa Kouvola-angstia, poikahaaveiluja, epämääräistä naisvihaa, kilpailuhenkeä, epävarmuutta, itsevarmuutta ja kasvua kohti itsenäistä elämää omana itsenäni.

Aloin jokunen aika sitten miettiä, että voisikohan joku muukin saada näistä jotain irti? Iloa nyt ainakin, mutta ehkä myös jotain syvempää. Monissa asioissahan olemme aidoimmillamme juuri teineinä.

Tiedän, että jaksot tulevat varmasti herättämään kosolti myötähäpeää ja naurunpyrskähdyksiä. Niin ainakin luulen! Voitte sitten viikon päästä sanoa, pitikö väite paikkansa.

Sen rinnalla kuitenkin toivon, että kaiken sen kasvukipuilun keskeltä nousee esiin myös inhimillisyys, tunteiden ihmeellisyys ja samaistumispinta: olemme kaikki kyllä aivan yhtä hönöjä ihmismieliä tällä kummallisella maapallerolla.

Tänään podcastista on julkaistu teaser. Käykää kuuntelemassa Spotifystä, Acastista ym. ja muistakaa tilata kanava itsellenne. Itunesiin teaser-jakso ilmestyy parin päivän sisällä. Vajaa vartin mittaiset jaksot ilmestyvät podcast-palveluihin joka torstai.

Iiiiik! Tämä on taas jotain niin uutta. Ja niin jännää.

-Henriikka

Kuvat: Joanna Suomalainen

6 kommenttia

 1. ser 19.11.2020

  JES! KOVA!

  Vastaa
 2. Mari 20.11.2020

  Ihana ajatus! Toivon tosi kovasti, että moni nyt nuoruuttaan läpikäyvä löytää tämän sun podcastisi ja saa siitä tukea omaan elämäänsä <3

  Vastaa
  • Henriikka 24.11.2020

   Tuota en olekaan juuri osannut edes ajatella <3 Toivotaan. Olisi kyllä itselle tärkeä juttu, ettei koko hommasta tulisi vaan "nauramista nuoruuden typeryydelle", koska sitähän se ei suinkaan ole – monessa olin paljon fiksumpi silloin.

   Vastaa
 3. Valma 25.11.2020

  Ihan parasta, en malta oottaa! Niin paljon rakkautta teini-Henskalle <3<3 Ja nykyselle tietty myös!

  Vastaa
  • Henriikka 27.11.2020

   Lämpimiä, märkiä pusuja takaisin Valma <3 !

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.