Rakas 2014, minä lupaan.

IMG_0593_2
Uuden vuoden vaihtuminen on aina ennalta-arvaamaton yllätys. Ilman perinteiden kahleita sitä voi hiihtää vaikka missä ja nauttia vaikka kenen seurasta. Keskiyöllä suutelen sitä samaa vanhaa, mutta muut raamit ovat vähemmän pysyviä ja enemmän spontaaneja. Vuoden 2013 vaihtumista vietimme Bangkokissa, vuoden 2012 otimme vastaan joulusuklaiden keskellä anoppilassa, melkein unohtaen koko juhlan. 2011 alkoi kavereiden kanssa pulkkailen, kuuma kaakao kädessä.

IMG_0554_2IMG_0540_2IMG_0583_2

Tänä vuonna otimme rennosti, mutta pitkän kaavan kautta. Kuusi ystävää kilisti maljoja tulevalle, silmiin katsoen ja kohteliaasti. Oli kolmen ruokalajin illallinen, josta kameran muistikortille päätyi perinteisesti vain alkupalat. Raketteja oli tuttuun tapaan nolla kappaletta ja tähtisädetikutkin unohtuivat. Juttelimme pitkään elämästä, saunoimme ja nauroimme. Oma iltani päättyi lankkuna lattialle, viltin alle, kun How i met your motherin kolmas jakso alkoi. En sentään nukahtanut kuin vasta tänä vuonna.

IMG_0543_2IMG_0614_2

Uusi vuosi tuntuu samaan aikaan sekä turvalliselta että pelottavalta. Lähestyvä valmistuminen tuo pienesti paineita tulevaisuudesta eikä loppuvuoden kuvioista ole vielä hajuakaan. Toisaalta vuosi 2014 ottaa lohdullisella halauksella vastaan. Elämä on hyvää, ja sen tukipilarit ovat tiukasti maahan kaivettuina. On koti, koulu ja töitäkin. On elämänjanoa ja silmäkulmassa vielä pilkettä jäljellä. Turha velloa liian tummissa vesissä.

IMG_0590_2

Tänään, ensimmäisenä vuoden päivänä heräsin ja lakkasin ensimmäisenä tekonani kynnet punaisiksi. Ennen kynteni olivat aina punaiset, mutta lähivuodet olen yrittänyt korvata hyväksi todettua monenlaisin keinoin. Punaisilla kynsillä on helppo muistaa, että turvallisuus on monesti pienestä kiinni.

-Henriikka

Ps. Ainiin! Koko jutun idea oli paljastaa uuden vuoden lupaukset:
– juon enemmän vettä
– venyttelen kahdesti viikossa
– yritän syyllistää, rankaista ja vihata itseäni vähemmän

2 kommenttia

 1. Nita 1.1.2014

  Olet vain niin valloittavan ihana Henriikka <3

  Vastaa
  • Henriikka 3.1.2014

   No voi kiitos ihanista sanoista. En olisi puoliksikaan yhtä ihana, jos lukijani eivät olisi tuollaisia lempeitä.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.