Muista lähettää ystävänpäiväkortit!

ystis2 kopio

Rakastan postilaatikosta tipahatavaa postia. Odotan joka päivä jännityksellä, mitä posti on tuonut, vaikka useimmiten minua muistavat vain Verohallinto ja erinäiset pitsapaikat, joita ei jostain syystä koske ”ei mainoksia” -kyltit).

Ystävänpäivä on sunnuntaina. Voi kuinka toivoisin, että etanakortteja ja -kirjeitä lähetettäisiin mahdollisimman paljon. Ja nimenomaan oikealla ajatuksella lähetettyjä, ei velvollisuudentunnosta kasaan kyhättyjä. Ehkä lähettäjän, ehkä vastaanottajan, ehkä molempien näköisiä.

Joulukorteissa on ollut lapsuudestani saakka sellainen velvollisuudentuntu. Muistan suurimman osan meidänkin kotiimme tupsahtanesta korteista olleen vailla syvyyttä, pelkällä allekirjoituksella valjastettuja. Ajatusta niissäkin on tietysti ollut, mutta moni kortinlähettäjä voisi varmasti vähentää määrää ainakin puolella ja panostaa laatuun. Kirjoittaa vaikka itse edes yhden lauseen.

Ja toisaalta joukossa oli ne helmet! Lämpimin lausein kirjoitettu, ehkä itse askarreltu. Sellaisista korteista tulee olo, että lähettäjä on oikeasti miettinyt vastaanottajaa. Halunnut muistaa ja ilahduttaa juuri häntä. En usko olevani ainoa, joka löytää mieluummin tällaista postia postilaatikosta tai eteisen matolta. Enkä nyt tarkoita mitään yleviä maratonkirjeitä, joita juuri rakastuneena lähetellään, vaan sellaisia jossa olisi edes vastaanottajan nimi.

Ystävänpäiväkortit pitää lähettää viimeistään ylihuomenna, keskiviikkona 10.2.
Ehtisitkö kirjoittaa yhden tai pari?

-Henriikka

Kuva: Etsy / Emily Mc Dowell Studio

8 kommenttia

 1. Olen jo seitsemän vuoden ajan lähetellyt parhaan ystäväni kanssa postikortteja toisillemme. Ympäri vuoden ja noin kerran vkossa. Joskus olen kantanut jopa viisi korttia kerralla postiin, kun on ollut useammin tarve pysähtyä. Välillä myös juuri oikeanlainen kortti on sattunut kohdalle ja se on täytynyt lähettää heti. Välillä sisältö kortissa on ollut raskaita murheita ja stressiä täynnä. Välillä sen sijaan kepeitä tarinoita tai päivän paras vitsi sekä leffasuositus. Mitä milloinkin :)

  Pitkän työpäivän jälkeen on ihana kotiin tullessa löytää lattialta kortti ystävältä <3 Milloin vain.

  Vastaa
  • Henriikka 5.3.2016

   Oih, kuulostaa ihanalta teidän postikorttikulttuuri. Minäkin olen yrittänyt nyt skarpata.

   Ja oot aivan oikeassa, mikään ei oo yhtä piristävää kuin käsin kirjoitettu kuori odottamassa oven edessä, kun tulen kotiin.

   Vastaa
 2. Marie 9.2.2016

  Minulla on ollut tapana lähetellä kavereille yllätyskortteja aina silloin tällöin. Nyt olen taas yrittänyt, että vähintään 1 kortti kuukaudessa matkaan.. Mukava kortti jo itsessään ilahduttaa vaikka ei välttämättä olisi muuta asiaa kuin ”mitä kuuluu?” :)

  Vastaa
  • Henriikka 5.3.2016

   Yllätyskortit on aivan parhaita. Ne ilahduttaa joka kerta :-)

   Vastaa
 3. Matleena 9.2.2016

  En ole koskaan ennen lähettänyt, mutta tänä vuonna kyllä lähetän!

  Vastaa
  • Henriikka 5.3.2016

   No lähetitkö?! Toivottavasti :-)

   Minä nautin niiin kovasti, kun sai käydä viemässä kaikki kirjoitetut kortit postilaatikkoon.

   Vastaa
 4. Enouden etukenossa 9.2.2016

  Sitten voisi olla vielä kaverinpäivä, tutunpäivä, hyvänpäiväntutunpäivä, satunnaisten ohikulkijoiden päivä, lähimmäisenpäivä, sedänpäivä, enonpäivä, ukkienpäivä, mummienpäivä, seinänaapurinpäivä, yläkerrannaapurinpäivä, kanta-askeltajienpäivä, nukkuvien ja sukeltavien lasten päivä, … you name it.

  Vastaa
  • Henriikka 5.3.2016

   You name it, indeed. Ihanaa, kun joka päivälle voi keksiä syyn lähettää postikortteja!

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.