Nyhtösoijapitsaa ja riemukasta Ravintolapäivää

_MG_1895 kopio_MG_1848 kopio

Eilen sitä taas vietettiin, Ravintolapäivää. Lempikansankarnevaalini kukoisti talvikuukaudesta huolimatta, tuhannet ravintolat ripottautuivat ympäri maita ja mantereita. Helsingissä suurin osa tipahti Kallioon ja keskustan alueelle, mutta myös ytimen ympärillä riitti ravintoa.

Ja mikä auringonpaiste! Eihän eilisen kaltaista kevätpäivää voi tuhlata. Lauantain ystävänpäivän kunniaksi olimme jo pakanneet kangaskassiin kaakaot ja vaahtokarkit, mutta sunnuntai meni urbaanimmin Kallion ja Alppilan suunnilla.

_MG_1908 kopio_MG_1904 kopio_MG_1863 kopio_MG_1852 kopio_MG_1859 kopio

 Päivän ruokasaldo:

– Gluteenitonta nyhtösoija-ananaspitsaa
– Lammasnyytti
– Pannukahvimukillinen
– Herkkuonginta (ylläolevassa kuvassa näyttää, että onginnasta olisi saanut palkinnoksi miehen)
– Passionkakkua

Ensi kerralla olisi kiva taas varata paikat ihan kunnon kattauksesta. Vaikka pidänkin joka puolelle levittyvistä kiskoista ja teltoista, on siinä jotain tunnelmallisempaa, kun kasa toisilleen vieraita ihmisiä kokoontuu yhden pöydän ääreen syömään ja keskustelemaan.

Seuraava Ravintolapäivä on 16.toukokuuta, lempivuodenaikanani: Kyläjuhla-aika! Luulen, että etnisten ruokien sekaan tulee taas enemmän kesäisiä smoothieita, leivoksia ja kotitekoista jätskiä.

Ja arvatkaapa mikä oli päivän superyllätys! Löysimme kadulta Casino-arvan ja raaputimme sen hämärällä sivukujalla omantunnontuskissa. Kympin voitto oli ilo ja helpotus, kun olin jo joutunut päässäni pohtimaan, voisinko edes lunastaa sadan tonnin voittoani.

_MG_1886 kopio_MG_1894 kopio_MG_1898 kopio_MG_1901 kopio_MG_1911 kopio

Toukokuussa taas ravinnon ääreen. Jos aurinko porottaisi vielä hippasen kovemmin, niin lapasetkin voisi ottaa kädestä hetkeä kauemmaksi.

Peace & Love. Onneksi on Ravintolapäivä.

– Henriikka

Ps. Pyysin täällä teitä lähettämään turhakkeittenne kuvia. Vielä muutama päivä aikaa lähettää kuva! Muistathan.

2 kommenttia

 1. Meri Hämäläinen 17.2.2015

  Ravintolapäivä on kyllä ihana asia! Täällä suunnalla oltiin sunnuntaina myyntinaisen hommissa, joten varsinaiselle maistelukierrokselle ei päästy tälläkään kertaa. Ihan hävettää myöntää, että oon ottanut osaa ruokakarnevaaliin vain ja ainoastaan oman kojun pystyyn pykäsemällä enkä kertaakaan ennättänyt kiertää kenenkään muun ravintoloissa. Toukokuussa tähän on tosin tulossa muutos, sillä ajateltiin pitää vapaata leivonta- ja ruoanlaittohommista ja viimeinkin tassutella muiden ruokapaikkoihin inspiraatiota keräämään. Nytpä odottelenkin seuraavaa raflapäivää ihan eri tunnelmissa :)

  Ps. Ajateltiin saapua takaisin areenalle ulkoilmakahvilan merkeissä elokuun Ravintolapäivänä, joten jos vietnamilainen ruoka ja gluteenittomat suklaakakut innostaa niin tervetuloa Kuopioon viikonloppureissulle ja ruokailemaan! ;D

  Vastaa
  • Henriikka 1.3.2015

   Voi vitsit oot ollut ahkera. Musta ei varmaan ikinä olisi pyörittämään tuollaista ravintolaa. Onneksi on ihmisiä, jotka jaksaa nähdä vaivaa ja osaavat vielä ruokapuolenkin.

   Elokuun vinkki on laitettava eteenpäin ainakin isoveljelle, joka Kuopiossa majailee. Voi olla, että itse olen taas onnesta soikeana täällä Helsingin päässä.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.