Pakonomainen tarve neuloa jatkuvasti jotakin

Mä oon tällä hetkellä aivan neulemeiningeissä. En saa happea, kun katson kauniita neulejuttuja. Niistä huokuva lämpö ja seesteisyys, så mysigt. Ja kuitenkin siihen rauhaan voidaan liittää tyylikkyys, estettisyys ja eleganssi. Villapaidat ja neuletuotteet eivät todellakaan ole aina 90-luvun villapaitoja tai käytännöllisiä, mutta epämääräisen rumia lankakasoja. Olen villapaita-fani ja suren jo nyt sesonkia, kun on vaihdettava villahousut takaisin sukkiksiin. 
Keräsin neulekuvien lemppareita kuvasarjaksi, hakekaa tässä välissä kuppi kuumaa mehua ja nauttikaa.

Kaunista? Kyllä. Olisin löytänyt sarjaan satoja kuvia lisää, mutta nämä olivat tältä erää kaikista kirkkaimpia. Alan olla enemmän ja enemmän sitä mieltä, että pitäisi vain rohkeasti tarttua puikkoihin ja kokeilla jotkain. Kaulaliina? Sukat? Lapaset? Tai jos samantien virkkaisin menemään tuollaisen puun?
Kaipaan tällä hetkellä murrettuja sävyjä, pehmeitä värejä. Ja pehmeää kasvissosekeittoa.
Henriikka

16 kommenttia

 1. Anonymous 19.11.2012

  Sukat on kivoimmat, alota niistä. Lapasissa peukaloiden tekeminen on ärsyttävää ja kaulaliinaa ei koskaan saa valmiiksi. Ja villasukkia tarvitsee aina :)

  Vastaa
  • Henriikka 22.11.2012

   Muutamat sukat mä neuloinkin pari vuotta sitten, Pirkan ohjeiden mukaan. Nyt ne pellet ovat poistaneet niiden täydellisen sukkaohjeen netistä, missähän muualla olisi hyvä?

   Vastaa
 2. Saara 19.11.2012

  Lettineulokset vasta onkin nam!!
  Mutta oikeesti mun asia oli semmone, että joka kerta ku oon pyörähtäny aamukahvilla, oon rakastunu aina uudelleen ja uudelleen tähän sun blogin ulkoasuun!(:

  Vastaa
  • Henriikka 22.11.2012

   Kiitos Saara. Kylläpä on kiva, että porukka jaksaa täällä ain uudestaan ja uudestaan käydä. Ulkoasu on oma lempparikin, onneksi mulla löytyy taitava ystävä, joka ulkoasun kanssa puuhailee.

   Lettineulokset kunniaan, kuinkahan niitä oppisi tekemään?

   Vastaa
 3. Hennesolmu 19.11.2012

  Hei mitäs sille kesäkuvatempaukselle kävi? :) Siis se kun oli kertakäyttökamera ja eri ihmisiä jne.

  Vastaa
  • Henriikka 22.11.2012

   KAMERAT OVAT MATKALLA. Kovin ovat olleet hitaita, hyi hyi ihmiset! Mutta matka ei ilmeisesti kuitenkaan oo katkennut, jos mun salapoliisitaidot pitävät paikkansa.

   Vastaa
 4. Anna 19.11.2012

  NEULEEEEEEEEEEEEEEEEEEET! <3

  Mulla on niitä kaapissa vaikka kuinka paljon, mutta nissä on vieläkin kuuma näillä typerillä keleillä…. lunta kehiin Suomi, pliiis!

  Vastaa
  • Henriikka 22.11.2012

   LUUUUUUUUUNTA, NEULEEEEEEEETTA, SUKKIA, PIPOJA, VILLAPAITOJA. OOOOH.

   Vastaa
 5. Piia 20.11.2012

  Ääh, aivan ihania! Miten minulla tänä vuonna on jäänyt neulominen kokonaan väliin… pakko korjata asia!

  Vastaa
  • Henriikka 22.11.2012

   No munkin pitäs ryhdistäytyä. Onneksi sitä voi neuloa joulun jälkeenkin. Tsempataan toisiamme, kyllä sitä tulosta sitten syntyy.

   Vastaa
 6. Anonymous 20.11.2012

  Kaulaliina on ehdottomasti helpoin tehdä (ainakin yleensä), mut toisaalta villasukat on käytännöllisimmät. Ja vaikka niin moni aina vaikeroi kantapään kanssa, niin ei se kyllä järin hankala oo. Pitää vaan pysyä laskuissa mukana :)

  Vastaa
  • Henriikka 22.11.2012

   Kantapään osaankin, ohjeiden mukaan, mutta ulkoa en muista. Ehk näiden kannustusten myötä uskaltaisin taas jotakin kokeilla. :-)

   Vastaa
 7. Lilli-Marjukka 21.11.2012

  Suosittelen aloittamaan villasukilla. Kuten on jo todettu, lapasten peukalon tekeminen on todella kuttumaista. Kaulahuivi jää usealta kesken, koska sen pitää olla niin pitkä ja ennen loppua ehtii kyllästymään.

  Mä oon koukkuuntunut tv-sarjaan nimeltä Sydämen asialla (tiedän, kaikki eläkeläiset katsoo sitä..), siinä on ihan nahtavia neuleita melkein joka jaksossa! Hiukan häiritsevää, kun välillä menee juoni ihan ohi, kun alan piirtelemään niitä malleja ja kuvioita ylös, että voisin jossain omassa käsityössä niitä käyttää.

  Vastaa
  • Henriikka 22.11.2012

   Sydämen asialla ei kiinnosta sinänsä, mutta siinä näkyvät villapaidat oikyllä oikyllä. Voi kuinka mä ikinä jaksan napata taas puikot ja langan, ja koklata jotain. Täytyy yrittää keksiä joku ehdoton motivaattori: superkaunis lanka tai vastaavaa. Pikkuhiljaa, pikkuhiljaa…

   Vastaa
 8. Karoliina 22.11.2012

  Hei Henska. Osta isot puikot ja paksua lankaa. Niillä tulee aika isokin neule nopsaan ja helposti.

  Vastaa
  • Henriikka 16.12.2012

   Yritän heti joululomalla :—) Oijoi, oon niin laiskimus. Milloin musta tällainen on tullut?

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.