Oldschoolia

90-luvun lätkä-kamaa: törö-pipoja, koulureppuja, isoja jenkkikasseja ja lippiksiä. Kuinka moni omisti näitä taannoin kultaisella 90-luvulla? (Tai kuinka monen iso- tai pikkuveikka? MINUN.) Entä kuinka monella on näitä vielä tallella? Näitä helmiä löytyy kirpputoreilta mutta varmasti myös monen kotinurkista. Ja NHL-roinahan on niin törkeen siistiä kuin vain voi: Käyttää nyt Sharksin penaalia yliopiston kirjallisuuden luennoilla? Kyl.
Rakastan Old School -sanojakin: kliffoja kaiffareita, koleet jamekset (tai byysat, tai farmarit). Sanavarastoa on niin viihdyttävä kartuttaa vanhahtavilla, koomisen sävyn omaavilla sanoilla.
Mutta lähivuosina olen kartuttanut myös NHL-kokoelmaani. Reissun edessä voin pakata kamani Montreal Canadians -laukkuun ja Winnipeg Jetsin reppuun sujahtavat koulukirjat. Asematunnelin pulsut ovat huudelleet retro-kassieni perään ja joku pääkaupunkiseudun nuori aikuinen on joskus jopa tullut tarjoamaan rahojaan niistä. Tavoitteena on löytää kesäksi 2012 joku sopivan kulunut ja nostalginen lippalakki, ehkä Sharksin tai Kingsien. Talvipipo se vasta olisi siisti, sellainen töröttävä.
Kuvissa on vielä erään kaiffarini Sharksien reppu, jota eräs epätoivoinen yritti turhaan ostella useiden päivien ajan. Viimeinen tarjous taisi olla 100 000 euroa. Ei irronnut. Kannattaa lähteä apajille, jossa näiden kultahippujen arvoa ei ymmärretä.

11 kommenttia

 1. Mahtijanne 26.8.2011

  Oot NIIN ytimessä.

  Vastaa
 2. Juho 26.8.2011

  heheee, noita multakin on löytynnä. Joskus oli Chicago Blackhawks -reppu, Anaheim -reppu ja -pipa ja hmmmmmmm sit mulla tais vielä joku lippis olla. Vertailtiin koulussa, kenen joukkue oli paras… ah, muistoja ^^

  Sä kyl osuit herkkään paikkaan miun syrämes. Muistot…

  Vastaa
 3. Henriikka 27.8.2011

  Tää on niin tätä ajan patinaa, ah niin ihanaa nostalgiaa. Kaik parrikadeille NHL-kaman puolesta.

  Vastaa
 4. Tseipo 28.8.2011

  Ihan mahtavia! 100000 euron tarjous on vieläkin sitte voimassa. Ite oon ettiny nyt joka paikasta nhl reppua mutta en oo vielä löytänyt mistään! Ehkä vielä joku onnellinen päivä saan oman.

  Vastaa
 5. Henriikka 29.8.2011

  Onnea metsästykseen! SPR:n kirppikset ovat olleet itselleni niitä aarreaittoja.

  Vastaa
 6. Anonymous 1.9.2011

  Meijänki nurkista löytyi reppuja, lippiksiä, pipoja, viiriä ja kutoihan mun äiti veljelle ja serkkupojalle villapuserotki Winnipeg Jetsin logolla. :)

  Vastaa
 7. Henriikka 2.9.2011

  oi vitsi! Toi villapaita-prokkis yltää kyllä koleimmaksi mitä mä oon moisista nostalgia-kamoista kuullut ja nähnyt.

  Vastaa
 8. Suvi 3.9.2011

  No huhhuh löysin tänne sattumalta ja singahdit suoraa lemppariksi. Aivan ihania asuja ja tää postaus oli kyllä piste i:n päälle. Noi sun laukut herättää suunnatonta kateutta, ihan älyttömän siistit.

  Vastaa
 9. Henriikka 4.9.2011

  Hei katoha sielhän kommentoi itse koleesnoukkaseinäkoristelijanainen. (itsekin oon kuule blogias seuraillut vaikka kuinka aktiivisesti ja aijon jatkossakin, ihana ku joku muukin sinnittelee naispuolisena löysien kuteiden, räbälippisten ja kulahtaneiden nahkatakkien kanssa)

  JA JOO, nhl-kama on yhtä sitkeesti sydämessäin ku spice girls, tiedä jos löytyisi jostakin se lippalakki. Kirpputoreilla silmät auki, niin kyllä noita kävelee vastaan.

  Vastaa
 10. Suvi 5.9.2011

  Hahah no voi vitsi ihana kuulla. Ihan huippua kuulla koska oikeesti selasin tän sun blogin alusta loppuun ihan fileis!

  Iteltä löytyy Winnipeg Jetsin t-paita (ihan liian iso mut ei haittaa) ja Florida Panthersin super vanha lippis (on kans koitettu ostaa päästä ja mäkissä joku dyyd heitti 20 euroa rahaa mulle hienon lätsän takia haha). Mutta ei riitä pakko saada vielä lisää (:

  Vastaa
 11. Henriikka 5.9.2011

  Liian isot paidat on sitä jotain. T.tanssinhiphoppia.

  MITAAA. täytyy mennä itseki johki kadunkulmaan kököttää noi laukut messissä ja laittaa lippis kellalleen, josko joku heittäis kolikon silkasta innostuksesta.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.