Donitsien ylistys!

Heehee tämä oli alkukevennys. Ja hämäys. Sillä niinkuin eilen jo uumoilin, niin aion jauhaa hetkisen hiusdonitseista. Urbaanisanakirja.com avasikin donitsin merkityksiä näin:
1) sokeripäällysteinen, renkaanmuotoinen munkkirinkilä
2) munkkirinkilän muotoinen froteepäällysteinen kuminauharengas, jolla tukka sidotaan poninhännälle
3) hyvä onni
Ensimmäisen hyväksyn, toisen pikkuisilla säännöksillä: kai sitä nyt saa nutturankin tehdä ja onko tuo froteekaan niin välttämätön? Kolmannesta on kokemuksia vain munkki-sanalla, olenko jälkeen jäänyt kun en ole koskaan kuullut kenenkään sanovan: ”kylläpäs mulla kävi donitsi!” (?)
Joka tapauksessa olen ottanut lapsuusvuosieni jälkeen uudestaan käyttööni nämä herttaiset hiusdonitsit. Inspiraationi sain Taiwanilaisista tytöistä, jotka käyttivät donitseja päivittäin. Ja eräs ystäväni kietoo tukkansa donitsille syystä, että haluaa saada hiuksensa näyttämään paksummilta. Itselläni ykkösmotiivit on nostalgia ja donitsien fanki-meininki- Olen kuitenkin myös huomannut, etteivät hiukset kärsi läheskään yhtä lailla pehmeistä rinkuloista, kuin vaikka normaaleista ponnareista. 
Oranssinruskea samettinen löytyi Valtterin kirpputorilta, harmaa pitsinen, kukkakuosinen ja valkoinen silkkirinkula ovat tuliaisia Taiwanista. Kukkakuvioisen minulle lahjoitti paikallisen huumekodin asukki, muutaman vuoden minua vanhempi tyttö, joka oli kovaa vauhtia paranemaan päin. Kukkakuvioinen on myös lähinnä lapsuuteni hiushökötyksiä: Värit ja kuosit olivat in, eivätkä nuo kolme neutraalimpaa olisi kelvanneet silloin. Lapsuuden lempparini oli kirkkaankeltainen, viidakkokuovioinen rinkula.

 Nyt duuniin  ja iltajunalla vapaaviikonlopuksi perheen luo. Täydellistä.

Henriikka

Kuva: Arnolds

5 kommenttia

 1. Lilli-Marjukka 4.11.2011

  Mun tukassa donitsit ei vaan toimi! On tuota karvaa niin paksulti että liukas donitsi vaan liukuu pois…

  Ehkä mulla on käynyt tässä asiassa huono donitsi :D

  (joo, ei se munkki-sanan korvaaminen donitsilla oikein toimi..)

  Vastaa
 2. Anonymous 4.11.2011

  ah, donitsit <3

  Vastaa
 3. Henriikka 4.11.2011

  Hoi Lilli. Sun pitää hankkia joku hiekkapaperista väännetty. Tai ehkä jotain vähä pehmeempää ja sileempää, muttei mitään liian liukasta.

  Ja aivan järkyttävä toi donitsi-mukin-tilalla yritys. Hahah nauran niin.

  Vastaa
 4. Anonymous 5.11.2011

  ”kylläpäs mulla kävi donitsi!” :D:D:D

  Vastaa
 5. Henriikka 6.11.2011

  Joo aivan karseee…. hah.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.