Tahdon uudet silmät

Huomasiko kukaan mitään ihmeellistä edellisissä kuvissa? Veikkaan, että joku huomasi silmieni suhteellisen rankan muutoksen. Nehän ovat vaihtaneet väriä!

Värilliset piilolinssit ovat jotenkin kutkutelleet siitä lähtien, kun äitini käytti niitä 2000-luvun alussa. Silloinhan niitä näkyi muutenkin huomattavasti enemmän katukuvassa: ruskeita, vihreitä, sähkönsinisiä, täysin valkoisia ja mustia… Äitini kuitenkin tarvitsi vahvuuksia, kun taas minä olen elämäni taistellut saadakseni silmälasit. Monet optikkokäynnit eivät ole auttaneet: näköni on erinomainen. Totta kai olen siitä kiitollinen, mutta näin ”tarve” ei voinut olla motiivi väri-piilolinssien hankintaan.

Pari viikkoa sitten Lensonilta tuli kuitenkin mailia, josko minulla olisi tarvetta piilolinsseille. Ei ollut, edelleenkään, mutta ehdotin josko saisin kokeiluuni ruskeat ja tehottomat. Myös muita värejä oli valikoimassa, mutta ruskeat tuntuivat parhailta omaan arkikäyttööni. Muutaman päivän päästä saapuivat piilolinssit hoitovälineineen postiluukusta ja yritin lukea pakkausten kyljestä, kuinka tulee toimia. Olin tietenkin koko pienen ikäni nähnyt äitini laittavat linssejä päähän, mutta itse en ollut niihin koskenutkaan. Tuntuivat jännittäviltä. 
Meni muutama päivä, ennen kuin uskalsin kokeilla. Sitten tartuin hommaan ja yritin laittaa linssit. Hyvinhän se meni! Tietenkin se on varmasti yksilöllistä, kuinka linssit asettuvat, mutta itselläni ei ollut vaikeuksia ensikertalaisena. Mutta voi sitä hassua oloa, kun katsoi itseään peilistä! ”Kukas on tuo nainen peilissä?” En oikein osannut pukeutuakaan, kun tuntui että kaikki värit näyttivät aivan erilaisilta ruskeiden silmien rinnalla. Turvauduin siksi beisikeistä beisikeimpään (?), eli valkoiseen kauluspaitaan ja tummansinisiin farkkusortseihin. Jotain uniikkia kuitenkin, sillä valkoisen paidan leikkaukset ovat hurmaavasti vinksinvonksin ja jalkaani sujautin vanhat kunnon tennissukat. 

Päivä kului hyvin. Tarkkailin huvittuneesti silmieni käytöstä, sekä läheisten reaktioita. ”Oletko leikannut hiuksiasi? Onko sulla uusi paita?” Ehei, vaan ”mulla on uudet silmät”. Minkäänlaista ärtymystä en huomannut koko päivänä. Linssit ovat kuukausikäyttöiset, joten niin varovainen ei tarvinnut olla kuin kertakäyttöisten kanssa. Tietenkin väripiilolinssit erottaa usein luonnollisista silmistä. Tässäkin tapauksessa, kun valoa tulvi huomattavasti taivaalta, niin pupillini pienentyivät ja paljastivat siniset renkaat ruskeiden keskelle. Toisaalta itseäni se ei haitannut, se näytti eksoottiselta, eikä minulla ei ollut tarvettakaan vakuutella ihmisille olevani ruskeasilmäinen.

Eräs ystäväni sanoi minun näyttävän vampyyrilta. Se oli kuulema kohteliaisuus. 
Nyt houkuttelee kirkkaanvihreät silmät, Ronja Ryövärintytär ja sitä rataa.
Henriikka
kaulauspaita/Taiwan, farkkusortit/Leviksistä leikatut, korvikset/Glitter, kengät/Vagabond, tennissukat/Valintatalo

22 kommenttia

 1. Ida 4.7.2012

  Hei noi ruskeat silmät sopivat sulle oikeesti tosi hyvin! Näytät kyllä aavistuksen julmemmalta ja viekkaammalta jotenkin, mutta hyvällä tavalla siis. :D

  Vastaa
  • Henriikka 7.7.2012

   ”Julmemmalta ja viekkaammalta” oli iha huippu, kiitos kiitos!

   Vastaa
 2. Qtja 4.7.2012

  Ruskeet silmät ja vaalea tukka on tosi kiva kombo, ihan tekee mieli taas värjätä omatkin kutrit platinanvaaleiksi. Oon ihan pikkusen katkera teille, joilla on täydellinen näkö, itse kun ei nää ilman laseja/piilaireta omaa nenäänsä pidemmälle..:D

  Vastaa
  • Henriikka 7.7.2012

   Jooo harvemmin näkee luonnostaan tuollaista komboa, tai oikeasti ainakaan noin vaaleilla hiuksilla. Ja voi, oon kuullut niin monta kertaa valitusta vähän huonompinäköisiltä, että miksi en oo kiitollinen vaan hyvästä näöstä vaan hamuttelen rillejä hhä.

   Vastaa
 3. ina 4.7.2012

  Oi onpa hauskan näköiset,tommosia olisi kiva itsekin kokeilla, tosin mulla on aina vähän ongelmaia piilolinssien laiton kanssa, koska mun näkö on niin huono, että on vaikea nähdä laittaa niitä silmiin :D Mua jäi nyt vähän häiritsemään, että miksi kuukausikäyttöisten piilolinssien kanssa ei tarvitse olla niin varovainen kuin kertakäyttöisten, koska itse ajattelisin että asia on aivan päin vastoin, koska kertakäyttöisiähän ei enää uudestaan silmiin laiteta?

  Vastaa
  • Henriikka 7.7.2012

   Oivoi toisilla on asian kanssa pikkuisen erilaisia probleemia, ehkä sun pitäis palkata joku tökkäämään linssit sun silmiin haha.

   Siis olettaakseni kuukausilinssit ovat hitusen kestävämmät kuin kertakäyttöiset, niin ei tarvitse olla niin varovainen ottaessa pois yms, koska ne eivåt niin helposti mene palasiksi. Mutta ehkä olin vähä huono sanoissani tuossa kohtaa.

   Vastaa
 4. Anonymous 4.7.2012

  Onhan noi ihan cool, mutta sanoisin että oman väriset silmät (miks toi kuulostaa vähän oudolta?) on paremmat.

  Vastaa
  • Henriikka 7.7.2012

   Oot kyllä varmaankin oikeassa. Harvemmin on mitän sen parempaa vaihtoehtoa, kun se luonnollinen.

   Vastaa
 5. Lilli-Marjukka 4.7.2012

  Itse suosin lukiossa violetteja linssejä ja hääpäivänä silmissä oli kirkkaanvihreät linssit. Oma väri on myös vihreä, mutta niillä häälinsseillä sain silmistäni vieläkin vihreämmät… Voisinkin taas jonain päivänä tilata jotain värillisiä linssejä, pitäisi vaan päättää väri :D

  Vastaa
  • Henriikka 7.7.2012

   Hääpäivänä omasta väristä poikkeavat linssit, vau! Aika rohkeaa, mutta näytti kyllä teiksin päässä varmasti tosi hyvältä. Violetit taasen on jo aika överit, haha.

   Vastaa
 6. emppu 4.7.2012

  ihanat silmät (: !

  Vastaa
 7. Anonymous 4.7.2012

  Ruskeat silmät sopii sulle oikein mainiosti. Ei ollenkaan semmoinen häiritsevän epäaito näky, mitä usein saattaa olla kun käyttää värillisiä piilareita. Oot myös ihan hirmukaunis näissä kuvissa!

  Vastaa
  • Henriikka 7.7.2012

   Voi että, kiitos sinulle. Joo, otin tahallaan ruskeat, koska ajattelin niiden kuitenkin olevan ne luonnollisimmat. Vaikka jäi ne vihreät pikkuisen kaivelemaan..

   Vastaa
 8. julia 5.7.2012

  Aika älyttömän hölmöä kyllä, mäkin oon aina toivonut huonompaa näköä, että voisi käyttää jotain supercooleja silmälaseja.

  Vastaa
  • Henriikka 7.7.2012

   Meitä hölmöjä on sitten ainakin kaksi :–) Onneksi on egolaseja tehottomina.

   Vastaa
 9. Anonymous 5.7.2012

  wou, upeet! Sait tässä samalla uuden lukijan : )

  Vastaa
 10. henu 5.7.2012

  tahdon uudet silmät.

  Vastaa
  • Henriikka 7.7.2012

   Miksi miksi? Eikö sun silmäät oo vallan mainiot.

   Vastaa
 11. Anonymous 6.7.2012

  Paljonko maksaisi värilliset, tehottomat linssit? Ja vau, näyttää mahtavalta!

  Vastaa
  • Henriikka 7.7.2012

   Se riippuu tietenkin millaiset tahtoisi, mutta nuo minun saisi noin 20 eurolla.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.