Paketointivinkkejä joululahjoille

6cbc96825cc9b65e66cb1ce19961490d

Minun piti olla se ahkera joulutonttu, joka tekee kaikki lahjat itse ja paketoi viimeisen päälle. Ja paketoi vieläpä hyvissä ajoin, jotta voi dokumentoida niistä jutun blogiin ja jakaa tonttupajansa riemua itse kullekin säädylle. Piti olla omatekemät joulukortit, jotka ehtivät kepeästi matkaan joulupostimerkeillä. Viimeisten viikkojen piti olla yhtä tyyntä ja rauhaa, kun istun kotona, kuusi tuoksuu ja kruunukynttilät palavat kauniisti juuri sopivan kokoisella liekillä.

Ja sitten olinkin se, joka ei ole tehnyt yhtäkään lahjaa itse. Joka ei ole tehnyt yhtäkään korttia itse. Joka ei ole kirjoittanut tai lähettänyt yhtäkään korttia, ainakaan joulumerkillä. Joka ei ole paketoinut yhtäkään lahjaa niin kauniisti, että sitä kannattaisi dokumentoida. Jolla on joulusiivous tekemättä ja jolta jää joulusiivous tekemättä. Tasosta kertoo se, että meinasin ottaa lentokoneen oksennuspussin lahjapussiksi. Käsi ylös, se nuhjuisin tonttu olen minä.

Aina ei ehdi, ei jaksa. Ystäväni varmasti pitävät myös keskinkertaisista paketeistani. Ja onhan minulla vielä aikaa skarpata viimeisiin paketteihin, molempien perheiden lahjat odottavat kääröjään (ainiin, ja hankkimistaan…). Vaikka en omia ideoita saanutkaan tänä vuonna tiskiin, tulisi tässä muutama paketointi-idea joululahjoille.

Joulupallo pakettiin (ylin kuva)

Pienet kuusenkoristeeksi tarkoitetut joulupallot ajavat asiansa paketin piristäjänä. Sido narulla kiinni ja valitse pallon koko paketin mukaan.

7d87c4a94e26115119a4b014d83a28ac

Kuusenoksilla kivaksi

Kasvit piristävät paketin kuin paketin, mutta tänä jouluna olen iloinnut etenkin kuusesta. Pienikin oksa antaa väriä lahjalle. Taitavin vääntää paketin päälle kranssin.

869cefd9f7f3c43850fbbbb1995f4a3a

Samettisolmuja

Perinteinen lahjanaru alkaa helposti kyllästyttää. Mikset kokeilisi näyttävää samettia? (kuulostan aivan ostos-tv:ltä)

ba55aa118d19b455314bdef1974ac695

Riemuin helkkäilevät

Kulkuset ovat kauniita ja jouluisia. Soivat piristeet käyvät lahjaan kuin lahjaan, ja kulkusiakin saa nykyään monenlaisia.

e964c6edf274dd696cbc241d51abb613 copy

Pehmeät paketit ommellen

Lapaset, villasukat ja muut pienet pehmeät piiloutuvat hyvin, kun yhdistät kaksi voimapaperia, pakkauspaperia, kartonkia tms. ja ompelet ompelukoneella tai neulalla yhteen. Varo, ettet ompele lahjaa! Muodoissa ja materiaaleissa voi käyttää luovuutta. Tämä on oma suosikkini.

PROJ-0868_2-600x600-2

Vinkurat metallitervehdykset

Pari vuotta sitten väänsin paksusta, pehmeästä metallilangasta nimiä lahjapakettien päälle. Askarteluliikkeistä saa metallilankaa eri paksuisina ja vääntelyyn on olemassa myös oma ”tikku-työkalunsa”, joka helpottaa tekemistä.

Vuoden nuhjuisin tonttu kunnostautuu. Ehkä ehdin vielä joulupuuhiin.

-Henriikka

Ps. Paketointivinkkejä vuodelta 2011 täällä ja vuodelta 2013 täällä.

Kuvat: 1, 2, 3, 4, 5, 6

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.