Seikkailu alkoi tänään: Roadtripille Jenkkeihin ja Kanadaan

Tämä roadtrip tuntuu ajatuksena järjettömältä, kun sen kirjoittaa auki. Ensin lennetään 18 tuntia 7665 kilometrin päähän ja maksetaan autosta, jossa sitten istutaan noin 5000 kilometrin verran. Pakaralihakset ovat kovalla koetuksella.

Se, miltä pepussa tuntuu, ei kuitenkaan ole mitään se rinnalla, mitä roadtripillä voi kokea silmillään, muista aisteista puhumattakaan. Toinen toistaan uskomattomampaa luontokohdetta, suurien kaupunkien tuoksua ja tienvarsibaarien ruokatarjontaa. Toivottavasti!

Nämä kuvat ovat viime juhannukselta, Norjan roadtripiltä, jota muistelen usein kaiholla.

Me lähdimme Jannen kanssa tänään reissuun. Momondosta rakenneltu kolmen lennon putki vie meidät Helsingistä kahden vaihdon kautta illaksi Seattleen, joka toimii lähtöpisteenä. Seuraavien viikkojen aikana kiipeämme autolla Kanadan kalliovuorille, laskeudumme Montanan villiin länteen ja ajamme Luoteis-Yhdysvaltojen rannikkoa pitkin. Tällä hetkellä olemme välilaskulla Kööpenhaminassa.

Mahassa tuntuu, koska pitkälle matkalle on aina jännittävää lähteä. Joskus se tuntuu jopa raskaalta (niin kuin tällä kertaa, mutta siitä tunteesta kirjoitan myöhemmin.) Samalla on kuitenkin vakaa mieli: suurin osa pakollisista majoituksista on varattu, kartat on ladattu puhelimeen, kotiin on hankittu sijaisnukkujat aka viherkukkien kastelijat ja jopa pakkaaminen hoitui yllättävän ajoissa – aamuyöllä.Tulen päivittämään blogia reissun päältä suhteellisen normaalisti, kiitos lähes kaikkialta löytyvän ihanankamalan Wi-Fin. Reaaliaikaisimmat terveiset löydät Instagramista ja Instagram Storiesista.

Maistiaisia matkastamme pääsette siis lukemaan, mutta yleensä reissaaminen kirvoittaa ajatuksissani paljon kaikkea matkaan liittymätöntä. Olisi ihana kirjoittaa vaikka novelli tai jotain ihan muuta. Varastossa on myös aimo tukku kuvia alkukesän Helsingistä, joita en malta odottaa päästä jakamaan. Varsinaisia reissupostauksia vinkkeineen päivineen on lupa odottaa heinäkuun puolella, kun jalat ovat taas suhteellisen vakaasti Pohjolan kamaralla.

Ainiin, otamme toki mielellämme vastaan vinkkejä, jos kaupungit kuten Seattle, Vancouver tai Portland ovat tuttuja. Myös Banffin, Jasperin, Glacierin ja Olympicin luonnonpuistoihin liittyvät neuvot ovat kultaakin kalliimpia!

Olen nukkunut viimeisen kahden yön aikana yhteensä noin viisi tuntia. Meinaa vähän keinuttaa. Di-di-di-dii.

Mutta kunhan nyt hyppäämme seuraavaksi Washingtoniin suuntaavaan koneeseen, niin voin napata repusta pari Amerikan pastillia ja nukahtaa tyytyväisenä suklaan sulaessa suuhuni.

-Henriikka

Huom! Reissu on osa momondo ambassador -vuosikumppanuutta, enkä vastaa kaikista kustannnuksista itse.

10 kommenttia

 1. Laura 19.6.2017

  Seattlen Pike Place Market on aika ”must see”, sielta loytyy kaikenlaista murkinaa.. ja maailman ihka ensimmainen, originaali Starbucks. Portland Japanese Garden oli todella kaunis, siella ehdottaisin kaymaan. Olympic National Park taas on huikee ihan sama missa pain siella on!

  Hyvaa reissua :)

  Vastaa
 2. Tilda 19.6.2017

  Ihana reissu ja ihanat kuvat! Nauttikaa niin paljon, vaikka tokihan varmasti niin teettekin.
  Ihastuin myös valtavasti tohon sun lakkiin, mistähän tollasen löytäis?

  Vastaa
  • Henriikka 1.7.2017

   Kiiiiitos Tilda. Reissu on ainakin tähän asti ollut ihan mahtava ja jatkollekin on laitettu kovat odotukset.

   Mun lakki on löytynyt kirpparilta vuosia sitten, mutta luulisi kyllä, että sellaisia voisi löytää myös uutena. Eikun etsimään!

   Vastaa
 3. Ilona 19.6.2017

  Ihanaa ja ikimuistoista seikkailua teille! :) Terveisiä reililtä – pitää vielä kiittää teitä teidän kivasta reiliblogista. Sitä tuli käytyä kurkkaamassa ennen lähtöä. :) Ps. Sinulla on aivan ihana blogi kaikin puolin!

  Vastaa
  • Henriikka 1.7.2017

   No mutta kiitos itselles mainiosta kommentista. Kiva kuulla, että reilijutuista on edelleen jollekin apua. Terveisiä Portlandista!!

   Vastaa
 4. Kerttu 20.6.2017

  Jos purkautuneet tulivuoret kiinnostelee niin Mount St. Helens on aivan huikea paikka. Yhdeksän vuotta sitten sain rippilahjaksi tätini perheeltä päivävaelluksen vuorelle. Meidän seurueesta löytyi silloin tulivuoritutkija, joten vaellusluvista yms. en tiedä ollenkaan, mutta sen tiedän, että pyllymäki lumisia rinteitä alas pelkissä shortseissa oli todella kreisiä ja ihanaa! Toki jo turistikeskuksessakin riitti ällisteltävää.

  http://www.mountsthelens.com/

  http://www.wta.org/go-outside/seasonal-hikes/summer-destinations/mount-st.-helens-hikes

  Vastaa
 5. Lotta 20.6.2017

  Vauu! Ihanaa reissua ja hyviä matkakokemuksia teille:)

  Vastaa
 6. Henna 21.6.2017

  Hiljattain Yosemitessä juuri high seasonin taitteessa vierailleena annan vain yhden vinkin… varautukaa massiivisiin turistimääriin… ei kannata edes nukkua klo 5 tai 6 pidempää jos haluaa nauttia luonnosta ilman selfietikkuja taustalla :)

  Vastaa
 7. Helmi 21.6.2017

  Oi te teette mun haavereissun!!! Oon vähän kade mutta lempeällä tavalla. Jonain päivänä sitten itsekin. Kaunista ja turvallista ja ihmeellistä matkaaQ

  Vastaa
 8. Emilia 21.6.2017

  Oi ihanaa! Nauttikaa reissusta täysin siemauksin ja napsi niin paljon kuvia kuin vain jaksat, niitä on aina mukava katsella :) Alkaa uusi matkakuume taas nousemaan..

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.