Kellä kulta, sillä onni.

Kultaisten ja hopeisten korujen käytöstä kuulee vaikka minkälaisia analyyseja. Kaverit keskustelevat intensiivisesti, kun toinen tykkää hopeasta, kun taas toinen vannoo kullan nimeen. Kihla- ja vihkisormusten yhteyksissä päästään aina syvimpiin analyyseihin. Selailin huvikseni useita nettipalstoja asian tiimoilta ja kommenttien joukosta löytyi esimerkiksi seuraavanlaisia:

”Kesällä on kiva pitää hopea/valkokultakoruja kun iho on ruskettunut.”

”No hopeiset on ainakin enemmän muotia ens kesällä.”

”Minä käytän sekä että ja ihan sujuvasti sekaisin. Onhan monissa koruissakin molempia värejä.”

”Riippuu värityypistä. Esim. kevättyyppiä pukee kulta, kesätyyppiä hopea.”

”Hopeaa, aina.”

”Kultaa! KULTAA!!!! Ihanaa kultaa! Itse rakastan kyllä kultaa ja kullanväriä yli kaiken, siinä ei enää paljon paina se sopiiko omaan ihonsävyyni paremmin kulta vai hopea.”

”Mielestäni ruskea solarium tai auringosta saatu ruskea naama ja sellaiset suuret paksut kultaiset renkaat ei sovi yhtään kellekkään! ja ihan OUT, ja vanhentaa jokaisen ihoa olkoot kyse vanhemmasta tai nuoresta naisesta. hopeaa ja valkokulta on in.”

”Kaikki metallit on olleet muotia jo 2005 vuodesta asti, kengissä, vöissä ja laukuissa. Tuntuu vähän siltä ettei ne mihinkään katoa.”

”siis meneekö tämä nyt niin että jos iho on sinipohjainen niin hopea sopii paremmin ja jos iho on keltapohjainen niin kulta sopii paremmin?”

”Kultaa, hopeaa, valkokultaa, pronssia.. tykkään noista kaikista. Ja rakastan koruja, olisi tylsää jos kaikki koruni olisi vaan yhtä tiettyä metallia, käytän myös rihkamakoruja, onpahan ainakin vaihtelua :)”

Lähde: keskustelu.plaza.fi

Niin kuin ehkä olette havainneet, itse pitäydyn usein kultaisessa Viime vuosien aikana loojaaliuteni kultaa kohtaa on kasvanut ja vahvistunut, ja kuvistakin huomaa, että viimeaikojen koruostokset puoltavat asiaa. Ja itse asiassa kultahan on ollut nyt niinkö in, muotilehdethän hehkuttavat sen perään minkä ehtivät. Hopeista pidetään yleisesti ottaen elegantimpana, kun taas kultaa iättömämpänä. Tällaisten seikkojen allekirjoittamiseen en ryhtyisi, etenkään näiden epä-iättömien rihkamakorujen kanssa. Olen vain yksinkertaisesti huomannut, että viihdyn paremmin kultaisessa. Aika näyttää tavoitanko koskaan sellaista tasoa, että haikailisin aitojen metallien perään.

Hei mutta mitenkäs nuo nettipalstoillakin ilmenneet värianalyysit? Kuka on kevät ja kuka talvi yms yms? Onko porukalla kokemusta ja haluisiko joku laukoa mielipiteitään siitä, ovatko ne hyödyllisiä vai pelkkää huuhaata? Missä moisia tehdään ja mitä sellainen kustantaa?

Henriikka

26 kommenttia

 1. Anonymous 14.1.2013

  Meikä kyllä vannoo hopean nimeen, en omista yhtäkään kultaista korua! :D

  Vastaa
  • Henriikka 26.1.2013

   No mutta sitten ainakin tiedät oman kantasi, eikä sun tarvitse sitä enää pohtia puhki.

   Vastaa
 2. Anonymous 14.1.2013

  Kävin itse jonkin erikoisemman naistenvaateliikkeen värianlyysissä. Sain kuulla olevani syksy, kuten ajattelin ja toivoinkin! Tosi hyödyllinen juttu oli, paljastu värit,korut,hiukset,asusteet,silmälasit mitkä mun ihonvärille käy. Sain tositosi paljon irti siitä. Luulisi et helsingistä löytyis kans monia paikkoja, kun kerta 90 000 asukkaan kaupungistakin löyty :D

  Vastaa
  • Henriikka 26.1.2013

   Ohooii mun pitäisi ehk kiiruhtaa sellaiseen. Mutta karseeta, jos se on niin kallista että huh huh. Tai jos paljastuukin, että oon joku marraskuu ja mun pitää käyttää vaan loskan värisiä vaatteita.

   Vastaa
 3. ROOSA 14.1.2013

  Meille tehtiin sellaiset analyysit kun olin amiksen ykkösellä. Oltiin stylisti-opiskelijoiden harjoituskappaleita:D kyl niis on perää. Huomaa mitkä värit sopii ihoon ja mitkä harmaantaa ihoa! :) tosi opettavainen!

  Vastaa
  • Henriikka 26.1.2013

   YÄH: mä haluan tietää mikä harmaantaa mua! Erittäin pelottavaa. Onneksi photoshop pelastaa.

   Vastaa
 4. Piia 14.1.2013

  Ollaan joskus yritetty kavereiden kanssa tuota värianalyysiä pohtia (vaatetusmuotoilijoita kun ollaan), mutta puolitiehen yleensä jäädään. Voihan sellasista jotain viitteitä ottaa, mutta itse vaan luotan fiilikseen. Joku juttu toimii tai sitten ei.

  Ja tuossa kulta/hopea vastakkainasettelussa en osaa valita puolta. Olen aina tainnut pitää kumpaakin fiiliksen mukaan ja joskus jopa molempia yhtä aikaa :)

  Vastaa
  • Henriikka 26.1.2013

   Se voi olla, että on ammattitaitoisia värianalyytikkoja ja sitten ei. Ja ainahan kaikki riippuu kantajasta, rusketusasteesta yms yms yms. Täytyy harkita tätä ja pohtia onko lysti rahan arvoista.

   Vastaa
 5. Jaana 14.1.2013

  Kodin Kuvalehdessä oli just juttua tuosta väritouhusta ja siinä oli pieni selvitys, että millaiset ihmiset kuuluvat mihinkin tyyppiin.

  Vastaa
  • Henriikka 26.1.2013

   Kodin kuvalehti, oi äitini on tilaaja. Nappaankin heti lehden kun pääsen joskus taas heille käymään.

   Vastaa
 6. Emma 14.1.2013

  Itse oon myös henkeen ja vereen ollut ainaki viimeisen vuoden kullan kannalla, mutta nyt viime aikoina olen alkanu huomata että ei se hopeakaan niin pahalta näytä! Niin, ja koruja käytän korkeintaan kerran kahdessa viikossa..:-D

  Vastaa
  • Henriikka 26.1.2013

   Hahaha mutta sehän on hyvä olla fanaattisesti jollain puolella. Sitten aina käyttää neljän vuoden sisään kaksi kertaa jotain korua ja sitten vaihtaa taas puolta. Ei tarvitse omistaa kuin kaksi koruakaan.

   Vastaa
 7. Anonymous 14.1.2013

  Hei voitko joskus myös esitellä sun kihla- ja vihkisormukset?

  Vastaa
  • Henriikka 26.1.2013

   VOISIN KYLLÄ. Täytynee vähän pohtia, että missäs välissä sellaisen tekisin, mutta täysin mahdollista.

   Vastaa
 8. ALINA 15.1.2013

  mä voin tehä kuka maksaa enite! hehe. olen opiskellut tätä koulussa ja kyllä siinä ihan perää on. olen kuitenkin sitä mieltä että nykyään kun on kaikenmaailman meikit ja hiusvärit niin nuori ihminen voi käyttää mitä värejä tahansa oli sitten mikä kesä tahansa ja näyttää hyvältä. vanhemmalla ihmisellä (kun silmien , hiuksten ja ihon väri on jo hailakoitunut) tätä väriasiaa kannattaa pohtia ihan tosissaankin! mutta tietysti vaikka olis kuinka nuorikin henkilö kyseessä niin voi kyllä silti epäonnistua :D jos ei osaa yhdistellä ja stailailla itseään oikein. siis minun mielestäni. mun mielestä ehkä isoin juttu mitä voi kämmää on että jos viileä henkilö (esim perinteinen suomalainen harmaahiuksi sinisilmä) käyttää liikaa lämpimiä värejä (oranssi sinapinruskea keltavihreä) ihonväri tällöin helposti muuttuu kellertäväksi ja naama näyttää tunkkaiselta ja silmien hohto sammuu :D sitten tietty silmät katoaa jos käyttä oman värimaailman ulkopuolella olevia TOSi tummia ja vahvoja värejä. eli oma silmien väri jää varjoon, mutta se sitten että kuinka paljon ne silmät katoaa ja jää varjoon niin vaikuttaa mun mielipiteeseen koska mun mielestä ainaki kaikille ihmisille sopii jossain määrin musta väri vaikka kaikki värioppaat sanos toista! musta on cool. peace <3
  ps. hyvät isot alkukirjaimet kunniaan
  t. vaatetusompelija ja suomenkielen opiskelija

  Vastaa
  • Henriikka 26.1.2013

   ALLU! NYT ON ANALYYSIA KERRAKSEEN. Mä en maksa mitään, mutta aion silti tulla sun oppiin sitten, kun tullaan Turkuun. En halua olla harmaanaamainen.

   Vastaa
 9. Hennesolmu 16.1.2013

  Hei mites pronssista ja kuparista tykkäävät? Mitäs tyyppejä ne sit on? Kultaki kelpaa, jos se vaa näyttää vanhalta ja likaiselta. Puhdas kulta on mielestäni tilanteesta riippuen, joko liian pramea tai liian halpa. Mutta joo siis hopeaa en voi käyttää. Jätän kengät, laukut ja iha kaikki ostamatta jos on hopeisia metalliosia, ellen iha sairaasti tykkää muista materiaaleista kys. tuotteessa.

  T: värivammainen

  Vastaa
  • Henriikka 26.1.2013

   Ne on ehkä teeskentelijöitä? Hahahha ei vaan, mutta en kyllä osaa lokeroida niitä. Kai ne on vähän väliinputoajia, eikä heitä/teitä tarpeeksi huomioida tällaisissa keskusteluissa. Kannattaa nousta barrikadeille.

   Vastaa
 10. Minulla ainakin menee ihan täysin fiiliksen mukaan :) Tosin en itse tykkää sekoitella noita.

  Sinulle olisi haaste blogissani.

  Vastaa
  • Henriikka 26.1.2013

   Hei kiitos tiedosta! Fiilis on varmaankin se paras väline. Liikaa ihmiset kelaa muutenkin kaikkia kummallisia, ja kuitenkin keksittyjä, sääntöjä.

   Vastaa
 11. Anonymous 17.1.2013

  Mä haluisin kovasti käyttää kultakoruja, koska ne sopii mun ihoon jne, mut kun mä en vaan jotenkin osaa :( Siksi käytän vaan ja ainoastaan hopeaa. Poikkeuksena mummon vanha kultainen rannekello, ihan sama minkä muotimokan teen :D

  Vastaa
  • Henriikka 26.1.2013

   Mutta voisko olla, että hiljalleen totuttelemalla vaikka oppisitkin? Mulle kävi punaisen huulipunan kanssa just niin.

   Vastaa
 12. Anonymous 17.1.2013

  Oon joskus ollut tuollaisessa värianalyysissä, se oli tosin aika pienimuotoinen ja lyhyt, osa isompaa stailausjuttua. Ihan kiva se oli, vaikka toisaalta ainakin omalla kohdallani samaan tulokseen olin tullut värien suhteen jo aikaisemmin. Ja kuten se stylistikin sanoi, usein ihmiset itsekin ehkä tiedostamattakin tietää mitkä värit itselle sopii ja mitkä ei (ainakin jos on yhtään kiinnostunut vaatteista ja tyylistä). Eli ei se ole huuhaata, mutta toisaalta en ihan hirveästi lähtisi siitä maksamaan.

  Vastaa
  • Henriikka 26.1.2013

   Niin, ehkä se on usein sellaista oman epäilysten vahvistamista. Jotenkin kiehtoo ajatus siitä, että menisi sinne analysoitavaksi mutta oon kuullut että aika kallista lystiähän tuo on. Täytyypä pohtia toisemman kerran.

   Vastaa
 13. 'enna 22.1.2013

  Kultasepänliikkeessä sanottiin, että nyt jos haluaa investoita johonkin niin kannattaa ostaa hopeaa. Se on nimittäin kallistumassa hurjasti ja sen arvo on muutaman vuoden sisällä noussut jo reilusti yli 100 prosenttia ja meno kuulemma jatkuu vaan…:)

  Vastaa
  • Henriikka 26.1.2013

   OHO! Hopea onkin ollut ihan hurjan halpaa, mutta en oo tajunnut että se on noussut nyt ihan mielettömästi. Pitäsköhän sitä investoida kaikki hopeaan?

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.