Parahin pyhäkampaukseni: Helppo kampaus-tutorial

IMG_3931 (kopio)

Seuraa aikamoinen kasa sunnuntainaamojani ja yksinkertainen kampausohje koko viikonlopun palvelleesta hiusideastani: Parahin pyhäkampaus, arkeen ja juhlaan. Tämä on erittäin helppo ja monen mittaiseen hiusmalliin sopiva kampaus, johon tarvitset vain ohuen tai paksumman pannan ja halutessasi muotoilutuotteita.

Tämä on yksi niistä kampauksista, jotka näyttävät monimutkaisemmilta kuin ovatkaan. Joten kömpelötkin tukkajumalat voivat ottaa näistä neuvoista vaarin.

1 (kopio)

1. Avaa hiukset ja levitä halutessasi muotoilutuotteita juuren kohottamiseksi ja hiusten tuuheuttamiseksi (esim. kuivashampoo tai hiuspuuteri)

IMG_3901 (kopio)

2. Vedä jakaus haluamaasi paikkaan, jakauksen paikka vaikuttaa luonnollisesti lopputuloksen ulkonäköön. Keskijakaus on perinteinen vaihtoehto, sivujakauksella saa helposti nostalgista twistiä.

2 (kopio)

3. Aseta panta päähäsi. Panta voi olla ohut tai paksu, mutta joustavilla pannoilla saa kampauksen tehtyä ja säilymään huomattavasti helpommin. Tässä kuvassa näkyvä panta on metallinen, mutta takaosa on joustavaa kuminauhaa. Arkisella pannalla saat arkisemman kampauksen, juhlavamman pannan kanssa kampauksesta tulee salonkikelpoinen.

Huom! Mitä liukkaampi hius ja liukkaampi panta, sitä helpommin syntyy tatti-efekti, jossa hiukset nousevat tattimaisesti pannan yläpuolelta. Kitkaiset pannat helpottavat, samoin pohjalle suihkutetut muotoilutuotteet.

IMG_3916 (kopio) IMG_3919 (kopio)

4. Nappaa haluamasi kokoisia hiustuppoja ja sullo/kieritä niitä pannan sisään. Toista tämä kaikille hiuksillesi niin, että hiustenlatvat loppujen lopuksi kiertyvät kokonaan pannan ”sisäpuolelle” ja piiloutuvat. Suihkata halutessasi lakkaa. Valmis!

Eri mittaisten hiusten kanssa saat hieman erilaisen lopputuloksen. Lyhyemmillä hiuksilla pyöritysjälki on helpommin siistimpi, kun mukaan kieritettävää hiusta ei ole niin paljon. Voit myös itse päättää, kuinka sotkuisesti tai siististi haluat hiukset kieputtaa.

IMG_3947 (kopio) IMG_3976 (kopio)

  Yksi parhaita huonon hiuspäivän kampauksia ja toisaalta myös tyyli, joka sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen. Pidin koko viikonlopun tälläistä tötterötyyliä ja moni kyseli, kuinka olen jaksanut laittaa hiukseni. Meni maksimissaan 3 minuuttia, naureskelin.

Lettikampausohje tulossa, pysykää kuulolla.

– Henriikka

19 kommenttia

 1. ida365 26.10.2014

  Ah. Tykkään tästä, näytät superkauniilta ja jos tämä kerran onnistuu niiltäkin, jotka eivät saaneet kampaustentekolahjoja osakseen, taidan minäkin testaa….

  Vastaa
 2. Helmi 26.10.2014

  Aivan ihana tämä, ja hyvin kauniita kuvia. Harmi kun mulla on vähän liikaa tukkaa, että tätä kampausta olisikaan niin helppo pyöräyttää. :s

  Vastaa
 3. slla 27.10.2014

  Ei oo totta, tää on varmaan eka ”hienompi” kampaus jonka oon ikinä saanu tehtyä jonkun ohjeen avulla :D Thanks, mun juhlakampaus-kriisit voi olla taputeltu tällä!

  Vastaa
 4. pauliinas_ 27.10.2014

  Kiitos vinkistä! Tuli tarpeeseen, kun viikonloppuna pitäisi jonkinlainen juhlavampi kampaus yrittää saada aikaan. Mulla oli monta vuotta lyhyet hiukset ja nyt pidempien hiusten laitossa oon aika onneton… Mutta tätä testaan kyllä! :)

  Vastaa
 5. Ää, mahtaiskohan toi toimia tällä tukkamäärällä..? Pakko ehkä koittaa, ihan sairaan söpön näköinen!
  Toisaalta, millon et muka ois.

  Vastaa
 6. Naava 27.10.2014

  Todella helpon ja mukavan näkönen ja olonen kampaus :) Harmi ettei tähän omaan pixie-malliin voi ihan samanlaista tehdä :D

  Vastaa
 7. Elina 27.10.2014

  Voi luoja, kiitos! Yritin eilen hädissäni etsiä jotain jopa minulle tarpeeksi yksinkertaista kampausta eräisiin ristäisiin, mutta jokaisessa ”helpossakin” ohjeessa vaadittiin sellaisia tukannäperrystaitoja, että mistään ei tullut mitään. Oli siis pakko kokeilla tätäkin, ja se onnistui! Onnistui! Ihan ei ehtinyt eilisiin juhliin, mutta moniin tuleviin kylläkin. Sori kun hypetän, olen vain niin onnessani.

  Vastaa
 8. ada 29.10.2014

  aivan ihana ja tosi helppo! Odotan superinnolla lettiohjetta!

  Vastaa
 9. […] rouvat. Viikon sisään kaksi hiusjuttua, ennenkuulumatonta! Viime sunnuntaina oli esittelyssä parahin pyhäkampaus ja tämä lettikampaus jatkaa superyksinkertaisten kampausten […]

  Vastaa
 10. Henriikka 20.11.2014

  No testasiks! No onnistuks!

  Vastaa
 11. Henriikka 20.11.2014

  No kyllä se siitä kasvaa (ellet siis halua säilyttää sitä lyhyenä). Tämä kampaus menee jo polkkatukkaan vallan hyvin, joskin näyttää tietysti vähän eriltä. Kiitos Helmi.

  Vastaa
  • Helmi 20.11.2014

   Tarkoitin siis että liian paljon tukkaa, silleen että esim. tavallisen nutturavalkin käyttäminen ei onnistu silleen normaalilla tavalla kun hiuksia ei mahdu rullaamaan sinne sisään. :D Oli kyllä vähän outo toi mun lausemuoto.

   Vastaa
   • Henriikka 20.11.2014

    Hahaha :–DD Tiedätkö, mä mietinkin, että oon kyllä käynyt niin monesti sun blogissa ja muistan sut pitkätukkaisena, mutta ”kai se on sitten pätkäissyt nyt hiuksena lyhyeksi”. Mä luin kyllä tuon sun kommentin aivan väärin.

    Vastaa
 12. Henriikka 20.11.2014

  No mutta pixie-malli on jo itsessään niin magee, ettei tarvitsekaan.

  Vastaa
 13. Henriikka 20.11.2014

  Hahaha, tämä on oikeasti hyvin hyvin helppo. Naurettavan helppo. Ja kuitenkin niin kivan näköinen. Ole hyvä, ilo oli minun!

  Vastaa
 14. Henriikka 20.11.2014

  Kiitos. Ja toivottavasti oot bongannut jo lettiohjeenkin.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.