Jeg savner dig København

DSC_0658 kopio

Kyllä hymyilyttää katsoa matkakuvia, vaikka itse matkasta olisikin vain muutama päivä aikaa. Kööpenhaminassa sai sopivasti kesän hännästä kiinni. Tuntui, että siellä eletään pari viikkoa Helsinkiä jäljessä. Sain vielä nauttia takittomista päivistä ja ilman sukkahousuja olisi voinut viilettää, jos olisi ollut raju muija.

Oli ihana kulkea kaikki päivät tennarit tai lenkkarit jalassa. Tuntui niin hyvältä, kun missään vaiheessa ei pakottanut jalkoja. Sunnuntaina tossut tosin kastuivat läpimäriksi, mutta onneksi lentokenttävessan käsienkuivaajat hoitivat puhalluksellaan senkin miinuksen pois päiväjärjestyksestä.

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä satoi mielettömästi. Tajusin sen herättesäni keskellä yötä ukkoseen. Pistorasiasta oli kadonnut sähkö, ja katto tärähteli rankkasateesta. Nukahdin onnellisesti. Aamulla autuaan tietämättömänä yön tulvista kävelimme keskustaan ja kymmenien kauppojen ovessa oli lappu. Putiikit kertoivat olevansa suljettuja vesivahinkojen vuoksi. Äitiltä tuli viesti, ollaanko kunnossa. Joskus ulkomaailma tietää paremmin kuin itse paikalla asustaja.

DSC_0459 kopioDSC_0336 kopioDSC_0303 kopioDSC_0329 kopioDSC_0332 kopioDSC_0340 kopioDSC_0321 kopioDSC_0436 kopio DSC_0578 kopioDSC_0579 kopioDSC_0449 kopio DSC_0451 kopioDSC_0466 kopio DSC_0473 kopio DSC_0477 kopio DSC_0491 kopio DSC_0506 kopio DSC_0533 kopio

Ja mitä ostoksiin tulee, kannoinhan minä niitäkin kotiin. Muutaman Hayn sisustustuotteen, collegepaidan, takin ja uudet sniikkerit. Tanskalaista toffeeta ja suklaapalleroita tuliaiseksi. Kööpenhamina on erittäin hyvä shoppailu-kaupunki. Kannattaa siis jättää viikkorahoista jotain jäljelle, jos on aikeissa visiteerata ja ostosten teko kiinnostaa.

Pääteiltä kannattaa poiketa pienemmille sivuteille ja ydinkeskustasta myös vähemmän ruuhkaisiin kaupunginosiin. Kauppojen anti on monipuolista myös muutaman askeleen päässä Strogetista, ja pienempien kivijalkaliikkeiden tarjonta sulattaa ainakin itseni nopeammin kuin perinteiset jättiliikkeet.

DSC_0571 kopio DSC_0583 kopio DSC_0604 kopio DSC_0612 kopio DSC_0629 kopio DSC_0728 kopio DSC_0739 kopio DSC_0766 kopio DSC_0768 kopio DSC_0787 kopio DSC_0830 kopioDSC_0824 kopioDSC_0815 kopioDSC_0810 kopio

Näille kuville nauroin niin paljon. Mikäs pikkupossu se siinä repeilee?

En valitettavasti muista, mikä aiheutti moisen sekoamisen, mutta luultavasti siskoni laatu-läpändeerus. Design Museon edessä ollaan, mutta ainakaan tuoli-näyttely ei kutkuttanut nauruhermoja noin railakkaasti vaikka eri hieno olikin.

Naurua aiheutti myös Kuninkaanlinnan vartijat, jotka sivusilmällä selkeästi tsekkailivat pikkusisarta. Roosaliina kehotti valitsemaan hänet tai hatun.

DSC_0849 kopioDSC_0701 kopio DSC_0698 kopio

Sunnuntain sadepäivän brunssi kului Cafe 22:ssa, joka sai hyvät pisteet laajasta annista ja värikkäästä kansankirjosta. Myös hintataso oli maan yleiseen korkeaan tasoon nähden vallan hyvä. Buffetbrunssi kustansi 13,5€ (ei sis. kahvi ja muut juomat). Mikään ihmeellinen tai visuaalisesti innovatiivinen paikka ei sinänsä ollut, mutta tavallisen laadukas ja suosituksensa ansainnut. Menisin toistekin.

DSC_0598 kopio DSC_0591 kopioDSC_0825 kopioDSC_0881 kopioDSC_0863 kopio

Mitä vielä? Aina saa kysyä. On vaikea hahmottaa, mitä kannattaisi kirjoittaa. Tanska on suloinen ja Köpis liikuttava. Graffitit hyppivät joskus silmille liikaakin, mutta asiakaspalvelun taso on erinomaista ja enemmän, ja sillä saa muutamat töhryt anteeksi. Rahaa saa palamaan niin paljon kuin haluaa, mutta suht vähälläkin tulee toimeen. Pensasmustikoitakin saa puolet kotimaata halvemmalla. Se tärkein mainittava tuote.

Jään odottamaan mahdollista syksyistä Ruotsin risteilyä ja edessä päin häämöttävää Berliinin reissua. Ja sitten taas jotain uutta ja kaukaista.

Yksi parhaista jutuista reissussa oli, että Ruotsista tilattu kello oli vihdoin oikeassa ajassa. Kaksi vuotta käytössä ollut kello on aina näyttänyt Ruotsin aikaa, enkä ole jaksanut kääntää. Sillekin oli syynsä.

– Henriikka

9 kommenttia

 1. roosa 2.9.2014

  Oletkos ikinä käynyt Tromssassa? Sekin on aivan ihana paikka! Jos voisin antaa sinulle yhden matkavinkin, olisi se Lappi! Siellä on aivan jäätävästi nähtävää, ja luonto on huikeaa ja erilaista… Toisaalta Tromssa on aika iso kaupunki keskellä karua ”erämaata”. Ja plussaa, että sinne on niin halpa matkustaa.

  Vastaa
  • Jennifer 3.9.2014

   Ai vitsi mua alkoi kiinnostaa tää Tromssa! Vinkkejä Tromssaan? Suht pieni kaupunki taitaa kuitenkin olla kyseessä Wikipedian mukaan. Mitä kautta oot mennyt sinne? :-)

   Vastaa
  • Henriikka 5.9.2014

   En ole ikinä käynyt Tromssassa, mutta kuulostaa mielenkiintoiselta. Lappi on huippu. Siellä olen käynyt useasti talvisin mutta kesäinen Lappi on vielä valloittamatta. Onneksi on koko elämä aikaa.

   Kiitos vinkistä ;-)

   Vastaa
 2. Kata 2.9.2014

  Saanko kysyä mitä kulmakynää käytät? Oon itse kanssa hyvin vaalea ja Lumenen vaaleista vaalein – kulmakynäkin tuppaa tekemään liian tummaa jälkeä liian helposti :D

  Ja perhanan Köpis kun mulla on sinne niin ikävä ja kaikki tuntuu olevan siellä paitsi minä!!

  Vastaa
  • Henriikka 5.9.2014

   No mutta hyvänen aika, lähde sinäkin muiden perässä pienelle visiitille Tanskaan!

   Kulmakynä on Cliniquen sävy 2. Olennaisinta on kuitenkin se, miten sitä laittaa :-)

   Vastaa
 3. Veera 2.9.2014

  Mä tulin kanssa justiinsa tuolta, ihana on! Hauskaa oli köpisläisten univormu: rento trenssi, raidoitetut hiukset ja niken lenkkarit. Ja vauvasta vaariin tämä vaatetus. Mutta tosiaan, huoletta sai astella mukavissa kengissä.

  Vastaa
  • Henriikka 5.9.2014

   Huomattiin sama Roosaliinan kanssa. Ja meihin ainakin upposi! Sopivan siistiä ja huoletonta.

   Vastaa
 4. mara 3.9.2014

  köpis on ihana! oon itekin käynyt siellä kaks kertaa, kolme vuotta sitten ja viime keväänä viisumatkalla :) heti tekee mieli lähteä uudestaan kun näkee kuvia tutuista paikoista ja lukee tutuista fiiliksistä.

  en oo ehkä koskaan ennen kommentoinut mutta oon hiljaisesti lukenut tätä blogia monta vuotta! kiitos mielettömän hyvästä blogista, tää on tällanen onnellisuuden blogi että aina tulee hyvä mieli kun lukee :)

  Vastaa
  • Henriikka 5.9.2014

   Super, että päätit nyt kommentoida. On aina kiva kuulla, että on sellaisia, jotka lukee kommentoimatta. Välillä kun tulee vähemmän kommentteja, jää miettimään, että onkohan siellä edes ketään lukemassa. Mutta hyvä, että on.

   Onnellisuus on tärkeää, ja sitä tahtoisinkin jakaa kirjoitusteni kautta. Toivottavasti onnistun edes vähän :-)

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.