Paljastuksia tulevista reissuista

Yllä olevassa, Kuhmon kesämökillä kesäyössä otetussa kuvassa kiteytyy matkustajaluonteeni: luonnonlapsi uteliaalla mielellä ja katseella.

Matkustajaluonnettani arvostaa myös momondo, joka kysyi minut tämän vuoden Suomen ambassadorikseen. Yritän ottaa koko jutun muka viileästi, vaikka oikeasti räjähdän ilosta. Lisäkseni mukana Suomesta ovat Laura, Stella ja Jarski ja pääsen myös tapamaan myöhemmin muiden pohjoismaiden ambassadorit.

Tässä tulisi matkateemainen haastettelu, jonka momondo kirjoitti minusta. Ehkä haluatte itsekin miettiä vastauksia omalla kohdallanne?

Kerro itsestäsi muutamalla lauseella

Henriikka, 26-vuotias bloggaaja ja viestinnän ammattilainen Helsingistä. Olen väsymätön projekti-ihminen ja armoton fiilistelijä. Sydäntä lähellä ovat outdoor-elämä, taide, urbaani kuljeskelu ja tietysti kaiken maailman matkustus.

Millainen olet matkailijana?

Utelias: Haluaisin oppia kaikesta kaiken ja mieluiten kokemalla asiat itse.

Kontrastinen: Vaikka usein olenkin seikkailunhaluinen reppureissaaja, niin joskus viiletän Pariisin katuja hillittömissä koroissa tai lekottelen luksuslomalla Viron kylpylöissä.

Selvitän vasta paikan päällä: olen huono ennakkovalmistelija. Jos aika vain suinkin antaa periksi, tykkään sukeltaa kohteeseen ensin ja miettiä vasta sitten, mitä tehdä.

Mitkä ovat olleet unohtumattomimpia matkakokemuksiasi tähän mennessä ja miksi?

Trans-Siperian junamatka ja erityisesti Baikal-järvi ja Mongolia upposivat. Sen lisäksi esimerkiksi Etiopiassa vietetyt kolme kuukautta ja ensirakkauden New Yorkiin muistan ikuisesti. Palaan Kööpenhaminaan aina uudestaan.

Mitkä ovat unelmakohteitasi, jonne vielä haluaisit matkustaa ja miksi?

Tämän vuoden tammikuussa listasin eniten kiinnostaviksi kohteiksi Jordanian, Kanadan, Irlannin, Kreikan ja Intian. Lisäksi haluaisin lähteä Trans-Siperian junamatkalle uudestaan, päätyen tällä kertaa Pekingin sijasta Vladivostokiin.

Luulen vähän, että olen koko maapallolle avoin.

3 asiaa, joita ilman et lähtisi matkalle?

Vihko ja kynä. Kirjoitetut sanat ovat itselleni paras tapa purkaa tuntoja ja ajatuksia reissatessa.

Kamera. Ei haittaa vaikka olisi kymmenen euron kertakäyttökamera, kunhan on kamera.

Purkka ja hammasharja. Jos tapaan uusia ihmisiä, en halua henkeni haisevan.

Nyt voin paljastaa jo vähän tulevasta reissuvuodestani. Neljä reissua on tällä hetkellä tiedossa: parin viikon päästä suuntaamme Jannen kanssa Suomen Lappiin, Ylläkselle. Maaliskuun lopulle on tiedossa kaksi pitkän viikonlopun mittaista matkaa: Georgian Tbilisiin ja Kööpenhaminaan. Lokakuulla odottavat yhdet kirpputorituotoilla ostetut extemporelennot: Singapore kutsuu!

Voi mahdoton, mikä upea maailma.

-Henriikka

9 kommenttia

 1. Avatar Minttu 1.3.2017

  Aika hienoa että kirpparituotoilla pääsee reissuun. Kierrätys, liiasta tavarasta eroonpääsy ja tuoton käyttäminen matkustamiseen.

  Vastaa
  • Henriikka Henriikka 1.3.2017

   NIIN ON! Ja mieletön mäihä, että oli niin hyvä lentodiili just, kun olin saanut kirppisurakan päätökseen. Vähemmän materiaa, enemmän kokemuksia.

   Vastaa
 2. Avatar Juulia 1.3.2017

  Vitsi, nauti Singaporesta! Ihan mieletön mesta. Kantsii käydä Marina Bay Sandsin Skydeckillä auringonlaskun aikaan – ihan henkeäsalpaavat näkymät.

  Vastaa
  • Henriikka Henriikka 3.3.2017

   Varmasti nautin. Iik, miten kivaa. Ja hei kiitos vinkistä, pitääpä laittaa tuo muistiin.

   Vastaa
 3. Mäkin yritän ottaa asian oikein suurena lähettiläänä kovin kepeästi, vaikka oikeasti puhkean ilosta! Ihana reissuvuosi sullakin tulossa ja kiva, että juuri sinä olet lähettiläskumppanina tässä hienossa projektissa :). Terkut Intiasta!

  Vastaa
  • Henriikka Henriikka 3.3.2017

   Ihan mainiota olla lähettilaskollegoita. Tästä tulee niin kivaa.

   Pidähän Intia pystyssä!

   Vastaa
 4. Avatar Liina 3.3.2017

  Oi, kivoja reissuja! Mä olen lähdössä toteuttamaan yhtä jo pitkään muhinutta, mutta sitten lopulta aika yhtäkkiä realisoitunutta reissu-unelmaa Iraniin kahden viikon päästä. Jännittää ihan hitosti, mutta just nyt mikään ei tunnu siistimmältä! Ajattelin mennä nyt ennen kuin Iran on uusi Marokko. Vai olikos Jordania jo uusi Marokko?

  Vastaa
  • Henriikka Henriikka 3.3.2017

   No eikö oo. Odotan niin innolla kaikkia tämän vuoden seikkailuita.

   Mutta hei, miten mielenkiintoiselta ja jännittävältä sun matkakohde kuulostaa. Vau. Mä en oo oikein edes pysynyt perässä mikä on uusi Marokko, mutta joku se varmasti on, koska Marokko se ei enää ole. Aivan uskomattoman ihanaa reissua sulle.

   Vastaa
 5. […] bloggaajakumppanista eli ambassadorista. Jihuu! Muut mukana olevat lähettiläät ovat Aamukahvilla-blogin Henriikka Simojoki (joka seikkaili kanssani muun muassa Turkin purjehdusreissulla) sekä […]

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.