Huppuhuivi ja sen uusi omistaja

Seuraavissa kuvissa näette Monkin kerrassaan mahtavan huivin. Miten mainio idea, ainakin teoriassa, että huivissa on karvahuppu. Nyt hupun saa mihin takkiin tahtoo ja jos siihen kyllästyy, ei sitä tarvitse leikkailla ja ommella takistaan irti. Ihastuin nettikuvien perusteella huiviin perusteellisesti ja oh oh, sen iglu-tunnelma kolahtaa kovaa. 
Syksyni ja talveni vaatetukseen kuuluu olennaisesti piiloutuminen: isot huput, turvaneuleet, viitat ja suuret takit. Pimeyden lisääntyessä sitä tarvitsee enemmän materiaaleja johon kietoutui ja enemmän piiloja, jonne sujahtaa surun hiipiessä puseroon. Kehuin viime jutussani jättikokoista neulettani, jonka saa tarvittaessa muutettua vaikka teltaksi. Kommenttilootaan sain kommentin:
”No telttaretket on ihan jees mut miks sen täytyy olla joukkueteltta???”
Tässä huppuhuivissa ja edellisen jutun sinisessä neuleessa on jotakin samaa. Piiloutumisen mahdollisuus ja yritys hakea turvaa jostain pehmeästä ja lämpöisestä.
Inhimillinen luontoni sai tahtonsa läpi: Jannen palkkapäivän saapuessa Aleksanterinkadun Monki-liikkeestä löytyi aarre eräälle suojapaikkaa kaipaavalle. Nyt niitä kylmänkylmiä säitä odotellessa ja sitä melankolianriemua, joka työntää luonnostaan minut huppuni suojiin. Oijoijoi aijon viettää hupussani tunteja ja päiviä, ellen jopa viikkoja. Kiitos siis muusikon palkoille ja koko bändille, että elätätte pinnalliset haaveeni ja unelmani.

Arvatkaa muuten! Olen Tiimarissa jouluapulaisena ja kerrassaan piristävää, että meidän myyjien on pukeuduttava nyt Halloweenin aikana vaikka minkälaisiin asuihin. Eilen oli esimerkiksi noita, viikatemies ja merirosvo. Huomenna ajattelin olla vanki. Ihana Tiimari. 
Henriikka
Kuvat: Monki

14 kommenttia

 1. Anonymous 27.10.2011

  laita kuvia sun tiimariasuista? :D

  Vastaa
 2. Anonymous 27.10.2011

  Tutoriaa tosta kampauksesta kiitos! :)

  Vastaa
 3. Annastiina 28.10.2011

  Voi mikä huppuhuivi, ja sen alta pilkistävä lettikin on aivan ihastuttava! (: Mun toiveammatti oli lapsena Tiimarin myyjä, eli oon vähän kade!

  Vastaa
 4. Anonymous 28.10.2011

  tosi ihana toi huppuhuivi ja sinä myös =)
  nasu86

  Vastaa
 5. Henriikka 28.10.2011

  Haha no en taida työasuja kuitenkaan tänne vapaa-ajan puolelle sekoittaa. Vaikka olishan tuo toisaalta iha hauska idea.

  Ja ai että, milteipä jokaisen pikkutytön unelma oli olla pienenä Tiimarin myyjä, niin myös minun. Nyt teen sitä jokseenkin vain taloudellisista syistä, vaikkakin kivaa hommaa on muutenkin.

  Jesjes hyvä että muitakin miellytti mun uusi huivini! Ja tutoriaa en oikein tosta kampauksesta pysty laatimaan, kun se syntyi vahingossa. Lyhennettynä näin: letitä ranskalaisittan ylikasvanut otsatukka ja hiukan sivutukkaa. Tupeeraa letin pää kiinni, ettei tarvi käyttää ponnaria. Loppu.

  Vastaa
 6. Minna.K 28.10.2011

  Ihanaa, minäkin tahdon tuollaisen huppuhuivin johon piiloutua tuulelta ja viimalta!
  Ihana blogi!

  Vastaa
 7. Suvi 28.10.2011

  Ou nou, miten kiva huppuhuivi! Kuten aikasemminkin taisit kirjotella, on suuri vääryys ja ihmetys, miksei kaikissa syystakeissa ole huppua, ja tuohan on kaiken pelastus. Sitä paitsi huppuhuivi on kiva sana!

  Vastaa
 8. Henriikka 29.10.2011

  Hei Minna käy ihmeessä ostamassa itsellesi samanmoinen! Jos vaan asut lähellä Monkin liikkeitä. Ja kiitos kuin myös oma blogisi.

  JAJOO suvi oot niin oikeessa. Miksei kaikissa takeissa ole huppua. Yksi suuri elämän vääryys. Paitsi ehkä trensseissä ei tarvisi olla. Mutta muissa.

  Vastaa
 9. veerra 29.10.2011

  ihana toi huivi! ja mulla on ihan sama juttu, syksyllä/talvella tekee mieli aina hautautua johonkin pehmeään ja lämpimään :)

  Vastaa
 10. Henriikka 30.10.2011

  Syksyt ja talvet on just parasta aikaa sille, että peiton alla on maja, jossa tarjoillaan mokkapusuja ja kuumaa kaakaoo. Isoista kupeista tietenkin.

  Vastaa
 11. Anonymous 31.10.2011

  Iiiihana huppu! mie oon monta kertaa miettiny että siulle pitää kommentoida että miulta löytyy kaapista samanlainen värikäs-adida hooodie! kirpputorin löytöjä <3

  ps. miunki lapsuuden lemppari oli tiimari, nyt sitä sitten siellä onki tullu oltua tiimaritätinä nelisen vuotta koulun ohella! :-)

  Vastaa
 12. Henriikka 1.11.2011

  No nyt sait aikaiseksi kommentoida ja hyvä niin. Kommentit kun on ihan parasta antia bloggaamisessa, vaikka itse kirjoituksin on mukavaa. JA JEA ADidadada jes, samis.

  Tiimari on jees työnantaja. Viihdyn hyvin ja ilmeisesti sinäkin siellä vietetyistä vuosista päätellen.

  Vastaa
 13. bea & tia 2.11.2011

  ei vitsi, bea löys kans täydellisen huppuasian markkinoilta! nyt ne on sit rantautunu kauppoihin kans=)aika hyvä keksintö kieltämättä!
  xxx tia

  Vastaa
 14. Henriikka 3.11.2011

  Täytyy paljastaa, että bealta mä inspiraation sainkin! Sitten sattumalta löysin Monkilta samanmoisen. Jess.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.