Päivän hyvä työ: Mustaa nahkaa

Mitä lähemmäs syksyä tullaan, sitä enemmän ihastun mustaan nahkaan. Se on materiaalina kertakaikkiaan täydellinen. Sopii asuun kuin asuun, ei ole liian pröystäilevä, muttei nöyräkään. Musta nahka sopii miltei mihin vaatteeseen tahansa, eikä se koskaan poistu muodista. Just pööfekt! Vielä vuosi, tai pari sitten pitäydyin turvallisesti nahkatakissa, mutta nyt olen siirtynyt asteen eteenpäin: hameet, paidat, housut.. ja jos olisin joskus löytänyt tuollaiset nahkahaalarit, jotka ylläolevassa kuvasarjassa näkyy, niin ne olisivat tuskin jääneet rekkiin roikkumaan. Tekonahkan tilalle on myös tullut aito versio, joskin tekonahkasta en ole täysin luopunut.
Maanantai-iltapäivänä tein retken Sörnäisten Fidaan ja kappas, siellä sitä ihastuttavaa materiaalia oli kahdessakin miellyttävässä vaatekappaleessa. Mukaan lähtivät nahkatakki perinteiselle mallilla, sekä kynähame. Molemmat ovat aitoa nahkaa, takki valmistettu Suomessa ja hame Belgiassa. Jes jes, huusi sisäinen laatupoliisini, jesjes huusi kukkaronikin. 

 Ann Demeulemester ja Mokka-Nappa, olette valmistaneet hyviä tuotteita. Vielä en sentään ole niin nahka-fani, että yhdistäisin nämä kaksi vaatekappaletta samaan asukokonaisuuteen, mutta kuka tietää kuinka pian? Eilen kiertelin Fashion Villagea Senaatintorilla, ja hame sai ensikävelynsä. Mutta siitä seuraavassa jutussa, jätetään tämä tällä kertaa näihin tylsiin lattiakuviin.

Henriikka
Ps. Oletteko lukeneet Feissarimokista nahkakeskustelun? Antakaa mun kaikki kestää. 
Niille jotka ei vielä tiedä, niin nahka on tosiaan eläimen ihoa.
Ylemmät kuvat: Where Did U Get That

29 kommenttia

 1. Anonymous 8.8.2012

  Ai kauhistus.. itse en varmaan pystyisi käyttämään kenenkään vanhoja aitonahkavaatteita. Miettisin vaan miten muut on aiemmin hikoillu noi vaatteet läpi…. Plus sitten nahkahousut. Maailman räävittömin alaosa. Ei sais ikinä mun jalkaan :S

  Vastaa
  • julia 9.8.2012

   Se siinä aina vähän on riskinä kun ostaa käytettyjä vaatteita.. Oh voih mikä kommentti! :D

   Toisaalta ei muakaan sais kyllä kovin helposti laittamaan nahkahousuja jalkaan, oli sit jonkun valmiiksi hikoilemat tai uudet.

   Vastaa
  • paula 9.8.2012

   ite ajattelin tän niin, että nahkaa kun ei samallalailla voi pestä kuin yleensä muita materiaaleja niin niistä toisten hikoiluista voi olla vaikeempi päästä eroon. ite en kyllä hienohelmana kykene käytettyä shoppaamaan missään materiaalissa kun ällöttää etten tiedä kenen päällä ja missä tilanteessa ne vaatteet on ollu :D johonkin kivaan vintageputiikkiin ehkä joskus voisin uskaltautua mutta kirpparit ei oo ihan mun heiniä.

   sen sijaan omia nahkahousujani rakastan palavasti kuin myös nahkashortsejani, -jakkuani, -takkejani ja nahkahapsuhamettani, laukkuja tietenkään unohtamatta! nuorempana nahka oli ihan inhokkimateriaali mutta muutama vuos sitten ostetun ekan nahkatakin myötä se homma sit vähän repes käsistä… :D

   Vastaa
  • Henriikka 13.8.2012

   Hahahaha, oottepa te mahtavia. Täällä käydään kiivasta keskustelua puolin ja toisin. Hyvä niin, sillä kommenttipoksihan on sitä varten tehty.

   Nahkahousut on musta tyylikkäästi muotoiltuna erittäin mageet, kaikkea muuta kuin rumat rokkikukkokalsarit tai eroottiset ruoskan kaverit. Hikoilua ei mua häiritse, takki harvoin on ollut paljasta ihoa vasten ja jos muissa vaatteissa alkaa nähdä tai haistaa hikoilua, niin pesulat osaavat hommansa.

   Vastaa
 2. Anonymous 8.8.2012

  Tuo nahkahaalari näyttää vähä kumihaalarilta, sateenkestävältä yms. :;D

  Vastaa
  • Henriikka 13.8.2012

   Ai että! Pitäisköhän suunnitella autonrenkaasta tehty haalari ? :-)

   Vastaa
 3. pyry 8.8.2012

  Hahahhaa, luin ton feissarimokan joskus tässä kesällä, ja vieläkin sattuu poskiin ja vatsalihaksiin..! Yleissivistys kohdallaan!

  Vastaa
  • Henriikka 13.8.2012

   IHAN MAHTAVA. Minä en oo mikään sivistyksen aallonharja, mutta eläinten nahkasta tiedän kuitenkin jotain.

   Vastaa
 4. Milla 8.8.2012

  Ite vierastan nahkaa jonki verran, kengissä ja takeissa menee, mut joku haalari on mun mielestä vähän liikaa? Toki mielipiteensä kullakin, ja riippuu tietenkin minkä kanssa yhdistetty ja kenen päällä, mutta itteni päällä en semmosta näkis. Kolmannessa kuvassa on kuitenki ihan kivan näkönen nahkatakki :)

  Vastaa
  • Henriikka 13.8.2012

   Jokaisella on omat rajansa, mulla ne taitavat olla vähän ulottumattomissa haha. Nahkatakit tietenkin ykkösinä!

   Vastaa
 5. Anonymous 8.8.2012

  Aikamoisen löydön olet kyllä tehnyt! Ilmeisesti pilkkahintaan, kun katsoo Ann Demeulemeesterin (nahka)hameiden hintoja nettikaupoissa…(http://www.luisaviaroma.com/index.aspx?#getData.aspx|CallType=Product&prodId=019040&season=sale&gender=women&group=clothing&des=075&cat=&seasProdID=53I)

  Ihan kateeksi käy! :)))))

  Vastaa
  • Henriikka 13.8.2012

   EI OO TOTTA, ihan mahtavaa kun avasin tän linkin. MITÄ SIKKIÄ. Oon joskus kuullut merkistä puhuttavan, mutta en todellakaan tiennyt tälläisestä mitään. Satoja euroja mitä hullua? Hyvä meikä. Ja kiitos sivistyksestä.

   Vastaa
 6. Inka 8.8.2012

  Nahkahousut on parasta! Tämän syksyn budjetti meni aitonahkaiseen takkiin, ehkä vielä joskus myös aitonahkaiset housut! Ei tietenkään yhtä aikaa päälle, mutta muuten ne ovat kyllä yhtä monikäyttöiset kuin farkut!

  Vastaa
  • Henriikka 13.8.2012

   Ohohohoh, oliko biker vai millainen? Pyrin tulevalta Nycin reissulta ehk löytämään itselleni aitonahkaisen bikerin uuu.

   Vastaa
 7. Anonymous 9.8.2012

  Samaan kiinnitin huomiota kuin aiempi anonyymi, eiks Demeulemeester ole se hollantilainen huippusuunnittelija!? Pitääpä itsekin alkaa käydä Fidassa useammin ;)

  Muutenkin sulla on ihana tyyli<3

  Vastaa
  • Henriikka 13.8.2012

   Itse asiassa belgialainen, mutta kyllä vain, sain juuri tietää, että hän on juuri se. Lucky meeeee! Jee! Kaikki fidalle ja kiva, että myös tyyli kelpaa.

   Vastaa
 8. Anonymous 9.8.2012

  Mut hei miettikää onks se eläin hikoillu sillä ihollaan…! Oikeesti toi rekkitanko näyttää ihan mun rekkitangolta, voiko ihmisellä koskaan olla tarpeeksi nahkatakkeja??? Mut mistä sais rohkeutta pitää nahkahousuja…? :O

  T. Nahka rocks! ;)

  Vastaa
  • Henriikka 13.8.2012

   Rohkeus lähtee itsestään: pitää luottaa, että näyttää hyvältä /ensimmäinen askel on tietysti löytää ne hyvännäköiset nahkahousut, eikä mitään kurppaisia. Sitten hiljalleen oppii jättämään muiden mielipiteet omaan arvoonsa. Onnea taipaleelle kohti nahkapöksyjä!

   Vastaa
 9. Anonymous 10.8.2012

  Wau mitä löytöjä olet taas tehnyt! Ann Demeulmeester on minunkin tietääkseni tunnettu huippusuunnittelija. Molemmat vaatekappaleet ovat kyllä ihan jokanaisen vaatekaapin ”kulmakiviä”. : D

  Tuo feissarimokajuttu on kyllä aika järkyttävä! 16-v. ”vegaani” ei tiedä, mitä nahka on! Anna mun kaikki kestää! Vuodi. : DDD

  -Monsku

  Vastaa
  • Henriikka 13.8.2012

   Vuodi :—-DD ihan mahtava tuo moka, kuin myös feissarimokat yleensä.

   Oot aivan oikeassa, nuo ovat juurikin kulmakiviä, eikä satunnaisia koristuksia. Ja kulmakiviä ei tuollaisilla hinnoilla pitäisi koskaan jättään rekkiin suremaan. hih.

   Vastaa
 10. Anonymous 10.8.2012

  Jotenkin hajosin tälle ”en voisi koskeakaan käytettyyn nahkavaatteeseen tai mihinkään muuhunkaan käytettyyn yök (paitsi jos se on trendikkäästä vintageliikkeestä)”-keskustelulle :D Miettikääs tyypit mihin kaikkeen ihmisperäiseen SAASTAAN törmäätte ihan vaan vaikka metrossa, bussissa tai vaatekaupan ovenkahvassa. Tai jos nyt oikeen villiksi heittäydytään, niin kelailkaas vaikka sitä formaldehydiä missä ne ihcut uudet halpaketjuvaatteet on uitettu että ne ei homehtuis kontissa välillä Kambodza-Suomi. Maailma on inhottava, eikö :<

  No jos vakavoidun hetkeksi, niin tietoiskuna seuraavaa: nahkavaatteenkin voi puhdistuttaa pesulassa. Siis jos tuuletus ja harjaus ei riitä. Kyllä mä ottaisin mieluummin ton Demeulemeesterin secondhandina ku jonku Gina Tricotin rip-offin :)

  Huippuja löytöjä, Henriikka! Kävi aika flaksi ton hameen kans :)

  Vastaa
  • Henriikka 13.8.2012

   HYVÄÄ settiä, asiallista tekstiä, KIITOS tästä. Arvostan, että joku oikeesti kirjoittaa laatujuttua. Ja nimenomaan pesulat ovat ammattitaitoisia, siellä osataan. Vielä en kuitenkaan näe pesulle tarvetta, eivät haise eivätkä okseta itseäni. Voivat lukijat täällä oksennella, mutta hehän voivat sitten ostaa vaatteensa uusina.

   Mukavia elokuun päiviä!

   Vastaa
 11. bea // tia 12.8.2012

  apuaaa demeulemeester love !
  sehän on tosiaan yks antwerpenin kulttikutosista. ahh.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Antwerp_Six

  aika helmi!

  Vastaa
  • Henriikka 13.8.2012

   MAHTAVAA: Antwerpenissä on siis tosiaan paljonkin hyvää. Niinkuin on myös sinussa ja teissä, ihanat naiset.

   Vastaa
 12. Anonymous 13.8.2012

  Hahahha täytyy sanoa että aluks olin vähän WTF kun oma silmä kiinnittyi ensin tummaihoisiin kaunottariin eikä niiden päällä olleisiin vaatteisiin, ajattelin että omituisin postaus ikinä, MUSTAA NAHKAA ja sitte ne tytöt… ahahah vieläkin naurattaa, vähän väsyneenä täällä lueskelen.

  Mutta vau mikä löyty toi hame!!!!!!!

  Marya

  Vastaa
  • Henriikka 13.8.2012

   Suoraan sanottuna pohdin tätä asiaa itsekin. Ajattelin kuitenkin, että jätän intuitio-otsikkoni, sillä kamalaa jos aina täytyy pohtia loukkaako jota kuta. Tällä kertaa kuitenkin vain nauratin, hyvä niin! Jatka nauramista, se tekee hyvää.

   Vastaa
  • Anonymous 13.8.2012

   Joo ei toi mun mielestä ollut millään lailla epäkorrekti, wtf-reaktio johtui ihan siitä, etten alkuun yhtään hahmottanut että tytöillä oli mustat nahkavaatteet päällään- koko nauruepisodi olis jäänyt virkeempänä elämättä.

   Kiitos ihanasta blogista <3

   Marya

   Vastaa
 13. Anonymous 11.2.2013

  Kyllä nahkahousujen/hameen kanssa voi pitää myös nahkaista yläosaa, ilman että se menisi ”överiksi”.

  Ja nahkavaatteita on hyvä pestä marseillesaippualla. Pehmentää nahan pintaa selvästi.

  Keinonahkaa käyttäville ihmisille en itse pysty antamaan mitään arvostusta. Tulee sellanen wannabe-fiilis, että ”Haluaisin pitää oikeeta nahkaa, mutta rahat ei riitä ostaa oikeaa”

  Vastaa
  • Henriikka 12.2.2013

   Kyllä! Tämän kirjoituksen jälkeen olenkin jo päässyt sille levelille, että se tuntuu hyvältä ja luonnolliselta. Olet ihan oikeassa.

   Ja kiitos saippuavinkistä! En todella ole mikään pesu-ammattilainen, tuli tämä vinkki hyvin tarpeeseen.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.