Lastenvaateostoksilla

IMG_0932 kopio

Eräänä kauniina päivänä istuimme porukalla iltapäivää Forumin yläkerrassa italialaisella jäätelöllä. Olisiko ollut taas kerran mango-jugurttijätskiä. Viereisestä liiketilasta oli lastenvaateliike lopettamassa ja kaupan sisustuksen vuoksi pyyhälsimme sisään. Vaatteet eivät sinänsä kiinnostaneet, mutta tajusin somisteiden ja huonekalujen olevan myynnissä yhtä lailla.

Yhtäkkiä puristin molemmissa käsissäni uusia salarakkaita: pieniä puumiehiä, joilla on komeat lakit ja tiukka purenta. 70%-alennus laittoi suht suurikokoisille pienille miehille mukavat hinnat kaupan päälle.

IMG_0943 kopio IMG_0945 kopio

Hitsi vie, miten veikeitä! Parrat ja kaikki. Kyllä hämäävästi laskeutuu tuo parta suoraan ikenistä alas. Nämä naurattavat joka kerta, kun ne hyllyltä kurkkaavat. Suu auki kahta kauheampia ja koomisempia. Näin heidän selän takananaan myönnän, että vihreä ukkeli on astetta komeampi. Toisaalta sinisellä on samettipuku. Hyvä siis pitää molemmat miekkoset remmissä.

IMG_0948 kopio

Olen käyttänyt jutussa nimityksiä salarakas, puumies, pieni mies, ukkeli ja miekkonen.
Niin, nämä ovat siis pähkinänsärkijöitä. 

En tiedä saisiko näillä pähkinää rikki, mutta onko Aalto-maljakkokaan niin täydellinen maljakoksi?

Nälkäinen kirjoittaja kuittaa ja häippäsee haukkaamaan kakkua.

– Henriikka

2 kommenttia

 1. Mari Kuosmanen 17.9.2014

  Eikös nämä ole pähkinänsärkijöitä. Kts. Pähkinänäsrkijä baletti

  Vastaa
  • Henriikka 3.10.2014

   Niitäpä niitä. Ihania sellaisia, vaikka eivät taivukaan niinkuin baletissa :-)

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.