Wool and the Gang in Finland

Hyvää iltaa, mitä mainioin lukijasakki. Marraskuun alkupuolella hehkutin täällä bongaamaani (maailman siisteintä) yritystä nimeltä Wool and the Gang. Sveitsiläinen yritys jakaa maailmalle letkeetä ja perinteitä tyylikkäästi soveltavaa aatemaailmaansa neulomispakettien kautta. Ulkoasuiltaan kauniit Do it yourself -pakkaukset ovat Wool and the Gangin pohja: neulontapaketteja löytyy aloittelijasta kokoneempiin sukankutojiin. Näiden lisäksi tarjolla on myös valmiita neuletuotteita. Eikä mitään virttyneitä villahousuja, vaan kauniin värisiä, laadukkaita ja mallitkin on nostettu iäisyydestä tähän maailman aikaan.
Tämä innostumisen jälkeen ei ollut ihme, että hyrisin mielissäni kuullessani, että nyt näitä tuotteita myydään myös rakkaasta kotimaastamme käsin. The Crazy Alpaca -nimeä kantava nettipulju on aloittanut toimintansa ja kuvailee itseään seuraavin sanoin: ”The Crazy Alpaca tuo uusia inspiroivia konsepteja läheltä ja kaukaa. Tavoitteemme on tukea luovuutta, kädentaitoja ja designia. Tuotteemme ovat korkealaatuisia, yksilöllisiä ja värikkäitä.” 
Kaksi hyvää yhdessä, sillä The Crazy Alpaca keskittyy tänä kesänä juuri Wool and the Gangin tuotteiden myymiseen. Näissä kuvissa näette päälläni Tala Tank Topin, jonka CA postitti minulle Golden Yellown värisenä. Tämä tuote on Wool and The Gangin klassikko ja ”tunnari tuote”. Kuinka monelle entuudestaan tuttu?

Kiertelimme kaartelimme ystäväni Aapon ja hänen kameransa kanssa ympäri Helsinkiä ja yritimme saada onnistuneita otoksia teemalla: Wool and the Gang Suomessa. Aleksanterinkatu, Hakaniemen satama, Tuomiokirkko ja Senaatintori, sekä legendaarinen Helsingin rautatieasema. Vettä tuli taivaan täydeltä, mutta ainakin oli kirkon portaat kerrankin tyhjät kuvattaviksi. Yritin myös yhdistellä neuletoppia eri tavoin. Eri väreillä ja erilaisilla materiaaleilla topista sai huomattavan erilaisia kokonaisuuksia. Siinä missä vaaleanpunaisiin farkkuihin yhdistettynä toppi näytti suhteellisen hipiltä ja hopilta, niin valkoisen tyllihameen kanssa se oli herkkä ja melkein maalaisromanttinen. Mustana, valkoisena tai harmaana toppi olisi jo toimistokelpoinen.

Kyselin vähän The Crazy Alpacan taustatiimiltä, että millaiseen suuntaan yritys pyrkii. Tällä hetkellä panostus on Wool and The Gang:issa mutta jatkossa ajatus on laajentaa valikoimaa muilla tyylillisesti sopivilla, korkealaatuisilla ja pääosin käsintehdyillä design tuotteilla muotiin ja asusteisiin liittyen. Sounds good. Tällä hetkellä neulebrändin lisäksi nettikaupassa myydään hollantilaisen korusuunnittelijan koruja ”made by lennebelle”. Itse ainakin pidän hyvänä, että kotimaisen lisäksi myös ulkomainen käsityö ja design tuodaan helposti ulottuville kotimaisen kaupan myötä.

Haluan kuulua tälläiseen letkeään kelkkaan, neulomista ja sympatiaa. Keltainen neuletoppi päälläkin tuli sellainen olo, että elämä rullaa. Mutta osaisinko itse neuloa nätisti? Harkitsen vahvasti, että tilaisin diy-kitin ja yrittäisin itse vääntää jonkun tuotteen valmiiksi. Nyt olisi CA:n summer saletkin. Tai ehkä tilaisin topin rinnalle vielä tuollaisen raitaneuleen syksyä varten. Tai lankarullia? Ihan vaan sellaisinaan sisustuselementeiksi. Joka tapauksessa tsemppiä uuteen bisnekseen The Crazy Alpaca, pidän peukkuja.

Henriikka

Kuvat: Aapo Jämsén
Kaikissa asuissa: Tala Tank top (Golden Yellow)/Wool and the Gang
1. asu: musta toppi/Gina Tricot, vaaleanpunaiset housut, kengät, koru & kangaskassi/kirppis
2. asu: valkoinen toppi/Gina Tricot, farkkusortsit/isän vanhat, farkkutakki & kengät/kirppis
3. asu: valkoinen toppi/Gina Tricot, tyllihame/Taiwanin tuliainen, sateenvarjo teiltä tuntemattomilta (kuten myös jalkaterän muumilaastari)
4. asu: musta toppi/Gina Tricot, leopardihousut/Zara, kengät & reppu, kirppis

23 kommenttia

 1. Anonymous 26.7.2012

  Ihana paita! Sopii kyllä hyvin kaikissa nuissa yhdistelmissä. Äläkä pelkää, neulominen ei ole hankalaa hyvillä ohjeilla ja jos jotain tekniikkaa ei ole kunnolla neuvottu, sanottu vain nimi ja määrä, niin netti on ohjeita täynnä. Kannattaa etenkin Novitan sivuilta katsoa erilaisia neuleohjeita niin vaatteisiin kuin tekniikoihinkin. Neulominen on ihanan rentouttavaa ja mukavaa puuhaa ja etenkin se tunne kun saa jotain valmiiksi. Onnea Henriikka matkaan jos neulomaan innostut!

  Vastaa
  • Henriikka 29.7.2012

   Tästä rohkaistuneena ehkä tartunkin työhön ja aloitan jonkun suuren tai pienen projektin. Jos muutkin osaa, niin miksen minäkin. JEE.

   Vastaa
 2. Matty 26.7.2012

  Oi miten tunnelmallisia kuvia! Eniten itse ihastuin noihin kirkon lähettyvillä otettuihin kuviin ja asu kokonaisuuteen :-)

  Vastaa
 3. Anonymous 26.7.2012

  Ja vielä jos oikein katsoin niin suunnittelet tuollaista mustavalkoista (tai tuossa oli ekana mustavalkoinen raitaneule), niin se näyttää oikein helpolta lähes kokoajan oikein neuleelta :)

  Vastaa
 4. Milla 26.7.2012

  Itse rakastan kaikkia neulottuja vaatteita. En ole mikään kummoinen neuloja, mutta äiti ja kummitäti onneksi ovat. :D Tykkäsin eniten vikasta asusta :)

  Vastaa
 5. annie 26.7.2012

  Ihania asukokonaisuuksia !

  Vastaa
 6. Nyrha 26.7.2012

  Upeita asuja! Näytät tosi kauniilta :)

  Vastaa
 7. Anonymous 26.7.2012

  Hameen kanssa jotain muuta. Toiset asukokonaisuudet kyllä ihan huippuja!

  Vastaa
 8. Netta 26.7.2012

  Viides kuva uskomattoman ihana! Lempparikokonaisuus toi denim:)

  Vastaa
 9. Anonymous 26.7.2012

  mistä 1.asun kuulokkeet on ostettu ja onko hinta/laatu suhde kohdallaan?

  Vastaa
 10. eevi 26.7.2012

  super ihanan näkönen tuon valkosen hameen kanssa!:3

  Vastaa
 11. Ihanat kuvat ja kiva kuvaaja :D

  Vastaa
 12. Elina 27.7.2012

  Upeita kuvia! Erityisesti noi kirkon portailla otetut, niissä on älyttömän upea fiilis, ehkäpä juuri sade tekee näihin sen oman tunnelman. Ja toppi on huikea, sopii musta erityisen hyvin just tuon valkoisen hameen seuraan.

  Tsekkasin nettisivut, sekä CA:n että WATG:n, hyvältä näyttää! Pitänee tarttua itsekin puikkoihin taas syksyn saapuessa :)

  Vastaa
  • Henriikka 29.7.2012

   Ihania lyhennelmiä! Mutta Kyllä vain, molemmat sanahirviö-yritykset rulettavat täysillä.

   Vastaa
 13. Korvistyttö 27.7.2012

  toi reppu!!!! älyttömän cool, huhhuh täydelline suorastaa. kivoi kuvii ja kiinnostavaa infoo, ah minä niin tykkään siun blogista, hyvä henska!

  Vastaa
 14. Anonymous 27.7.2012

  Kyllä sinä vaan yhdistelet niin makeesti noita vaatteita, me like a lot! Ykkösasu on lemppari, kun väriyhdistelmä on niin mehevä. :P

  Niin, ja tosi supermegapaljon onnea 1-vuotiaalle! :D Olen niin onnellinen, että löysin tänne viime syksynä, olen saanut paljon iloa ja inspistä elämään. Kiitos Henriikka maailman parhaasta blogista, ja toivottavasti saadaan juhlia vielä monia synttäreitä! <3

  -Monsku

  Ps. Meni vähän hehkutuksen puolelle, mutta totta joka sana. ;)

  Vastaa
 15. Lotta Marilla 27.7.2012

  Ihana blogi, oli pakko liittyä lukijaksi :)

  Vastaa
 16. Anonymous 28.7.2012

  Moi :)
  Sulla on älyttömän kiva blogi! Kirjotat niin ihanasti ja raikkaasti ja sillee:)
  Mua kiinnostas hirveesti tietää, miten toi tän postauksen nuttura on tehty. Joku semmone laajempi hiuspostaus (lähinnä ehkä kampauksia ja miten teet ne) ois älyttömän kiva.
  Kiitos kaikista näistä lukuhetkistä:)

  Vastaa
  • Henriikka 29.7.2012

   heippa hei ja kiitos tosi hyvästä ideasta, kampausjuttuja en ookkaan tehnyt aikoihin. tän jutun nuttura on tehty yksinkertaisesti niin, että pään päälle laitoin poninhännän, tupeerasin sen, pyöritin nutturaksi ja kiinnitin ilmavasti pinneillä.

   Kiitos kivasta kommentista, toivottavasti pidän jatkossa vähintään nykyisen tasoni.

   Vastaa
 17. Henriikka 29.7.2012

  Kommentteja satelee niin ihanasti, kiitän kaikkia. Hauskaa huomata, kuinka lemppariasut risteilevät ihmisten kohdalla. Ja kun toinen on sitä mieltä, että hameen kanssa jotain muuta, niin toisen mielestä se on vau. Crazy Alpaca rules!

  Vastaa
 18. missyoucan 6.2.2013

  tosi nättejä kuvia, ja nätti tyttö :`)

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.