Puuhapäivä – koko päivä täynnä yllätyksiä

Vietimme eilen ystäväni Johanneksen kanssa puuhapäivää. Puuhapäivä, mikä erinomainen konsepti! Hommahan toimii niin, että toinen järjestää toiselle koko päiväksi ohjelmaa, eikä toinen tiedä mitä tapahtuu. Vähän kuin olisi polttarit kahdestaan ilman, että kumpaakaan ollaan naittamassa.

Tämä oli toinen puuhapäivämme. Ensimmäinen oli kaksi vuotta sitten. Ekan järkkäsi Johannes – silloin olimme muun muassa aamiaisella, minigolffaamassa ja salakapakassa savuavilla drinkeillä, joita juotiin teekupeista. Eilinen oli minun kontollani ja piti sisällään seuraavan riemukkaan setin:

07:30 Rentoutuskellunta, Float Kallio

Olin halunnut pitkään käydä testaamassa tämän kohtukokemuksen ja vihdoin pääsin. Tapaaminen oli juhlallisesti klo 07:20 Alppilan Shellillä, josta kävelimme tien yli perille Float Kallioon. Paikkahan oli aivan keidas! Kaikki oli niin kaunista ja harkittua, Lapuan Kankurin pyyhkeitä ja pressopannusta tarjoiltua etiopialaista, pehmeää kahvia myöten.

Itse tankissa kelluminen se vasta olikin kokemus. Suolavedessä killutaan tunti yksin alasti, valot poissa, ilman mitään ääniä. Aluksi kävin läpi suljetun paikan pelkoani, jonka jälkeen mietin tunnin, että loppuispa tämä. Kun se sitten loppui, en halunnut nousta ja nyt kaipaan jo uudestaan tankkiin.

09:30 Brunssi, Ravintola BRO

Yksi parhaista arkena saatavasta aamiaisesta on Hiltton Strand -hotellin yhteydessä olevassa Ravintola BRO:ssa. Söimme pitkään ja hartaudella – Johannes vähän liikaakin, kun ei tiennyt, millaiseen kieputukseen seuraavaksi joutuisi.

11:00 Tankotanssitunti, Pole4fit

Olin sormet ristissä, ettei Johannes olisi käynyt joka toisissa polttareissa tankotanssitunneilla, vaan onneksi ei! Tämä oli ensimmäinen kerta. Käsivarret ja reidet hellinä yritimme parhaamme ja ilmaisimme itseämme luovasti Pasilan betonihallissa. Olen haaveillut tankotanssitunneilla käymisestä jo pitkään ja nyt muistin taas miksi. (Ja toisaalta miksi en: miten se voi tehdä niin kipeää?)

14:00 Sisäsurffitunti, Sirius Sport Resort

Pa-ras-ta. Kävimme perheeni kanssa kolme vuotta sitten pääsiäisenä kokeilemassa surffisimulaattoria ensimmäistä kertaa ja vasta nyt pääsin vihdoin toista kertaa Pyhtäälle, Siriukseen. Reilun tunnin ajomatka Helsingistä on todellakin tunnin surffauksen arvoinen. Parilla kympillä pääsi surffailemaan muutaman muun kanssa koko tunniksi ja tuntia ohjattiin koko ajan. Olin ehdottomasti pahin ryllijä, mutta mahdollisesti myös rohkein kokeilija.

16:30 Drinkit, Bar Favela

Gin Tonicia ja olutta surffauksen jälkeen, ennen ruokaa. Nice. Ei ollut Napuen kanssa karpaloita, vaan kelpuutin puolukat vallan hyvin.

Olin kysynyt Jannelta ennakkoon viestillä vinkkiä sopivasta drinkkipaikasta Mechelininkadulla ja Janne suositteli Favelaa, jossa en ollut koskaan käynyt. Hän huomautti lisäviestillä, että ”se on kyllä enemmän sellanen bisnespaikka”. Ihmettelin suuresti, kun kävelin sisään meksikolaishenkiseen, hyvin rentoon paikkaan. Myöhemmin tsekkasin, niin viestissä tosiaan lukikin ”bissepaikka.”

17:30 Illallinen, Etiopialainen ravintola Kuningatar Saba

Päivän viimeinen etappi oli Kuningatar Saban kasvismenu. Saba on yksi Helsingin (ja itse asiassa koko maailman) suosikkiravintoloistani. Niin hyviä makuja ja saa vielä syödä tahtoessaan käsin! Yllätyksenä myös Janne ja Johanneksen tyttöystävä liittyivät iloiseen seuraan. Tännekin ravintolaan sallisin mielellään löytävän enemmän ihmisiä, joten pistäkäähän muistiin, että saamme nauttia maailman mauista vielä pitkään.

Seitsemän aikaa, puolen vuorokauden puuhailun jälkeen, olin aika kuitti. Unta ei tarvinnut odottaa, eikä mustelmia, jotka nousivat jo illaksi jalkoihin päivän temppuilun jälkeen.

Eihän meihän olisi periaatteessa tällaiseen ollut aikaa. Eihän kellään periaatteessa ole. Vaan joskus ne vapaapäivät pitää vaan lätkäistä kalenteriin ja pitää niistä kiinni.

Päivä oli niin kiva. Laulettiin autossa Backstreet Boysia ja sai pitkästä aikaa vaihtaa kunnolla kuulumisia. Suosittelen konseptia lämpimästi kaikille, niin kavereille, pariskunnille kuin vaikka lapsille vanhempineen. Erityisesti liputan kuitenkin kaveripäiviä, sillä harmittavan usein hyvät ystävyyssuhteet jäävät jalkoihin parisuhteiden ja perhe-elämän rinnalla. Ystävyyssuhteet vaativat yhtä lailla vaalimista, muistetaan se.

Eikä rimaa tarvitse kiskoa näin ylös: puuhapäivän järjestää vaikka ilmaiseksi ja muutaman yllätyksen voimin.

-Henriikka

4 kommenttia

 1. Päivi 31.3.2018

  Ihana idea ja päivä, mutta en osaa enää samaistua tähän blogiin. Ennen tämä kuvasi tätä ihmeellistä elämää, arkea sen kaikissa väreissä. Mutta nykyään postaukset ovat ulkomaanmatkoja, huikaisevia kuvia. Mahtavia juttuja, mutta joihin en voi enää samaistua.

  Vastaa
  • Henriikka 31.3.2018

   Hei Päivi! Tosi harmi kuulla. Tähänkin juttuun kun yritin kertoa, että puuhapäivänkin voisi toteuttaa jollain ihan omalla tavalla, jos tykkää ideasta. Voin kyllä hyvin ymmärtää, että esimerkiksi opiskelijaelämäni tai toimistotyö-elämäni oli helpommin samaistuttavaa, sillä niinhän suurin osa suomalaisista kuitenkin elää. Itse valitsin toisen tien. Halusitko sä kommentilla kertoa, että toivoisit jonkun muunlaisia sisältöjä, heittää lähtöheipat vai enemmänkin ilmoitusluontoisesti kertoa asian? Olisi tietysti kiva kuulla, millaisia juttuja toivot lisää! Ilmeisesti et ainakaan matkustusta.

   Vastaa
 2. Krista 5.4.2018

  Hei,

  Oli ”pakko” tulla kommentoimaan, vaikka olin jo vaipumassa päikkäreille (sain viime yönä unta vaan kolme tuntia pätkissä, kun armas vauvani valvotti, eli panokset oli aika kovat ;) ). Mutta siis asia on musta liian tärkeä jättää sanomatta.

  Tavallaan ymmärrän Päivin pointin. Minäkin aluksi harmittelin, etten saa jutun juonesta kiinni, kun yhteistyöpostauksia alkoi tulla enemmän. Sitten ymmärsin, että sinähän siellä niidenkin tekstien takana olet: omaääninen, raikas, hassu, yksityiskohtia taidolla bongaava lempiblogistini. Sitä paitsi kaikkien touhu- tai hotellijuttujen rinnalta löytyy aina niitä loistavia helmiä, omien ajatustesi kiteytymiä tai vaikka lapsuusmuistoja, jotka saa omatkin ajatukset rullalle tai herättää nauruhermot. Yhtä mun suosikkiteksteistä, sitä jossa ostat sun veljen taideteosta saunassa, oon esimerkiksi lukenu ääneen monelle (”Niin mutta katso nyt tätä kuvaakin, se on hervoton..!”).

  Haluan varmaan sanoa vain sen, et oot just hyvä tollaisena. Ole vaan. Ole täysillä. Loistat just sitä valoa, joka suhun on laitettu.

  Niin ja jos tää uus elämäntapa vielä päälle päätteeksi mahdollistaa sulle erilaisia hauskoja kokemuksia, hemmotteluja ja elämyksiä, niin iloitsen sun puolesta niistä kaikista. Vaikken itse voi reissata noin paljon ja tässä elämänvaiheessa kauppareissukin on itse aisiassa elämys, on ihanaa, että sina voit! Aurinkoa kevääseen!

  Vastaa
 3. Tia 12.4.2018

  Joku kerta ajelet pyhtään ohi kotkaan, ihan paras kesällä. Pääset tuurilla lehmää possolle ?

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.