DIY-kilpa ja Dear Fashion Journal

Toisinaan päässäni napsahtaa (tämäpä oli vallan hyvä aloitus…) ja huomaan tykästyneeni johonkin ikihyvin. Tällainen napsahdus pääsi käymään, kun löysin viime vuonna graafisen suunnittelijan Emmi Ojalan blogin. Aloitin aktiivisen seuraamisen ja lievän fanittamisen. Samalla tutustuin myös Emmin projektiin: Dear Fashion Journaliin.

Omakustanne lehti, Dear Fashion Journal, käsittelee muotia kuluttamiskierteen ulkopuolella keskittyen siihen, kuinka muoti ilmentyy elämissämme muutoinkin kuin uusimpien ja trendikkäimpien tuotteiden muodossa. Lehden konsepti pohjautuu Free Fashion Challenge-nimiselle projektille, joka haastaa muoti-intoilijat lopettamaan vaatteiden ostamisen vuodeksi.

Projektin tarkoituksena on tutkia, kuinka riippuvainen muodin määritelmä on kuluttamisesta, sekä tutustuttaa osallistuja omaan vaatekaappiinsa (ja sen puutteisiin) oppiakseen tuntemaan tyylinsä ja omat tarpeensa. Emmi osallistui projektiin itsekin, ja oltuaan vuoden ostamatta mitään, hän päätti koota julkaisun, joka pohjautuu sekä omiin että muiden osallistuneiden kokemuksiin ja suurimpiin ahaa-elämyksiin. Ja nyt minä sitten luen lehteä haltioituneena, inspiroituneena ja DIY-kuumeen vallassa.

Dear Fashion Journal koostuu muodin ammattilaisten, suunnittelijoiden ja bloggaajien omakohtaisista tarinoista, jotka ruotivat suhdettamme vaatteisiin ja tutkiskelevat tyylin käsitettä ja sitä, mikä tekee asusta muodikkaan. Lehti sisältää myös vinkkejä sekä DIY-ideoita, joiden tarkoitus on inspiroida lukijaa käytännönläheiselle ja innokkaan kokeilunhaluisella otteella. Kaiken kaikkiaan, Dear Fashion Journalin pyrkimyksenä on promota kestävämpää suhtautumista muotiin hauskasta ja helposti lähestyttävästä näkökulmasta.
Ja sitähän minäkin haluan tällä blogillani olla promoamassa. Samoilla linjoilla siis ollaan. Jos olen myös teihin lukijoihin yhtäkäs tippaa ”oikein tutustunut”, niin tiedän myös teidän hyppäävän samaan kanoottiin.

Kyllä hymy nousi huulille, kun kuulin, että myös Emmi seuraa omaa blogiani. Hymy levisi entisestään, kun Emmi laittoi minulle postissa tulemaan kaksi Dear Fashion Journalia. Haluisin kuitenkin arpoa toisen jollekin teistä.

Niinpä ajattelin järjestää pienimuotoisen DIY-kilpailun, jonka tarkoituksena on myös levittää itsetekemisen intoa syksyyn.
Toimi näin:
– Lähetä Do it yourself -ideasi/-ohjeesi minulle mailitse viimeistään la 31.8. 
– Idea voi olla alunperin jonkun toisen, kunhan toteutus on omasi. Muista kuitenkin liittää tiedot idean lähteestä.
– Jos olet kirjoittanut DIY-ideasi jo aiemmin esimerkiksi omaan blogiisi, riittää sivun linkki.
– Julkaisen lähetetyistä ohjeista ja ideoista oman kollaasijutun blogiin kaikkien iloksi.
– Kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan Dear Fashion Journal.
Kysyttävää? Levitköön väsäilyn ja ähertämisen riemu, sekä kuningasideat hämärtyvään syksyyn kaikkien riemuksi.
-Henriikka

4 kommenttia

 1. Anonymous 22.8.2013

  Blogis on tosi ihana! Olin just kiertelemässä Veturissa kauppoja ja sitä mitä etin niin ei löytynyt mistään ja päällä oli pienoinen harmitus, mutta kun tän luin niin tuli tosi raikas ja kevyt olo! :D

  Vastaa
  • Henriikka 30.8.2013

   Veturi on Kouvolan kuolema. Oon niin surullinen, että keskusta kuihtui Veturin myötä.

   Mutta oon iloinen, ettet harhautunut shoppailemaan. Vaikkakin tarpeeseen ostaminen on sallittua.

   Vastaa
 2. Anonymous 27.8.2013

  heippa! tuleeko diy-idean liittyä muotiin vai kattaako tämä esimerkiksi sisustusjutut? :–) t. anniina

  Vastaa
  • Henriikka 30.8.2013

   Heippa Anniina ja maailman eniten anteeksi myöhäisestä vastauksesta. Vielä kuitenkin ehtii! Ohjeen ei tarvitse millään tavalla liittyä muotiin, kaikki jutut käyvät yhtä lailla.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.