Magic making: Lettiturbaani

IMG_0601 (kopio)

Holla holla buddies ja terveisiä Berliinistä! Tämä viikko menee lomaillessa, mutta rentoilun lomassa pystyy muutamat hiusvinkitkin heittämään. Tästä löytyikin esimakua instagramistani pari päivää sitten.

Olen pahoillani, ettei tämä vinkki mene tuttuun osastoon ”hiusvinkkejä amatööreille”, vaan homman toteuttamiseen tarvitsee jo jonkunmoista käsityötaitoa. Omaan päähäni lettiturbaanin taikoi rakas ystäväni Mira, jonka kanssa saimme vihdoin viimein sovittua treffit valoisan aikaan, jolloin saimme kuvat otettua.

Lettiturbaani sopii juhlakampaukseksi, mutta on erihyvä myös esimerkiksi reissatessa tai festareilla, sillä hiukset pysyvät tötteröllä helposti useamman päivän. Seuraavaksi turbaanin teko vaihe vaiheelta.

IMG_0408 (kopio) IMG_0413 (kopio) IMG_0426 (kopio)

1. Selvitä hiukset niin, että letin tekeminen on mahdollista. Tee päähän sivujakaus ja aloita ranskanletin tekeminen etuhiuksista päätä myöten sivulle. Käytä tarvittaessa apunasi kampaa.

Näissä kuvissa hiusten pohjatyö on miltei olematonta, joten letistäkään ei tule muhkea. Esimerkiksi kreppaus tai tupeeraus saisi hiukset ja turbaanin näyttämään huomattavasti muhkeammalta.

Huom! Pääset helpommalla, jos letitettävä istuu esimerkiksi pyörivässä tuolissa, eikä letittäjän tarvitse itse pyöriä hänen ympärillään.

IMG_0456 (kopio) IMG_0473 (kopio) IMG_0482 (kopio)

2. Jatka letitystä päänsivua myöten niskaan ja takaisin toisen korvan päältä otsalle. Anna letin keskelle jäävien hiusten roikkua vapaasti ja kääntele letitettävän päätä tarvittaessa (haha).

IMG_0498 (kopio)

3. Kun letti on tehnyt ympyrän, jatka samaan malliin spiraalimaisesti toisen letin päälle. Jatka kunnes koko pää on spiraalimaisesti letitetty.

IMG_0532 (kopio) IMG_0564 (kopio)

4. Letitä keskelle päätä jääneet hiukset normaalille letille. Pyöritä irtoletti ranskanletin mukaisesti letin keskelle ja kiinnitä pinneillä.

IMG_0589 (kopio)

5. Haro lettiä tahtoessasi ”auki”, sillottele, suihkuta lakkaa ja iloitse! Lettiturbaani on valmis.

Huom! Jos olet mestari, voit soveltaa ja aloittaa letin teon myös toisesta kohtaa.
Huom 2! Rastapäisille tämä turbaani sopii superhyvin (olettaen, että rastojen pituus riittää).

Siinä kaikki tältä erää. Berliini kuittaa ja kiittää kampausmestari Miraa. Aiomme kokeilla tätä tulevaisuudessa krepattuihin hiuksiin, jolloin lopputulos on muhkea hiuskakku (hyi).

Cheers!
-Henriikka

HUOM! BLOGI SIIRTYY 1.12. LÄHTIEN OSOITTEESEEN WWW.AAMUKAHVILLA.FI

8 kommenttia

 1. Nimetön 18.11.2014

  tämän ohjetta olisinkin kaipaillut :) ei muuta kun kaveria kylään ja tukkaan lettiä väsäämään!

  Vastaa
  • Henriikka 21.11.2014

   Hyvä hyvä hyvä! Laita sitten viestiä, saitteko onnistumaan.

   Vastaa
 2. Saara 18.11.2014

  Ihana! Onnistuisikohan polkkatukkaan…?

  Vastaa
  • Mira 20.11.2014

   Hmm, eiköhän onnistu, jos käyttää tarpeeksi muotoilutuotteita, etteivät lyhyet latvat harota letistä kohti taivasta. Ja kuljettaa lettiä aivan niskasta, etteivät niskahiukset jää letistä pois.. Karhea hius pysyy tietty paremmin kuin perus liukas tukka:)

   Vastaa
   • Henriikka 21.11.2014

    Siellä assistentti vastailee ahkerana. Kiitos !

    Vastaa
 3. Vaaaaaltavan hieno, oijoi!

  Vastaa
  • Henriikka 21.11.2014

   Tack tack Petra! Ja hei, meiltähän on ihan unohtunut meidän meikki-bisnekset. Pitääkin palata niihin asap.

   Vastaa
 4. Tiina 22.12.2014

  Pistin kaverini kokeilemaan tätä! Ei huono eka yritys! Aiotaan kokeilla toistekin. :) http://instagram.com/p/w6TSp5osML/

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.