Rakkaita retroaarteita

IMG_3499 (kopio)

Kun talouden toinen asustaja aloittaa työt second hand -liikkeessä, ei tarvitse käydä kahta sanaa siitä, mikä jutussa on parasta. Tuliaiset, tietysti. Työpäivän jälkeen saatan saada pärekorin, verkkatakin tai kaksi halinallea. Kimaltavat vintagekorvikset, nahkanilkkurit tai uuden eteisenpeilin. Liian löyhäksi ei ostomoraali ole laskenut, mutta sopivan löyhät kukkaronnyörit ovat suoraan verrannolliset vaimon tyytyväisyyteen.

Uusin ilahduttanut tuliainen on Adidaksen verkkatakkikolmikon kuopus, minttuvioletti vetoketjutakki. En tiedä miksi näitä vanhoja verkkiksiä niin rakastan, mutta niin ne vain pysyvät vaatekaapissa vuodesta toiseen. Kaksi hupparia ovat löytyneet isoilta kirppismarketeilta: sinisävyinen Valtterista (snif) ja vaaleanpunainen Karhupuiston pihakirpputorilta. Kaksi euroa kappale, jos en aivan väärin muista.

adidakset (kopio) IMG_3461 (kopio)

Retrot takit ja verkkarit ovat itselleni Akilleen kantapää. Ei voi mitään. Karhun ja R-collectionin anorakkeja, Adidaksen pastelliasioita ja muuta kasari-ilottelua tulee pysymään kuvioissa pitkään, vaikka muuten retroinnostukseni on ollut laskusuunnassa. Punaruskeat kukkalakanat ja leijonankeltaiset peltipurkit ovat kummasti vähentyneet kokoelmista. Mutta Addut, ne pysyvät rinnallani.

Paljastakaa heikkoudet. Asettukaa maalitauluksi.

– Henriikka

10 kommenttia

 1. Ilona 16.6.2014

  AAAAH en kestä! Tuo keskimmäinen, sinisävyinen verkkatakki<3. Täyttä rakkautta, tuollaisen kun löytäisi…

  Vastaa
  • Henriikka 24.6.2014

   Se on kieltämättä aika kiva. Toivotan sulle onnea metsästykseen!

   Vastaa
 2. mertsi 16.6.2014

  Eikä. En tiedä onko tämä sattumaa, telepatiaa vai mitä, mutta juuri pari päivää sitten laitoin johonkin vanhaan addupäivitykseesi kommentin, jossa kyselin, mihin yhdistäisit tuollaisen takin :’D Keltaisen värisen. Mutta ihanaaa<3 Niin kauniita takkeja!

  Vastaa
  • Henriikka 27.6.2014

   Jep! Mä tsekkasin ja nauratti, kun olin just ajatellut tehdä tämän jutun. Nyt jopa vastasinkin sinulle, joskaan en ole aivan varma osasinko pukea ajatuksia sanoiksi.

   Vastaa
 3. PlusMimmi 16.6.2014

  Oijoi kuinka ihana tuo vaaleanpunainen! Multa löytyy vastaava huppari sinikeltaisena ja lisäksi Addun verkkatakkeja on tullut kerättyä vuosien saatossa oikein kunnon värisuora. Kymmenen vuotta sitten en lähes muita käyttänytkään! Nyt ne odottelevat säilössä taas käyttöä, mutta eiköhän ne pian taas esiin kaiveta! :)

  Vastaa
  • Henriikka 27.6.2014

   Noniin on. Jotenkin eritoten fiilistelen noita malleja, joisssa ei ole vetoketjua edessä alas saakka. Mä fiilistelin 10 vuotta sitten, fiilistelen edelleen. Taidan olla jumahtanut.

   Vastaa
 4. Naava 16.6.2014

  Täytyy sanoo ettei omaa silmää viehätä mutta toisaaltaa uskon että näistä tulee vielä trendi. Muutama vuosi sitten yökkäsin jopa farkkutakille,ja tänä vuonna huomasin ostaneeni sellaisen ja se on vielä ahkerasti käytössä.

  Vastaa
  • Henriikka 27.6.2014

   Haahaha voi olla, että joudut muuttamaan mieltäsi. Toisaalta, en jaksa uskoa että tällaiset löisivät kunnolla läpi missään vaiheessa. Suht pienen piirin huvittavia iloja.

   Vastaa
 5. Marie 16.6.2014

  Oi oi oi! Noista kelpais mulle mikä vaan! Täällä juhlitaan synttäreitä parin viikon päästä kasaritunnelmissa. :) Kutsuun lämäytin, että ”kasarein stailaus” palkitaan. Saas nähdä minkälaista väri- iloittelua täällä nähdään. ;)

  Vastaa
  • Henriikka 27.6.2014

   Hei onko jo juhlat ohi? Miten meni? Oliko jengi messissä? Mä pidin myös kasaribileet muistaakseni vuonna 2007. Oli aikamoinen meno päällä ja vanhempien kämppä sai kyytiä.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.