Kuinka siivous sujuu pienessä kodissa? + siivoustuotesuosikkeja

Kaupallinen yhteistyö: Sinituote, sisältää arvonnan

Rakastan siisteyttä ja järjestystä? Kyllä. Voi kyllä! Rakastanko siivota? En. En todellakaan. Jos yrittäisin tässä nyt alkaa teille kirjoittaa, että siivous on jokaisen viikkoni ykköspuhde, päivieni ilo ja viikonloppujeni virkiste, niin valehtelisin rankasti. Mutta puhdas koti, se vasta on jotain. Ajatus puhtaasta, raikkaasta kodista on niin ihana ja tuo hyvän olon välittömästi, että se kyllä motivoi tarttumaan moppiin ja pölyrättiin.

Nykyiseen kotiimme meille ei ole muodostunut mitään tiettyjä siivousrutiineita. Lapsuudenkodissa siivosin huoneeni kunnolla imuroiden ja luututen kerran kuussa, muuten tein ylläpitävää siivousta. Ottaisin todella mielelläni taas jonkun vastaavanlaisen rytmin käyttöön, vaikka tiedänkin, että oman kodin siivous eroaa oman huoneen siivouksesta aika lailla. Eniten lapsuudenkodin siivousrutiineista on kuitenkin ikävä kunnon pakkastuuletusta. Saatoin jättää petivaatteet ulos koko päiväksi ja nostaa ne illaksi takaisin sisään kylminä ja bakteerittomina. Miten ihanaa olikaan valita niiden päälle kauneimmat lakanat ja sujahtaa kylmän peiton alle, painaa poski pakkasen puremaa tyynyä vasten.

Kodissamme on 43 neliötä. Se tekee siivouksesta kokonsa puolesta helppoa, mutta toisaalta tilan monikäyttöisyyden vuoksi melko hankalaakin: jokainen nurkka ja kodin kohta on täytetty ja käytetty. Esimerkiksi imuroimisen aloittaminen vaatii melkoista järjestelytyötä pohjalle. Olen silti hyvin onnellinen kompaktista kodistamme muun muassa pienen siivottavan tilan vuoksi. En ymmärrä, kuinka joku pystyy huolehtimaan monen sadan neliön kodista!

Pienen kodin siivouksen suurin haaste tuntuu olevan siivousvälineiden säilytys ja sopivankokoisten ja toimivien siivousvälineiden löytäminen. Siivousvälineille on kuitenkin tarvetta joka viikko, joten ne olisi hyvä olla helposti saatavilla, vaikka niitä harvoin haluaakaan pitää esillä paraatipaikalla. Meidän kotimme olennaisimmat siivousvälineet ovat imuri, moppi, pölyhuiska, pölyrätit, kuivausteline, wc-harja, lattialasta sekä keittiön siivousvälineet, kuten tiskiharja. Sitten on tietysti spesiaalimpia tuotteita kuten silityslauta ja vaateharja, joita ei edes miellä siivoustuotteiksi.

Siivoustuotteet ovat harvoin niitä tuotteita, jotka saavat sydämen lyömään lujasti, mutta poikkeuksiakin on.

Tämän hetken ehdoton siivoustuoteykköseni (mitä juuri kirjoitin? Ihan kuin pitäisin pitkääkin listaa…) on Sinituotteen pikamoppi (yllä kuvassa). Pikamoppi sopii pieneen kotiin, eikä vie säilytyksessä paljon tilaa. Mopissa on teleskooppivarsi, jonka saa säädettyä haluttuun pituuteen ja mikä parasta: mopissa ei ole sellaista valtavaa, kolisevaa klassista moppipäätä, vaan taipuisa ja mukautuva moppipää. Moppi taipuu hyvin myös pieniin koloihin ja rakoihin ja sillä olemme huitoneet menemään niin jalkalistat, katot kuin lattiatkin.

Hyvänä kakkosena tulee musta siivousliina (kyllä, pidän kirjaa), joka latautuu kuivana sähköisesti, jolloin se sopii pölynpyyhintään. Mikrokuituinen liina toimii supertehokkaasti ja irrottaa kosteana kaikenmoiset tahrat ja meillä on näitä useampi niin keittiötä kuin kylppäriäkin varten.

Pronssisijalla on tällä hetkellä lattiankuivain. En voi olla ainoa, kenestä on ihana kuivata lattiaa suihkun jälkeen? On niin ihana onnistua vedossa hyvin, saada sellainen täysin kuiva veto lattiaan tai suihkuseinään.

Olen myös tyytyväinen, että SINI on tuonut markkinoille kierrätysmuovista tehtyjä siivoustuotteita. Uuteen SINI-sarjaan kuuluvat tiskiharja vaihtopäällä, WC-harja sekä kaakeliharja. Näiden eri väreissä myytävien tuotteiden muovivarret on valmistettu kokonaan kierrätysmuovista. Sinituote käyttää materiaaleissa kierrätysmuovia, joka on valmistettu Suomessa hyödyntämällä kuluttajien muovijätettä. Sinituote starttaa nyt elokuussa myös kampanjan #muovikiertoonsinillä ja haluaa sen myötä kannustaa kaikkia muovin kierrättämiseen. Toivon mukaan heilläkin kierrätysmuovisen tuotteet vain lisääntyvät tai vaihtoehtoisesti tuotteisiin saadaan muovin tilalle muita materiaaleja.

En oikein tiedä, pitäisikö meidän Jannen kanssa palata nuoruudesta tuttuun siivouslistaan? Sellaiseen, että kaikki tehtävät on jaettu ja rasti ruutuun, kun on tehty. Tulisi varmasti tehdyksi, eikä toista voisi syyttää. Luulen, että sellainen saattaisi sopia tällaiselle siisteyttä rakastavalle, mutta siivouksen melko alas prioriteettilistalle jättävälle pariskunnalle varsin hyvin. Siivoushan on juuri sellainen rahan kaltainen asia: siitä ei missään nimessä saisi riidellä, mutta jotenkin siitä silti päätyy riitelemään.

En tiedä, olenko muuten koskaan kirjoittanut, että työskentelin neljä kuukautta laitoshuoltajana välivuotenani lukion jälkeen. Silloin tulivat kyllä tutuksi joka luuttu ja ämpäri.

Mikä on teidän suosikkisiivoustuotteenne tai paras siivousvinkkinne? Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan pienen kodin siivoussetti, joka sisältää seuraavat tuotteet: pikamoppi, pikakuivain, siivousliina, sekä kierrätysmuoviset tiskiharja, wc-harja ja kaakeliharja. Jätä kommenttisi viikon sisään, viimeistään 28.9. Onnea kaikille arvontaan ja innolla kommenttejanne odottaen.

Mutta arvatkaa minkä jätin kokonaan käsittelemättä? Sen, että nykyinen Tammelan kotinihan on Helsingin kotiimme verraten valtava. Lisäksi minulla on viisi kämppistä ja näin ollen kuuden täysin erilaisen siivousihmisen rutiinit kohtaavat mökissämme. Vielä en osaa ennustaa kolmen viikon perusteella, seuraako tästä hyvää. Mutta pidetään peukkuja, ettei marraskuun kaamoksessa riidellä siivousvuoroista, vaan pikemminkin tanssitaan yhdessä moppien ja rättien kanssa.

-Henriikka

124 kommenttia

 1. Seh 21.8.2018

  Paras siivousvinkki: laita tavarat paikoilleen heti käytön jälkeen. Ja myös: jos jonkin askareen hoitaa alle kahdessa minuutissa, niin tee se samantien.

  Vastaa
 2. Ida 21.8.2018

  Meillä siivotaan kerran viikossa; imurointi, pölyjen pyyhkiminen ja vessan pesu. Ne nyt ainakin. Muuten tiskataan joka ikinen päivä, aina kun ollaan syöty. Se on ehkä kaikista paras vinkki, ei pääse tiskit kertymään ja keittiö näyttää siistimmältä!

  Vastaa
 3. Epa 21.8.2018

  Äidiltä perittyjä hyviä siivousvinkkejä on ainakin nämä kaksi: 1) vie mennessäs, tuo tullessas 2) rikkinäiset ja parittomat sukat voi pesusta tultuaan käyttää rättinä vaikka portaiden pyyhintään – kerran käyttää ja heittää sitten pois, ei tarvitse huuhdella likaista rättiä.

  Vastaa
 4. Suvi 21.8.2018

  Pidä kylppärissä esillä luutua samaan tapaan kuin keittiössäkin. Yleisilme säilyy siistinä, kun vesiroiskeet tulee useimmiten pyyhkäistyä het pois.

  Vastaa
 5. e 21.8.2018

  Noiden tiskiharjojen näkemisestä tuli mieleeni nyt ainakin se, että jo hieman aikansa elänyt ja vähän ällöksi muuttunut tiskiharjan harjaspää palautuu taas uuteen loistoon, kun sen käyttää tiskikoneessa puhdistumassa! Tää kikka on pidentänyt harjaspäiden käyttöikää ihan todella huomattavasti ainakin meillä.

  Vastaa
 6. PeePee 21.8.2018

  Yritän motivoida itseni ja perheen järjestelemään iltaisin paikat suunnilleen järjestykseen. Aamulla on kivempi nousta uuteen päivään ja taloon ei pääse syntymään mitään hallitsematonta kaaosta.

  Vastaa
 7. Sanna 21.8.2018

  Kahden minuutin sääntö on noussut siivouksen(kin) suosikkiohjeeksi. Parissa minuutissa kerkeää laittaa yllättävän monta tavaraa paikoilleen, pedata sängyn tai tiskata aamupalalla käyttämät astiat. Tuo pieni sääntö on auttanut ainakin minua pitämään koti vieläkin siistimpänä.

  Olen myös ruvennut siivoamaan torstaisin. Niin parasta aloittaa viikonloppu siististä kodista!!

  Vastaa
 8. emma 21.8.2018

  Hei, on kyllä niin totta, etteivät samat välineet sovi kaikkiin koteihin. Tuollainen kapea pyykkiteline vaikuttaa huisin kätevältä! Miksei kodeissa ole suunniteltua paikkaa pyykin kuivaamiselle?

  Mulle merkittävin siivousoivallus on ollut oppia tekemään vain ihan vähän kerrallaan. Kun huomaan pölypallon pöydän alla, voin poimia sen roskiin, eikä sen tarvitse odottaa lauantain suursiivousta tai sitten laukaista sellaista. Koti pysyy kohtuullisessa kunnossa pidempään, eikä siivouspäivä ole enää niin iso rutistus kuin aikaisemmin.

  Vielä pitäisi opetella viikkaamaan vaatteet suoraan telineeltä kaappiin…

  Vastaa
 9. Henna 21.8.2018

  Mun suosikkisiivoustuotteeni tai paremminkin ehkä pesuaine on tahrasaippua! Sillä saa vaatteista yksittäiset tahrat helposti pois eikä välttämättä tarvitse pestä koneessa muuten puhdasta vaatetta.

  Vastaa
 10. Riina 21.8.2018

  Siivous kera viinin ja hyvän musiikin tekee hommasta mukavampaa. :)

  Vastaa
 11. Satu 21.8.2018

  Mun suosikkituote on imuri ?
  Kun on pupuja perheessä niin joudun imuroimaan päivittäin. Karvaa pikkuisista irtoaa paljon.
  Toinen suosikkini on sinin monitoimi varsi
  (En muista oikeaa nimeä ). Siihen saa laitettua kostean liinan nihkeäpyyhintään. Ja kuivan kun haluaa ottaa pölyjä eikä jaksa kaivaa imuria. Sinin varteen saan myös ikkunankuivaimen ja pesiminen.

  Vastaa
 12. Hanna Kooooo 21.8.2018

  Paras siivousvinkki: hanki robottipölynimuri :)

  Vastaa
 13. mariem 21.8.2018

  Vinkkini on tee joka päivä jotakin, edes pientä siisteyden ja järjestyksen eteen.

  Vastaa
 14. Hilda 21.8.2018

  Laitan sitruunaa pesuveteen jolla vielä teen loppusilauksen erityisesti keittiöön ja kylppäriin niin koko huone tuoksuu raikkaalta pudemmänkin ajan jälkeen! ?

  Vastaa
 15. Marjut 21.8.2018

  Kertakäyttöiset, biohajoavat siivousliinat!! Arkisiivouksen pelastajat.

  Vastaa
 16. Sarianna 21.8.2018

  Paras kikka pitää koti siistinä on ottaa joka päivä noin tunti aikaa tiskeille,pyykeille jne. järkkäilylle. Ei tarvitse koskaan tehä mitään suursiivousta kun pitää aina kodin suht siistinä.
  Plus lasten vanhat vaatteet menee kertakäyttösiksi siivousrievuiksi.

  Vastaa
 17. Heidi 21.8.2018

  Siivoojana nyt puolisen vuotta työskennelleenä, voin sanoa, että mikrokuituliina on paras siivousväline lähes kaikkeen. Sillä on helppo pyyhkäistä tahrat ja rasvat niin tasoilta, lattiasta kuin seinistäkin. Ja koska mikrokuituliinat toki pestään pesukoneessa käytön jälkeen eikä vain huuhdella vedellä ennen seuraavaa käyttöä, kannattaa niitä hankkia kotiin useampikin :)

  Vastaa
 18. Kaisa 21.8.2018

  Ruokasoodaa viemäriin ja etikkaa päälle! Lopuksi huuhtelu vedellä kun kuohunta lakannut. Vanhan talon viemärit raikastuu niin hyvin. Muutenkin sitruuna, ruokasooda, etikka ym. tuotteet toimii hyvin siivouksessa.
  Ps. jäin miettimään että jos viikon sisällä piti laittaa kommentti, niin DL on kuitenkin päivämäärän 28.9. mukaan reilun kuukauden päästä syyskuussa ;)
  Pps. Toi teidän maailmataulu on vaan todella upea!

  Vastaa
 19. Sini 21.8.2018

  Paras vinkkini on keksiä KAIKILLE tavaroille omat paikat, joten epämääsräistä, ajelehtivaa sälää ei kerry mihinkään vaan ne voi nostella ina päivän päätteeksi omille paikoilleen. (Lisäksi koen ansaitsevani voiton tässä arvonnassa ihan vaan kompensaationa kaikista elämäni aikani kuulemistani ”Sinillä siivous sujuu” -vitseistä ;-))

  Vastaa
 20. Erika Bergström 21.8.2018

  Meinasin vastata lempparikseni pölyhuiskan, kunnes muistin nurkassamme asuvan uuden robotti-imurin! Se pelastaa laiskan, mutta siisteyttä rakastavan siivoojan! <3

  Vastaa
 21. wuuuh 21.8.2018

  Imuri on best! Imurointi on suosikki siivousjuttuni ja sen voisi tehdä melkein joka päivä (näin ei kuitenkaan ihan käy..) Kotini on pieni, 27neliötä, mikä helpottaa siivousta mutta lisää epäsiisteyttä osaltaan. Heti kun pöydällä on muutamia tavaroita pyörimässä tai vaatteet sängyllä tulee hieman epäsiistifiilis.
  Tietynlaisena siivouskikkana ja motivaattorina toimii mulla listat! Puran siivouksen hyvinkin pieniin osiin, jotta pääsen yliviivaamaan tehtyjä asioita listalta ja tunnen itseni tehokkaaksi.

  Vastaa
 22. wuuuuuh 21.8.2018

  Imuri on best! Imurointi on suosikki siivousjuttuni ja sen voisi tehdä melkein joka päivä (näin ei kuitenkaan ihan käy..) Kotini on pieni, 27neliötä, mikä helpottaa siivousta mutta lisää epäsiisteyttä osaltaan. Heti kun pöydällä on muutamia tavaroita pyörimässä tai vaatteet sängyllä tulee hieman epäsiistifiilis.
  Tietynlaisena siivouskikkana ja motivaattorina toimii mulla listat! Puran siivouksen hyvinkin pieniin osiin, jotta pääsen yliviivaamaan tehtyjä asioita listalta ja tunnen itseni tehokkaaksi.

  Vastaa
 23. Airi 21.8.2018

  Olen laiska siivoamaan joten robotti imuroi kunhan vain muistan ladata sen.

  Vastaa
 24. Minttu 21.8.2018

  Paras siivousvinkki tulee Konmarista: mahdollisimman vähän tavaraa ja jokainen tavara heti käytön jälkeen omalle paikalleen. Itse tykkään siivoamisesta, mutta en niinkään tällaisesta järjestelystä :D

  Vastaa
 25. Jenni 21.8.2018

  Valitse siivouspäivä, jotta tulee siivottua viikottain. Siivoan itse torstaisin, koska on rentouttavaa aloittaa viikonloppu puhtaassa kodissa!

  Vastaa
 26. Jenni 21.8.2018

  Ihana katto asunnossanne. :) Paras vinkki on ehkä vain se että elä sotke. -Tavaramäärä jos on minimissä sillä pääsee hyvin pitkälle. Jos elämäntilanne antas myötä pitäisin tiettyä siivouspäivää, mutta vuorotyö tuo omat haasteensa tähänkin hommaan. :(

  Vastaa
 27. kukka 21.8.2018

  Mun suosikkisiivoustuotteet ovat robotti-imuri ja varsi-/rikkaimuri… Sillä edellytyksellä, että en (ainakaan vielä) valitettavasti niitä omista!

  Joten joudun siis vastaamaan, että tavallinen imuri, vaikka se raskas onkin.

  Mäkin rakastan siisteyttä, mutta en pidä siivoamisesta :)

  P.S Tuo kilpailun päättymiskuukausi taitaa olla väärin?

  Vastaa
 28. Saimi 21.8.2018

  Paras siivouskikka: siivoan silloin, kun olen yksin kotona :D Saa mennä ja huiskia omaan tahtiin , kukaan ei ole tiellä ja sujuu joutuisaan.

  Vastaa
 29. A 21.8.2018

  Suosikkisiivoustuotteeni on pölyrätti, ja siivous sujuu mukavammin kun laittaa musiikkia soimaan. :)

  Vastaa
 30. Kiskis 22.8.2018

  Paras siivouskikkani on lähettää koira, mies ja taapero päiväksi appivanhemmille, pistää musiikit soimaan täysille ja raivosiivota hiki päässä niin paljon kuin ehtii ja jaksaa. Vaikka kotia siivoilisi pitkin päivää joka päivä, ei se taaperon ja koiran kanssa tunnu koskaan siistiltä ellei saa joskus siivota täysin yksin.
  Historia hotellin kerrossiistijänä on opettanut myös tehokkaaksi siivoajaksi joten päivässä ehtii vaikka mitä ja vielä huilata hetken itsekseen ennen rakkaiden sotkijoiden kotiutumista. Paras välineeni on Multikraftin EM-pesuaineet joiden mikrobeihin perustuvaa puhdistustehoa voi vain ihmetellä ihastellen.

  Vastaa
 31. Clara 22.8.2018

  Suosikkisiivoustuotteeni on imuri ja tiskiharja.

  Vastaa
 32. anna s. 22.8.2018

  Olen laiska siivoamaan, parhain vinkkini on kutsua useain vieraita kylään joten sinun on pakko siivota :D

  Vastaa
 33. Ellen 22.8.2018

  Siivoan keittiötä samaan aikaan, kun teen ruokaa. Esim. Ruoan kypsyessä on hyvin aikaa tiskata ja pyyhkiä pöydät.

  Vastaa
 34. Lottawaa 22.8.2018

  Suosikkisiivoustuotteeni on imuri ja mikrokuitiliina, sillä niillä saa helposti puhdasta jälkeä (+laiskurin on niillä nopea siivota)! Täytyy kyllä jokin siivousrutiini hankkia itselleni.

  Vastaa
 35. Maarit 22.8.2018

  Lapset kannattaa velvoittaa jo pienestä pitäen mukaan kodin töihin. Meillä 3 poikaa, jotka tyhjentävät aina tiskikoneen, vievät roskat, imuroivat jomman kumman kerroksen. Oppivat samalla kodin töitä, koti siistiytyy ja äidin hermot lepäävät. Mitä nyt patistelulta ehtii hermoja lepuutamaan ?

  Vastaa
 36. Salli 22.8.2018

  Kyllä se imurointi on paras vinkkini.tulee koirankarvoja meillä niin saa kätevästi pois.

  Vastaa
 37. Heta 22.8.2018

  Paras siivousvinkki on varmaan tavaran karsiminen, siivoaminenkin on mukavampaa kun kaikelle on oma paikka eikä tarvitse aloittaa siivoamista aina raivaamalla tavaroita paikoilleen ja paikasta toiseen.

  Vastaa
 38. A-I 22.8.2018

  Siivousvinkkini on suihkepulloon laimennettu Fairy. Sillä voi tiskata, pestä ikkunan, peilin tai vaikka kylpyhuoneen! Kuitenkin suosikkisiivousvälineeni on vessaharja, voisimmekaan pärjätä ilman?

  Vastaa
 39. Milja 22.8.2018

  tähän asti paras siivousvinkkini (kokemusta lähinnä juuri tuosta oman huoneen siivouksesta) on ollut hyvän musiikin kuuntelu ja motivaation lisäämiseksi ennen- ja jälkeen-kuvien ottaminen (suomennettuna siivoominen vasta, kun huoneessa ei meinaa enää mahtua käveleen). Nyt kun omaan kämppään muutto häämöttää kulman takana, olen ekan kerran alkanut ajatella, että minähän tykkään siisteistä kodeista ja olen maailman paras asiat levälleen jättäjä – eihän tuo yhdistelmä toimi! ehkä käytän yllä mainittua vieraiden kutsumis-kikkaa ja extemporee-kyläilyjä rakastavaa luonnettani motivaattorina opetella pitämään koti siistinä edes lähes-melkein 24/7 ja toivottavasti saman katon alla asuva kaveri antaa siivoomiseen myös uutta puhtia ja tanssivaa seuraa ;)

  Vastaa
 40. Sanna P 22.8.2018

  Höyrypesuria käytän itse ahkeraan, välttyy osin pesuaineilta kokonaan ja sillä puhdistaa helposti pinttymiäkin :)

  Vastaa
 41. Asta 22.8.2018

  minäkin rakastan siisteyttä mutta inhoan siivoamista. Olen siirtynyt kokonaan ekologisiin siivousaineisiin, etikka ja suokasooda on ihan parhaita.

  Vastaa
 42. Milja 22.8.2018

  parhaat siivousvinkkini (lähinnä juuri oman huoneen siivouksessa opitut) ovat hyvän musiikin kuuntelu ja motivaation lisäämiseksi ennen- ja jälkeen-kuvien ottaminen (suomennettuna siivoaminen vasta, kun huoneessa ei meinaa enää mahtua kävelemään).
  nyt kun omaan kotiin muutto häämöttää ihan kulman takana, olen ensimmäistä kertaa alkanut ajattelemaan, että minähän tykkään siisteistä kodeista ja olen maailman paras asiat levälleen jättäjä – eihän tuo yhdistelmä toimi!
  ehkä käytän tuota yllä mainittua vieraiden kutsumis-kikkaa ja extemporee vierailuja rakastavaa luonnettani motivaattorina opetella pitämään oma koti siistinä edes lähes-melkein 24/7 ja toivottavasti saman katon alla asuva kaveri ilmottautuu mukaan tanssiseuraksi ;)

  Vastaa
  • Milja 23.8.2018

   tämä kommentti tuli vahingossa toistamiseen, kun en heti tajunnu, ettei sen kuulu ilmestyä heti näkyviin, vaikka se olisi mennyt perille :’D eli tän kommentin ja tietty tän sen ”alakommentin” myös voi poistaa!

   Vastaa
 43. Lispe 22.8.2018

  Hyvä siivousmusiikki lisää motivaatiota. Imuriin huomattavasti helpomi tarttua, kun korville on jotain muuta kuultavaa kuin pään sisällä kiertävät ajatukset ”tää on niin kamalaa” ja ”miksei koti voi vaan pysyä itsestään siistinä”.

  Vastaa
 44. manna 22.8.2018

  Paras siivousvinkki on hankkia siivoushullu kumppani:)

  Vastaa
 45. Tupu 22.8.2018

  Suosikkini siivousvälineistä on imuri!

  Vastaa
 46. Mari 22.8.2018

  Paras siivousvinkki on hommata kotisiivooja. Tämä idea toteutettiin muutama vuosi sitten ja ja on yksi parhaista. Mikä onkaan ihanampaa kuin tulla kotiin vastasiivottuun kotiin? Hän tekee isommat siivoukset, meille itsellemme jää vain väliviikkojen ylläpito. Imurointi ja sen sellainen sipistely. Vapauttaa aikaa itselle ja työllistää yrittäjän. Win-Win-tilanne, jos mikä.

  Vastaa
 47. Maaru 22.8.2018

  Paras siivousvinkki on hommata kotisiivooja. Tämä idea toteutettiin muutama vuosi sitten ja ja on yksi parhaista. Mikä onkaan ihanampaa kuin tulla kotiin vastasiivottuun kotiin? Hän tekee isommat siivoukset, meille itsellemme jää vain väliviikkojen ylläpito. Imurointi ja sen sellainen sipistely. Vapauttaa aikaa itselle ja työllistää yrittäjän. Win-Win-tilanne, jos mikä.

  Vastaa
 48. Matilde 22.8.2018

  Hei, siivousvälineistä suosikkini on mikrokuituliinat ja moppi.

  Vastaa
 49. elliina 22.8.2018

  Siivoan vähän joka päivä, niin tilanne ei eskaloidu.

  Vastaa
 50. klaara 22.8.2018

  Minun paras siivousvälineeni on Sini-tuotteen moppi. Matot ulos ja moppi heilumaan.

  Vastaa
 51. neitim 22.8.2018

  Suosikkisiivoustuotteeni on ehdottomasti hyvin monikäyttöinen mikrokuituliina!

  Vastaa
 52. Heli 22.8.2018

  Siivouspäivä sina torstaina. Myös mies tietää, muistaa ja osaa varuatua, että tänään siivotaan. Eli silloin imuroidaan, pyyhitään pölyt, järjestetään tavaroita oikeasti omille paikoilleen ja toisinaan myös pestään lattiat. Kun päivä on vakio, on helpompi ryhtyä siivoamaan. Toki sitten kaikkina muinakin päivinä siivotaan ja toisinaan imuroidaankin, lapsiperheessä siivous ei lopu ikinä. Ja mikrokuituliinat ♥️

  Vastaa
 53. Laura 22.8.2018

  Meillä työnjako tämä: mies siivoaa kylppärin siivouspäivän viskilasillista siemaillen ja minä siinä ajassa koko muun kodin. Pysytään poissa toistemme tieltä ja kinastelemasta keskenämme ?

  Vastaa
 54. Anna 22.8.2018

  Rikkaimuri on tärkein.

  Vastaa
 55. Paras siivousvinkkini on se, että kaikille tavaroille on oma paikkansa, ja vie mennessäs, tuo tullessas -menetelmä. Tätä vielä meillä harjoitellaan, ja tavaramäärääkin on karsittava. Enää ei sentään tule osteltua esim. vaatteita turhaan, en harrasta shoppailua vaan ostan tarpeeseen ja harkiten. Kuitenkin sitä muunlaista tavaraa kertyy yrityksistä huolimatta, joten opeteltavaa on vielä runsaasti.

  Siivousvälineistä suosikkini on kunnon varsi-imuri. Näkyvää jälkeä nopeasti, pienellä vaivalla ja varsi-imuri on varsinkin kaksitasoisessa kodissa enemmän kuin näppärä!

  Vastaa
 56. Mummo ja Koira 22.8.2018

  Päivittäinen tavaroiden järjestely paikoilleen. Ja tiskipöytä pitää ehdottomasti olla siisti iltaisin.
  Mukaan arvontaan.

  Vastaa
 57. Hanna 22.8.2018

  Harjaan lattian joka päivä (asun pienessä yksiössä). Pyyhin lattiat nihkeällä tarvittaessa. Tavaroilla on omat paikkansa, joista ne löytyy, kun palauttaa käytön jälkeen paikalleen.

  Vastaa
 58. Julie 22.8.2018

  Minäkin liputan sille, että joka päivä voi tehdä jotakin pientä siivouksen eteen, jolloin suursiivouksia harvemmin tarvitsee. Ja kieltämättä innostuin noista välineistä, yhdenlaista välineurheilua siivoaminenkin on! :-D

  Vastaa
 59. Heidi 22.8.2018

  Siivousviini :) Tekee hommasta mukavampaa. Tosin nyt imetän, eli jäänyt vähemmälle. Lapsen myötä olen oppinut, että vauvojen wetwipet ovat näppäriä siivouksessa! En tiedä johtuuko niissä olevista öljyistä vai mistä, mutta esim. syöttötuoliin jämähtäneet bataatit ja porkkanat irtoavat helposti pienellä hankaamisella.

  Vastaa
 60. Hetukka 22.8.2018

  Ah, siivous <3 Olen ystävieni mielestä hullu pitäessäni siivoamisesta, mutta pienestä asti oppinut järjestelmällisyyteen ja siisteyteen, joten siivoaminen on muodostunut rentoutumiskeinoksi. Varsinkin stressin iskiessä siivoan sen enempää ajattelematta :D Siivousvinkkejä ei sinäänsä ole, mutta viime aikoina olen itse tajunnut, että aloittaminen on vaikeinta ja tuumasta toimeen ryhtyessä asia hoituu kuin itsestään, sekä tavaroiden paikalleen laitto käytön jälkeen on yllättävän hyvä valinta.

  Vastaa
 61. Petra 22.8.2018

  Siivousvinkiksi voisin sanoo, että silloin kun jokin ärsyttää, kannattaa siivota. Tulee paljon parempi olo sen jälkeen kun on raivolla tiskannut ja hikoillut imurin kaa :D (ainakin mä hikoilen imuroidessa, 80 neliöö alkaa jo tuntua) Ja saa jotain konkreettista aikaan, sen sijaan että vaan vellois ärsytyksessään sohvalla.

  Vastaa
 62. Henna Holappa 22.8.2018

  Sinin laatta-lattiapyyhin on ehdoton, nopea. Voin käyttäää myös kertakäyttöisiä siivousliinoja jotka sitovat pölyt hyvin, käytän liinat aina molemminpuolin jottei hukkaan mene.

  Vastaa
 63. Itu 22.8.2018

  Tykkään kertakäyttöisistä, biohajoavista kosteista siivousliinoista. Niillä pyyhin pölyt ja wc-pinnat (mökillä myös keittiötasot). Helppo tarttua toimeen, kun ovat aina lähellä ja heti käyttövalmiita. ?

  Vastaa
 64. Jenna 22.8.2018

  Toisen kanssa on toiminut parhaiten se, että kumpikin tekee sen itseä-vähiten-ärsyttävän-siivoushomman. Esim. puolisoni imuroi ja minä kuuraan keittiötä. Kumpikin välttyy yhdeltä hommalta jonka tekeminen ärsyttää. Loppuja siivoushommia tehdään sit inhoten yhdessä. :D

  Vastaa
 65. Jenni 22.8.2018

  Mikrokuituliinat on kyllä käteviä.

  Vastaa
 66. V-sukka 22.8.2018

  Ohjeiden vastaisesti kerron ensin inhokkisiivoustuotteeni, joka on imurini. Se ei tule kunnolla perässä, se kellahtaa helposti selälleen, se ei liu’u kunnolla lattialla, se pitää järjettömän kovaa meteliä ja vie kaiken tilan siivouskaapissa, ja aina kun sen ottaa sieltä, moppi ja silityslauta kaatuvat.

  Suosikkini siivoustuotteista on Universal stone tai ihmesieni, on niin tyydyttävää, kun kaikki tahrat lähtevät.

  Vastaa
 67. Nea 22.8.2018

  Itse olen juuri muuttamassa ensimmäiseen omaan kotiin, joten koko asunnon siivouksesta ei ole vielä kauheesti kokemusta! Paras oman huoneen siivousvinkki on ehdottomasti säännöllisyys. Kerran viikossa pitää kunnollisemman siivouspäivän ja harvemmin hoidettavat asiat kuten lakanoiden vaihdon merkitsee vaikka kalenteriin niin pysyy huone siistinä!

  Vastaa
 68. Halejo 22.8.2018

  Pölyhuiska on ehkä suosikkituotteeni. Ennen imurointia monesti huiskin pölyjä… Jotenkin vaivattomamman tuntoista kuin rätillä pyyhkiminen, vaikka toki sitäkin teen joinakin viikkoina. :)

  Vastaa
 69. Ansku 22.8.2018

  Oon nykyisin suht laiska siivoamaan enkä jaksa kaikkea kerralla joten paras neuvo on että siivoaa joka päivä jotakin. Koti ei ehkä näytä täydelliseltä koskaan mutta ei koskaan myöskään kaatopaikalta :D

  Vastaa
 70. Kati 22.8.2018

  Olen laiska siivoaja, onneksi joskus iskee siivousfiilis! Kun siivous on ohi niin palkitsen itseni jollain hyvällä..Mukkaan arvontaan..

  Vastaa
 71. Safiiritar 22.8.2018

  Poikaystävän kanssa lyömme välillä vetoa pikkuasioista ja panoksena on milloin mikin kotityö. Toimii kohtuullisen hyvin, joskin kilpailuhenkisinä ihmisinä tarvitsisimme joskus puolueettoman erotuomarin ?

  Vastaa
 72. Lottay 22.8.2018

  Pitämällä yllä siisteyttä päivittäin, tekemällä viikko siivon ja silloin tällöin paremman siivouksen. Kuuntelemalla samalla jotakin niin on siivous mielekkäämpää!

  Vastaa
 73. Tiia 22.8.2018

  En ikinä jaksaisi hakea imuria kaapista, joten tykkään lakaista lattioita useammin :D

  Vastaa
 74. Jonsbe 22.8.2018

  Päivittäinen tavaroiden järjestely ja etenkin keittiötasojen pyyhkäisy

  Vastaa
 75. Annika 22.8.2018

  Paras tuote on ehdottomasti sooda ja etikka! Tehoaa ihan kaikkeen ja jättää raikkaan tuoksun ?

  Vastaa
 76. Maippi 22.8.2018

  Ikkunoiden pesu olisi mulle mahdotonta ilman
  kuivauslastaa,sillä kun kuivaa,niin ei jää raitoja.
  Aina ei tarvi imuroida,kun välillä voi käyttää Sini-tuotteen moppia ja nihkeäliinaa.

  Vastaa
 77. Emilia 22.8.2018

  Laitan tavarat aina oikeille paikoilleen, en osaa illalla edes käydä nukkumaan jos tavaroita on levällään. Hyvän musiikin soidessa siivous sujuu kuin tanssi?
  Tykkään kaiketa siivoamisesta, mutta ehdoton suosikkipuuhani on lattioiden lakaisu!

  Vastaa
 78. Katriina 22.8.2018

  Meillä siivotaan silloin kun tulee siivousinspis. Muuten hengaillaan sotkuisessa kodissa :D Suosikkiväline on kyllä ehdottomasti mikrokuitumoppi!

  Vastaa
 79. Johanna 22.8.2018

  Siivous ja vähän viiniä. Toimii :)

  Vastaa
 80. Anneli 23.8.2018

  Itse ajattelen niin, ett tavarat heti kytn jlkeen omille paikoilleen, niin ei mee turhaan aikaa tavaroiden jrjestelyss ennen kuin psee varsinaisesti siivoamaan. Siivoan silloin, kun reumani on parempana ja pikkuisen kerrallaan. Suosikkituotteeni on tuo Sinituotteen pikamoppi. Muutkin Sinituotteen tuotteet ovat huippuhyvi.

  Vastaa
 81. Marju 23.8.2018

  Imurilla saa nopeimmin siistin näköistä aikaan. Pienessä kodissa on se hankaluus, että kaikille tasoille pyrkiin kertymään tavaraa, kun olen vähän laiska. Nyt olen oppinut silloin tällöin nappaamaan ison pahvilaatikon ja keräämään kaikki tasoilla olevat kamat siihen siksi aikaa, että iskee ahkeruuden puuska ja järjestän ne oikeille paikoilleen.

  Vastaa
 82. Suosikkivälineeni on Sinin lattiamoppi. Ihanaa, kun on puhtaat lattiat! ? Erityisesti täällä ulkomailla kaipaan sukkasillaan sipsuttelua puhtaalla lattialla.

  Vastaa
 83. liinail 23.8.2018

  Koirataloudessa on pakko imuroida aivan joka päivä mutta sen jälkeen on moppi kyllä paras siivousväline.

  Vastaa
 84. Lily 23.8.2018

  Moppi! Jos ei voi imuroida… ”life saving” kama ?!

  Vastaa
 85. Ansku 23.8.2018

  Mikrokuituliinat ovat parhaita, samoin erilaiset sienet. Paras siivoisvinkki olisi siivota sotkunsa heti, mutta kukapa sitä aina muistaa…

  Vastaa
 86. Joskuliini 23.8.2018

  Kerran vkossa on kunnon siivouspäivä muuten pyrin siihen että tiskipöydällä ei ole astioita eikä vaatteita pitkin asuntoa lelut ei niinkään häiritse..enään :D
  Varsi-imuri ollut pienen lapsen kanssa näppärä sillä saa vaikka jokapäivä nopeen lattia siivouksen hoidettua koska kaikki roskat tungetaan muuten suuhun.

  Vastaa
 87. Heidi 23.8.2018

  Minäkin liputan mikrokuituliinaa, mutta iloa antaa sitäkin enemmän Swifferin pölyhuiska, joka taitaa olla viimeisin siivousvälinehankintani. Kämppisten kanssa asuessa toimiva keino on siivousvuorot: kullakin on oma osuus viikon aikana ja seuraavalla viikolla eri vastuu. Siivousvastuu pysyy kohtuullisena ja harvoin siitä tulee luistettua.

  Vastaa
 88. Sari P 23.8.2018

  Paras siivousväline on pölynimuri, jolla lattialla asustelevat kissankarvat saadaan parhaiten kuriin. Kodin saa muutenkin pidettyä siistinä, kun pikkusotkut siivoaa samantien ja tavarat säilyttää paikoillaan.

  Vastaa
 89. Anna 23.8.2018

  lemppariväline ehdottomasti moppi!!!

  Vastaa
 90. Petri 23.8.2018

  Tykkään imuroida mutta yleensä meillä imuroidaan todella harvoin kun ei ole koiruutta enää.

  Vastaa
 91. Lauriv 23.8.2018

  Mikrokuituliinalla saa kätevästi pyyhittyä pianon koskettimet.

  Vastaa
 92. szz 23.8.2018

  Mun siivousvinkki on siivota kun on yksin kotona niin voi laittaa lempimusat täysille ja pitää pieniä bailaustaukoja :)

  Vastaa
 93. Katri 23.8.2018

  Taikasieni! Melkein kaikki ärsyttävät tahrat lähtee helposti sillä. Siivouksessa mua usein helpottaa kun teen konkreettisen listan: tiskit, WC:n pesu, pyykkien pesu, roskien vienti jne. Niitä on sitten kiva ruksia listalta kun on saanut homman tehtyä. Joskus kun oikein ärsyttää niin sovin itseni kanssa että tunnin päästä on oltava valmista, ja yleensä on ?

  Vastaa
 94. Helmi 24.8.2018

  Nopein siivousvinkki: suorista matto ja sen tupsut! Siivoustuotteista paras on hyvä yleissuihke jolla saan keittiön pinnat puhtaiksi, rakastan puhtaita keittiönpintoja.

  Vastaa
 95. ElluP 24.8.2018

  Mikrokuituliina on minunkin siivoussuosikki!

  Vastaa
 96. Saarai 24.8.2018

  Lattioiden luuttuaminen on paras yksittäinen siivoamisjuttu, joten hyvä moppi on sitten varmaan se ykkös siivoustuote :)

  Vastaa
 97. S 24.8.2018

  Mä rakastan kaiken maailman puhdistus-, pyykinpesu- ja huuhteluaineita!! Oon surkea siivoamaan, mutta puhtaasta pyykistä tulee aina jotenkin sellainen illuusio, että olisin kovempikin kodinhengetär. Suosikkisiivoustuote on siis (eko-)pyykinpesuaine; mitä tuoksuvampi, sen parempi. :”’)

  Vastaa
 98. anna 24.8.2018

  tykkään meidän imurista – se on uusi ja tehokas ja täynnä omituisia vempeleitä ja vaihtopäitä joista en ole käyttänyt puoliakaan :-D terveisin siivousepäintoilija

  Vastaa
 99. Tuisku 24.8.2018

  Imuri on tärkein lapsi- ja koira & kissa-perheessä!

  Vastaa
 100. Minna 24.8.2018

  Hyvä imuri ja kerran viikossa perusteellinen siivous!

  Vastaa
 101. Km 24.8.2018

  Mun paras siivousvinkki on siivoava mies.

  Vastaa
 102. MarjaKoo 24.8.2018

  Ruokasooda pelastaa monesti. Vaan kun on koira huushollissa, niin ihan paras ja nopein siistimiskeino taitaa kuitenkin olla kostea sieni, jolla saa imuria paremmin karvat pois matosta. Ja kun tuota karvaa on niin maan mahdottoman runsaasti, niin yleensä otan ennen imurointiakin jo enimmät karvat sienen avulla pois matoista.

  Vastaa
 103. Riina 24.8.2018

  Mikähän voisi olla hyvä vinkki.. taikasieni on mahtava keksintö joka toimii lähes pinnalle kuin pinnalle, jopa kuivana!

  Vastaa
 104. Karoliina 24.8.2018

  Suosikkisiivoustuote! Jaiks, ei kuulu mun sanavarastoon ? mutta vaikka siivous ei oo yhtään lempparia niin se just niin ku kirjoitit että puhtaasta kodista nauttii niin paljon että on valmis välillä siivoamaan. Hyvät välineet tekee siivoamisesta niin paljon kivempaa! Ikkunalasta ja mikrokuituliinat on siis ehkä lempparia. Ja kyllä, lattian lastaus suihkun jälkeen on ihan pakollista, sitä ei voi jättää tekemättä.

  Vastaa
 105. NannaS 25.8.2018

  Mikrokuituliinat ja taikasieni :)

  Vastaa
 106. maija 25.8.2018

  Moppi on mun suosikki!

  Vastaa
 107. Minna 25.8.2018

  Vihaan siivoamista, joten ehkä paras vinkki on yrittää siivota vähän joka päivä. Se kamala kasa tavaraa ja sotkua kertyneenä yhdelle päivälle on paljon vaikeampi edes aloittaa…

  Vastaa
 108. Minna 25.8.2018

  Vihaan siivoamista, joten ehkä paras vinkki on yrittää siivota vähän joka päivä. Se kamala kasa tavaraa ja sotkua kertyneenä yhdelle päivälle on paljon vaikeampi edes aloittaa… Uudet siivouskamat kelpaisi, ollaan muuttamassa ja ehkä uudessa (omassa!) kämpässä voisi vähän yrittää ryhdistäytyä :)

  Vastaa
 109. norps 25.8.2018

  Suosikkisiivousvälineet: varsi-imuri ja Swifferin pölyhuiska. Ei niitä kyllä silti kauheen usein tule käytettyä, koska inhoan siivoomista enkä koskaan saa sitä aikaiseksi (paitsi jos on kutsunut kavereita kylään – siinäpä siivousvinkkini).

  Vastaa
 110. Jenni 25.8.2018

  Etikka ja ruokasooda….boom ??

  Vastaa
 111. Laura 25.8.2018

  Yhtenä vinkkinä vanhoille tiskiharjoille: ennen kun heittää roskiin käytetyn harjan, voi sillä pestä lattiakaivon puhtaaksi kerran/pari. Tulee säännöllisesti pestyä tuo monen unohtama lattiakaivo!

  Vastaa
 112. Krista 25.8.2018

  Itsehän en millään viitsisi imuroida, mutta kyllä siihen imuriin tarttuu kun nurkkiin alkaa näkyvästi kerääntyä aivan liikaa pölyä :) Ei sitä ehkä vinkiksi voi sanoa, mutta kyllä laiska siivoojakin kummasti innostuu siivoamisesta kun tajuaa, kuinka nopeasti pölyä oikeasti kertyy.

  Vastaa
 113. Jenni 25.8.2018

  Säästövinkki: Osta suihkepullo ja tee siihen sopiva laimennus yleissiivousaineesta. Yksi yleispuhdistusaine maksaa vähemmän kuin valmiiksi suihkepulloon laitettu aine. Esimerkiksi tolun suihkeet vs iso pullo yleispuhdistusainetta.

  Vastaa
 114. Niina 26.8.2018

  Siivous vinkki lemmikki kotiin ! Kannattaa ehdottomasti satsata kunnon lattia lastaan.
  Lastalla vetelee lattioita niin huomaakin kuinka paljon sitä karvaa todellisuudessa on.
  Tämä säästää imuroinnilta.

  Vastaa
  • Henriikka 8.9.2018

   Hei Niina! Arvoin juuri voittajan ja se olet kuules sinä. :))) Laitan vielä mailia, mutta onneksi olkoon: siivoushommat uusilla tuotteilla odottelee.

   Vastaa
 115. Kaura 26.8.2018

  Paras siivousvinkki on siivota joka päivä vähän. Helpottaa huomattavasti varsinaista siivouspäivää (yleensä kerran viikossa isompi siivous). Varsinkin pienessä kodissa mukava, että siisteys pysyy yllä, ja näyttää nätiltä. :) Tykkään kovasti pyykinpesusta ja imuroinnista.

  Vastaa
 116. Monika 26.8.2018

  Tää laiska siivooja muuttaa ihan uuteen kotiin lokakuun alussa ja olisi tarkoituksena päivittää siivousvälineet. Tuo pieni kuivausteline näyttää näppärälta, täytyy tutustua. Torstai on paras siivouspäivä, niin ei siivoukseen mene viikonlopun ”arvokkaita” vapaita.

  Vastaa
 117. Mummo vm 1966 28.8.2018

  Siivoaminen on ihanaa ja nyt kun asun uudessa kodissani niin siivoan koko perheen puolesta, olen nyt kotimummona ja nuoremmilla on töissään tehtävää joten hoidan siivoamisen, asumme ns. yhteiskodissa tyttäreni perheen kanssa, iso talo ja tilaa on joten siivousvälineidenkin pitää olla laadukkaat.

  Vastaa
 118. Tia 7.9.2018

  Imuri on ihan paras, koirataloudessa saattaisi muuten tulla hulluksi ?

  Vastaa
 119. Johanna 8.9.2018

  Sinin lakaisusetti.Ja nimenomaan Sinin.Muita on kokeiltu, mutta tää on paras, metallia joten vakaa.Tätä kun pitää keittiön nurkassa tulee muruja muistettua myös lakaista.

  Vastaa
 120. Anne 19.9.2018

  Oma siivousvinkkini ja -tapani on siivota joka päivä vähän, koska olen todella laiska siivoamaan kunnolla. En siis tee mitään suursiivouksia, vaan mieluummin vähän kerralla.

  Tuo pikamoppi vaikutti kyllä todella kätevältä ja voisi lisätä hiukan mopin käyttöä, mitä tulee muuten käytettyä todella vähän. Tuntuu liian suurelta vaivalta.

  Vastaa
 121. Joliel 26.9.2018

  Suosikkini on pikakuivain, koska sillä on näppärä myös lakaista nopeasti irtoroskia lattialta imuroinnin sijaan.

  Vastaa
 122. […] Kirjoitin loppukesällä pienen kodin siivouksesta. Silloin esillä oli kierrätysmuovisia, pieneen kotiin sopivia siivoustuotteita. Jatkan samalla linjalla tämän kunkun siivousämpärin kanssa: Sinisangossa on kätevää säilyttää siivousvälineet ja ottaa ne sitten komerosta esille. Nauroin nettisivuilla myös Siniämpärin sloganille, joka kuuluu ”Tätä ämpäriä ei jaeta ilmaiseksi.” […]

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.