Syysenergiaa iholle ja hiuksille

Yhteistyössä Asennemedia ja Bioteekki_mg_3429-kopio

Ihoni on kesän jälkeen auringon paahtama, hiukseni saman ihanan, keltaisen möllykän kuivattamat. Tykkään pisamaisesta nenästä ja rennosta kesäreuhkasta, mutta syksyisin iskee aina ymmärrys siitä, että hiukset ja iho tarvitsevat roppakaupalla uutta energiaa.

Viimeinen kosmetologikerta on jäänyt helmikuuhun: nenän iho halkeilee ja aurinko on paksuntanut ihoa. Monen vuoden jälkeen aloitettu hiustenvärjäys näkyy hiuksissa. Rakastan hopeanvalkoisia hiuksiani, mutta värjäys ja ylläpito vaativat veronsa: hius on kuiva.

Viime viikolla aloitin biotiinikuurin, jotta saisin elinvoimaa takaisin iholle ja erityisesti hiuksiin.

_mg_3379-kopio_mg_3448-kopio

Ei, ei, en mennyt metsään syömään biotiinia, vaan keräämään sieniä. Nappasimme kuitenkin samalla luontoon sopivat kuvat biotiinitablettipurkista: jäkälälle aseteltu Bioteekin Super Biotiini, markkinan vahvin biotiini, on tämän syksyinen kuurini.

Olen jo usean vuoden ajan syönyt biotiinia nimenomaan kuuriluontoisesti ja se sopiikin sellaiseen hyvin. Kynsien kunnon kanssa kanssa en ole joutunut tappelemaan sitten nuoruusvuosien, mutta hiusten ja ihon kanssa useasti. Bioteeni edistää hiusten, ihon ja limakalvojen pysymistä normaalina: käsi ylös kuka ei haluaisi vahvempaa tukkaa tai hyvinvoivaa ihoa ja limakalvoja?

Jutun toisessa kuvassa kämmenilleni on asetettu kuuriannos, 90 tablettia. Syön kolmen kuukauden ajan jokaisena päivänä yhden tabletin. Hintaa kuurille on 12–13 euroa, joten siitä ei ainakaan pitäisi jäädä kiinni. Tablettipurkkeja myyvät luontaistuoteliikeet ja tavaratalojen luontaistuoteosastot.

_mg_3365-kopio_mg_3400-kopio

Itselleni biotiini on ollut vain varakeino, mutta Jannella on ollut hetkiä, kun se on ollut hätäapukeino: liuskoittuvat kynnet, paha atooppinen iho ja yllättäinen hiusten tippuminen pistivät pari vuotta sitten kiiruhtamaan apteekkiin biotiinia hakemaan. Siitä selvittiin onneksi säikähdyksellä, ja Janne palasi ehdaksi itsekseen.

Super Biotiinissa on sekä biotiinia, että metioniinia. Biotiinia kutsutaan myös H-vitamiiniksi. Se on vesiliukoinen ja osallistuu myös energia-aineenvaihduntaan ja edistää hermoston normaalia toimintaa. Metioniini on rikkipitoinen aminohappo, joka auttaa kynsille ja hiuksille tärkeän keratiinin muodostuksessa. Varsinaisia superaineita (niin kuin nuo sienetkin!).

_mg_3491-kopio_mg_3477-kopio

Biotiinia on runsaasta maksassa, munankeltuaisessa, täysjyväviljassa ja vehnänalkioissa. Syön näistä ainoastaan kananmunaa, joten kuurikäytöstä ei varmasti ole haittaa. Seuraavaan listaan saan onneksi useamman rastin: metioniinia on parhaiten punaisessa lihassa, kananmunissa, pavuissa ja kalassa.

Onko teillä vitamiini- tai ravintolisäkuureja syksyn varalle? Onko biotiini tuttu? Onko D-vitamiinit jo aloitettu? Mitä smoothien sekaan sujahtaa?

Energistä, elinvoimaista viikkoa kaikille!

-Henriikka

10 kommenttia

 1. Minna 12.9.2016

  Oi miten hyvä kun muistutit! Samanmoinen purnukka on odottanut kaapissa syksyä, mutta sinnehän se olisi saattanut kyllä unohtua.
  P.s. Blogisi on ihana, lämpöinen kuin villasukat.

  Vastaa
  • Henriikka 15.9.2016

   Voi mikä kehu! Olen mielelläni blogini kera kuni villasukat. Ja hei, muistutus tuli kreivin aikaan. Hienoa!

   Vastaa
 2. Sirpale 13.9.2016

  Biotiinikuuriani odotan juuri saapuvani postista! D:tä menee aina ja samoin monia muitakin vitskuja/hivenaineita. Jaksaa energisenä koko vuoden :)!

  Vastaa
  • Henriikka 15.9.2016

   B12 on kyllä myös sellainen, jota kannattaisi hamstrata. Vielä en ole ostanut omaa vitamiinisuihketta B-varastoja varten. Energiaa syksyyn!

   Vastaa
 3. Leena 13.9.2016

  Moi! Ajatuksiasi ympäristöstä, ekologisuudesta, energian säästämisestä yms olisi ihana kuulla! Ihanaa syksyä :-)

  Vastaa
  • Henriikka 15.9.2016

   Jaiks, miten laaja aihe! Huh. Mutta laitan korvan taakse. Nämä ovat juuri sellaisia aiheita, jotka aiheuttavat kirjoittaessa ehkä liikaa paineita. Tiedänkö tarpeeksi, osaanko kertoa asioista oikeasti, mitä kaikkea lukijat lukevat rivien välistä ja kuka hyökkää paremmin argumentein?

   Mutta ihan super tärkeä aihe. Kirjasin ylös.

   Vastaa
 4. HeidiS 18.9.2016

  Kylläpä teetti tuskaa löytää kyseistä Super Biotiinia-ei ollut tavarataloissa eikä kuin vasta toisssa luontaistuotekaupassa- no,nyt on ja kokeilusatsi aloitettu-toivon että on super juttu, ihanaa energistä syksyä ja super-ihanaa Hawaijin matkaa, kiitos super raikkaasta blogistasi, HeidiS

  Vastaa
  • Henriikka 15.11.2016

   Hei hyvä kuulla, että lopulta kuitenkin löytyi. Toivottavasti oot tykännyt.

   Kiitos kovasti Heidi ja ihanaa marraskuuta sulle.

   Vastaa
 5. Heidi 29.7.2017

  Suurkiitokset vinkeistä! Huomenna heti apoteekkiin! ???

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.