Puliukkoja

On ihan jees näyttää sopivasti puliukolta. Tai ehkä sen voisi kiteyttää sanoihin ”elegantilta puliukolta”. Mielestäni on terapeuttista lähteä kotona ”ei niin vimosen päälle” -tällingeissä ja kumisaappaat väärissä jaloissa. Syksyiset sadepäivät oikein huutavat toimimaan juurikin näin! Ja taas sopivasti Janneni vaatekaappi on pullollaan vaatteita, jotka näyttävät pulsuilta päälläni. Tällä kertaa valitsin kuvioisen kirppisvillapaidan, ison tummanharmaan pipon, vaaleanharmaan kaulahuivin sekä löysän kulahtaneen takin, joka kruunaa ojan-pohjalta-nousseen lookkini. Housut ovat sentään omat ja kumisaappaatkin ovat valitettavasti meillä hivenen eri kokoiset, joten turvaudun ikiomiin Hai-kumppareihini.
Ehkä jollekkin tämä ulkoasu voisi hehkua jotakin arvomaailmaa tai aatteita. Minulle ei. Vaatteet eivät ole itselleni se keino, jolla parantaisin maailmaa tai olisin sitä vastaan. Kuteet ovat harrastus, kuin legopalikoita, joilla voi rakennella erilaisia juttuja. Jollekin se harrastus on koripallo, jollekkin judo, minulle vaatekappaleiden yhdisteleminen tuottaa tälläistä riemua vapaa-ajalle. Joskus olen hippi, joskus juppi, joskus äärimmäisen hipsteri ja toisinaan tolppakoroilla horjuva naikkonen. Tottakai tiedostan, että väkisinkin ulkomuoto viestii jotakin, mutta alitajunnassa tapahtuu vaikka mitä muutakin. Mites teillä, viestiikö vaatteet sen suurempia? Onko tyylillänne moraalisia tai arvomaailman tavoitteita?
Onnellinen olen ainakin. Toivottavasti tekin.
Tässä jäniskevennyksenä salakuva parvekkeelta, kun säntään bussipysäkille.

11 kommenttia

 1. Anonymous 17.10.2011

  On niin kivaa kun jaksat postata usein:) Itsellänikään ei ole mitään tavoitteita kun pukeudun,mutta ihailen kyllä niitä jotka uskaltavat näyttää mielipiteensä vaatteilla

  Vastaa
 2. annie 17.10.2011

  hauska asu ! ite ihan mielellään lähden tuollaisessa asussa ulos, ainakin vapaapäivinä kun ei vaan yksinkertasesti jaksa vaivautuu. toi on aika lähelle mun kotiasua. Joskus on kiva tälläytyä, mutta en mielestäni viesti sillä mitään. Itse tykkään vaan pukeutua vaatteisiin mitkä tuntuu kivalta ja rennolta ja näyttää hyvältä. Mun tyyli vaihtelee mummon marjastusasusta ihan perus hienosteluun. Mielialan mukaan lähinnä.

  Sun tyylis on tosi kiva ja oon varmaan aikasemmin ehkä sanonut että saa mukavia vinkkejä :)

  Vastaa
 3. Mahtijanne 18.10.2011

  mun mielestä tää sun puliukkoasu on ihan mielettömän kiva!

  Vastaa
 4. Lilli-Marjukka 18.10.2011

  Mun pukeutumisessa näkyy usein päivän fiilis. Välillä sitten ne aatteet. Käytännöllisyys on kyllä viime vuosina noussut pukeutumisessa ykköseksi. Hiekkalaatikolle kun ei vaan kannata mennä istumaan villakangastakissa ja korkkareissa jos taivaalta tulee vettä poikittain :D

  Miehen vaatekaapilta löytyy aina jotain kivaa ja itselle sopivaa. Jotkut vaatteet on mulla niin usein lainassa että Inkku kutsuu niitä ”äitin ja isin vaatteiksi” :D

  Vastaa
 5. Henriikka 18.10.2011

  Hey nice, kun keskustelua. Eipä päässyt kukaan radikaali arvopukeutuja nyt kertomaan ajatuksiaan, mikä olisi ollut siistiä. Kai sitä suurin osa porukkaa menee just fiiliksen mukaan, oman linjansa mukaan ja, etenkin lasten jälkeen, käytännöllisyyden mukaan. Kiitos kehuista ja haha lilli, niin hauskaa kun jotkut muutkin ovat huomanneet yhteisten vaatteiden riemun.

  Ja hienoa annie, että voit ehkä saada näistä jutuista jotakin irti. Sen lisäksi, että itse tykkään näitä rustailla, niin toki tahtoisin jonkun muunkin näistä nauttivan.

  Vastaa
 6. Anonymous 18.10.2011

  Mä kuolisin jos mulla olis noin kaunis tyttöystävä joka tekis kaikkensa peittääkseen sen kauneuden……..! :O – Funny

  Vastaa
 7. Henriikka 18.10.2011

  hahah kommenttisi on iha mahtavia! Kysyin Jannelta asiasta, niin hän vastasi:

  ”1.Olet jo vaimo.
  2.Niin kuolenkin.”

  Toisaalta, luulen että hän huijaa :-)

  Vastaa
 8. Anonymous 18.10.2011

  Ei toi kyllä mun mielestä mitenkään puliukon näköinen asukokonaisuus ole. Ehkä vähän löysä tai huolimattoman näköinen, mutta mitään spugeviboja en löydä.

  Vastaa
 9. Henriikka 18.10.2011

  Oot ehkä oikeessa. Ehkä se olikin vain se tunne, kun laittoi jotain suurta ja nuhjaantunutta. Ja ehkä tuo takki kaikkine repeämineen oli se vimonen tikki. Mutta tarkoitus olikin viestiä, että ”tyylikäs pulsu”, eikä niinkään puiston kasvatit ihkaoikeasti.

  Vastaa
 10. Anonymous 7.11.2011

  Ah ihanaa että joku muukin ajattelee että vaatteet ovat mahtava harrastus joita voi yhdistellä miten mieli tekee viestimättä maailmalle olen hipsteri tai juppi! tuntuu että aina tietynlaiseen vaatetukseen liitetään ajatus jostain aatemaailmasta tms. jos se vaan näyttää kivalta : ) jee. ja jäniskevennys hymyilytti

  Vastaa
 11. Henriikka 9.11.2011

  Joo todellaki. Mulla ei oo mitään intressiä parantaa maailmaa omilla asukokonaisuuksilla, siinä virassa saavat toimia sanat, teot ja ajatukset. Jokainen tyylillään!

  Hah, jäniskevennyksessä oon iha siivillä.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.