Tulevan syksyn reissukalenteri

On aika paljastaa syksyn matkasuunnitelmat.

Istun kotisohvalla pienessä lämmössä ja kurkkukivussa. Tällä hetkellä ei tunnu, että olisin lähdössä yhtään minnekään. Mutta tunnen itseni ja tiedän, että tämä on parissa päivässä ohi. Hetken tässä ehtiikin hengähtää, kunnes on aika palata täysiin voimiin.

Syksystä on nimittäin tulossa reissuntäyteinen. Ja ainahan syksy on upea: ruskaretket, ekat pakkaset ja kuraharmaa ensilumi.

Islanti

Lähden tiistaina ystäväni Bean kanssa viikoksi Islantiin. Se on i-ha-naa. Alunperin haaveilimme ruskamatkasta Jenkkeihin, Bostonin alueelle, mutta itse asiassa tällä hetkellä tämä lähempi kohde tuntuu juuri sopivalta. Islanti on Seikkailukerhollemme täydellinen kohde!

Olen viimeksi ollut Islannissa nopealla työmatkalla muutaman päivän joulukuussa 2014, kun oli maailman kylmintä, ja lunta satoi vaakatasossa. Moni asia on varmasti muuttunut ja vihdoin on aikaa tutustua maahan paremmin.

Berliini

Lokakuussa teen omineni pikavisiitin Berliiniin. Sielläkin olen ollut viimeksi vuonna 2014.

Muistan edellisreissulta (niin ihana kuin se olikin) ajattelleeni, etten pääse kiinni siihen ainaiseen Berliini-hehkutukseen. Hehkutus on kyllä jo kokenut huippunsa ja laantunut, mutta toivon kyllä tällä kertaa löytäväni sen maailman siisteimmän kaupungin, johon niin moni on rakastunut.

Singapore (+ Vietnam)

Viime joulun välipäivinä myin järjettömän määrän Ikea-kasseissa odottanutta kirpputorivaatetta ja -tavaraa. Tienatuilla rahoilla ostin lennot Singaporeen.

Lähden lokakuun lopussa matkaan äitini ja siskoni kanssa, ja odotan tyttöjen matkaamme ihan sikana. Olemme viimeksi olleet yhdessä kaukomailla, kun olin lukiossa, ja minulla on tunne, että tästä tulee huippua.

Yhdistämme 10 päivän lomaan mahdollisesti myös muutaman päivän visiitin Vietnamissa.

Yllätys

Marraskuussa minulla on kalenterissa varattu pitkän viikonlopun mittainen pätkä Euroopan kaupunkilomalle. Lähden omineni, mutta en tiedä vielä minne.

Matka on vuoden viimeinen momondo ambassador -matkani, ja lupaan kertoa heti enemmän, kun tiedän enemmän!

Tansania

Hu huh, mikä reissuvuosi. Tätä matkaa on suunniteltu, vähintään haaveiltu, jo useamman vuoden ajan. Kyseessä on 9 hengen perhereissu, yhdistettynä Sansibaria ja Manner-Tansaniaa.

Siskoni ja veljeni asuivat muutaman kuukauden Tansaniassa viisi vuotta sitten, ja olimme muun perheen kanssa heitä tapaamassa. Kiersimme maata ja tutustuimme kulttuurin. En malta odottaa, että saan taas maissipuuroa suuhuni ja olen Afrikan auringon alla, tällä kertaa toisen perheen kanssa.

Näiden väliin mahtuu rakasta koti-Suomea. Toivottavasti Kouvolaa, Tamperetta, Kangasalaa, Turkua ja muutamia yllätyskohteita, ehkä Lappia, Kolia tai Oulun seutua?

Matkajuttuja on tulossa kuluneen kuukausien reissuista ainakin Jenkkien ja Kanadan roadtripiltä (kaikki nämä kuvat ovat sieltä!), Kreikan saarihyppelystä ja Georgiasta, joka vei täysin sydämeni. Sen lisäksi kirjoitan tietyysti tuoreeltaan Ylläksen hetkiä ja muistoja. Ja hei! Roadtripiltä on tulossa vielä jopa video.

En ole suuri matkapostausten fani, jos niilä tarkoitetaan sellaisia informatiivisia listoja. Mutta tunnelmiä, hetkiä ja tarinoita, niistä minä pidän ja niin toivottavasti tekin. Olisiko teillä jostain tietysti matka-aiheisesta kirjoitustoiveita?

“Wherever you go becomes a part of you somehow.”
-Anita Desai

-Henriikka

Ps. Kaikki matkavinkit syksyn kohteisiin tervetulleita ja otetaan isolla ilolla vastaan.

12 kommenttia

 1. Saara 16.9.2017

  Ahh <3 Ei vitsi, miten täydelliseltä kuulostaakin! Tällä hetkellä en malttaisi kuin suunnitella uusia reissuja, ja odotan niin sitä, että koulu loppuu ja vapaampi elämä alkaa. Ja sitäkin että olisi varaa toteuttaa lukuisat reissuhaaveet :D. Sulle tulee niiiin huippu syksy!

  Vastaa
  • Henriikka 18.9.2017

   Munkin mielestä reissusyksy kuulostaa aika lupaavalta. En malta odottaa, että pääsen taas näkemään maailmaa ja uusia paikkoja. Toivottavasti säkin saat opiskelujen väliin mahdutettua jonkun retken :-)

   Vastaa
 2. Elina 16.9.2017

  Henriikka! Ihanaa! Vuokraatteko Islannista autoa, onko miten tarkkoja suunnitelmia valmiina? Viime kesänä viimeksi kiersin saaren, jos joku vinkki kiinnostaa :) Halaus ja iloa reissuille!

  Vastaa
 3. Hanna L 17.9.2017

  Tansaniassa safari on kyllä aika must juttu, lisäjännitystä saa kun nukkuu savannilla teltassa. Jos yhtään tykkää paikallisista kankaista, niin kannattaa teettää joku vaate paikallisessa ompelimossa, siitä saa ihanan matkamuiston! Nää ei nyt ehkä ollut sulle kyllä mitään uusia tiedonjyviä, mutta pitihän sitä vähän muistella omaa reissua. :D

  Vastaa
  • Henriikka 18.9.2017

   Joop safari onkin jo suunnitelmissa. Viime reissulla ehdittiin myös käydä katselemassa eläimiä, mutta nyt oon taas aivan innolla menossa uudestaan. Ja tällä kertaa toiseen paikkaan. Niin kivaa ja jännittävää!

   Vastaa
 4. Nea 17.9.2017

  Jos ei ole hillitöntä halua tai tarvetta kiertää Islannissa koko saarta, niin suosittelen myös pysyttelemään länsipuolella saarta, Snaelfellsness ja Länsivuonot ovat upeita. Islanti on pienisuuri saari, kaikkea ei viikossa ehdi millään :)

  Vastaa
  • Henriikka 18.9.2017

   Hei hyvä pointti. Pitää kyllä suunnitella vähän etukäteen, että saa mahdollisimman paljon irti viikosta. Kiitos vinkeistä!

   Vastaa
 5. ida 17.9.2017

  Tansania <3<3<3 vietin maalis- ja huhtikuun siellä vaihdossa. RAKASTAN. Tulee itku kun ajatteleekin. Mutta hei, suosittelen lähtemään Darin keskustasta kauemmas ja näkemään oikeaa Tansanialaista elämää pienissä kylissä. Itse olin Madalessa. Iso suositus.

  Vastaa
  • Henriikka 18.9.2017

   Oi että, kuulostaapa kivalta. Mäkin ihastuin Tansaniaan, kun ekan kerran oltiin käymässä. Ja tarkoitus on tälläkin kertaa kierrellä muuallakin kuin vain isoimmissa kaupungeissa.

   Vastaa
 6. Norppu 18.9.2017

  Vaikka listapostaukset onkin tylsiä, niin jonkinlaista tietopakettia kaipaisin kovasti teidän jenkki-kanadareissusta. Esim kansallispuistoissa yöpymisestä, mieleenpainuvimmista maisemista, parhaat safkat portlandissa ja millainen voisi olla kohtuullinen budjetti vajaan kuukauden reissulle. Ensi vuoden kesälomasuunnitelmat on nimittäin aika hahmotella!

  Singaporessa suosittelen haji lanea ja arab streetiä shoppailuun (pieniä paikallisia liikkeitä ja ravintoloista ja katuperformansseja), safkaamista ostoskeskusten food courteissa, little indiaa, ja tietysti niitä outoja isoja puita ja botanical gardensia. Vietnamin pohjoisosissa on talvella viileähkö, eli ehkä kannattaa lentää vaikka hcmc:iin ja tehdä delta-retki. Myös hoi an on kaunis. Ihanaa ruokaa on molemmissa maissa, eli syöminen kannattaa asettaa matkan ykkösprioriteetiksi.

  Vastaa
  • Henriikka 18.9.2017

   Tulossa on juttua meidän reissusta, ei siis huolta! Nyt voin jo sen verran paljastaa, että niin hyvä reissua suosittelee mielellään muillekin. Ihan mahtavia paikkoja.

   Ja heii, kiitos Singapore- ja Vietnam-vinkeistä. Pitääpä ottaa ne ylös ja hyödyntää, kun tulee mahdollisuus. Ruokaa odotan jo niiin innolla.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.