Rakas laivamme: sänky säilytystilalla

_MG_2656 kopio

Vihdoin kunnon selostusta meidän valkoisesta, uljaasta laivasta! Siinä se rakas sänkymme nyt seisoo, valkoisena ja korkeana. Petasin sen kuvia varten normaalityyliini verraten kovin siististi ja hippasen juntisti, jotta näette kunnolla koko komeuden.

Kun muutimme uuteen kotiimme uudenvuoden aatonaattona, olimme antaneet vanhan sänkymme pois. Hyvä niin, sillä se oli aivan järkyttävä. Janne oli ostanut 120-senttisen jenkkisängyn joskus käytettynä 50 eurolla, ja se oli aivan kulunut ja kuopalla. Valuimme kuoppaan vieretysten kuin sardiinit. Parin vuoden pakkolusikka on luultavasti syy sille, miksi olemme edelleen yhdessä.

Lattialla nukkuminen päättyi toukokuussa, kun saimme upouuden sängyn.

_MG_1423 kopio

Jotta pienen makuuhuoneen nurkka saataisiin täysin hyötykäyttöön, halusimme säilytystilallisen sängyn. Kyseiseen nurkkaan mahtuu maksimissaan 140-senttinen sänky ja parvisänkyvaihtoehdon hylkäsimme: haluan kellahtaa (tai nykyisessä tapauksessa hypätä) sänkyyn lattiatasolta.

Googlailimme ja kiertelimme kauppoja. Vaihtoehtoja oli surkeasti. Säilytystilalliset sängyt ovat usein 120-senttisiä, ja säilytystila on melko vähäistä. Monessa sängyssä säilytystilat avautuvat molemmille sivuille, mikä ei tietenkään ole omassa tapauksessamme mahdollista, kun tilaa ei ole molemmilla puolin. Kaiken lisäksi harva sänky miellytti omaa silmää.

Kaiken tämän mutinan ja mietinnän seurauksena päätimme panostaa kunnolla: Neljän ja puolen vuoden kauhusängyn käytön jälkeen tilasimme mittatilauksella itsellemme Nukkuville:n valkoisen kapteeninsängyn.

_MG_1439 kopio_MG_2652 kopio

Otimme nurkasta kuvat ja mitat, jonka jälkeen laitoimme tarjouspyyntöä toiveittemme kera Nukkuvillen Tuukalle. Olin kuullut, että mittatilaussängyistä kauneimmat ja edullisimmat tulisivat juuri Tuukan työhuoneelta.

Sain Tuukalta tarjouksen. Huomasi, että hän oli tehnyt hommaa aiemminkin. Hän hahmotti heti sähköpostiselityksistäni sähköpistokkeiden, listojen ja käyrien seinien vaikutuksen ja ehdotti kohtaan valkoista klassikkomallia 140-senttiselle patjalle. Käyttämämme lempinimi sängyllemme on siitäkin osuva, että sänkymallin nimi on ”kapteeninsänky”.

Monen pitkän harkintahetken jälkeen lähetimme hyväksyvän vastausviestin paluupostina.

_MG_2647 kopio

Sängyssämme on viisi säilytyslaatikkoa, neljä pienempää ja yksi suurempi, jotka ovat koko sängyn syvyisiä. Sisään mahtuu kaikki lakanamme, pyyhkeemme, reppumme, laukkumme, lautapelimme ja villapaitamme. Lisäksi sänky kätkee sinäänsä kaksi varatyynyä ja -peitettä.

Ja entä hinta sitten? Kyllähän sitä sai tosissaan harkita. Pomppukiskoin, säilytyslaatikoin, rappusin ja kuljetuksin kanssa sängylle tuli hinnaksi 3350 euroa. Se on kai enemmän kuin olemme koskaan mistään maksaneet, jos ei kotiamme lasketa.

Maksoin kuitenkin hyvillä mielin. Suomessa käsityönä tehty, mittatilauksena teetetty sänky kestää aikaa ja on prikulleen sitä mitä halusimme. Ei ole harmittanut hetkeäkään. Ja olisin olettanut hintalapun olevan vieläkin painavampi.

_MG_2648 kopio

Riittävän kova patja päälle ja unten maille. Laivastamme on tullut tärkeä rauhoittumisen paikka, ja niin kuin aiemmin kirjoitin, makuuhuoneestamme kauniiden unien makuuhuone.

Nyt palan halusta kuulla, miltä teidän mielestänne näyttää?

-Henriikka

13 kommenttia

 1. Anne 5.9.2016

  Upea sänky ja nerokas tuo säilytyssyteemi, tulisi meillekin tarpeen :)

  Vastaa
 2. HANNA 5.9.2016

  Upeaa käsityötä kyllä! Hekö eivät olleet halukkaita lähtemään blogiyhteistyöhön?

  Vastaa
  • Henriikka 6.9.2016

   Niin minunkin mielestä. Osaisipa itsekin jotain vastaavaa.

   En oikein ymmärrä, mitä tarkoitat kysymyksellä. Eikös ole varsin jees tuutata kunnon tukku rahaa yrittäjälle ilman yhteistyötä? Vai mitä tarkoitit?

   Vastaa
 3. Tuija Rajala 5.9.2016

  Mahtava sänky, hienot noi säilytystilat. Aika tyyris toi sänky oli, mutta jos ostaa kunnon sängyt ja patjat kyllä niillekin tulee hintaa. Tossa tuli mukana vielä laatikot/kaapit.
  Meillä on 180 senttinen sänky, enkä pois antais. Vaunussa on toi 140 ja pitää siinä miettiä mitenkä jalkansa kumpikin asettelee.
  Mutta alussa meillä oli 140 sänky ja hyvin riitti, nyt ollaan sen verran vanhoja, että kaikki krempat jaloissa/selässä vaatii leveämmän sängyn.
  Hyviä unia uudessa sängyssä !!

  Vastaa
  • Henriikka 14.11.2016

   Mahtava toden totta.Tämä oli meiltä aikamoinen sijoitus ja ainakin tähän asti ollaan oltu supertyytyväisiä hankintaan. Ja leveyskin on vielä tällä hetkellä oikein passeli, tulevaisuudessa sitten voikin olla tarvetta isommalle.

   Vastaa
 4. Matleena 5.9.2016

  Oii onpas kaunis! Me just ostettiin ekat omat kalusteet uuteen kämppään – opiskelijatyyliin Ikeasta, mutta saatiin tosi kiva sohvasänky olohuoneeseen, vähän samantapanen säilytysratkaisu kun teiän superhienossa sängyssä. On kyllä ihanaa kun saa sohvan/sängyn alle tavaraa siististi. Toivottavasti unten mailla riittää olla tarpeeksi noin upeassa laivassa!

  Vastaa
  • Henriikka 14.11.2016

   Kiitos sinulle Matleena. Tähän hankintaan ollaan kyllä oltu erittäin tyytyväisiä!

   Vastaa
 5. Marge 6.9.2016

  No täydellinen, ihana, mahtava! Mä aina mietin, että vitsit tolla summalla pääsis reissuun jajajaj… mutta jos mietii, että vuodessa ihminen nukkuu mm… jotain yli 2000 tuntia, niin mikä on järkevämpää kuin panostaa kunnon sänkyyn, hitto vie.

  Vastaa
  • Henriikka 14.11.2016

   Nyt puhut asiaa! Kyllähän tuolla hinnalla olisi tehnyt vaikka mitä, mutta onneksi ollaan oltu superyytyväisiä laivaamme. Tuskin tarvii vaihtaa vuoden päästä :-)

   Vastaa
 6. […] Ja siihen ratkaisuun sitten lopulta päädyin vaihtoehtoja tutkailtuani. Lukijoiden suositusten ja Aamukahvilla-blogin Henriikan blogijutun innoittamana päätin tilata sänkyni Nukkuville-putiikista, ja nyt reilut […]

  Vastaa
 7. […] Ja siihen ratkaisuun sitten lopulta päädyin vaihtoehtoja tutkailtuani. Lukijoiden suositusten ja Aamukahvilla-blogin Henriikan blogijutun innoittamana päätin tilata sänkyni Nukkuville-putiikista, ja nyt reilut […]

  Vastaa
 8. […] 11. Trans-Siperia aasta ööhön: käytännön ohjeet junamatkalle 12. Kallioon louhittu kylpylähotelli: Hotelli Järvisydän Rantasalmella 13. Tasan 10 vuotta sitten tapasin sinut 14. Kun design-ostokseen pettyy 15. Ruskamummo 16. Moi vaan uusi minä 17. Elämäni teinirakkaus 18. 3 x helppo, sokeriton herkku 19. Älä yliarvioi kuvaa (et koskaan tiedä kaikkea) 20. Rakas laivamme: sänky säilytystilalla […]

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.