Vinkkaa ja toivo juttuaiheita: mistä haluaisit minun kirjoittavan?

Olin äsken kirjoittamassa blogijuttua ihan muusta aiheesta, sunnuntai-bluesista ja sellaisesta, kunnes tajusin, että minun on pitänyt kysyä jo monta viikkoa teiltä: mistä toivoisitte minun tulevana syksynä kirjoittavan?

Kirjoitustahtini on ollut koko vuoden vähän tavallista hitaampi, mutta palautumassa jälleen ennalleen ja olen inspiraatiota täynnä. Kuulisin kuitenkin mieluusti myös teidän vinkkinne kirjoituksenaiheiksi. Lisää retkijuttuja? Mistä aiheesta? Lisää kaupunkielämää? Sisustusta, astioita, designia, taidetta? Ehkä kahvilavinkkejä, reissukohteita, kotimaan matkahelmiä tai salapaikkoja omilta kotikulmilta? Ajatuksia vastuullisuudesta, ajatuksia elämästä? Mitä ehdottomasti, mitä ei missään nimessä?

Nyt saa siis toivoa ihan mitä tahansa!

Olisi kiva, jos oikeasti heittäisitte suoraan ideoita kommenttiboksiin, niin pystyisin listaamaan aiheita ja otsikoita ylös.

Lähiviikkoina olen kirjoittanut itselleni muistiin ainakin:

– Keliakia ja matkustaminen: miltä tuntuu reissaaminen ehdottoman gluteenittomuuden kanssa
– Retkiruoka: helppoja vinkkejä retkiolosuhteisiin
– Koulukiusaaminen
– Koti-ikävä: miten voi olla samaan aikaan rohkea reissulainen ja nyyhkyttävä ikävöijä?
– Lentolakkoa takana 1 vuosi ja 2 kuukautta: miltä tuntuu?
– Minusta tulee päivä päivältä enemmän vanhempani
– Äitini urapolku
– Päiväkirjapaljastuksia
– En halua enää haukkua kroppaani
– En tiedä mistään paljon, tiedän paljosta vähän
– Retkeilyvaatteet ja kerrospukeutuminen
– Kuinka sometyö erkaannuttaa osan ystävistäni tahtomattani kauemmaksi

Nyt on teidän vuoronne: mistä haluaisit lukea? Samalla saa antaa palautetta kaikesta muustakin, jos mielen päällä on, tai jos sinne samalla ilmestyy, jotakin.

-Henriikka

Kuvat Ylläkseltä siskon kanssa: Toni Eskelinen

22 kommenttia

 1. Roosa 29.9.2019

  Olin tulossa ehdottomaan ruokarajoitteiden (erit. keliakian) ja matkaan komboa, mutta toiveeni on kuultu – jes! Muuten kaikki retkeily, hyvinvoinnin laitoksen arjessa jaksaminen yms kiinnostaa. :)

  Vastaa
 2. Kata 29.9.2019

  Tiedän, ettei se ammattimaistuneissa nykyblogeissa taida olla kovin trendikästä, mutta itse tykkään kauheasti sellaisista vanhan liiton kuulumispostauksista. Siis ihan sellaista ”mitä tein/ajattelin/söin tänään” -tyyppistä juttua. :-)

  Vastaa
 3. Satu 29.9.2019

  Matkailu aiheiset jutut on ihania. Siperian matka isäsi kanssa ja äitisi kanssa Euroopan halki matka oli ihanaa luettavaa. Ja ne kuvat oli upeita :-)
  Ja en enään hauku kroppaani ja koulukiusaamis juttu, ne on tärkeitä asioita molemmat. Itsensä hyväksyminen sellaisena kun on, helpommin sanottu kuin tehty. Ja koulukiusaamisen ehkäisy.
  Kaudenhoitovinkkejä, mitkä on sun must tuottteet mitä ilman et pärjää.
  Ja miksi et nyt anna meille vaikka jotain sienestys vinkkejä, pieni muotoinen sieni opus tai reseptejä:-)
  Kansallispuisto vierailu

  Vastaa
 4. Sonja 29.9.2019

  Jatkokertomustyylisesti ajatuksia miten sun mieli on pääsemässä ninjakuntoon. Toki siinä mäörin mitä koet turvalliseksi jakaa.

  Vastaa
 5. Eeva 29.9.2019

  Ihania noi jo ajatellut postausideat. Olis kiva kuulla ihan sun omaa pohdintaa elämästä, sunnutai-bluesista puhuminen kuulosti hyvältä (tai no, ei mukavalta, mutta hyvin samaistuttavalta)! Semmoiset omien ajatuksien ja kokemuksien jakaminen on se syy, miks ite tykkään lukea blogeja. Voi samaistua, kuulla uusia ajatuksia ja vastaanottaa viestejä maailmalta. :-)

  Vastaa
 6. Lilleru 29.9.2019

  Liikuntaharrastukset tai muuten liikkumisen mieltymykset (:

  Vastaa
 7. Eveliina 30.9.2019

  Kaikki syvälliset pohdinnat; miltä elämä tuntuu eron jälkeen, mitä usko sinulle merkitsee(mihin sitä tarvitaan), millaisesta elämästä haaveilet, kaikki kehonkuva asiat (mistä näköjään tulossa jo), sisaruus ja siinä olevat mahdolliset kateudet/vertailut, mielenterveys…

  Vastaa
 8. Iina 30.9.2019

  Teet ihanaa blogia ja tykkään siitä, miten monipuolisia postaukset ovat. Toivoisin vielä lisäksi kuulevani ajatuksiasi ilmastosta, luonnon monimuotoisuudesta ja esimerkiksi viime perjantain ilmastolakkoilusta.

  Vastaa
 9. Elisa 30.9.2019

  Ehdotan samaa kuin Eveliina aiemmassa kommentissa eli kaikki syvälliset pohdinnat; miltä elämä tuntuu eron jälkeen, millaisia tunnemyrskyjä kävit eroprosessin aikana, miten koet muuttuneesi ihmisenä eron myötä, mitä usko sinulle merkitsee, mitä haaveilet tulevaisuudelta ja mitä pelkäät. Tiedän, että nämä ovat todella henkilökohtaisia teemoja ja ymmärrän täysin mikäli et halua liikaa sellaisista kirjoittaa. Ne ovat kuitenkin niitä aiheita joista mielelläni luen, sillä kirjoitat niin koskettavasti ja aidosti. Sellaisista saa usein voimaa omaan elämään :)

  Vastaa
 10. Tinja 30.9.2019

  Opiskelun & töiden yhdistäminen, tavoitteesi työrintamalla. Yrittäjyysjutut ovat olleet mielenkiintoisia :)

  Vastaa
 11. ida 30.9.2019

  Haluaisin nähdä sellaisia asupostauksia, joita sinulla etenkin ennen oli paljon! Tykkäsin niistä hirmuisesti. :) Niiden kylkeen sitten jotain arkisia kuulumisia ja juttuja.

  Vastaa
 12. Jassu 30.9.2019

  Olisi kiva lukea tuollaisia salavinkkejä kotikulmilta! Myöskin Suomi- turistiopas kiinnostaa, vaikka vuodenajoittain jaoteltuna :) ps. Blogisi on huippu ja ihanaa että kirjoittelet aktiivisemmin!

  Vastaa
 13. Saltsu 30.9.2019

  Kestävä elämäntyyli ja matkustus. Juuri nuo kotimaan helmet myös!
  Olis kiva lukea kestävästä elämäntyylistä ja matkustelusta vähän syvemmin kuin mitä monet blogit, joissa kerrotaan, että kierrättäminen ja kasvissyönti on hyvä! (Mun mielestä noi on jo aika itsestäänselvyyksiä).

  Vastaa
 14. Milla 30.9.2019

  Komppaan edellistä. Kaikenlaiset pohdinnat ja aidot ajatukset kiinnostavat designia enemmän, oli ne sitten mistä aiheesta vaan. Tietty reissu- ja luontoaiheiset jutut sopii hyvin tänne blogiisi myös ja niitä ilolla luen!

  Vastaa
 15. Anna 30.9.2019

  Sulla on tosi kiva tapa kirjoittaa, ja niinpä mieluusti luen juuri niitä tekstejä, joita kulloinkin haluat kirjoittaa! Katselet maailmaa mukavasti havainnoiden ja omaa elämää eläen, ja pienet jos isotkin pohdinnat ja kannanotot tekstissäsi ovat inspiroivia ja ajatuksia herättäviä. Kiitos kun kirjoitat ja jaat!

  Kirjoja joita luit, ehkä kivoja kahviloita joita löysit, luonnossa havaintoja joita teit, elokuva joka sai ajattelemaan/tuntemaan/nauramaan? Juhlat jotka järjestit, kakku jonka leivoit tai tilasit, kampaus jonka teit tai uutinen joka jäi mieleen?

  Ihanaa syksyä ja paljon syysvärejä!

  Vastaa
 16. Sirja 30.9.2019

  Ihmissuhteet, syvällistä pohdintaa melkein mistä vaan aiheesta, muoti/tyyli ja asupostaukset, sisustus, matkustus, peruskuulumiset

  Vastaa
 17. Riikka 30.9.2019

  Olisin toivonut vinkkejä helppoon retkiruokaan, mutta se olikin onneksi jo listassa! Myös vinkit kerrospukeutumiseen ovat tervetulleita. :) Miten pukeutua syysretkille, jos tiedossa on hikoilua mutta kylmä ja tuulinen sää? Retkeilykohteista kiinnostaisi erityisesti sellaiset, jotka ovat saavutettavissa ilman omaa autoa. Onko kansallispuistojen joukossa sellaisia? Olisi mukava kuulla myös kirppisvinkkejä Helsinkiin -miksei muuallekin Suomeen.

  Vastaa
 18. Nimetön 1.10.2019

  Jotain aitoa, rouheaa, ruisleipämäistä. Joskus jotain hupsumpaakin, ruusuisista kahvikupeista ja ilmapalloista. Välillä enemmän runollista pohdiskelua, lausemuotoista mietiskelyä elämästä… kauniita yksityiskohtia maailmasta sanoitettuna. Välillä enemmän kolumnityyppistä tekstiä rajatummista aiheista. Välillä musa/biisivinkkauksia, retkijuttuja, värikkäitä kuvia, kuulumisia. Kirjoittaa voi niin naapurin mummon ihanasta villatakista, yöllisistä ajoretkistä Suomen maaseudulle, kahviloista ja kaupungin valoista, aina elämästä kuolemaan. Elämä on niin moniulotteista ja kauneutta on kaikkialla sille joka sitä osaa etsiä. Elämän kauneudesta ja vähän kauheudestakin. Sellaista runollista sillisalaattia. Sitä tykkään lukea, vaikka harmillisen vähän tarjolla. Mutta tärkeintä että kirjoitat sitä, mitä itse koet kivaksi kirjoittaa. Olet ihana ja blogisikin on, paras!

  Vastaa
 19. Noora 1.10.2019

  Ooh, salapaikkoja omilta kotikulmilta! Olen melko tuore helsinkiläinen (tai no, voiko reilu vuoden vanha olla vielä tuore?) joten kaikki parhaat Helsinki-vinkit kiinnostaa!
  Ja näin syksyä kohden jotenkin luontojutut kiinnostaa taas erityisesti. Myös tb postaukset on kivoja!
  Oikeastaan oli se aihe tai toinen, kirjoitat niin ihanalta omalla mielenkiintoisella tyylillä, että on aina ilo lukea uus postaus. :)

  Vastaa
 20. kata 3.10.2019

  Kiinnostaisi lukea ajatuksiasi ystävyydestä ja vinkkejä miten hoitaa ystävyyttä välimatkasta ja eri elämäntilanteista ja aikatauluista huolimatta ja miten ehkä lähestyä uudestaan vanhoja ystäviä, joiden kanssa yhteydenpito on hiipunut. Kiinnostaa myös yleisesti ajatukset elämästä. Ja sisustus jutut ja tyylijutut vastuullisella twistillä. Ja myös jos on jotain hyviä arjen lempparireseptejä niin ne, koska aina on vaikee päättää että mitä sitä tänään söis :D

  Vastaa
 21. […] Kyselin viime viikolla juttuvinkkejä tuleviin blogikirjoituksiin. Yksi eniten toivottu aihe oli vastuulliset vaatevinkit – toiset toivoivat ekologisuutta ja eettisyyttä, toiset erityisesti laatua ja kestävyyttä. Kommenteista kuitenkin välittyi, että onneksi pikamuodista ollaan hiljalleen pääsemässä. En itsekään halua vaatekaappiini mitään trendikästä. Tai jos joskus hurahdankin trendiin, niin voin hankkia sellaisen sitten käytettynä. Uutena haluan ostaa vain sellaista, mikä ei ole ajassa kiinni tai sesonkihuumaa. […]

  Vastaa
 22. paletti 6.11.2019

  Tämä tulee nyt vähän jälkijättöisesti kun vasta postauksesi huomasin, mutta minua kiinnostaisi juttu veljen ja siskon suhteesta, sikäli jos se ei ole liian henkilökohtaista. Olet kirjoittanut huimasti siskostasi ja on ilmiselvää, että hän on sinulle aivan superläheinen, mutta et niinkään yksinään veljistäsi, vaikka onkin käynyt esille monesti että sinulla on lämpimät välit koko perheesi kanssa. Itselläni on pelkkiä siskoja, ja kun ei ole omakohtaista kokemusta, niin minua kiinnostaisi (vähän palikkamaisena ajatuksena), voiko siskon ja veljen suhde ikinä olla yhtä läheinen kuin siskosten. Vaikka tietysti jos vastaus olisi ei, niin et oikein voisi siitä kirjoittaa :) Omalla siskollani on kaksi poikaa ja tytär ja hän on murehtinut sitä, että hänen tyttärellään ei tule elämässään olemaan samanlaista ihmissuhdetta siskon myötä kuin mitä hänellä itsellään on ollut, siskoa jolle voi kertoa i-h-a-n kaiken.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.