IVALO – Muutetaan maailmaa eettisen ja laadukkaan muodin voimalla

Kaupallinen yhteistyö: IVALO

Vuosi 2019 on selkeästi muutoksen vuosi. Kaikki vuodet taitavat olla niitä minulle, mutta tällä kertaa syykin on aika suuri: sijoitan ensimmäistä kertaa osakkeisiin. Tuntuu hurjalta kirjoittaa tämä, koska a) sijoittaminen on suuri ja maailmaa mullistava asia b) toisaalta tuntuu, että miten ihmeessä en ole sijoittanut aiemmin mihinkään? Jollain tavalla mielessäni on kuitenkin ajatus, että olisin totta kai ollut mukana vaikka missä start-upeissa ja yritysmaailman kiemuroissa. Mukavan harhaisia virheluuloja itsestäni luulla omistavani pullean osakesalkun.

Tästä on kuitenkin hyvä aloittaa. Ja mikä on sitten ensimmäinen virallinen sijoituskohteeni? Suomalainen IVALO, joka on sydämen asialla: se on maailman laajin eettisen muodin kauppapaikka brändien määrässä mitattuna. IVALOlla on käynnissä joukkorahoitus, johon kannustan teitäkin tällä kirjoituksella mukaan.

Mikä on IVALO?

Niin absurdia kuin se onkin, maailmassa ei ole yhtään toimijaa, joka yhdistää eettisen muodin toimijat yhteen osoitteeseen. Kun alkaa googletella ”ethical fashion”, päätyy mitä merkillisempiin osoitteisiin. Palvelu on suunniteltu juuri tähän tyhjyyttä ammottavaan markkinarakoon.

IVALO lanseerasi palvelunsa vuonna 2016. Palvelussa on mukana 348 muotibrändiä 17 eri maasta, ja niistä vajaa 100 ovat Suomesta. Tällä hetkellä IVALO toimii globaalisti ja on toimittanut tilauksia 22 eri maahan. Mitään varastoa ei ole missään, vaan tuotteet lähtevät aina suoraan brändeiltä tilaajille.

Viime vuoden Instagram-kuvissa IVALOLta on esimerkiksi itsenäisyysjuhlien samettimekko (The Classics Paris) ja jouluaaton kaulakoru (Liia Jewellery). Näissä kuvissa päällä suomalaisen Nokonen-brändin mekko, joita myydään myös IVALOssa. Ehkä muistattekin synttärimekkoni, joka oli saman suunnittelijan käsialaa?

Nokonen on hyvä esimerkki IVALON brändistä. Se on suunnittelija Aino Kovalaisen perustama uniikki ja ajaton muotibrändi Helsingistä. Kävin itse hakemassa mekot raitiovaunulla kuvauslainaan. Ekologiset arvot ovat yksi brändin tärkeimmistä arvoista, mikä näkyy Kovalaisen suunnitteluideologiassa ja arvot tulevat myös ihanasti esiin hänen kanssaan jutellessa. Nokosen vaatteet ja tekstiilit ovat Helsingissä käsityönä tuotettuja uniikkeja kappaleita. Kuosit ovat käsinmaalattuja ja pääasiallisina materiaaleina käytetään ekologisia luonnomateriaaleja. Brändin kankaat tulevat Italiasta tehtaalta, jossa tuotanto tapahtuu ympäristöä ja ihmisiä kunnioittaen.

IVALOn missio ja ideologia

IVALOn tavoitteena on mahdollistaa kuluttajille helppo tapa tehdä eettisiä valintoja, sillä tällä hetkellä todella simppeli tapa tähän uupuu. IVALO haluaa kasvaa seuraavan viiden vuoden aikana maailman laajimmaksi eettisen muodin kauppapaikaksi. Minä niin mielelläni näkisin tämän tapahtuvan!

Huomioittehan kuitenkin, että kun kirjoitan tässäkin jutussa monesti sanan muoti, toivon että näette sen täysin eri tavalla kuin pikamuoti-termin. IVALO korostaa, että muodin tulee kestää laadullisesti ja tyylillisesti vuosikymmeniä, ja vaatteiden kuluttamisessa laatu tulee laittaa määrän edelle. IVALO pyrkii olemaan pikamuodin vastakohta.

Palvelun tilanne tällä hetkellä, noin 2 vuoden jälkeen perustamisesta

IVALO on ollut nyt toiminnassa reilut kaksi vuotta. Palvelu pelaa ja systeemit on selvät. Nyt on aika ottaa isompia steppejä: joukkorahoituksella tähdätään nopeaan, kansainväliseen kasvuun. Eettinen muoti on yksi nopeimmin kasvavista muodin segmenteistä, eikä tilanne tule varmasti muuttumaan. Ilmastonmuutos jyllää ja maailman tila on mitä on, ja vaikka se on ihan kamalaa, se saa onneksi aikaan myös kuluttajien arvojen ja ostokäyttäytymisen muutosta.

IVALOn joukkorahoituksesta

Yritän kirjoittaa asian niin selkeästi ja ymmärrettävästi kuin vain suinkin osaan.

Joukkorahoitukseen voi osallistua 30.1.2019 saakka. Järjestäjänä toimii FundedByMe ja minimisijoitus on 223€, jolla saa yhden osakkeen.

Osallistumalla joukkorahoitukseen sijoitat rahaa yhtiön osakkeita vastaan. Näin ollen kaikista joukkosijoittamista tulee konkreettisesti IVALOn osakkeenomistajia ja osaksi yrityksen mahdollista ja toivottavaa kasvutarinaa.

IVALOn joukkorahoitus on lähtenyt hyvin käyntiin ja kerännyt jo yli 250 000 euroa sijoitusta, joka on 73% minimitavoitteesta. Palveluun on sijoittanut useita sijoitusammattilaisia (Peter Westerbacka, Leena Harkimo…) ja yli 20 muuta start-up-sijoittajaa. Meitä ”influencer-sijoittajia” (uuuuuu, mikä termi!) on mukana myös muutamia: lisäkseni esim. Stella, Jenni (Pupulandia), Viena (Viena K), Tuija Pehkonen ja Saimi Hoyer.

Miksi sijoitan?

Sijoitan, koska haluan tehdä konkreettisesti töitä sen tavoitteen eteen, että muotimaailmasta tulisi vastuullisempi ja sen toimintatavat muuttuisivat pysyvästi parempaan suuntaan.

Lisäksi näen, että sijoittaminen voi hyvinkin maksaa rahani moninkertaisesti takaisin. IVALOn tavoite on luoda viidessä vuodessa maailman laajin eettisen muodin markkinapaikka ja tämän jälkeen maksaa omistajille joko vuotuista osinkoa tai myydä yhtiö isommalle yhtiölle summalla, joka takaisi omistajille 50–200 kertaisen tuoton.

On tietysti huomioitava, että suurin osa start-up-yrityksistä epäonnistuu, enkä sijoita summaa, jota en ole valmis häviämään. Mutta aion kuitenkin sijoittaa sen verran, että kyllä se kirpaisee, jos tuottoja ei tule. IVALO toimii kentällä, joka on murroksessa kuluttajien ostokäyttäytymisen vuoksi. Suunta on selvä, mutta kilpailu varmasti (ja toivottavasti) kasvaa alalla yhtä lailla. Maailma ei muutu paremmaksi millään turvallisella piipertämisellä. Käytän mieluummin vihreää rahaa vähemmin kuin likaista rahaa enemmän.

Joukkorahoitussivulle pääset täältä: www.fundedbyme.fi/inverstor/round/ivalo
IVALOn pääset täältä: www.ivalo.com/fi
Tarkat ohjeet sijoittamiseen löydät IVALON blogitekstistä: Miten sijoitat IVALOon?

Suosittelen myös katsomaan lyhyen videon, joka IVALOsta ja joukkorahoituksesta on tehty. Jenni puhuu siinä hienosti ajatuksia, jotka todellakin jaan.

Ja jos teille tulee mitään kysymyksiä, niin saan kyllä vikkelästi IVALOlaiset kiinni, jos haluatte kysyä suoraan tässä kommenttiboksissa lisätietoja.

Näitä kuviakin kun katsoo, niin tulee sellainen olo, että vitsi miksi ostin joululomalla sen riistopikamuotineuleen, kun maailmassa on niin monia mielettömiä brändejä, jotka tekevät asiat niin hyvin. Kirjoitan aiheesta varmasti tänä vuonna taas paljon ja syvemmältä. Ilmastoahdistuksesta ilmastoinnostukseksi, sanoista tekoihin.

Together we are strong. Kyllä te sen tiedätte.

-Henriikka

Kuvat: Toni Eskelinen

8 kommenttia

 1. Kristiina 13.1.2019

  Eikös Weecos toimi samalla periaatteella ja on perustettu jo vuosia aikaisemmin?

  Vastaa
  • Henriikka 13.1.2019

   Hello Kristiina! Weecos on aivan mun suosikkeja myös, ja oon tehnyt heidän kanssaan myös yhteistyötä. Heillä on kuitenkin valikoimissaan laajemmin designia, ei vain muotia, siksi ovat melko erilaisia toimijoita. IVALOn pyrkimys on yhdistää nimenomaan maapallon muotibrändit.

   Vastaa
 2. Kadri 13.1.2019

  Onnistuuko sijoittaminen, jos en ole Suomesta, mutta Virosta (en siis omista Suomen pankkitiliä)?

  Vastaa
  • Henriikka 16.1.2019

   Moikka! Onnistuu. Tuon systeemin kautta pystyy lahjoittaa ilman suomalaista pankkitiliä.

   Vastaa
 3. tytti kinnunen 17.1.2019

  Siis miten kauniista kuvia!! Ja ihana Henriikka<3

  Vastaa
 4. Tee 21.1.2019

  Moikka! Mitä tapahtuu, jos minimirahoitustavoite ei täyty?

  Vastaa
 5. Tee 22.1.2019

  Hei! Mitä jos keräyksen vähimmäistavoite ei täyty?

  Vastaa
 6. Maija M 27.1.2019

  Moikka!
  Mulla oli tänä talvena jossain vaiheessa mielessä heittää jonkun randomin postauksen kommenttikenttään toive, että kirjoittaisit sijoittamisesta. Jäi heittämättä, mutta toive toteutui silti. Mielenkiintoista! Kiitos. Ja kaikkea hyvää tähän(kin) seikkailuun sulle ja IVALOlle.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.