Tervetuloa työhuoneeseen

_MG_0007 kopio

Siinä se komeilee: työpisteeni makuuhuoneen päädyssä. Tikashylly täynnä paperikasseja, jotka puolestaan ovat täynnä papereita. Kirpputorilta löydetty pöytä täynnä värikyniä ja oikeassa laidassa Jannen ministudio. Ihan hyvä kotitoimisto siis.

Pääasiassahan hoidan duunini kodin ulkopuolella. Teen täyttä työviikkoa työpaikallani, minkä lisäksi istun usein kahvilassa näpyttämässä läppäriä. Kodin työpisteen ei näin ollen tarvitse välttämättä olla aivan uskomaton. Haluan kuitenkin kauneutta ja toimivuutta, koko ajan enenevässä määrin.

Pinterest-haavekuvien työpisteessä ei vielä aivan olla, mutta getting closer!

_MG_0128 kopio_MG_0082 kopio

Parasta kotitoimistossamme on pöydän yläpuolelle ripustettu teos. Se on Arto Väisäsen käsialaa, ja ostin sen läksiäislahjaksi itselleni galleriasta, jossa olin muutama vuosi sitten pari vuotta töissä. Olin pitänyt taideteosta itselleni varattuna useamman kuukauden, ettei kukaan vaan ostaisi sitä, vaikka en edes itse tiennyt olisiko minulla siihen varaa. Onneksi priorisoin: pidän taulusta aina vain enemmän. Se on myös ensimmäinen taidehankintani ja siksi erityisen rakas.

Uusin toimistotarvikkeeni on mustesäiliötön tulostin-kopiokone-skanneri. Epsonin Ecotank -monitoimitulostin on blogin kautta testissä ja tullut pelastamaan hädän kuittipinojeni skannailusta ja matkalippujen tulostamisesta.

Kun maaliskuussa laitoin toiminimen pystyyn ja aloin tehdä yrittäjän hommia päivätyöni ohella ihan tosissani, huomasin erityisesti skannerin puutoksen tuottavan päänvaivaa. Lippulappusia kertyy asiasta jos toisesta, kuiteista puhumattakaan, ja toivoisin saavani kaiken koneelle ja varmuuskopiona pilveen turvaan. Elämä skannerin kanssa on siis ollut mukavaa, kun vihdoin tämä hoituu.

Myös matkalippujen hätätulostus on tapahtunut kerrankin kotoa käsin, eikä ole tarvinnut turvautua naapurien ysäritulostimeen. Tuntuu, että kävin oven takana pimpottamassa vähän väliä: ”Voisinko mä taas printata yhden aa-nelosen…

Tulostimen valokuvapaperit odottelevat kokeilemistaan. Luulen, että kiireen koittaessa niistä syntyy oivalliset onnittelukortit.

_MG_0067 kopio _MG_0072 kopio

Vaikka tietokone on vienyt suuren osan fyysisistä toimistotarvikkeistani, vannon edelleen kynän ja paperin nimeen. On ihana ylläpitää aivon ja käden välistä yhteistyötä kirjoittamalla ihan oikeasti, harjoittelemalla erilaisia fontteja ja laatimalla listoja.

Minulla on kymmeniä vihkoja eri käyttötarkoituksiin ja vieläkin enemmän kyniä: jopa sellainen mustepulloon upotettava rautateräinen kynä, melkein kuin sulalla kirjoittaisi. Täydellinen kuulakärkikynä taas on sopivan herkkä tiputtamaan mustetta, mutta kuitenkin tasainen. Muste ei saa paakkuuntua, eikä kynästä saa jäädä liian paksua jälkeä. Täydellisen kuuliksen musteen loputtua tulee tippa linssiin.

Voitteko muuten uskoa! Kun perustin yrityksen, sain postissa mainoskynän, johon oli kaiverrettu oma nimeni. Mainostivat, että nyt saan helposti tilattua nimikoidut kuulakärkikynät. Kuinkahan korkealla virtsan pitäisi olla, että tilaisin satsin nimikkokyniä?

_MG_0104 kopio_MG_0113 kopio

Peltiset rasiat ja pahviset klipsitaulut ovat Granitista ja muotoutuneet tärkeiksi osiksi pöytäkokonaisuutta. Peltirasiat kätkevät sisälleen kaikenlaista pientä sälää: postimerkkejä, klemmareita, vaihtoniittejä… miten paljon onkin tavaraa, jota harvoin tarvitsee, mutta ei kuitenkaan voi heittää pois.

Pahviset taulut ovat taas minun konkreettisia motivaatiotaulujani. Löydän niihin aina vain parempia ja osuvampia laineja. Nykyinen awesome-teksti on vähän lälly mutta kaunis. Ja kiva tuliainen kivalta kevätmatkalta.

Sellaisia toimistopuhteita ja -nurkkia täällä päin, mites muilla?

– Henriikka

14 kommenttia

 1. emzi 21.9.2015

  Näyttää ihanalta :)

  Vastaa
 2. Taru 21.9.2015

  Luovan sekalainen, mutta selkeä. Voisin kuvitella itseni tekemässä tuossa hommia! :) Ja tuo taulu on todella mielenkiintoinen, teit hyvän ostoksen :) Ja hei mun mies sai kans aikoinaan firman nimellä varustetun kynän, oli niin upee juttu, että se on varmaan vieläkin tallessa, vaikka yritys haudattiinkin :)

  Vastaa
  • Henriikka 3.10.2015

   Joop, en tykkää liian simppelistä. Vähän saa olla huolettomuuttakin. Ja taulu on aivan lemppari, olisin varmasti katunut niin paljon, jos en olisi ostanut sitä.

   Firman kynät rocks! Pitäisi useamminkin perustaa yrityksiä, vain kynien vuoksi.

   Vastaa
 3. anniina 21.9.2015

  onpa kiva työpiste :-) haluaisin omaani totaalisen muodonmuutoksen, teen joka päivä opiskeluhommia kotona ja joskus töitäkin. tulostin-skanneri vie tilaa pöydältä ja se olisi kiva saada johonkin piiloon. neljä vuotta sitten kiinnitetty lack-hylly ei tunnu enää hyvältä, mutta sen alla on isot reiät, jotka pitäisi sitten saada piiloon jotenkin… ja meillä on uusi asunto etsinnässä joten tänne ei oikein mitään enää viitsi tehdä. uuteen sitten, jos sitä ikinä löydetään :-( granitissa on kyllä ihania tarvikkeita, mutta mä oon täällä jyväskylässä. pitää pitää se kauppa mielessä, sitten kun saan sen uuden työpisteen :-) onkohan niillä verkkokauppaa?

  Vastaa
  • Henriikka 3.10.2015

   Kiitos kiitos. Toivottavasti saat pian itseäni miellyttävän työpisteen. Se tekee työnteosta niin paljon mukavampaa ja motivoivampaa.

   Ja hei, ainakin nyt nopealla vilkaisulla näyttäisi, että Granitin juttuja voi tilata myös netin kautta.

   Vastaa
 4. mq 21.9.2015

  Paperien säilöminen paperipusseihin: nerokasta! Varastan idean saman tien :)

  Ps. Windows phonen ie-selaimella (tuhoontuomittukaksikko, tiedän….) blogisi näkyy hassusti. Teksti ja kuvat ovat kapeana soirona keskellä isoa näyttöä, yhdelle riville mahtuu max. kaksi sanaa ja kuvat ovat vallan minimaalisia. Tämä vain vinkiksi tekniikkavelhollesi, jos vaikka ongelma olisikin helppo korjata :)

  Vastaa
  • Henriikka 3.10.2015

   Joo, kannattaa varastaa. Pysyvät puhtaina ja muutenkin näyttävät vähän esteettisemmältä.

   Ja kiitos tiedosta. Pitääpä kysäistä tekniikkavelholtani, hän osaa varmasti fiksailla senkin.

   Vastaa
 5. katja 21.9.2015

  Aijai miten ihana työpiste! Minulla jäi kotona työpöytä tyhjilleen, kun siirryin tekemään täyspäiväisesti hommia työhuoneelle. Mikä on kyllä kätevää, lähtiessään voi jättää sotkut työpaikalle ja koti pysyy siistimpänä :–)

  Vastaa
  • Henriikka 3.10.2015

   Kiitos Katja.

   Tuo on kyllä kätevää, jos voi jättää kaikki työjutut työhuoneelle. Työpöydälle (tai sille tilalle) keksii varmasti muista käyttöä :-)

   Vastaa
 6. Tiina 21.9.2015

  Vitsit, miten kivannäköinen työpiste! Sai taas inspiraatiota omankin työpisteen laittamiseen :) Mikä tuo marianne-paperi-laatikko-asia on?

  Vastaa
  • Henriikka 3.10.2015

   Jee, huippua kuulla.

   Marianne-paperi-laatikko-asia on sellainen kansio, jonka päädyt olen päällystänyt mariannepapereille. Kannattaa kokeilla, ei ole vaikeaa.

   Vastaa
 7. Ampe 25.9.2015

  Ihanan näköinen huone! Mikä mahtaa olla tuon Jannen minisynan tai midin malli ja merkki?

  Vastaa
  • Henriikka 4.10.2015

   Kiitos kiitos ja Janneltakin kiitokset. Jannen midisyna on Arturia the player.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.