Iloiset terveiset

6b08033628b4a9c812d9b75702de31f4

Piti tulla laittamaan tänne iloisia terveisiä, vaan tuulipa päätti muuttaa yllättäen suuntaa. Viimeisen, valtavalla mutkalla nukutun yön jälkeen hartiani ja niskani olivat niin lukossa, että tuskin pääsin sängystä. Sinnittelin työpäivän, sillä päänsärkyä ei ollut. Äsken treeneissä huomasin venytellessäni, että orastava pääkipu koputtelee. Yhteisten alkulämmittelyn jälkeen sanoin valmentajalle poistuvani takavasemmalle ja pyöräilin kotiin itkua tuhertamaan. Pääkipu oli ja on sietämätön. Peiton alla tuntuu yhtä tuskalliselta mutta vähän lohdullisemmalta.

Tuskallinen tapani on kyljelle nukahtamisen jälkeen kääntyä samantien selälleni ja nostaa molemmat kädet suoraksi pään yläpuolelle. Kun näin nukkuu jokaikinen yö ja temppuilee tietokoneella tunteja ja tunteja päivässä, ei ole ihme jos niskat ja hartiat vähän jysähtää. Pitäisikö minun vyöttää käteni vartalonmyötäisesti? Tai kenties sitoa ranteet yhteen, jotta käsien nostaminen olisi vähän vaikeampaa?

Nyt menen saattamaan hyvän itkun päätökseen. Tietokone syrjään tältä illallta. Kivaa, kivutonta viikkoa kaikille. Nautitaan auringonrippeistä.

– Henriikka

Kuva: Swandive

12 kommenttia

 1. essi 27.7.2015

  Voi itku! Mä en mitenkään pysty nukahtamaan selälleni, mutta nukahtamisen jälkeen käännyn ihan liian helposti juuri tuohon samaiseen asentoon. Usein herään siihen, etten tunne käsiäni ja mukavasti pistelee. :D Tsemppiä! :)

  Vastaa
  • Henriikka 29.7.2015

   Aivan älytön asento! Oon jostain kuullut, että se johtuu siitä että rintalihakset jumissa. Pitäisi muistaa venytellä, mutta tuntuu ettei sekään auta yhtään.

   Vastaa
 2. Annukka 27.7.2015

  Auts, sympatiseeraan täysillä! Mulla on nukkuessa tismalleen sama tapa, ai vitsi että osaakin olla ajoittain kova kipu niska-hartiaseudussa! Ratkaisua nukkumiskäyttäytymiseen en ole keksinyt, mutta akuuttia helpotusta pahimpiin aikoihin on tuonut kovalla, muovisella piikkimatolla makaaminen (mainostavat ruotsalaiseksi piikkimatoksi). Toivottavasti kipusi hellittää pian. Ja kai sitä epätoivon hetkinä voi pyytää puoliskoaan vaikka sitten sitomaan ne kädet, jos se yhtään jeesaisi ongelmakäyttäytymisessa! ;)

  Vastaa
  • Henriikka 29.7.2015

   Hei en todella tiennyt, että kohtalokavereita edes löytyy. Kyseessä on erittäin järjenvastainen nukkumisasento.

   Piikkimattoa ei ole, mutta pitäisköhän sellainen hankkia? Tarkoitatko sellaista, joka oli pari vuotta sitten kovassa muodissa?

   Vastaa
 3. Milu 27.7.2015

  Osta sellanen tempur-tyyny tai vastaava. Huomasin ite liikkuvani paljon vähemmän yöllä ku kokeilin tempurin tyynyä ja nyt mulla on familonin vastaava jolla en tykkää nukkua selälläni. Joka pennin arvonen sijotus.

  Vastaa
  • Henriikka 29.7.2015

   Niin ajattelinkin. Luulen, että voisi todella tuoda avun. Familon vastaava voisi olla juuri sellainen joka sopisi. Kiitos vinkistä.

   Vastaa
 4. patsy 27.7.2015

  Suhteellisen kroonisesta jännityspäänsärystä kärsivänä annan pikku vinkin…tai kaksi. Kaksi tennispalloa kätösiin, ne pään/niskan alle ja makuuasentoon. Päätä pyörittelemällä saa hieronnan tuntumaan halutussa paikassa. Astetta rajumpi keino on ottaa lääkettä ja kerralla kunnon coctail: Ibuprofeiinia ja parasetamoliinia yhtä aikaa ja molempia väh. 800 mg(lääkärin vinkki). Kannattaa kokeilla vaikka tyhmältä tai rajulta kuulostaakin. Parempia vointeja.?

  Vastaa
  • Henriikka 29.7.2015

   Uuuuuuh, lääkärin vinkki on aika raju, joten aloitan tennispalloilla. Miten voikin olla, ettei meidän taloudessa ole ainoatakaan? Nyt urheilukaupoille! Kiitos sinulle, hyviä vinkkejä.

   Vastaa
 5. anna 29.7.2015

  Hei!
  Auts, osuin sivullesi ihan vahingossa, mutta heti osui ja upposi! Its e nukun kädet otsalla ja vieläpä mahallani, ei hyvä!
  Päänsärky, niskajumi ja selkäkramppi ovat olleet melkein kroonisia, mutta näistä on ollut suuri apu: tempur original tyyny, pilatestreenit x 3 krt viikossa ja jumppapallo tietokonetuolin tilalla.
  Minulla on lievä skolioosi selässä, paha purentavika ja taipumus migreeniin, mutta noilla konsteilla pidän inhottavan päänsäryn aisoissa. Ja on taatusti vaivannäön arvoista, koska jänityspäänsärky+migreeni=maailmanlopun meininki. Toivotan oikein pikaista paranemista!

  Vastaa
  • Henriikka 30.7.2015

   Eiiiiii! Sun nukkumisasento kuulostaa vielä triplasti tukalammalta kuin tämä omani. Toisaalta, sulla näyttää olevan myös keinot aika hyvin hallussa. Mä otan ekaksi tuon tempur-tyynyn hallintaan ja mietin sitten muuta. Tsemppiä sinullekin mutkalla nukuttuihin öihin, ja etenkin niiden jälkeisiin päiviin.

   Vastaa
 6. Vivi 3.8.2015

  Tehokas ja vanhanaikainen keino estää selällään nukkumista on teipata/ommella pallo paidan selkään nukkumaan mennessä. Havahduttaa joka kerta selälleen kääntyessä sen verran, että unissaan palaa takaisin kylkiasentoon. Sählypallo on kätevin, siinä on rei’ät valmiina, mikä tekee kiinnittämisestä helppoa.

  Vastaa
  • Henriikka 5.9.2015

   Oho! Tollaisesta en olekaan kuullut. Vaikuttaa aika mielenkiintoiselta. Kiitos vinkistä Vivi.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.