Puhe valmistuville ja jok’ikiselle elämän tallaajalle.

Viikonloppuna moni taas valmistuu: Lukiosta, ammattikoulusta, ammattikorkeakoulusta, yliopistosta ja vaikka mistä. Moni saattaa olla risteyksen edessä, moni varmasti pohtii tulevaa innolla, moni hämmennyksellä, moni kauhulla.

Tämä videon omistan valmistuville. Se on nerokas, se on liikuttava. Siihen on kiteytetty sellaista viisautta (ja huumoria), joka saa minut katsomaan sen ain uudelleen. Kannattaa pysähtyä hetkeksi tämän äärelle, niin voi päästä eteenpäin.

”Jos saisin elää elämäni uudellen, yrittäisin ens kerralla tehdä enemmän erehdyksiä. Rentoutuisin, olisin taipuisampi, olisin hupsumpi kuin olen tällä matkallani ollut. Matkustelisin, hulluttelisin, kiipeäisin useammin vuorille, uisin joessa, katselisin auringonlaskuja. Kävelisin ja katselisin ympärilleni enemmän. Söisin enemmän jäätelöä ja vähemmän papuja. Jos joutuisin elämään elämäni uudestaan, kävisin uusissa paikoissa, tekisin uusia asioita, kantaisin vähemmän matkatavaraa mukanani. Jos saisin elämäni uudelleen elettäväksi, kulkisin paljain jaloin aikaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn. Ajelisin karusellissä ja poimisin päivänkakkaroita.”

-tuntematon munkki nebraskalaisessa luostarissa

Onneksi olkoon juhlijoille ja oikeastaan kaikille, jotka jaksavat tätä hassunkurista maailmaa kiertää ja sitäkin oudompaa elämää eleskellä päivä kerrallaan eteenpäin.

-Henriikka

10 kommenttia

 1. FLOSS.

  Vastaa
 2. Anonymous 31.5.2013

  onko oma lainaus vaiko kehen viitataan? ihan oikeasta mielenkiinnosta kyselen enkä tekijänoikeuksista kiihkoilevana.

  Vastaa
  • Henriikka 2.6.2013

   Hih, lainaus oli kirjoitettu niin pienellä, ettet tainnut erottaa sitä: ”Tuntematon munkki nebraskalaisessa luostarissa”

   Vastaa
 3. Maire-Elina K. 31.5.2013

  Aijai, ensi vuonna tuntuu sitten hyvältä kun lukee näitä tällaisia postauksia ja kuuluu itsekin niihin valmistuviin! Vihdoin ja viimein :–D

  Vastaa
  • Henriikka 2.6.2013

   Sitten voit katsoa tämän videon sata kertaa läpi ja olla ylpeä itsestäsi. Mahtavaa.

   Vastaa
 4. Anonymous 31.5.2013

  ihana video! oi että. tärkeitä asioita siinä, pitää muistaa ne. myöskin ihana postaus! ja ihana blogi! jee <3

  Vastaa
  • Henriikka 2.6.2013

   Tässä on kiteytetty niin monia itsestäänselvyyksiä toimivaksi koosteeksi, että liikutun joka kerta. Hyvä puhe. Ja kiitos kivasti kommentista.

   Vastaa
 5. Anni 2.6.2013

  Valmistunut kiittää, tuli hyvä mieli tulevasta sekä tajusi vihdoin, että tosiaan valmistui!
  :’)

  Vastaa
  • Henriikka 2.6.2013

   Ihana Anni. Iloa, onnea valmistumisesta ja kaikenmaailman kauniita asioita sinulle.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.