Asiaa alusvaatteista

tumblr_n9m3oiS34m1qfhodmo1_1280

En ole tietääkseni koskaan puhunut täällä kovin suoraan alusvaatteistani. En oikein tiedä miksi. Ehkä se on tuntunut liian henkilökohtaiselta, ehkä en ole kokenut sitä tarpeelliseksi. Pari kuukautta sitten minua pyydettiin mukaan erään alusvaateliikkeen kampanjaan. Ensimmäinen ajatukseni oli, että en todellakaan. Toinen ajatukseni oli, että minä kyllä rakastan sitä liikettä. Ja pitkän ja monivaiheisen harkinnan jälkeen päätin lähteä mukaan. Pitkälti siitä syystä, etten ole kovin monesti tuntenut yhtä hyvää tunnetta kuin se, kun ensimmäistä kertaa elämässäni sovitin kyseisessä liikkeessä bikineitä, jotka istuivat ja sopivat minulle täydellisesti. Tunsin oloni niin kauniiksi. Jos joku toinenkin voi vinkilläni löytää hyviä alusvaatteita ja sitä kautta kauneuden, niin minä kyllä haluan olla mukana jelppimässä. Ehkä arvaattekin, että kyseessä on liike nimeltä Change.

Minulla on rintsikoiden oston kanssa ongelma, joka taitaa itse asiassa olla yllättävän yleinen: pieni ympärysmitta, suuri kuppikoko. Tähän geeneistä perittyyn probleemaan ei ketjuliikkeiden liivit auta. Löysin Changeen ensimmäisen kerran joskus lukion alkupuolella, enkä sen koommin ole juuri muihin liikkeisiin astunut. Changen alusvaatteiden myötä ”ongelmani” osoittautuukin vain ihan tavalliseksi ulkonäön piirteeksi. Ja voi sitä hurraamisen määrää, kun löysin ne hyvin istuvat bikinit. Voi veljet! Olenkin ihan normaali! Olin väsynyt inhoamaan omaa kroppaani ja ensimmäistä kertaa peilistä katsoi oikeasti alusvaatteisillaankin ollessa vallan valloittava mimmi.

Mutta arvatkaa mitä? Dippadappadaa huomenna olisi luvassa alusvaatekuvia. Ei todellakaan kovin rohkeita, vaan pikemminkin huvittavan varovaisia. Olin tosi tarkka siitä, miten haluan itseäni kuvattavan. Toivon kuvista välittyvän sen hyvänolon tunteen, kun on oikeasti löytänyt kauniit ja hyvät alusvaatteet. Se tuo yllättävän paljon itsevarmuutta ja iloa. Naiset, te tiedätte. Tiedättehän?

– Henriikka

Kuva: voguefeedsme

12 kommenttia

 1. Julia 1.11.2014

  Huh, ootpa rohkee, vaikkei välttis niitä perinteisesti ymmärrettynä rohkeita kuvia tuliskaan!

  Mut Change on kyl paras.

  Vastaa
 2. katja 1.11.2014

  Minä tiedän.

  Samasta ”ulkonäöllisestä ongelmasta” kärsitään täälläkin. Vielä en ole uskaltautunut alan liikkeisiin ostamaan oikeita kunnon rintsikoita, lähinnä niiden hintalappujen takia, vaikka eivät ne nyt niin paljon kalliimpia taida edes olla. Pitäisi kyllä! Hyvin istuvat vaatteet, oli kyse sitten farkuista, alushousuista tai rintsikoista, parantavat oikeasti elämänlaatua. Mikään ei ole niin inhottavaa kuin hiertävä kaarituki tai pyllyvakoon karkaavat pikkarit.

  Vastaa
 3. Jutta 1.11.2014

  Itse en käytä enää ”normaaleja” rintaliivejä koska ne hankaavat selkää (selässä on juuri hakasten kohdalla isot luomet, auts) ja rintojen alapuoli on täynnä arpia kun metaliset tuet puskee läpi rintsikoiden. Olen käyttänyt pari vuotta TV -shopin saumattomia liivejä ja enkä vaihtaisi takaisin mistään hinnasta! Eivätkä edes näy paitojen läpi! Mutta eihän ne ole (omasta mielestäni) mitenkään seksikkäät tai hyvännäköiset kuten muut liivit.

  Vastaa
 4. Naava 2.11.2014

  Wwau kivaa saada vinkkejä myös alusvaatteista! Hyvä henriikka oot rohkea <3

  Vastaa
 5. mirkku 2.11.2014

  Muistaakseni Cubuksella löytyy kans tosi hyvin kokoja.. :)

  Vastaa
 6. Rosa 2.11.2014

  voi henriikka, kiitos tästä postauksesta! juuri podin huonoa omaatuntoa hetkellisestä sokerioverloadista kun mietin mihin kaikkialle mun kehossa se löytää tiensä. tän luettuani mietin uudestaan. ehkä tuo nyt ei olekaan niin paha, ei kai siihenkään maailma kaadu vaikka se johonkin päätyisikin. ehkä pitäisi muuttaa omaa suhtautumista itseensä ja olla armollisempi. hyvä kun siitä joku välillä muistuttaa! :) nää kompleksit on niin tuttuja, mutta niin tavallisia.

  ainiin, pakko sanoa vielä, että musta on kyllä niin uskomatonta, että sulle on ikinä mitään huudeltu, kun oot ollut niin pieni ja suloinen aina :-)

  Vastaa
 7. Henriikka 20.11.2014

  Toivottavasti lopputulos oli tyylikäs eikä tyylitön. Vaati kyllä uskallusta, mutta Change on huippu.

  Vastaa
 8. Henriikka 20.11.2014

  Suosittelen niiiiin lämpimästi, että jätät Lindexin halpisliivit hyllylle ja suuntaat alan liikkeeseen ostamaan edes yhdet hyvät ja oikeasti istuvat liivit. On ne kalliimpia, usein moninkertaisesesti, mutta se on sen arvoista. Sitä paitsi esim. Changessa on usein ihan super alennukset.

  Vastaa
 9. Henriikka 20.11.2014

  Hei mä joskus katsoin sitä mainosta ja miltei ostin! Mitä ihmettä, onko ne ihan oikeasti hyvät?

  Vastaa
 10. Henriikka 20.11.2014

  Ja sinä Naava oot kyllä uskollinen lukija. Kiitos siitä.

  Vastaa
 11. Henriikka 20.11.2014

  Tosi yllättävää, täytyykin joskus käydä tsekkaamassa. Kiitos vinkistä.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.