Helsingin somin paperikauppa.

IMG_0883_8

Olen joulumieltä täynnä, vaikka onkin ollut tekemistä enemmän kuin ennen joulua haluaisi toteuttaa. Olen pohtinut paljon sitä, että syys-lokakuussa ajattelee jouluvalmisteluiden olevan naurettavan aikaisia, marraskuussa vähän liian aikaisia ja lopulta joulukuussa on niin kovaa haipakkaa, että suunnitelmat uppoavat kuin rusina glögiin.

Toisaalta, minulla ei ole joulustressiä. Olen oppinut kotoa ajatuksen, että joulu sinällään riittää. Kaikki muu on ekstraa, joka tuo toki iloa ja hyvää mieltä, mutta joiden tekemättömyys ei ole lannistumisen arvoista.

Kevyella aasinsillalla kerron, että ensi viikolla kirjoitan paketoinnista. Kirjoitan paljon, jos ehdin. Ja vähän, jos en. Tiedän ainakin sen, että ennen paketointia kannattaa suunnata Papershoppiin.

IMG_0879_8 IMG_0881_8IMG_0904_8IMG_0894_8IMG_0893_8IMG_0889_8

Papershop on unelma. Pieni kivijalkaliike löytyy Kruununhaasta, Mariankadulta. Ulkopaikkakuntalaisille tiedoksi, että se löytyy kävelymatkan päästä Tuomiokirkosta (joka on se suuri, valkoinen ja prämeä kirkko, josta kaikki ottavat kuvia Instagramiin).

Kauppa on täynnä vihkoja, lahjapapereita, naruja, kortteja, säilytyslaatikoita, paketointivälineitä ja muuta suloista. Mitä nyt paperikaupat yleensä pitävät sisällään. Tuotteet on laadukkaita ja huolella valikoituja.

IMG_0885_8 IMG_0909_8
IMG_0898_8IMG_0925_8
Kävelimme paperikaupan jälkeen tsekkaamaan Stockan jouluikkunan. Olin pienesti pettynyt ratiritiralla-meininkiin, kun odotin jotain pehmeää ja melankolista. Paikalla olevien lasten silmät olivat kuitenkin jättimäiset, joten eiköhän joulumieltä välity ikkunasta aivan riittävästi.
Nyt viikonloppu mökkeilyä, takkatulta ja pihasaunaa ystäväporukalla. Tulkoon joulu.
-Henriikka

14 kommenttia

 1. Jemina 7.12.2013

  Kerro mullekin kuusivinkit jos vaan jostain löydät!

  Vastaa
  • Kuusta myy Gepetto.fi ja täältä Hämeenlinnasta sen saa myös Wetterhoffin myymälästä :)

   Vastaa
   • Vai meinasitko huonekuusta, sitä saa ihan Kodin Terrasta :D

    Vastaa
    • Henriikka 9.12.2013

     DOdiiin! Jo minä ihan vain tarkoitin tuota pientä ja somaa. Ja nyt sitten punnitsen, että kannattaisko ostaa huonekuustakaan viikoksi tai pariksi. hmmm.

     Vastaa
 2. Nimetön 7.12.2013

  Kuusi on huonekuusi ja niitä myydään monissa kukkakaupoissa. :)

  Vastaa
 3. wikke 7.12.2013

  Mä ostin huonekuusen Kampin kaivokukasta :) Tosin en oikein tiedä, mihin laitan sen joulun jälkeen..

  Vastaa
  • Henriikka 9.12.2013

   Niin, sama ongelma täällä. Kannattaako kuusta ostaa enää tässä vaiheessa, etenkin jos on joulun poissa? Ja mihin sen sitten tökkää? Elämän suuria kysymyksiä.

   Vastaa
   • Nimetön 10.12.2013

    Siis miksi se kuusi pitäisi hävittää jonnekin joulun jälkeen? :D Sehän on ihan viherkasvi, joka kasvaa hiljalleen ja siitä on taas ensi vuodeksikin ”joulukuusi” (jos sitä sellaisena haluaa pitää). Mutta ennenkaikkea se on viherkasvi hyvät ihmiset, ei se tiputtele neulasiakaan.

    Vastaa
    • Henriikka 10.12.2013

     No tuo on kyllä aivan totta! Onpa muuten huvittavaa, että sitä ajattelee automaattisesti huonekuusenkin olevan kuin joulukuusi. Tyhmä minä.

     Vastaa
 4. Laura 8.12.2013

  Hienoa, pakko mennä katsomaan toi papershoppi! Kiitos vinkistä :)

  Vastaa
  • Henriikka 9.12.2013

   Suosittelen! Se on ihan tositosi ihana ja hyvänmielen kiska.

   Vastaa
 5. annadele 8.12.2013

  on olemassa harvoja asioita, minkä takia harmittaa, että asun lapissa, enkä vaikkapa helsingissä ja tuo paperikauppa on nimenomaan yksi niistä.

  Vastaa
  • Henriikka 9.12.2013

   Hih. No onneksi se on loppujen lopuksi aika pieni syy, jos vertaa kauniiseen Lappiin.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.