Mitä ostin tuliaiseksi Nepalista?

Nepalin matkajuttu coming coming, mutta sitä ennen keskityn tuliaisiin. Ostin taas harvinaisen paljon tuliaisia reissun päältä kiinnostavan kulttuurin, edullisen hintatason sekä laadukkaiden ja omintakeisten tuotteiden vuoksi.

Mitä uutta matkalaukusta löytyi, kun palasin kotiin?

Nahkaiset sandaalit (5€) kiinnittivät huomion heti. Näin itseni tallustelemassa Suomen suvessa valkoisessa pellavamekossa, simppelit sandaalit jalassa. Maalailtujen mielikuvien kautta kassalle, perus moka.

Helmiäinen korurasia (5€) maksoi paikalliseen hintatasoon verraten liikaa, mutten jaksanut enää tingata, kun myyjämummo oli niin mukava.

Vihreiden korvakorujen (2€) myyjä oli taas ikävä, mutta se johtui varmaan siitä, että pysyin tinkauksen kanssa tiukkana. Pysyin kyllä itse hyväntuulisena loppuun saakka, niin kuin nepalilaiseen kaupantekoon kuuluu. Näitä korviksia olen käyttänyt jo Suomessa moneen otteeseen. Hyvän ostoksen tunnistaa aina siitä, että se tekisi mieli saada käyttöön samantien.

Käsintehdyn paperin liikkeestä ostin sekä kirjepaperia (10€) että keltaisia, tyhjiä käyntikortteja (3€). Hinnat olivat taas sikäläisiksi korkeat, vaan tuotto meni hyväntekeväisyyteen, joten maksoin ilolla. Tosin Nepalissa joka toinen liike vaikutti olevan hyväntekeväisyyskiska, joten välillä oli vaikea arvioida, kuka oikeasti kantaa voiton perille.

Huivit olivat Nepalin ylpeys ja niitä olisi ollut miljoona kaunista. Ostin kuitenkin vain muutaman.

Oranssisävyisen silkkisen, harmaan sekä oranssin cashmir-huivin, sekä turkoosikuvioisen villaisen. Nämä maksoivat yhteensä lähemmäs sata euroa, kun kaikki tuotto meni paikallisten naisten työllistävään hyväntekeväisyysprojektiin. Kauppa oli niin fiini ja liikkeestä sai prosyyrit ja kaikki, että uskon rahojeni menneen oikeaan osoitteeseen.

Viimeiseksi esittelen villin kortin: Holi-festivaalin huumasta jääneet väripussit (40 snt/kpl). Voimme pitää kavereiden kanssa oman villin ja värikkään Holin joku kerta.

Mitä muuta olisi voinut ostaa Nepalista: edullisia mutta laadukkaita vaellusvaatteita ja -tarvikkeita sekä kuvankauniita kupariastioita. Vaan pitäähän sitä jotain jättää ensi kertaan. Ja pitäähän sitä jotain jättää ostamatta.

Hyvää yötä!

-Henriikka

2 kommenttia

  1. Suvi 13.3.2018

    Ihanat kengät!

    Vastaa
  2. Ann 13.3.2018

    Pakko kommentoida tuota mainitsemaasi vaellusvaateasiaa juuri itsekkin Nepalista kotiin palanneena. Kathmandu ja Pokhara tulvivat North Face ja muita vapaa-ajanmerkki kojuja, mutta 95 % vaellustavarasta on piraattia, jolloin laatukin on mitä on. Toki hinnat ovat naurettavan pieniä aitoihin verrattuna, joka houkuttelee ostoksille. Välillä kovallekin rasitukselle joutuvien vaellusvaatteiden ja -varusteiden kohdalla miettisin kuitenkin kahdesti mistä tuotteen ostan: ei ole kivaa kesken vaelluksen taistella hajonneen vetskarin tai katkenneiden nyörien kanssa. Tai huomata, että waterproof on aivan kaikkea muuta kuin vedenkestävä. Lisäksi tuotteet on tehny hikipajoissa lapsityövoimalla, joten kovinkaan eettisistä hankinnoista ei voi puhua.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.